ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1053 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017
16:38

Πατρώα θρησκεία είναι η θρησκεία του πατέρα μου, του παππού και του προπάππου μου. Πρόκειται για κάτι πρόσφατο και ζωντανό και όχι κάτι ξεχασμένο εδώ και 1800 χρόνια.

Ο παππούλης μου που πολέμησε στο Μπέλες πριν φάει και πριν πιεί το κρασάκι του δεν έκανε σπονδές, παρά έκανε το σταυρό του και αυτό μου παρέδωσε κι εμένα. Αυτό πάει να πει πατροπαράδοτο και πατρώο.

Περί το 1204 μ.Χ. (ίσως ήδη από την περίοδο της δυναστείας των Κομνηνών 1057 - 1185 μ.Χ.) οπότε και ξαναγεννήθηκε σύμφωνα με τους ιστορικούς η ελληνική συνείδηση, όλοι οι έλληνες χωρίς εξαίρεση ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Μάλιστα αυτή τους η πίστη είχε άλλα 900 χρόνια βάθος τουλάχιστον, καθώς οι πρώτοι ευρωπαίοι οι οποίοι διδάχτηκαν τα λόγια του Χριστού ήταν οι πρόγονοί μας.
Αυτή η θρησκεία κράτησε ολοζώντανη την ελληνική συνείδηση μέσα στα χρόνια της τουρκοκρατίας και δεν το αμφισβητεί κανένας απολύτως. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Γιατί ο έλληνας είχε από αιώνες πλέον εκούσια ενταχθεί στους κόλπους της χριστιανικής πίστης και όχι απλά είχε ταυτιστεί μαζί της, αλλά υπήρξε ο πρώτος και καλύτερος Απόστολος και ο πρώτος και καλύτερος Μάρτυράς της.
Ο έλληνας υπήρξε το σίδερο και ο χριστιανισμός ο άνθρακας.

Σίδερο + Άνθρακας = Ατσάλι.

Θα απαριθμίσω μερικά ονόματα ανθρώπων από ατσάλι:
Λάμπρος Κατσώνης.
Νικήτας Σταματελόπουλος.
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Μάρκος Μπότσαρης.
Ιωάννης Μακρυγιάννης.
Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
Κωνσταντίνος Κανάρης.
Μαντώ Μαυρογένους.
Οδυσσέας Ανδρούτσος.
Αθανάσιος Διάκος.
Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Γρηγόριος Δικαίος.
Δημήτριος και Αλέξανδρος Υψηλάντης.
Δημήτριος Πλαπούτας.
Κίτσος Τζαβέλλας.

Γιώργης Παξινός.

κλπ

κλπ

Όλοι τους Πιστοί μέχρι θανάτου Χριστιανοί Ορθόδοξοι και έλληνες.

Ξέρετε κάτι;

Στα μάτια μου ο Λεωνίδας και οι 300 του φαντάζουν γατάκια μπροστά σε αυτούς τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ, οι οποίοι όταν σπάσανε τα δεσμά του φόβου και τα βάλανε με την Οθωμανική Αυτοκρατορία το κάνανε με την εξής σειρά:

"ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Όποια απομνημονεύματα κι αν διαβάσετε θα δείτε ότι οι πρόγονοί μας ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και πολέμησαν για να μπορούν αυτοί και εμείς να κάνουμε ελεύθερα το σταυρό μας στους αιώνες των αιώνων απαλλαγμένοι από το σκοτάδι του Ισλάμ.

Αυτοί είναι οι πρόγονοί μου. Αυτή είναι η πατρώα θρησκεία εδώ και τουλάχιστον 1800 χρόνια και το να κάνω ένα άλμα προς τα πίσω και να επιστρέψω στον 5ο αιώνα π.Χ. το θεωρώ όχι μόνο μάταιο, αλλά και ανώφελο, ανούσιο και ανόητο.
Ιεροί μου τόποι είναι πλέον η Κωνσταντινούπολη. το Μεσσολόγγι και το Άγιον Όρος και τόποι μνήμης η Αγία Λαύρα, το ύψωμα 731, το Ρούπελ και το Δίστομο. Σε καμία περίπτωση οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Δωδώνη, ο Μαραθώνας και η Αλεξάνδρεια. Οι τελευταίoi τόποι είναι μία όμορφη ανάμνηση.

Αγαπώ σφόδρα το Λεωνίδα, τον Περικλή, το Μεγαλέξανδρο, τον Φιλοποίμενα, αλλά ήρωές μου πλέον είναι ο Ιωάννης Βατάτζης, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Νικηταράς, ο Μπότσαρης, ο Καποδίστριας, ο Δημήτρης Ίτσιος και ο Ευαγόρας Παλλικαρίδης. Η ανδρεία και η αρετή των ανδρών αυτών εσκίασε αυτές των αρχαίων προγόνων τους και έγιναν το νέο ακόμα ανώτερο πρότυπο.

Η άλλη θρησκεία, η παλιά, είναι μία όμορφη ιστορία της οποίας την ανάμνηση φυλάω ως κόρην οφθαλμού για να θυμάμαι με περηφάνεια τους ακόμα παλαιότερους προγόνους μου και την αξεπέραστη προσφορά τους στην ανθρωπότητα.
Τίποτα περισσότερο.

Κάποιοι θέλουν να προσεύχονται στο Δία και τον ποταμό Αχελώο.
Ας το κάνουν και ας το κάνουν όσο κακόγουστα θέλουν. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.
Οφείλουν όμως να μην ξεχνάνε ότι αυτοί που τους εξασφάλισαν αυτό το δικαίωμα ήταν Χ.Ο. και οφείλουν να εγκαταλείψουν όλη αυτή την ανιστόρητη, αχάριστη και καταστροφική για το έθνος πολεμική ενάντια στους ευεργέτες τους οι οποίοι είναι συνάμα και οι ΑΜΕΣΟΙ πρόγονοί τους. Όχι οι απώτατοι.

Το σχόλιό σας
5626 αναγνώστες
Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017
16:40

Όχι 2,7% ανάπτυξη θα δούνε τα μάτια μας μέσα στο 2017, αλλά 4% και ίσως 5%.

Εννοείται ότι ειρωνεύομαι και εννοώ ακριβώς το αντίθετο.

 • Με την τιμή της βενζίνης στα € 2 όλες οι τιμές των προϊόντων, θα αυξηθούν σημαντικά μέσω της μετακύλισης του μεταφορικού κόστους σε αυτές. Αποτέλεσμα - τι άλλο; - η καταβαράθρωση της κατανάλωσης.
 • Ο έλληνας παραγωγός οποιουδήποτε προϊόντος δε θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους ξένους παραγωγούς, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κάνει εξαγωγές, οι οποίες αποτελούσαν, αν μη τι άλλο, μία ακτίνα ελπίδας, ενώ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ανταγωνισμού με τον ξένο παραγωγό και εντός Ελλάδος.
 • Με την κατανάλωση πεσμένη και τις εξαγωγές να ψυχορραγούν, θα έχουμε μικρότερα έσοδα για τις επιχειρήσεις.
 • Με τη βοήθεια των αυξημένων εισφορών και της αυξημένης φορολογίας (έμμεσης, άμεσης, ΕΝΦΙΑ, τα πάντα όλα) ούκ ολίγες επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν και άκομα περισσότεροι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, θα πέσουν σε χειμερία νάρκη καταναλώνοντας τα απολύτως απαραίτητα και φυσικά θα προσπαθήσουν να μπούν στη "μαύρη οικονομία".

Αυτά που περιγράφησαν παραπάνω αποτελούν το κλασσικό καθοδικό σπιράλ που διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Το σίγουρο είναι ότι:

 • η ανεργεία θα αυξηθεί.
 • η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών θα μειωθεί έτι περισσότερο και θα εκτιναχθούν τα χρέη προς το δημόσιο, το οποίο θα επιδοθεί σε μία τρελή κούρσα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιών.
 • οι καταθέσεις θα μειωθούν.
 • τα φορολογικά έσοδα θα μειωθούν και αναμένεται μπαράζ νέων ακόμα σκληρώτερων μέτρων.
 • η ανάπτυξη θα αποτελέσει ένα άπιαστο όνειρο.
 • Το μόνο σημείο το οποίο θα δώσει μερικούς (αμφίβολους) πόντους στο ΑΕΠ θα είναι η υποχρεωτική χρήση των πιστωτικών καρτών στις συναλλαγες. Μέσα από αυτήν την πρακτική κάποια αφανή εισοδήματα θα αναγκαστούν να γίνουν φανερά και να προστεθούν στο ΑΕΠ.
 • Ευτυχώς που για φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρέπει να είναι 3,5%.
 • Ευτυχώς που τόσο οι έλληνες όσο και οι ξένοι οικονομικοί νόες ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν για να μας σώσουν!

 

Αυτά τα ολίγα δυσοίωνα για αρχή και καλή χρονιά με υγεία σε όλους.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
482 αναγνώστες
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016
10:38

Την απάντηση μας τη δίνει η ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ε.Ε. (http://www.consilium.europa.eu/el/council-eu/eurogroup/how-the-eurogroup-works/)


 

Η Ευρωομάδα συνιστά άτυπο όργανο στο πλαίσιο του οποίου, οι υπουργοί των κρατών μελών που ανήκουν στην ευρωζώνη, συζητούν ζητήματα σχετικά με τις κοινές ευθύνες των κρατών τους έναντι του ευρώ.  

Βασική της αποστολή είναι να εξασφαλιστεί ο στενός συντονισμός των οικονομικών πολιτικών μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης και να προαχθούν οι προϋποθέσεις για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη. Ο συντονισμός της πολιτικής μεταξύ των κρατών που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ έχει καίρια σημασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.  

Ως εκ τούτου, οι συζητήσεις της Ευρωομάδας καλύπτουν ειδικά ζητήματα σχετικά με το ευρώ καθώς και ευρύτερα θέματα που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στις δημοσιονομικές, νομισματικές και διαρθρωτικές πολιτικές των κρατών μελών της ευρωζώνης. Ο στόχος είναι να προσδιοριστούν οι κοινές προκλήσεις και να εξευρεθούν κοινές προσεγγίσεις για την αντιμετώπισή τους.   

Είναι επίσης αρμόδια για την προετοιμασία των συνόδων κορυφής της ευρωζώνης και την παρακολούθησή τους.  

Ο ρόλος της Ευρωομάδας καθορίζεται στο Πρωτόκολλο αριθ. 14 το οποίο προσαρτάται στη Συνθήκη της Λισσαβώνας, η οποία άρχισε να ισχύει την 1η Δεκεμβρίου 2009. 

Συζητήσεις

Η Ευρωομάδα συζητεί τακτικά τα ακόλουθα θέματα: 

 • την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της ευρωζώνης
 • τις δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών μελών που ανήκουν στην ευρωζώνη
 • τη μακροοικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη
 • τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενέχουν δυναμική για την τόνωση της ανάπτυξης
 • ζητήματα σχετικά με τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη
 • τις προετοιμασίες για τις διεθνείς συναντήσεις
 • τη διεύρυνση της ευρωζώνης  

Επιπλέον, η Ευρωομάδα μπορεί να πραγματοποιεί προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με αποφάσεις του Συμβουλίου που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μόνο στα κράτη μέλη που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ. Όταν το Συμβούλιο εκδίδει τέτοιες αποφάσεις, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι υπουργοί των κρατών μελών της ευρωζώνης.  

Η Ευρωομάδα συζητεί επίσης τους όρους της χρηματοδοτικής στήριξης των κρατών της ζώνης του ευρώ που αντιμετωπίζουν σοβαρές δημοσιονομικές δυσχέρειες.

Σύνοδοι  

Κατά κανόνα, η Ευρωομάδα συνέρχεται μία φορά το μήνα, ήτοι την προηγουμένη της συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (Ecofin). Εάν χρειαστεί, μπορεί να συγκληθούν πρόσθετες σύνοδοι ή τηλεδιασκέψεις. Οι σύνοδοι έχουν άτυπο χαρακτήρα, ενώ οι συζητήσεις είναι απόρρητες.  

Στην Ευρωομάδα συμμετέχουν οι εξής:

 • οι υπουργοί των κρατών μελών της ευρωζώνης οι οποίοι είναι αρμόδιοι επί των οικονομικών θεμάτων
 • ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας
 • ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ
 • ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)  

Στις συνόδους προσκαλείται επίσης να συμμετάσχει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.Το ΔΝΤ καλείται να συμμετάσχει στις συζητήσεις για τα οικονομικά προγράμματα στα οποία εμπλέκεται.  

Τα αποτελέσματα της συνόδου παρουσιάζονται στο κοινό από τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Η Ευρωομάδα μπορεί, εξάλλου, να εκδώσει γραπτές δημόσιες δηλώσεις. Ο Πρόεδρος ενημερώνει επίσης το Συμβούλιο Ecofin.

Ημερήσιες διατάξεις των συνεδριάσεων και προγράμματα εργασιών

Η Ευρωομάδα εγκρίνει το πρόγραμμα εργασιών της κάθε 6 μήνες. Στο πρόγραμμα καθορίζονται οι κυριότεροι τομείς δράσης και προσδιορίζονται οι προκαταρκτικές ημερήσιες διατάξεις των προσεχών συνόδων της Ευρωομάδας.  

Η ημερήσια διάταξη και οι συζητήσεις κάθε συνόδου της Ευρωομάδας προετοιμάζονται από τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας, με τη συνδρομή της ομάδας "Ευρωομάδα", την οποία συγκροτούν τα μέλη της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής τα κράτη των οποίων ανήκουν στην ευρωζώνη.

Εκλογή του Προέδρου της Ευρωομάδας 

Τα μέλη της Ευρωομάδας εκλέγουν τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας για θητεία 2,5 ετών με απλή πλειοψηφία. 

Εάν ο Πρόεδρος κωλύεται να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, αντικαθίσταται από τον υπουργό οικονομικών του κράτους που έχει την Προεδρία του Συμβουλίου. Εάν το προεδρεύον κράτος δεν ανήκει στη ζώνη του ευρώ, τα καθήκοντα της Προεδρίας του Συμβουλίου αναλαμβάνει ο υπουργός οικονομικών του επόμενου στη σειρά κράτους που ανήκει στη ζώνη του ευρώ.

 


Y.Γ.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την κα Λαγκάρντ κανείς δεν πρέπει να μιλάει άσχημα για την ελληνική δικαιοσύνη.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
606 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
14:31

Ο σεβαστός κύριος Σόιμπλε, ο πανεπιστημιακός καθηγητής, o ευρωπαϊστής (!), ζητάει από την Ελλάδα την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξεως του 3,5% όχι για 1-2 χρόνια, αλλά για 10!

 

Όπως έχει ξαναγραφτεί στο παρόν blog, Ουδείς και Ουδέποτε μπόρεσε να πετύχει τέτοιον άθλο, πόσο μάλλον είναι εφικτό για μία οικονομία σαν την ελληνική, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είτε αυτά είναι εσωτερικά, είτε εξωγενή, όχι μόνο να επιτύχει τέτοια πλεονάσματα, αλλά και να τα διατηρήσει επί 10 έτη. Μιλάμε χωρίς υπερβολή για έναν διαρκή βομβαρδισμό των υποδομών της πατρίδας μας.

Αναρωτιέμαι σοβαρά και φωναχτά για τον κο Σόιμπλε:

 • Έχει σώας τας φρένας;
 • Αν έχει σώας τας φρένας είναι σίγουρο ότι έχει πάρει πτυχίο στα οικονομικά;
 • Αν τα παραπάνω είναι αληθή, μήπως ο κος Σόιμπλε έχει τελικά κάποιο σκοτεινό κίνητρο σε βάρος μας;
 • Αν τα παραπάνω είναι αληθή, με ποιοίο κίνητρο ο κος Σόιμπλε κινείται με τέτοιο μένος και σαδιστική διάθεση εις βάρος της πατρίδας και του λαού μας;
 • Έχει κάποιο υλικό όφελος να αποκομίσει, ή πρόκειται για κάποιο μίσος εις βάρος μας;

Πέραν των παραπάνω, αφού τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και είμαστε αποκλεισμένοι σαν το αγρίμι από όλες τις μεριές χωρίς έξοδο διαφυγής (που μεταφράζεται σε απουσία ουσιαστικής διάθεσης βοήθειας), εκτιμώ ότι η μόνη επιλογή που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να κάνουμε την ηρωική μας έξοδο και όπου μας βγάλει η μοίρα. Έτσι κι αλλιώς ο κος Σόιμπλε και πολλοί όμοιοί του φροντίζουν να μην υπάρχει ελπίδα για το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας...

Το μοναδικό χαρτί που εκτιμώ ότι έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η Ελλάδα είναι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να βγούμε και να τις διεκδικήσουμε με όλες τις δυνάμεις που μας απέμειναν. Είναι η τελευταία μας ελπίδα και πρέπει να τη διεκδικήσουμε έστω κι αν δε βγει τίποτα υπέρ μας. Είναι η τελευταία ελπίδα για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας. Η προεργασία έχει γίνει. Γνωρίζουμε πλέον πόσα μας χρωστάει η Γερμανία και γνωρίζουμε και τις οδούς μέσω των οποίων μπορούμε να τις διεκδικήσουμε και "ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ".

 

Και όπως λέει και ο φίλτατος Neil Young... "It's better to burn out than fade away" και το "fade away" σίγουρα δεν είναι ένα τέλος που ταιριάζει στο όνομα που έχουμε την τιμή και το προνόμιο να φέρουμε ως λαός.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
443 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016
12:17

Αποτέλεσμα εικόνας για σάιλοκ

...Ο κ. Τόμσεν σε απόλυτη συμφωνία με την κα Λαγκάρντ, θέτει ως προϋπόθεση για να δεχθεί την επίμονη απαίτηση του Βερολίνου για ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από την Ελλάδα μέχρι και το 2022 (τέσσερα χρόνια μετά το 2018), τον εκ των προτέρων προσδιορισμό των μέτρων που θα εξασφαλίζουν τα πλεονάσματα αυτά! 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ...

 • Ουδείς, ουδέποτε πέτυχε τέτοια πλεονάσματα. Πόση τύχη έχει η πατρίδα μας εν μέσω κρίσης και με τόσα προβλήματα να πετύχει όχι για μία χρονιά (2018), αλλά για άλλες 4 (μέχρι και το 2022) πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%; Σας απαντώ προκαταβολικά: ΟΥΔΕΜΙΑ. Το ξέρει όλη η Γη.
 • Η απαίτηση του πλεονάσματος 3,5% είναι πέρα για πέρα απόδειξη αισχρού  ΣΑΔΙΣΜΟΥ σε βάρος μας τόσο από τη Γερμανία, όσο και από το ΔΝΤ κι ας ζητάει τη μείωση του χρέους μας.

 

 • Εγώ ξέρω ότι όποιος έχει διάθεση να βοηθήσει (πόσο μάλλον η Ε.Ε. την Ελλάδα,  από τη στιγμή μάλιστα που το χρέος της τελευταίας από χρέος προς τις αγορές μετετράπη σε χρέος προς τους λοιπούς εταίρους μας) δε φτιάχνει εμπροσθοβαρή προγράμματα, αλλά φτιάχνει μπαλόνια (baloon payment) για το τέλος, τα οποία ενδεχομένως τα βάζει σε νέα ρύθμιση με τη λήξη της διάρκειας του δανείου.
 • Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στον χρεωμένο να ξεκινήσει χωρίς καμία τροχοπέδη την προσπάθειά του να ανακάμψει και να πληρώσει τις οφειλές του.
 • Κλασσικό παράδειγμα οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, οι οποίες μέσες άκρες κινούνται πάνω σε αυτόν τον αλγόριθμο. Στην περίπτωσή μας δε λέω να μας αφήσουν εντελώς λάσκα, αλλά δεν είναι λογικό να μας υποβάλλουν στο μαρτύριο του σύσσιφου.
 • Αντίθετα με τα παραπάνω (και όπως έχει γίνει σε όλα τα μνημόνια), ο δανειστής ζητώντας εμπροσθοβαρή προγράμματα (λήψη μέτρων, αποπληρωμές κεφαλαίου κλπ) πνίγει το δανεισμένο και φυσικά εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό. Ένας τέτοιος δανειστής μάλλον τοκογλύφος είναι ο οποίος ως νέος Σάιλοκ ζητάει κομμάτι από το σώμα του οφειλέτη προς αποπληρωμή του δανείου του.

Έχουμε τα χάλια μας, αλλά και οι άλλοι έχουν τα δικά τους.

Υ.Γ.

Κοίτα να δεις που τα λέγαμε από το Γενάρη του 2012!

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις