ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


2818 αναγνώστες
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019
21:05

MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA A΄ - Σύνταξη της Πολιτείας

'Αρθρο 28: (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)

 

1. Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. H εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών. 
3. H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

 

 

_______________________
**Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
_______________________

** Με δύο αστερίσκους δηλώνονται τα σημεία της Αναθεώρησης που αναγράφονται στο Ψήφισμα της 6ης Απριλίου 2001 της Ζ'  Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων

Το σχόλιό σας
468 αναγνώστες
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019
15:57

Εν συντομία.

Σουλατσάροντας στο internet έπεσα σε ένα άρθρο (δείτε το εδώ) το οποίο αναφέρεται στο Veganuary. 

Veganuary είναι μία σύνθετη λέξη προερχόμενη από τις λέξεις Vegan και January και μας προτείνει να αποτοξινωθούμε κάνοντας vigan διατροφή τον Ιανουάριο.

Και ρωτάω ο αδαής:

  • Σαν λαός έχουμε ανάγκη από μία τέτοια υπόδειξη;
  • Δεν έχουμε τις παραδόσεις μας σύμφωνα με τις οποίες ακολουθούμε σχεδόν vegan διατροφή κατά τη διάρκεια της σαρακοστής του Πασχα και των επισήμων νηστειών της εκκλησίας μας; 
  • Γιατί να ξεχνάμε τα δικά μας που έχουν αιώνιες ρίζες και να υιοθετούμε τα ρηχά ξένα trends;
  • Γιατί να αφήσουμε τους εαυτούς μας να ενσωματωθούμε πολιτιστικά σε κάτι υποδεέστερο και νομοτελειακά να εκλείψουμε ως έθνος;

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
425 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019
13:16

Ενδιαφέρον άρθρο στο cnn.gr 

  • Είναι υποκρισία να ακούμε από την νεοφιλελεύθερη πλευρά του πολιτικού φάσματος κριτική για τον Όρμπαν και το νόμο της σκλαβιάς.
  • Με το 12ωρο δηλαδή στην Αυστρία δεν υπάρχει πρόβλημα;
  • Με τις εύκολες απολύσεις στην Φινλανδία που αυτή τη στιγμή κυοφορούνται και ο κόσμος εκεί είναι στα κάγκελα δεν έχουμε πρόβλημα;
  • Με το νησί της εξορίας προσφύγων και μεταναστών στη Δανία δεν έχουμε πρόβλημα;
  • Με την ατζέντα Μακρόν (που προς το παρόν την έκανε γαργάρα) δεν έχουμε πρόβλημα;
  • Με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους ακόμη και στη Σουηδία δεν έχουμε πρόβλημα;
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
543 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018
16:42

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
4919 αναγνώστες
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018
16:33

Πίσω από όλα όσα λέει ο κος Weidmann και πέρα Α) από την ορθή κριτική που η κοινωνία ασκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τον Τσίπρα και το μπουλούκι του και Β) από τις αντικειμενικά ορθές πρακτικές διακυβέρνησης, δημόσιας διοίκησης κλπ κλπ που υπάρχουν και πρέπει να ακολουθούνται από κυβερνήσεις και κρατικούς μηχανισμούς, υπάρχει και το τραγικό του θέματος:

Η επί της ουσίας αντικατάσταση της πολιτικής, ακόμα και αυτής της ίδιας της δημοκρατίας, από τις επιλεγόμενες αγορές.
Αυτό δε μπορεί παρά να χαρακτηρισθεί ως παγκόσμια πορεία ξεπεσμού, ή με μία λέξη ΠΑΡΑΚΜΗ.

Είναι εξωφρενικό!
Δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να είναι αποδεκτό, τα κράτη να αντιμετωπίζονται ως εταιρείες και να υπόκεινται σε αξιολόγηση ως τέτοιες και με βάση κάποια τάχα μου "αντικειμενικά" κριτήρια τα οποία μπορεί να είναι σωστά - μπορεί όμως να είναι και απόλυτα λανθασμένα ή απλά να μην έχουν σχέση με κάποιο κράτος βάσει παραγόντων όπως γεωγραφική τοποθεσία, ιστορία, παραδόσεις, κλιματολογικές συνθήκες κλπ κλπ, να κατηγοριοποιούνται και να βαθμολογούνται και με βάση αυτήν την βαθμολόγησή τους να χαίρουν λιγότερης ή περισσότερης εμπιοστοσύνης από τις "αγορές", εμπιστοσύνη η οποία μεταφράζεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο επιτόκιο χρηματοδότησης και να κρίνουν τη μοίρα εκατομμυρίων ψυχών.


Δε μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος για την επίτευξη της παγκοσμιοποίησης αυτός.

Επίσης είναι εξωφρενικό ο κάθε νταής να μπορεί να ασκεί μπούλινγκ σε άλλες χώρες μέσω οικονομικών κυρώσεων προκειμένου να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα συμφέροντά του. με ενοχλεί αυτό ακόμα κι αν αυτός που υπόκειται τον οικονομικό εκβιασμό είναι η Τουρκία του φασίστα Ερντογάν.
Επιτέλους βρισκόμαστε στον 21 αιώνα και η ανθρωπότητα δεν έχει ωριμάσει στην πραγματικότητα.
Στα μάτια μου έχει παραμείνει ένα νήπιο που μόνο η ποιότητα των ρούχων και των παιχνιδιών του έχει αλλάξει λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Θα μου πείς "προτιμάς να λύνονται οι διαφορές με τα όπλα"; Θα απαντήσω: Σίγουρα όχι, αλλά δε μπορώ να μην εκφράσω και τη γενικότερη δυσαρέσκειά μου γι αυτό που βλέπω. Στην τελική όμως, δε βλέπω να έχουν εξαφανιστεί από το πρόσωπο της γης και οι πόλεμοι με τα όπλα, ενώ στο μενού έχουν προστεθεί και οι οικονομικοί πόλεμοι. Μεγάλη πρόοδος.

Κάτι πάει υπερβολικά στραβά σε αυτόν τον πλανήτη και πρέπει να εντοπισθεί και να αλλάξει.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις