ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ.
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


38 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
09:50

Την ώρα που η Ε.Ε. ξοδεύει ΑΣΚΟΠΑ περίπου € 2,5 δις για να στείλει χωρίς επιτυχία ρομποτάκια με ρόδες στην επιφάνεια του Άρη και (με επιτυχία) άλλα ρομποτάκια σε τροχιά γύρω από αυτόν (πρόγραμμα ExoMars) και παλαιότερα άλλο € 1 δις για να στείλουν ρομποτάκια στην επιφάνεια ενός κομήτη, η Αϊτή πεθαίνει κυριολεκτικά από χολέρα και ο ΟΗΕ δε μπορεί να μαζέψει από τα μέλη του (193 χώρες) το ποσόν των € 200 εκ. γιατί δεν υπάρχει πρόθεση για βοήθεια!

 

Για όνομα του Θεού!

Το σχόλιό σας
148 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
15:31

Μόλις διάβασα στη Ναυτεμπορική (μία από τις ελάχιστες εφημερίδες - site που κρατάει επίπεδο) το άρθρο με τον εξής τίτλο: "Bild: Η επιστροφή του Έλληνα επαίτη".

Αγανάκτησα

 • γιατί με εμπαίζει ως έλληνα η πιό αλαζονική και καταστροφική ράτσα που πέρασε ποτέ από την επιφάνεια της γης. Αυτοί που μόνο μέσα στα τελευταία 100 χρόνια και 2 παγκοσμίους πολέμους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν μιλάω για παλαιότερα αιματοκύλίσματα, ούτε για το τι είπε ο Ιούλιος Καίσαρας για δαύτους.
 • γιατί όλον αυτόν τον καιρό με εμπαίζει και από πάνω με χαρακτηρίζει και λαμόγιο η πιό ληστρική ράτσα απατεώνων που πέρασε ποτέ από την επιφάνεια της γης. Μόνο δύο πολύ φρέσκα ονόματα θα αναφέρω ως απόδειξη: Volswagen και Deutshe Bank. Για το τι κλέψανε τα καλόπαιδα στον Β΄ΠΠ δεν κάνω λόγο.
 • γιατί με εμπαίζει αυτός ο αμνήμων και αγνώμων λαός που έφτασε εδώ που βρίσκεται σήμερα επειδή μετά το πέρας του πολέμου οι νικητές (μεταξύ των οποίων ήταν και η πατρίδα μου) αντί να τον εξοντώσουν (όπως του άξιζε) τον σεβάστηκαν και τον βοήθησαν (ως όφειλαν) ξεχνώντας την πραγματική του φύση η οποία βλέπουμε ότι αναδύεται και πάλι στις μέρες μας.
 • γιατί με εμπαίζει αυτός που όσο δόλια καθυστέρησε το PSI, άλλο τόσο δόλια οδήγησε το χρέος μου να μετατραπεί από χρέος σε ιδιώτες (τράπεζες και funds) σε χρέος προς κράτη προκειμένου αφενός να προστατευτούν οι δικές του επιχειρήσεις, αφετέρου για να μην έχω το ηθικό δικαίωμα να διεκδικήσω αυτό που σήμερα διεκδικεί ο Τσίπρας. Γιατί; Γιατί ακριβώς χρωστάω σε αλληλέγγιους λαούς που πληρώνουν φόρους για να με βοηθήσουν και όχι σε κερδοσκόπους επιχειρηματίες που ρισκάρουν τα κεφάλαιά τους με την προσδοκία του κέρδους.
 • γιατί όλοι αυτοί που μας έβαλαν στην Ε.Ε. και μας έκαναν "συνεταίρους" με τους γερμανούς (και όλοι αυτοί που δε μας έβγαλαν όπως έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι θα έκαναν όταν θα έπαιρναν την εξουσία στα χέρια τους) έπρεπε να έχουν προβλέψει την εξέλιξη των πραγμάτων και να προτιμήσουν για την πατρίδα και τον λαό μας μία μοναχική αυτόνομη πορεία μέσα σε μία αξιοπρεπή και περήφανη φτώχεια (;) παρά το ρεζιλίκι στο οποίο έχουμε φτάσει.
 • γιατί τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά (πριν από το ορόσημο αυτό έχω μόνο ιστορική γνώση αλλά όχι προσωπικές μνήμες και ως εκ τούτου ούτε ιδίαν άποψη) αυτό το οποίο οι πολιτικοί μας δε φρόντισαν και εξακολουθούν να μη φροντίζουν είναι τα συμφέροντα της πατρίδας και του έθνους. Αντιθέτως με επιμέλεια φροντίζουν να στήνουν ο καθένας το δικό του παρακράτος και να υποβαθμίζουν το επίπεδο των πολιτών, της δημοκρατίας και του κράτους, να μας έχουν διαιρεμένους και  να εξυπηρετούν είτε ιδιοτελή, είτε αλλότρια συμφέροντα δίνοντας δικαίωμα σε ποιούς ; στους γερμανούς, να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας χλεβάζουν σκαιότατα αντί να κρυφτούν σε ένα λαγούμι μέχρι δευτέρας παρουσίας.

 

Όχι κύριε παρόλα τα ελατώμματά μας δεν το αξίζουμε αυτό που ζούμε.

Σκατούλ.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1282 αναγνώστες
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016
14:09

ΕΦΥΓΕ ΛΕΕΙ ΜΕ "ΜΗ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ".

Ας μου εξηγήσει σας παρακαλώ κάποιος τι πάει να πει ο όρος "Μη υποβοηθούμενη ευθανασία" γιατί εγώ είμαι φτωχός τω πνεύματι και δεν καταλαβαίνω αυτήν την ευρηματικότατη ορολογία.

Προσπάθησα πολύ να βρώ έστω ένα δημοσίευμα στο οποίο να εξηγείται με σαφήνεια ο τρόπος με τον οποίο ο Βέλλιος πέθανε, αλλά πουθενά δεν μπόρεσα να πάρω μία ξεκάθαρη απάντηση.

 • Μήπως δεν αυτοκτόνησε και απλά σταμάτησε τις χημειοθεραπείες και την όποια φαρμακευτική αγωγή αφήνοντας τον καρκίνο να κάνει τη δουλειά του; Κάτι τέτοιο είναι μη υποβοηθούμενος θάνατος, αφού σημαίνει διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής (που υποβοηθάει τον ασθενή να κρατιέται στη ζωή), όμως δεν αποτελεί ευθανασία, αφού η ευθανασία σημαίνει ανώδυνο (δηλαδή γρήγορο και χωρίς πόνο) θάνατο. Εγώ δε θεωρώ αυτήν την πρακτική αυτοκτονία αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ορθότητα της άποψής μου.
 • Μήπως όμως θέλετε να πείτε ότι αυτοκτόνησε κάνοντας μόνος του κάποια ένεση / κόβοντας τις φλέβες του / βάζοντας το χέρι του στην πρίζα, πέφτοντας από τον 5ο όροφο; Βέβαια όλοι οι περιγραφόμενοι τρόποι πλην της ένεσης δεν αποτελούν ευθανασία, αφού εμπεριέχουν πόνο.

Τελικά συμπεραίνω ότι ο Βέλλιος μάλλον πήρε μόνος του την ζωή του με κάποιο καλό κοκτέηλ φαρμάκων που ήπιε ή έκανε ένεση στον εαυτό του. ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.

ΑΠΟΡΙΕΣ

 • Γιατί πουθενά δεν αναγράφεται αυτό που έκανε ο Βέλλιος με το όνομά του;
 • Γιατί όλα τα μέσα ρίχνουν σοβά πάνω από την αλήθεια;
 • Γιατί πρέπει να αιωρούνται διάφορα υπονοούμενα και να χάνουν οι λέξεις το νόημά τους σε βαθμό γελοιoποίησης;
 • Γιατί να παρακάμπτονται και να αποδομούνται δια της αοριστίας και της ασάφειας του politically correct λόγου πλήθος σημαντικοτάτων φιλοσοφικών και θρησκευτικών προβληματισμών (εν προκειμένω μιλάμε γενικότερα και δεν περιοριζόμαστε στο θέμα του δικαιώματος ή μη στην αυτοκτονία) οι οποίοι όχι μόνο δεν πρέπει να αποκρυφθούν από τον κόσμο, αλλά αντίθετα να αποκαλυφθούν και να αποτελέσουν πεδίο προβληματισμού και (γόνιμου) διαλόγου για όλους τους πολίτες; Το θέμα του δικαιώματος στην αυτοκτονία (και όχι μόνο) με όποιες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσουμε για να το περιγράψουμε είναι σοβαρότατο και είναι ανεπίτρεπτο να δικαιώνουμε συλλήβδην τους υποστηρικτές του.

 

Μάλλον ο διάλογος αυτός καθαυτός είναι που ενοχλεί, όπως και η διαδικασία ενεργοποίησης του εγκεφάλου του πολίτη.

 

Δε θα προχωρήσω περισσότερω. Θα κλείσω με μερικά συνθήματα:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ A LA CART. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ / ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟΥ POLITICALLY CORRECT ΛΟΓΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ, ΑΠΑΤΡΩΝΑΡΙΣΤΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

 

Υ.Γ.

 1. Καλό ταξίδι.
 2. Σήμερα το πρωί 6/9/16 διάβασα στο εξώφυλλο της εφημερίδας Μακελειό ότι έκανε ένεση ινσουλίνης. Μιλάμε ξεκάθαρα για αυτοκτονία.
 3. Όλη η κουβέντα του παρόντος άρθρου δεν έχει να κάνει με την αυτοκτονία του Βέλλιου, αλλά με την εμφανή πορεία μας προς μία οργουελιανή κοινωνία τύπου 1984, όπου, για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο, οι αρχές (ο Μεγάλος Αδελφός) αφαιρούσαν λέξεις από το λεξιλόγιο των ανθρώπων. Το γιατί θα το μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο wink.
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
395 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
10:16

Κυρίες και κύριοι...

Τα πράγματα είναι απλά.

Ο Αριστοτέλης τα έχει πεί όλα εδώ και 2.500 χρόνια...

Χωρίζοντας τα πολιτεύματα σε 3 κατηγορίες, ο σοφός συγγενής μας, δεν τα διαχώρισε σε "καλά" ή "κακά"...

Εφόσον εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του λαού στο σύνολό του, τόσο η Πολιτεία (η ιδανική μορφή της Δημοκρατίας), η Μοναρχία, όσο και η Αριστοκρατία μπορούν να είναι καλά πολιτεύματα...

Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν τα πράγματα εκτρέπονται...

 • Όταν ο Μονάρχης γίνει τύρρανος και εξυπηρετεί τα δικά του μόνο συμφέροντα.
 • Όταν η αριστοκρατία γίνει ολιγαρχία και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μίας τάξης.

Στην περίπτωση που μας ενδιαφέρει, το πολίτευμα στο οποίο ασκεί την εξουσία ο λαός μέσω εκλογών κλπ ονομάζεται ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Στο πολίτευμα αυτό κυβερνούν, οι πολίτες της ΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΞΗΣ, οι οποίοι υπακούουν εύκολα στη λογική, γι’ αυτό δεν είναι ούτε δεσποτικοί ούτε ιδιοτελείς στην άσκηση της εξουσίας.

Η παρεκτροπή της Πολιτείας ονομάζεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην οποία, την εξουσία ασκεί με ιδιοτέλεια το πλήθος των απόρων, επιδιώκοντας να εξυπηρετεί το συμφέρον των πολλών αδιαφορώντας όμως για το κοινό καλό, το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των πολιτών...


Το πολίτευμα που έχουμε σήμερα πόρρω απέχει από την "Πολιτεία" του Αριστοτέλη, αλλά και από αυτό που έχουμε διδαχθεί να νομίζουμε ότι είναι η Δημοκρατία (ο λαός στην εξουσία κλπ).
Τα περι αντιπροσωπευτικότητας της υφιστάμενης δημοκρατίας είναι πλέον γραφικοί ρομαντισμοί, καθώς ο θεσμός των ΚΟΜΜΑΤΩΝ με τη δομή και τους άγραφους κανόνες (π.χ. κομματική πειθαρχία) που παραπέμπουν σε μαφιόζικη οργάνωση διαλύει κάθε έννοια δημοκρατίας, αλλά αυτό είνα θέμα άλλης ανάρτησης.

Ας υποθέσουμε όμως ότι είχαμε κάποτε Πολιτεία.
Είναι πασιφανές ότι κάτι έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Προς την εκτροπή (κατά Αριστοτέλη κι όχι μόνο).
Αν δεν το βλέπουμε, το διαισθανόμαστε σίγουρα.
Τι είναι όμως αυτό το κάτι;
Πότε άλλαξε κάτι;

 • Όταν οι βουλευτές έπαψαν να είναι μέλη της μεσαίας τάξης και να εκπροσωπούν τα συμφέροντα όλων των πολιτών. Αυτό έγινε είτε επειδή οι βουλευτές πλούτησαν, είτε επειδή η πόρτα των ψηφοδελτίων άνοιξαν μόνο σε πλουσίους.
 • Όταν οι βουλευτές μετετράπησαν σε μία κλειστή κάστα, ένα ιερατείο, μετατρέποντας το πολίτευμα σε αριστοκρατικό (αν όχι μοναρχικό, ελέω του κληρονομικού δικαιώματος στην αρχηγία των κομμάτων, άρα και στην κυβέρνηση της χώρας, που διαθέτουν οι απόγονοι συγκεκριμένων οικογενειών μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού),  χωρίς καν να αλλάξει το σύνταγμα!

Η παραπάνω διαπίστωση μας οδηγεί στο λογικό συνειρμό ότι τέτοιου είδους κυβερνήσεις και βουλευτές είναι αναμενόμενο ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ανώτερης οικονομικά τάξης...

Το γεγονός ότι οι βουλευτές έχουν ξεφύγει από τη Μέση τάξη είναι τόσο εμφανές που δε χρειάζεται καν απόδειξη, όπως επίσης είναι εμφανές ότι η Μεσαία τάξη τείνει να εκλείψει, δίνοντας τη θέση της σε μία μάζα νεόπτωχων (στην τσέπη ή/και στο πνεύμα) χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο και ταξική, εθνική ή θρησκευτική συνείδηση, καθώς έχει υπάρξει σημαντική προεργασία για αυτό, μέσω των ΜΜΕ και μέσω της εκπαίδευσης.

Δείτε τώρα το υπέρτατο παράδοξο...

Η πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι ενδεχομένως ανήκουν σε μία αναδυόμενη "τάξη" νεόπτωχων (κάτι που δεν ισχύει απόλυτα, αλλά δεχόμαστε την υπόθεση για να συνεχίσουμε το συλλογισμό μας) εξέλεξε ένα κόμμα το οποίο μέχρι τότε χρησιμοποιούσε ριζοσπαστική αριστερή ρητορική, η οποία λες και είναι βγαλμένη από τα γραπτά του Αριστοτέλη σε ό,τι έχει να κάνει με την εκτροπή της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Σε αντίθεση όμως με τη ρητορική του κόμματος τα μέλη της κυβέρνησης ανήκουν  στην πλειοψηφία τους σε τάξη ανώτερη της μεσαίας, των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου μη εξαιρουμένων!

 

Είναι προφανές ότι η πολιτική ελίτ έχει μελετήσει σε βάθος τον Αριστοτέλη και έχει πετύχει να αποκλείσει τη μάζα των νεόπτωχων αλλά επί της ουσίας και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα από την εξουσία, καθώς οι πολιτικοί χώροι τους οποίους μπορεί να επιλέξει και να ταυτιστεί  κανείς  έχουν αποδειχτεί ξεκάθαρα ψεύτικες βιτρίνες που επιδεικνύουν άλλα εμπορεύματα από αυτά που "πωλούνται" στην πραγματικότητα. Μιλάμε για καταστάσεις τύπου σπηλαίου του Πλάτωνα (Πολιτεία κεφ. 7) ή πιο απλά τύπου Matrix. Τα ΜΜΕ έχουν αποδειχθεί ως τα καλύτερα βέλη στη φαρέτρα της.

Επιμύθιο:

 • Νεόπτωχοι ψηφίζουν στην Ελλάδα κόμμα με αριστερή ρητορική (αποδεκτό) και μέλη με καπιταλιστικότατη τσέπη και μεγαλοαστικά - αριστοκρατικά χαρακτηριστικά (παράδοξο). 
 • Η εκλεγμένη κυβέρνηση τελικά υπηρετεί νιαουρίζοντας δουλοπρεπέστατα τους δανειστές που προεκλογικά βρυχόνταν ότι θα πολεμούσε (παράδοξο). 
 • Μετατρέποντας το "Όχι" του δημοψηφίσματος σε "Ναι" (παράδοξο), εγκλημάτισε σε βάρος της έστω κατ' επίφαση υπάρχουσας δημοκρατίας, η οποία ήδη από τους προκατόχους της έχει ουσιαστικά καταλυθεί μέσω της αποδοχής της υπαγόρευσης (dictate - και ο νοών νοείτο) των πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν από "εταίρους", "θεσμούς", "τριπλέτες" και "κουαρτέτα" προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγεί από την κρίση.
 • Μέσα στην προσπάθεια να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας γκρεμίζει κάθε εργασιακό δικαίωμα των ανθρώπων εκείνων που την έφεραν στην εξουσία εξυπηρετώντας καταφανέστατα το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο "εχθρεύεται" (παράδοξο) και "εξοντώνει" τους συνταξιούχους χωρίς διακρίσεις (παράδοξο).
 • Παράλληλα επιτίθεται με μένος κατά της ευρύτερης Μεσαίας Τάξης ισοπεδώνοντάς την (συνεπές) χρησιμοποιόντας το πιό απλό τρόπο: την υπερφορολόγηση.

Με καταλυμένη σε διπλό επίπεδο τη δημοκρατία, χωρίς πολιτικούς που να ανήκουν στη Μεσαία τάξη και που να εξυπηρετούν το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας και σύντομα χωρίς Μεσαία τάξη, ήδη γευόμαστε μία προκαταβολή από την επερχόμενη εκτροπή των εκτροπών.

Με κυβέρνηση μεγαλοαστών - αριστοκρατών με ριζοσπαστική αριστερή ιδεολογία η οποία εξελέγη από κατώτερα οικονομικά στρώματα προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, αλλά εν τέλει δεν το πραγματοποιεί, ζούμε ήδη μέσα σε μία υπέρτατη παραδοξότητα.

Υ.Γ.

Όταν με το καλό έρθει η ευλογημένη ημέρα της επανεκκίνησης, η Δημοκρατία μας θα πρέπει να στηθεί από την αρχή, σε νέες υγιείς βάσεις.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
694 αναγνώστες
5 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
12:53

Σχόλιό μου στο σημερινό άρθρο - συνέντευξη του Capital με τίτλο "Γιατί το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος"

 


 

Χωρίς να αρνούμαι αυτό που ο χερ Φούστ αναφέρει περί ανάπτυξης μιας αντίληψης οικονομικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία να υποστηριχθεί αποφασιστικά από την ελληνική κυβέρνηση και να μη δημιουργήσει νέα χρέη έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Η έκθεση του ΔΝΤ τα είπε όλα.

 • Το PSI άργησε 2 χρόνια για να σωθούν οι γερμανο-γαλλικές τράπεζες και όλο σχεδόν το αγγούρι το φάγαμε εμείς.
 • Κάθε πρόβλεψη έπεσε έξω οικτρά.
 • Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν υπεραισιόδοξες, οι πολλαπλασιαστές εξωφρενικά άστοχοι, το πρόγραμμα αδιανόητα εμπροσθοβαρές.

Η Ελλάδα όμως έπρεπε να συνεχίσει να πίνει το δηλητήριο.

Στον κόσμο των ανθρώπων, όταν ένας γιατρός κάνει λάθος διάγνωση και δώσει λάθος θεραπεία παίρνει δρόμο και ο ασθενής προσλαμβάνει άλλον. Δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν υπήρξε ούτε υπάρχει άλλος γιατρός για να πάρουμε και δεύτερη γνώμη. Ήμασταν υποχρεωμένοι να πιούμε το φαρμάκι που μας συνταγογράφησαν οι δολοφόνοι μας.

Πέραν τούτου μιάς και μιλάτε για αξιοπιστία...

 • Οι γερμανοί ιθύνοντες διακρίνονται από έναν αυτισμό. Αδυνατούν (ή μάλλον υποκρίνονται ότι αδυνατούν) να θυμηθούν τους λόγους για τους οποίους αυτή τη στιγμή η Γερμανία είναι οικονομική υπερδύναμη αντί  αιώνιος οικονομικός παρίας (όπως της αξίζει στο όνομα των δεκάδων εκατομμυρίων νεκρών των 2 ΠΠ και των λοιπών γενοκτονιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη).
 • Αυτός ο υποκριτικός αυτισμός επεκτείνεται και στην τάχα μου αμνησία για το πως η Ευρώπη εφτασε στο σημερινό σημείο. Φυσικά φταίνε όλοι οι άλλοι και σε καμία απολύτως περίπτωση η άσπιλη, γενναιόδωρη και αλτρουιστική Γερμανία, η οποία ανυπόκριτα, ειλικρινά και χωρίς υστεροβουλίες παλεύει για το αγνό όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για το καλό όλων των λαών της ηπείρου οι οποίοι ούτε το αντιλαμβάνονται, ούτε το υποστηρίζουν ψυχή τε και σώματι.
 • Από εκεί κι έπειτα εκτός από τον αυτισμό σας, κουβαλάτε και μία υπέρμετρη αλλαζονεία (το χούι δεν εγκαταλείπει παρά μόνο μετά θάνατον) και έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο προς όλη την υφήλιο νομίζοντας ότι είστε πλήρεις κάτοχοι της αλήθειας και όλης της γνώσης επί παντός θέματος. ΦΕΥ!


Εν κατακλείδι.
Τα προβλήματά μας μας είναι γνωστά. Πρώτο πρώτο όμως είσαστε εσείς χερ Φουστ. Οι πολιτικοί σας και τα τραπεζικά κοράκια σας.
Δυστυχώς εμείς είμαστε μικροί και αδύναμοι και ο κάθε σπεκουλαδόρος μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι για εμάς προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.

Αν όμως κάποιος έπρεπε να είναι είναι ανυπόληπτος και αναξιόπιστος αυτός δε θα έπρεπε να είναι άλλος από τη χώρα σας, τους πολιτικούς σας και τις επιχειρήσεις σας. Δυστυχώς για όλους μας, διαχειρίζεστε τεράστια ποσά και ο πλούτος χαλαρώνει κρίση και συνείδηση.

Χωρίς να αναφερθώ στους δύο ΠΠ, στις σφαγές στην Ελλάδα, στις αποζημειώσεις που δεν δόθηκαν, στα αίσχη της (Ανατολικής) Γερμανίας στην προ της πτώσης του τείχους εποχή κλπ, θα σας υπενθυμήσω φρέσκα πράγματα όπως α) την ανήθικη ατμομηχανή της βιομηχανίας σας, τη VW με τις πειραγμένες μηχανές που ξεγελάγανε τις μηχανές μετρήσεων καυσαερίων επειδή δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε μία τίμια σύγκριση με τις μηχανές του ανταγωνισμού, β) το σκάνδαλο της Siemens, γ) τα γερμένα υποβρύχια, δ) το σκάνδαλο της ΜΑΝΝ, ε) τα συνεχή πρόστιμα στην DB για τη χειραγώγηση της αγοράς κλπ κλπ κλπ.

Ποιός είναι ο αξιόπιστος;

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 66123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
25/10ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
21/10ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ