ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1946 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019
09:26

Βλέποντας και διαβάζοντας διάφορες δηλώσεις και ερμηνίες στελεγχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική τους συντριβή (Δούρου, Βαρεμένος, Ξυδάκης κλπ) συμπέρανα το εξής: 

Αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε μία παράλληλη πραγματικότητα και κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.

Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σας πληροφορώ φιλικά: Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΦΤΥΣΕ ΔΕΝ ΨΙΧΑΛΙΣΕ. Ετοιμαστείτε και για δεύτερο γύρο και ίσως μονοψήφια νούμερα (σας το εύχομαι ολόψυχα).

Το μόνο για το οποίο λυπάμαι είναι ότι η ΝΔ θα βγεί αυτοδύναμη και το όνειρο της απλής αναλογικής (της οποίας είμαι φίλος γιατί θα οδηγήσει σε συνεργασίες και ενότητα) θα σβήσει.

Το σχόλιό σας
381 αναγνώστες
Τρίτη, 28 Μαΐου 2019
14:07

Τις ευχές μου στο ΣΥΡΙΖΑ από βάθος καρδίας για επιστροφή στο 3% που του αξίζει και σύντομα.

Πέρα από πολιτικές προτιμήσεις, αναφερόμενος στους οίκους και τις αγορές που σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι όλα θα πάνε καλά με κυβέρνηση της ΝΔ και η ελληνική οικονομία βρίσκεται προ των πυλών νέας αναβάθμισης έχω να πω το εξής: "Κολοκύθια με τη ρίγανη".

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ επί των αγορών και των οίκων...

Μιλάμε για μέσα βίαιης και αισχρής κατάλυσης της δημοκρατίας. 

Είναι δυνατόν να επιβάλλουν κάποιοι μηχανισμοί έξω από οποιοδήποτε κράτος τις οικονομικές πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν από κάποιο κράτος; Τότε τι εξυπηρετεί η ύπαρξη των υπουργείων, των υπουργών και στη βάση όλων της εκλογικής διαδικασίας;

Είναι δυνατόν τα κράτη να αντιμετωπίζονται και να αξιολογούνται ως επιχειρήσεις;

Ποιος με διαβεβαιώνει ότι οι αξιολογήσεις των Fitch, Moody's. S&Ps, IMF, WEF, OECD κλπ κλπ είναι σωστές;

Αλήθεια υπάρχουν ορθές οικονομικές πολιτικές; Αν ναι, είναι μόνο μία η ορθή πολιτική, ή μπορεί να υπάρξουν διάφορα μείγματα;

Αν τελικά υπάρχουν μείγματα, γιατί ο κάθε Fitchουλας να μπορεί να μου επιβάλλει εμμέσως αυτό που θεωρεί κατά τη δική του κρίση σωστό;

Έχει τελικά μία κυβέρνηση το δικαίωμα να ασκήσει μία οικονομική πολιτική που κρίνει αυτή σωστή; ή μήπως μέσω μίας κακής αξιολόγησης η οποία θα εκτοξεύσει τα επιτόκια δανεισμού και ενδεχομένως θα κλείσει τις πόρτες σε επενδυτικά κεφάλαια θα αναγκαστεί να "κλίνει γόνυ" και να υποταχθεί στις όποιες υποδείξεις;

Το βασικότερο και τελευταίο για σήμερα ερώτημα: Ποιος είναι ή ποιος πρέπει να είναι ο σκοπός των ασκουμένων οικονομικών πολιτικών;

Να πω μόνο ότι η οικονομική επιστήμη είναι Κοινωνική επιστήμη.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1467 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Απριλίου 2019
13:00

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστός ανέστη

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
348 αναγνώστες
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
09:22

Αποτέλεσμα εικόνας για ο νυμφίος

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
909 αναγνώστες
Τρίτη, 2 Απριλίου 2019
09:55

Όλοι το γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο, όχι μόνο εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, αλλά και εν όψει των εθνικών εκλογών τις οποίες θεωρώ 100% σίγουρο ότι ο κος Τσίπορας θα τις κάνει ακριβώς στο τέλος της θητείας του αφού έχει ένα μεγάλο χάσμα να καλύψει από την πρώτη στις δημοσκοπήσεις ΝΔ.

Λογικό είναι και το βλέπουμε όλοι που ζούμε στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, να επικρατεί (τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένου ότι βρισκόμαστε ακόμα σε κρίση - κι ας βγήκαμε από τα μνημόνια) ένας μικρός οργασμός από έργα, τα οποία ως συνήθως εξαντλούνται στις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων τάχα μου ότι "κάτι γίνεται".

ΩΔΕ Η ΣΟΦΙΑ ΕΣΤΙ...


Πέρα από τα έργα της βιτρίνας, υπάρχει και η καθημερινότητα του πολίτη, η οποία ξεκινάει από την μετάβασή του στη δουλειά (για όσους έχουν). Όπως λοιπόν είπε ο κος Χατζηδάκης στη Βουλή, το 40% των σειρμών βρίσκεται σε αδράνεια λόγω βλαβών που δεν επισκευάζονται. Δε γνωρίζω αν ο αριθμός  40% είναι σωστός ή υπερβολικός, αλλά επιβεβαιώνω ότι τον τελευταίο καιρό οι καθυστερήσεις του ΜΕΤΡΟ είναι συνεχείς και μεγάλες και η πρωινή μετακίνηση στη δουλειά μου έχει εξελιχθεί σε μία καθημερινή περιπέτεια η οποία - πιστέψτε με, δεν υπερβάλλω - μου χαλάει την ψυχολογία και ακόμα ακόμα τη διάθεση για δουλειά το πρωί και το κέφι μου το απόγευμα που γυρίζω σπίτι  μου στην οικογένειά μου.

Σε αυτό το καθημερινό βάσανο υποβάλλονται τουλάχιστον μισό εκατομμύριο κόσμος! Όλοι ψηφοφόροι κύριε Τσίπρα. Αν θέλατε λοιπόν (τώρα πλέον είναι αργά) να γεφυρώσετε το χάσμα που σας χωρίζει από τη ΝΔ, τότε θα έπρεπε να νοιαστείτε έμπρακτα για τον πολίτη και να μην δημιουργείτε πλεονάσματα μόνο για κοινωνικά μερίσματα - μεγάλο μέρος των οποίων πάει σε περιπτώσεις που δεν πρέπει (αλλά αποτελεί θέμα άλλης συζήτησης) -  αλλά να σκεφτείτε και τους άλλους πολίτες, αυτούς που πληρώνουν τους φόρους τους και το εισιτήριο του ΜΕΤΡΟ και δικαιούνται μίας αξιοπρεπούς μεταχείρισης.

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΩΣΑΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ;

Στο δημοψήφισμα, ή στο θέμα της Μακεδονίας;

Ελπίζω με την ανάρτηση αυτή να χαρακτηριστώ από το ασκέρι σας ως άλλος ένας Φασίστας μέσα από το ετερόκλητο πλήθος. Θα είναι μεγάλο παράσημο.

Κλείνοντας θα σας ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου καλή επιστροφή στο σημείο από το οποίο ξεκινήσατε. Το 3%. Γιατί εκεί σας αξίζει να βρίσκεστε και το αποδείξατε με πράξεις.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 72123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις