ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


2549 αναγνώστες
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018
14:51

DNA

Σύμφωνα με τις πρόσφατες επιστημονικές μελέτες ΕΙΜΑΙ αποδεδειγμένα απόγονος των Μινωιτών και Μυκηναίων Ελλήνων. Έναν κατά 75% έλληνα δεν τον αποκαλείς μιγά. Μάλλον γνήσιο έλληνα τον λες, αφού το ποσοστό 75% υποδηλώνει ότι μόνο ο ένας παππούς του δεν υπήρξε έλλην. Το Hardware που διαθέτω και το Software που τρέχει στους νευρώνες μου είναι με πατέντα ελληνικά.

Ανήκω λοιπόν στο ίδιο σόι με τον Όμηρο, το Σωκράτη, τον Αισχύλο, το Λεωνίδα, το Μεγαλέξανδρο (την ελληνικότητα του οποίου δε μπαίνω καν στον κόπο να αποδείξω), τον Φιλοποίμενα.

ΕΙΜΑΙ απόγονος εκείνων που μέσα σε μία διαρκή διαδικασία που ξεκίνησε από τα χρόνια του Μίνωα ανέσυραν την ανθρωπότητα στο φως. Είτε το θέλουμε είτε όχι, οι αρχαίοι έλληνες υπήρξαν οι πρώτοι που έδωσαν αξία στον άνθρωπο. Αυτοί θεμελίωσαν τις επιστήμες και τις τέχνες. Αυτοί χτύπησαν τις πέτρες της Αττικής και άναψαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποθεώνοντας την ισχύ του νόμου.

Αντικειμενικά, χωρίς καμία υπερβολή και χωρίς ίχνος εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, η φάρα μου είναι ο αρχιτέκτονας, ο θεμελιωτής και ο κτίστης του δυτικού πολιτισμού.

 

Εις οιωνός άριστος. Αμύνεσθαι περί πάτρης.

ΕΙΜΑΙ απόγονος εκείνων που έθεσαν πρώτα και πάνω από όλα την πατρίδα και με το διαχρονικό παράδειγμά τους δίδαξαν τον πάση θυσία αγώνα για την ελευθερία της. Αυτοί υπήρξαν οι ανά τους αιώνες κυματοθραύστες απέναντι σε κάθε βαρβαρικό κύμα και οι πρόμαχοι της ανθρωπότητας ενάντια σε κάθε επιδρομή σκότους. Στις μέρες μας θα χαρακτηρίζονταν ξεκάθαρα ως πατριδόπληκτοι!

Διαβάστε την απολογία του Σωκράτη. Διαβάστε τον όρκο των Αθηναίων εφήβων. Διαβάστε τον επιτάφιο του Περικλή. Διαβάστε την ελληνική ιστορία.

Είναι δυνατόν τα παραπάνω - τόσο συνειδητά όσο και αταβιστικά - να μην ορίζουν ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικότητάς μου;

 

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική στις ακρογιαλιές του Ομήρου.

ΕΙΜΑΙ απόγονος εκείνης της φυλής που στην ανατολή της ιστορίας έφτιαξε μία γλώσσα άρτια, μελωδική, εύπλαστη, πυκνή και περιεκτική, ικανή να περιγράψει τα πάντα χωρίς καμία εξαίρεση. Όλες οι αρχαίες γλώσσες πέθαναν. Η γλώσσα μου δεν έσβησε ποτέ. Επιβίωσε, εξελίχθηκε και εξακολουθεί να εξελίσσεται. Τη γλώσσα αυτή τη μίλησε και την έγραψε όλη η γνωστή οικουμένη για πολλούς αιώνες. Δεν υπάρχει γλώσσα και επιστήμη που να μη γονιμοποιήθηκαν και να μην εξακολουθούν να γονιμοποιούνται από τη γλώσσα που μιλώ.

Η γλώσσα που μιλάω είχε την τύχη, την τιμή και το προνόμιο να είναι η γλώσσα των Ευαγγελίων. Η γλώσσα που μιλάω είχε την τύχη, την τιμή, το προνόμιο και την ευλογία να διατυπώσει, να διαφυλάξει, να διδάξει το λόγο του Χριστού και ο ελληνισμός στη χριστιανική μετεξέλιξή του να δηλώσει για άλλη μία φορά παρών στην νέα μεγάλη αλλαγή της ανθρωπότητας. Στη γλώσσα μου μίλησαν κι έγραψαν ένας Απόστολος Παύλος, ένας Ιωάννης Χρυσόστομος, ένας Μεγάλος Βασίλειος και ένα ατελείωτο πλήθος φωτισμένων ιεραρχών της εκκλησίας.

Και δεν ήταν μόνο η γλώσσα μου που συνέβαλλε στην διδαχή του λόγου του Χριστού. Ήταν και πάλι το σόι μου που έχυσε άφοβα και χωρίς φειδώ ατελείωτα ποτάμια αίματος για την επιβίωση και τη διάδοση της νέας θρησκείας και εν τέλει συνέβαλλε καίρια στην ορθοτόμηση του λόγου της αλήθειας μέσα από μία πορεία που περιλάμβανε διωγμούς, αντιαιρετικούς αγώνες, εικονομαχία κλπ και αποτελεί σήμερα το φάρο της ορθοδοξίας και το θεματοφύλακα της χριστιανικής πίστης και παράδοσης όπως αυτή διδάχτηκε από τους Αποστόλους στην αρχαία εκκλησία.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αντικειμενικά γεγονότα και όχι υπερεθνικιστικό παραλήρημα κάποιων τρελλών που πιστεύουν σε αστικούς μύθους και θεωρίες συνομωσίας.

Η γλώσσα που μιλάω, η δομή της, ο ήχος της αλλά και η ιστορία της, θέλω δε θέλω ορίζουν την προσωπικότητά μου.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

Όταν μετά από αιώνες οι πρόγονοί μου έχασαν τα πάντα, δεν έχασαν την πίστη τους στο Χριστό και στο γένος. Για περισσότερα από 400 χρόνια σε πείσμα των βαρβάρων δυναστών τους που χρησιμοποίησαν κάθε απάνθρωπο μέσο για να τους σβήσουν κάθε ανάμνηση και συνείδηση, αυτοί ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ και κατάφεραν με ήθος υψηλό, άκαμπτο κι αδάμαστο και με ηρωισμό λεόντων να διαφυλάξουν την ελληνοχριστιανική τους ταυτότητα. Μάλλον σήμερα όλα αυτά τα εκατομμύρια των ηρώων θα χαρακτηρίζονταν συλλήβδην ως γραφικοί, ως απροσάρμοστοι, ως ακραίοι εθνικιστές και ως χριστιανοταλιμπάν !

Και ήλθε το πλήρωμα του χρόνου. Οι κατά 100% πλέον πρόγονοί μου, έδωσαν και πάλι ένα μοναδικό παράδειγμα στην ανθρωπότητα. Πολέμησαν για άλλη μία φορά για την πίστη τους και για την ελευθερία τους ενάντια σε υπέρτερες και θεωρητικά ακατανίκητες δυνάμεις και έδειξαν ότι ήταν άξιοι - και ανώτεροι κατά την άποψή μου – απόγονοι των ελλήνων της περιόδου των περσικών πολέμων και των ελλήνων λεγεωναρίων του βυζαντινού στρατού, αφήνοντας ως νέα παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα το Μεσολόγγι, το Χάνι της Γραβιάς, την Αλαμάνα, το Μανιάκι. Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα σκλαβωμένο έθνος, το δικό μου έθνος, αποκτά την ελευθερία του και αναδύεται στο ιστορικό γίγνεσθαι μετά από 4 αιώνες κατατρεγμού κι αφάνειας και ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία δημιουργείται ένα έθνος – κράτος.

Καλώς ή κακώς γνωρίζω από γραπτές πηγές ότι ο προπάππος του προπάππου μου (100% πρόγονός μου και κυριολεκτικά σόι μου) ήταν ένα από τα παλληκάρια του Καραϊσκάκη. Ήταν άλλος ένας από αυτούς τους Έλληνες που αποτίναξαν από πάνω τους τον ΦΟΒΟ και πολέμησαν μέχρις εσχάτων με αρετή και τόλμη.

Μήπως αυτό το γεγονός δεν με ορίζει σαν άνθρωπο; Πρέπει να το ξεχάσω; Πρέπει να αισθάνομαι μειονεκτικά ή να ντρέπομαι; ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΤΕ!!!

ΕΙΜΑΙ διαπιστωμένα απόγονος ηρώων του ’21.

Και ήρθε το 1940. Για άλλη μία φορά όλοι οι έλληνες (100% πλέον αίμα μου και ράτσα μου και φυλή μου και έθνος μου και λαός μου) φώναξαν όχι και για άλλη μία έγιναν ο κυματοθραύστης της βαρβαρότητας και οι πρόμαχοι της ανθρωπότητας ενάντια στη σκοτεινιά. Για άλλη μία φορά, το σόι μου ξεπέρασε σε ανδρεία το Λεωνίδα παίρνοντας στο κυνήγι τις πάνοπλες ιταλικές λεγεώνες. Ύψωμα 731, Καλπάκι, Τεπελένι, Κοριτσά, Ρούπελ, Μπέλες η νέα παρακαταθήκη.

Καλώς ή κακώς, γνωρίζω αυτή τη φορά από πρώτο χέρι και όχι από γραπτά, ότι ο παππούς μου, ο πατέρας της μάνας μου, πολέμησε στο Μπέλες. 

Μήπως αυτό το γεγονός δεν με ορίζει σαν άνθρωπο; Πρέπει να το ξεχάσω; Πρέπει να αισθάνομαι μειονεκτικά ή να ντρέπομαι; ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΤΕ!!!

ΕΙΜΑΙ πέραν πάσης αμφιβολίας απόγονος των ηρώων του ’40. Είχα την τύχη να μιλήσω με πολλούς της γενιάς τους. Τα χείλη μου φίλησαν τα μάγουλά τους. Τα χέρια μου έσφιξαν τα χέρια τους. Φάγαμε και ήπιαμε μαζί. Τραγουδήσαμε μαζί. Τους συνόδεψα στο τελευταίο τους ταξίδι.

 

ΡΙΖΕΣ

Πιστεύει κανείς ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι ικανά να με ορίζουν ως άνθρωπο;

Πιστεύει κανείς ότι δεν πρέπει να έχω ρίζες και μνήμη;

Πιστεύει κανείς ότι πρέπει να έχω ως μόνη έγνοια μου την ύλη και τη σάρκα;

Πιστεύει κανείς ότι πρέπει ως μοναδική ευχαρίστηση να έχω την κατανάλωση προϊόντων και ανθρώπων μηδέ του εαυτού μου εξαιρουμένου;

Όχι φίλοι μου. Ξέρω πολύ καλά από πού έρχομαι. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία της πατρίδας μου με τα καλά της και τα κακά της. Ξέρω πολύ καλά ποιοι πάτησαν και εξακολουθούν να πατάνε αυτά τα χώματα τουλάχιστον τα τελευταία 4.500 χρόνια. Η μυρωδιά της σάρκας μου είναι ίδια με τη μυρωδιά τη γης αυτής γιατί αυτή η γη είναι ποτισμένη με το αίμα και τον ιδρώτα των προγόνων μου και κλείνει μέσα της τα ιερά τους κόκκαλα τα οποία είναι οι ρίζες μου που κανείς δεν μπορεί να ξεριζώσει. Αν τις ξεριζώσει από το έδαφος δε θα τις ξεριζώσει από την καρδιά μου και την ψυχή μου.

Έχω πλήρη συνείδηση. Ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

 

ΕΥΘΥΝΗ

Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες,

ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,

δεν είστε από τα χέρια σας

μονάχα, όχι. Χρωστάτε

και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,

θα ‘ρθούνε,  θα περάσουν.

Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί.

(απόσπασμα από το ποιήμα "Η λειτουργία δεν τέλειωσε" του Κωστή Παλαμά)

Πιστεύει κανείς ότι επειδή όλοι οι προηγούμενοι έλληνες έχουν πεθάνει εγώ ο έλληνας του 2018 έχω απαλλαγεί από οποιαδήποτε ευθύνη απέναντί τους; Πιστεύει κανείς ότι δε χρωστάει τίποτα στον Σόλωνα και τον Κλεισθένη, το Λεωνίδα και τον Περικλή, το Μεγαλέξανδρο, τους εβδομήκοντα μεταφραστές της Παλαιάς Διαθήκης, την Αγία Ελένη, τον Άγιο Βασίλειο, τον Αλέξιο Κομνηνό, τον Ιωάννη Βατάτζη, τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τους σφαγιασμένους των Ψαρών, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τους Υψηλάντηδες, το Νικηταρά, τους ξεριζωμένους της Μικρασιατικής καταστροφής, τους ήρωες του 40, τους εκτελεσθέντες των Καλαβρύτων και του Διστόμου, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τους γονείς του (και να ‘ταν μόνο αυτοί);

Άλλοι μπορεί να αισθάνονται αποδεσμευμένοι από κάθε αίσθημα ευθύνης. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να αντιλαμβάνονται τα πράγματα ως εμπορικά σήματα ή πατέντες ευρεσιτεχνίας. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ακολουθούν πιστά και χωρίς αντίλογο τις γραμμές των κομμάτων που υποστηρίζουν. Κάποιοι μπορεί να είναι απλά αδιάφοροι. Εγώ πάντως αυτήν την αίσθηση αποδέσμευσης την αισθάνομαι ως αγνωμοσύνη και αχαριστία απέναντι στους ευεργέτες μου γιατί όπως και να το κάνουμε δε φύτρωσα ξαφνικά και από τύχη σε έναν οποιονδήποτε τόπο σαν το αγριόχορτο, παρά είμαι συγκεκριμένος καρπός και φύτρωσα σε ένα καλό χωράφι που κάποιοι πριν από εμένα ξεβοτάνισαν, όργωσαν, έβαλαν λίπασμα και έσπειραν και πριν από αυτούς κάποιοι άλλοι και πάει λέγοντας μέχρι την αρχή της δημιουργίας. Αν δεν είχε υπάρξει αυτή η προσφορά από τους προηγούμενους ίσως να μην βλάσταινα κι αν βλάσταινα ίσως να μην άνθιζα κι αν άνθιζα δε θα έβγαζα καρπούς κι αν έβγαζα καρπούς δε θα ήταν σωστοί καρποί.

Εμένα η ευθύνη με συντρίβει και με συντρίβει δύο φορές γιατί εκτός από τα εκατομμύρια των ελλήνων που πέρασαν, σκέφτομαι και τα εκατομμύρια των αγέννητων ελλήνων. Έχω ευθύνη απέναντι σε όλες τις γενιές από την εποχή του Μίνωα μέχρι τα παιδιά μου και όλους τους απογόνους των παιδιών μου μέχρι της συντελείας του κόσμου! Αυτό το αίσθημα ευγνωμοσύνης και ευθύνης από το οποίο διακατέχομαι κάποιοι θα το χρησιμοποιήσουν για να με πουνε πατριδόπληκτο και να με χλευάσουν. Όλοι όμως γνωρίζουμε μέσα μας ποιός έχει δίκιο.

 

ΜΙΑ ΛΕΞΗ

Θέλω να είμαι φίλος με τους Σκοπιανούς και γιατί όχι να τους βοηθήσω, ΑΛΛΑ... Μπορεί να μη μου ζητάνε (ευθέως) εδάφη, μου ζητάνε όμως μία λέξη ολοδική μου την οποία εδώ και 70 χρόνια καταχρηστικά χρησιμοποιούν με την ανοχή και τους λάθος χειρισμούς των προηγουμένων ελληνικών κυβερνήσεων. Μου ζητάνε ένα όνομα με 5 συλλαβές. Για οποιαδήποτε άλλη λέξη ίσως να μην είχα αντίρρηση. Τόσες και τόσες λέξεις έχουμε χαρίσει στην ανθρωπότητα. Δυστυχώς όμως μέσω αυτής της παραχώρησης μου ζητείται χωρίς υπερβολή να συναινέσω στον ακροτηριασμό της γλώσσας και κυρίως της ιστορίας μου.  Μου ζητείται να πετάξω στα σκουπίδια τους αγώνες αιώνων του λαού μου. Μου ζητάνε να ξεχάσω.

Παραδίδοντας μόνο αυτήν τη λέξη στον οποιονδήποτε, φροντίζω ώστε οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν μία μικρότερη, μία κουτσουρεμένη πατρίδα, μία πατρίδα σε κίνδυνο. Με την παραχώρηση μίας λέξης; Ναι μίας λέξης, λέξης όμως ιερής.

Σαν χριστιανός που είμαι (πριν και πάνω από την ελληνική μου ιδιότητα), εύχομαι ολόψυχα στο μέλλον να γίνει όλη η ανθρωπότητα ένα. Να καταργηθούν τα κράτη και όλοι να ζήσουν αδελφωμένοι. Επί του παρόντος όμως δε βλέπω τέτοιο φως στον ορίζοντα. Αντιθέτως θεωρώ ότι οι καιροί είναι εξαιρετικά πονηροί και η ανθρωπότητα κοιλοπονάει και ετοιμάζεται να γεννήσει σίγουρα κάτι νέο κι άγνωστο, αλλά φοβάμαι όχι καλό.

Σύνεση και προσοχή χρειάζεται και σίγουρα όχι βιασύνες. Η παραχώρηση της λέξης, η οποία έχει ήδη συντελεστεί σε ανύποπτες συγκυρίες σε παλαιότερα χρόνια και απλά τώρα πάει να παγιωθεί μέσω διεθνών συμφωνιών και συνθηκών, είναι ηλίου φαεινότερον ότι αργά ή γρήγορα θα μας δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων με τους βαλκάνιους γείτονές μας (και δεν αναφέρομαι μόνο στα Σκόπια), οι οποίοι όπως γνωρίζουμε εδώ και αιώνες επιβουλεύονται τη Θεσσαλονίκη και επιθυμούν μία έξοδο στο Αιγαίο. Μπορεί οι έλληνες διαπραγματευτές να εστιάζουν τις απαιτήσεις τους στη διαβεβαίωση από τα Σκόπια της απαλοιφής κάθε ίχνους αλυτρωτισμού, όμως ακόμα κι αν αυτός ο στόχος επιτευχθεί, τίποτα δεν απαγορεύει στους αυτοαποκαλούμενους «Μακεδόνες» να συντηρούν τον αλυτρωτισμό αυτό ανεπίσημα. Πόσο δύσκολο είναι για να το καταλάβει όλος ο κόσμος και να αντισταθεί σε αυτό που πάει να γίνει; Το έχουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν, αλλά το κάναμε για κάτι πραγματικό και όχι μέσα στη φαντασία κάποιων που υπέστησαν και εξακολουθούν να υπόκεινται πλύση εγκεφάλου.

Όχι! Το όνομα Μακεδονία είναι μόνο δικό μας. Ανήκει αποκλειστικά στις ερχόμενες γενιές των ελλήνων και δεν παρέχουμε το δικαίωμα σε κανέναν να το διαπραγματεύεται για λογαριασμό μας και σε κανέναν άλλο εκτός Ελλάδος να το χρησιμοποιεί. Δεν ανοίγουμε καμία Κερκόπορτα σε κανέναν!

 

Αυτήν την Κυριακή θα είμαι κι εγώ στο Σύνταγμα και θα φοράω τα καλά μου ρούχα. Θα αντισταθώ χωρίς φόβο και δισταγμό, με μόνο όπλο την παρουσία μου και το μισό τετραγωνικό μέτρο που θα πιάσω επί του οδοστρώματος της οδού Αμαλίας. Δε θα αρθρώσω ούτε μία λέξη. Δε θα φωνάξω ούτε ένα σύνθημα. Θα ψάλλω μόνο τον εθνικό μας ύμνο μαζί με το υπόλοιπο πλήθος. Θα λάβω μέρος με απόλυτα ειρηνικό τρόπο σε έναν αγώνα ο οποίος φαντάζει μάταιος και ήδη χαμένος. Ο αγώνας αυτός όμως πρέπει να δοθεί.

Οι Θερμοπύλες δεν πρέπει να πέσουν δίχως μάχη.

 

 

Το σχόλιό σας
81 αναγνώστες
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018
09:35

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
238 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018
21:58

Για οσους δεν το εχουν παρει χαμπαρι ακομα, ο σουβλακοφαγος, ο μεγαλοπατριωτης, ειχε δεχτει τη συνθετη ονομασια.

Τσίνισε (και παρα πολυ καλα εκανε και ας το πληρωσαμε ακριβα) γιατι πηγε να περασει το σκέτο Μακεδονια (Δημοκρατια της Μακεδονιας = κοροϊδία).

Ας δουμε πως θα εξελιχθει το θεμα εντος Ελλαδος και ας περιμενουμε την τελικη εκβαση των πραγματων παρεμβαινοντας κοσμια υπερ της αρνησης της χρησης της λεξης Μακεδονια (όσοι φυσικά πιστεύουμε την ορθότητα της άρνησης αυτής).

Ας κανουμε λιγη υπομονη, οχι για καποιον αλλο λογο, αλλα για να πεσουν εντελώς οι μασκες, να διακρινουμε ξεκαθαρα τα προβατα απο τα κατσικια και να πραξουμε τα δεοντα στας επομένας εκλογας οπότε και εχει προγραμματιστει και το ραντεβου στα γουναραδικα.

Αξιζει τον κοπο να παρακολουθησουμε προσεκτικα τα τεκταινομενα και να σκάψουμε όσο μπορούμε πιό βαθιά στην ιστορία του θέματος.


Ας μου επιτρεψει το "δημοκρατικο τοξο" να αρνουμαι τη δωρεα στη γειτονα χωρα του ονοματος Μακεδονια. 
Το ονομα αυτο δεν ανήκει σε εμένα, αλλά ανηκει στους προγονους ΜΟΥ και στα παιδια ΜΟΥ και δεν εχω κανένα απολύτως δικαιωμα να το χαρισω σε κανεναν γιατι οφειλω την πατριδα "ουκ ελαττω παραδώσω". Όταν ομως για οποιοδηποτε λογο χαριζω μια ιερη ελληνικη λεξη σε εναν ξενο, παραδιδω de facto μια μικροτερη πατριδα στις επομενες γενιες.

Ρομαντικός; Ίσως. Δικαίωμά μου.

Αν δεν κανω λαθος το να εχω αποψη και να την εκφραζω δημοσια με κοσμιο τροπο ειναι δημοκρατικο δικαιωμά μου που το προστατευει το συνταγμα, αλλα και υποχρεωσή μου απεναντι τοσο στο πολιτευμα, οσο πρωτιστως και πανω απ' ολα στη μανα πατριδα.


Οταν η αποψη μου δαιμονοποιειται απο αυτον που ειναι αντιθετος μαζι της, απαξιώνοντάς με ταυτιζοντάς με παραλληλα με τον οποιονδηποτε πολιτικο χωρο, τοτε, αυτος ειναι ο σκοταδιστης και ο φασιστας κι οχι εγω. Αυτος ειναι δολιος δημαγωγος, προπαγανδιστης και συκοφαντης κι οχι εγω. Αυτος πρεπει να εξαφανιστει απο το πολιτικο γιγνεσθαι γιατι η δημοκρατια δε χρειαζεται τετοιες αντιδημοκρατικες νοοτροπιες.

Ελλαδα μονο.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1037 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017
12:07

Επειδή η κατάσταση με τα  άρθρα που προφητεύουν καταστροφές και πολέμους σε sites (πολλά εκ των οποίων πλασάρονται ως σοβαρά) και πρωτοσέλιδα "εφημερίδων" έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχω να προτείνω τα παρακάτω:

 

Μη δίνετε καμία σημασία σε εφημερίδες και sites που γράφουν για προφητείες, για σεισμούς, πολέμους, για την επερχόμενη Αποκάλυψη, τον Αντίχριστο, ή την καταστροφή της γης.

Μην δίνετε καμία βάση και καμία βαρύτητα άν αυτά τα άρθρα έχουν προέλευση από ορθόδοξους ή καθολικούς αγίους, από γέροντες του Αγίου Όρους ή του Όρους Σινά, από τυφλές γερόντισσες της Ρωσίας, της Βουλγαρίας ή του Σουδάν, από το Νοστράδαμο, από αστρολόγους, αστρονόμους ή αστροφυσικούς, από σεισμολόγους και λοιπούς επιστήμονες (με ή χωρίς εισαγωγικά), από αρχαία χαμένα (και μη) χειρόγραφα των Ίνκας, των Μάγιας, των Αζτέκων, των Αιγυπτίων, των Χετταίων, των Εσσαίων, του μαντείου των Δελφών και της Δωδώνης, των Σουμερίων, των Χαλδαίων, των Ινδών, των Κινέζων, των Ρώσων σαμάνων κλπ κλπ κλπ.

Μην "καταναλώνετε" αυτά τα προϊόντα.

Στην πραγματικότητα όσοι δημοσιεύουν αυτά τα (χαμηλής ποιότητας αλλά κυρίως χαμηλού κόστους) άρθρα εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την απόλυτα ανθρώπινη αγωνία για επιβίωση. Αποκλειστικός σκοπός όλων αυτών δεν είναι παρά το κέρδος που τους αποφέρει η αναγνωσιμότητα ενώ επιχειρούν να μας μπερδέψουν, να μας παραπλανήσουν και να μας κρατούν σε διαρκή αγωνία προκειμένου να μας διατηρήσουν ως "πιστό αναγνωστικό κοινό".

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε γραφές από "σκοτεινά" κείμενα (αιγυπτιακή βίβλος των νεκρών, βιβλία μαύρης μαγείας, αλχημείας κλπ). ΜΑΚΡΙΑ!

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε απόψεις περίεργων αιρέσεων και σεχτών. ΜΑΚΡΙΑ!

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε fake news.

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε ακραίες απόψεις διαφόρων «επιστημόνων» οι οποίοι απλά θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου και να γίνουν γνωστοί, άρα και να βγάζουν περισσότερα χρήματα.

Οι αναφορές σε προφητείες χριστιανών αγίων, γερόντων, γεροντισσών κλπ, δεν έχουν σε καμία των περιπτώσεων σκοπό να μας ξυπνήσουν το θρησκευτικό συναίσθημα και να μας κάνουν να στραφούμε στην εκκλησία, αλλά αντιθέτως να της γυρίσουμε την πλάτη αφού σκοπός αυτών των δημοσιευμάτων είναι επί της ουσίας είτε να μπουχτήσουμε από τα τρομακτικά σενάρια των προφητειών των αγίων της εκκλησίας, τις οποίες σημειωτέον η επίσημη εκκλησία τις αντιμετωπίζει με άκρα επιφύλαξη, είτε να ξεφτίσει μέσα μας η αίγλη της χριστιανικής πίστης και η όποια εμπιστοσύνη μας σε αυτήν. 

Στόχος (target group στα ελληνικά) των δημοσιευμάτων είναι μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων: Πρόκειται γι αυτούς που δεν έχουν εσωτερικά έρμα σαν αυτά που δίνουν σε έναν άνθρωπο η υψηλής ποιότητας παιδεία, η προσήλωση σε κάποιον κοινό σκοπό, η γνώση της ιστορίας, ή ακόμα και η πίστη σε μία θρησκεία.

Αυτοί οι άνθρωποι διαρκώς πληθαίνουν εξαιτίας της όλο και χαμηλότερης ποιότητας της παρεχόμενης από το κράτος παιδείας και τα αντιφατικά μηνύματα που δέχονται από τα ΜΜΕ και εν γένει την κοινωνία. Αυτοί οι  χωρίς ακριβή προσανατολισμό άνθρωποι είναι ολιγόπιστοι, απαίδευτοι, ως εκ τούτου ρηχοί και εν τέλει ανίκανοι να διακρίνουν το σωστό από το λάθος, άρα εύκολα χειραγωγήσιμοι!

Το παραπάνω φαινόμενο και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε, πρέπει να μας προβληματίσει όλους χωρίς εξαίρεση γιατί πρόκειται για τον κόσμο που θα παραλάβουν τα παιδιά μας.


 

Στο 24ο κεφάλαιο του κατά Ματθαίον ευαγγελίου, ο Χριστός αναφέρει:

"Καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ ὄρους τῶν ἐλαιῶν προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ κατ’ ἰδίαν λέγοντες· Εἰπὲ ἡμῖν πότε ταῦτα ἔσται, καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος; 4 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· Βλέπετε μή τις ὑμᾶς πλανήσῃ. 5 πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες, ἐγώ εἰμι ὁ Χριστός, καὶ πολλοὺς πλανήσουσι. 6 μελλήσετε δὲ ἀκούειν πολέμους καὶ ἀκοὰς πολέμων· ὁρᾶτε, μὴ θροεῖσθε· δεῖ γὰρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστὶ τὸ τέλος. 7 ἐγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· 8 πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων. 9 τότε παραδώσουσιν ὑμᾶς εἰς θλῖψιν καὶ ἀποκτενοῦσιν ὑμᾶς, καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων τῶν ἐθνῶν διὰ τὸ ὄνομά μου. 10 καὶ τότε σκανδαλισθήσονται πολλοὶ καὶ ἀλλήλους παραδώσουσι καὶ μισήσουσιν ἀλλήλους. 11 καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται ἐγερθήσονται καὶ πλανήσουσι πολλούς, 12 καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν. 13 ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται".

"Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ πατὴρ μου μόνος".

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΤΕΡΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ...

  • Το πότε θα έλθει το τέλος του κόσμου δε μπορεί να μας το πει κανένας άνθρωπος. Ούτε οι επιστήμονες, ούτε οι αστρολόγοι, ούτε κανένας αρθρογράφος. Χαλαρώστε και αρνηθείτε να λερώσετε τον εγκέφαλό σας με τέτοιου είδους τοξικές σαβούρες. Αν τελικά αποφασίσετε να τις διαβάστε κάντε το σα να διαβάζετε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή κάποιο άλλο τρελλό παραμύθι.
  • Θα εμφανιστούν πολλοί που θα προσπαθήσουν μας κοροϊδέψουν. Ας μην τους δίνουμε σημασία, ας προσέχουμε να μην παραπλανηθούμε χάνοντας και το δάσος και το δέντρο και ας τους νικήσουμε μέσω της μη κατανάλωσης των προϊόντων τους. 
  • Ας μην ανησυχούμε και ας μην αγωνιούμε με αυτά τα θέματα. Πρόκειται για κάτι εντελώς ανώφελο γιατί σε τελική ανάλυση το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για την μετάβασή μας στο επέκεινα.
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
304 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
08:10

Και σφίξε κι άλλο τη θηλειά γύρω από το λαιμό του κοσμάκη.

Η προγραμματισμένη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των ελλήνων μέσω της υπερφορολόγησης την οποία επιβάλλει μεταξύ άλλων και η αστοχία των εσόδων επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα!

Τα λέγαμε ήδη από το Γενάρη του 2012. Αν λοιπόν εμείς οι απλοί και ταπεινοί μπορούσαμε να τα καταλάβουμε και να τα προβλέψουμε πριν ακόμα ψηφιστούν τα μνημόνια και πριν υπογραφούν οι δανειακές συμβάσεις, αυτοί που μας τα επιβάλλανε και αυτοί που τα αποδεχθήκανε τυφλά (θα μου πεις βέβαια, για να δώσεις κι ένα ελαφρυντικό στο βαρύ κατηγορητήριο ενάντια στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου βρε αδελφέ, ότι τα ψηφίσανε και δεσμεύσανε τις ζωές ΟΛΩΝ των ελλήνων κάτω από ασφυκτική πίεση χρόνου χωρίς να τα διαβάσουνε), πόσα περισσότερα ήξεραν;

Για όλα όσα συνέβησαν και όλα όσα έρχονται τάχιστα πλέον, πρέπει κάποιους να ευχαριστήσουμε όπως ευχαριστεί κάθε ένας που παραλαμβάνει το βραβείο Νόμπελ, ή το Όσκαρ κλπ....

Πρώτα πρώτα λοιπόν πρέπει να ευχαριστήσουμε ΟΛΕΣ χωρίς εξαίρεση τις κυβερνήσεις που εξελέγησαν από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, κυρίως δε αυτές που εξελέγησαν μετά το 1981 για την μεγάλη τους συμβολή στο ξήλωμα του παραγωγικού ιστού της πατρίδας μας, την αλλαγή νοοτροπίας του εργατικού δυναμικού, την αλλαγή προσανατολισμού των επιχειρηματιών και τον εκμαυλισμό της κοινωνίας της πατρίδας μας.

Να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια Παπανδρέου ζώντες τε και τεθνεώτες, την οικογένεια Μητσοτάκη ζώντες και κυρίως τεθνεώτες, τον τρισμέγιστο Κώστα Σημίτη και την κομπανία του, τον κουρασμένο Κώστα τον σουβλακοφάγο και το επιτελείο του και όλα τα παραδοσιακά πολιτικά τζάκια τα οποία γέννησαν, γεννάνε και θα εξακολουθήσουν να γεννάνε στους αιώνες των αιώνων όλους αυτούς τους μεγάλους άνδρες που μας κυβέρνησαν και θα προσπαθήσουν να μας κυβερνήσουν στο μέλλον. 


Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να εκφράσουμε ακόμα προς τον κύριο Βαγγέλη Βενιζέλο, τον κο Αντώνη Σαμαρά, τον κύριο Λουκά Παπαδήμο, τους κ.κ. Προβόπουλο και Στουρνάρα, τους πρώην υπουργούς οικονομικών και οικονομίας. 


Μνεία πρέπει να γίνει και στην ανικανότητα των κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, Τσακαλώτου γνωστών (ταχαμουδήθεν) αριστερών ριζοσπαστών (στην πραγματικότητα ακραίων νεοφιλελευθέρων), την ατολμία τους και την υπεράνθρωπη ικανότητά τους στα ψέμματα, τις κυβισθήσεις και τα παρόμοια ακροβατικά.

Μία μεγάλη ευχαριστία οφείλουμε τέλος και στους φίλους μας τους εταίρους της Ε.Ε., τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, τους δανειστές, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τις πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, Γερμανίας και Γαλλίας.

 


 

Και τώρα ας σοβαρευτούμε λίγο.

Αδέλφια έλληνες. Μην απελπίζεστε και μη χάνετε το θάρρος σας.

Έρχεται ο καιρός όπου θα ξυπνήσουν μέσα σας όλες εκείνες οι ιδιότητες, οι ποιότητες και οι αξίες που πήγαν να σας κλέψουν όλοι οι ξεγάνωτοι ντενεκέδες που σας εξαπάτησαν, σας αλλοτρίωσαν και σας ανάγκασαν να τους εκλέξετε.

Έρχεται ο καιρός όπου θα ανοίξουν τα μάτια της διανοίας σας και θα ταξινομήσετε σωστά τις προτεραιότητές σας βάζοντας στην κορυφή το μέλλον των παιδιών σας και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς σας και της πατρίδας σας και στο τέλος όλων τα χρήματα και τα ακίνητα.

Έρχεται ο καιρός που θα έλθετε εις εαυτόν, θα καθαρίσει το κριτήριό σας και θα αποβάλλετε τη σαπίλα από την πολιτική σκηνή της πατρίδας μας. Δοξάστε το Θεό.

... 
... 
και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί 
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά 
στου Κακού τη σκάλα, 
για τ' ανέβασμα ξανά που σε καλεί 
θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά! 
Τα φτερά, 
τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!

(Από το Δωδεκάλογο του Γύφτου του Κωστή Παλαμά)

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 69123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις