ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


735 αναγνώστες
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018
10:10

Εννοείται φίλες και φίλοι ότι δε φτάσαμε πουθενά. Τίποτα δεν έχει επιτευχθεί. Η σημερινή ημέρα είνα άλλη μία ημέρα όπως όλες οι άλλες ημέρες της κρίσης.

Μπορεί ο συμπαθέστατος πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup κος Σεντένο να μιλάει σαν τον κο Τζανακόπουλο ή ακόμα και τον κο Τσίπρα (!!!) και να μοιράζει συγχαρίκια αριστερά και δεξιά, όμως η ανηφόρα για την Ελλάδα και τους έλληνες συνεχίζεται και το έχουμε αναλύσει σε παλαιότερη ανάρτησή μας. Με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και 2,2% μέχρι το 2060 δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία δυναμική αλλά κυρίως υγιή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Οι θετικές δηλώσεις των κ.κ. Γιουνγκέρ, Μοσκοβισί, Σεντένο, Ρέγκλινγκ κλπ γίνονται ξεκάθαρα για ψυχολογικούς λόγους, προκειμένου να επηρεάσουν θετικά τις αγορές και να επενδυθούν κεφάλαια στην Ελλάδα (κάτι το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για να δημιουργηθεί ανάπτυξη), να πέσουν τα spreads του δεκαετούς κλπ. Δυστυχώς αμφιβάλλω αν θα τσιμπήσουν το δόλωμα. Οι αγορές είναι κοράκια και όχι χάνοι.

Δεδομένων των παραπάνω παρατηρήσεων, θεωρώ όλο το πανηγύρι γύρω από την έξοδο από τα μνημόνια υπέρτατη υποκρισία.

Όσο για το συμβολισμό της Ιθάκης, τον θεωρώ ατυχέστατο, αφενός μεν γιατί ΔΕΝ έχουμε φτάσει πουθενά και η Οδύσειά μας σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει, αφετέρου δε γιατί άλλα εννοεί και προτείνει ο ποιητής στο γνωστό του ποίημα.

ΙΘΑΚΗ

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

 

Υ.Γ.

Στις 21 Αυγούστου θα συμβεί η "Έξοδος από τα Μνημόνια"

Το φαινόμενο ΔΕΝ θα είναι ορατό από την Ελλάδα.

Το σχόλιό σας
1186 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018
16:45

Φίλες και φίλοι ο ξεπεσμός της πατρίδας μας δεν έχει τέλος και δυστυχώς είναι άγνωστο αν έχουμε φτάσει στο τελευταίο το σκαλί, ή αν έχουμε κι άλλα ακόμα να κατεβούμε. Αν ρωτάτε την άποψή μου, προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε ακόμα μεγάλη κατηφόρα να κατέβουμε.

Φώς δεν πρόκειται να δούμε όσο δεν έχουν λάβει σάρκα και οστά και καθολικές διαστάσεις κινήματος:

  • η ανάγκη για ομόνοια και αλληλεγγύη μεταξύ των ελλήνων, 
  • το αίτημα για κυριαρχία της υπευθυνότητας, του φιλότιμου και της συνέπειας
  • η με αποκλειστικό γνώμονα το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας και σε κάθε έκφανση της ζωής μας απέκδυση την νοοτροπίας του βολέματος και η με αυταπάρνηση και χωρίς εκπτώσεις πάνδημη προσπάθεια για το καλύτερο.
  • Η αποτίναξη από την ψυχή μας της αγωνίας που γεννάει ο φόβος. και η απελπισία. 


Είναι το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας διατεθημένο για τέτοιας κλίμακας Αλλαγή; Είμαστε εμείς οι ίδιοι έτοιμοι να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας και στη συνέχεια μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών το πολιτικό προσωπικό και το κράτος το ίδιο;

Για το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό και μέρος του κρατικού μηχανισμού λυπάμαι αλλά είμαι πεπεισμένος πως όχι. Γι αυτό άλλωστε αντιμετωπίζω όλο το πολιτικό φάσμα ως μία γραφικότητα και τίποτα παραπάνω. Αυτοί είναι η τροχοπέδη της πατρίδας μας και η αιτία όλων των δεινών μας.

Για τους εαυτούς μας, πιστεύω ότι ναι μπορούμε. Αρχικά ίσως όχι όλοι. Όμως αν γίνει η αρχή από κάποιους και η προσπάθεια αυτή αποκτήσει σάρκα, οστά και δυναμική, είναι δυνατόν να ακολουθήσουν και κάποιοι που χρειάζονται απλά ένα ψυχολογικό κίνητρο. Θα ακολουθήσουν κάποιοι από φιλότιμο και στο τέλος ο σκληρός πυρήνας της αντίστασης θα ακολουθήσει από ντροπή και ανάγκη.

Στη ζητούμενη ριζική αλλαγή ταιριάζει ακριβώς η ρήση του Χριστού (σε ελεύθερη απόδοση): Νέο κρασί δεν το βάζεις σε παλαιούς ασκούς γιατί σκίζονται. Το νέο κρασί το βάζεις σε νέους ασκούς.

Τα πάντα όλα από την αρχή φίλες και φίλοι. Είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή. Βρισκόμαστε ακριβώς στο γύρισμα των κύκλων.

 

ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ (Κωστής Παλαμάς)

...

Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,

όπως το βρεις κι όπως το δεις να μην το παρατήσεις.

Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα

και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτυνε τη γη του,

κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,

και να του φέρνεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας,

κι αν αγαπάς τ’ ανθρωπινά κι όσα άρρωστα δεν είναι,

ρίξε αγιασμό και ξόρκισε τα ξωτικά, να φύγουν,

και τη ζωντάνια σπείρε του μ’ όσα γερά, δροσάτα.

Γίνε οργοτόμος, φυτευτής, διαφεντευτής. Κι αν είναι

κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι,

κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα

για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,

μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα,

ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφ’ το,

και χτίσε κάστρο απάνου του και ταμπουρώσου μέσα,

για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούρια γέννα

π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νά ’ρθει,

κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.

Φτάνει μια ιδέα να σ’ το πει, μια ιδέα να σ’ το προστάξει,

κορόνα ιδέα, ιδέα σπαθί, που θα είν’ απάνου απ’ όλα.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
379 αναγνώστες
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018
11:10

Ολόκληρο το Ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα καταγεγραμμένο σε λίγες σειρές από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο.

Να αγιάσει το χέρι του γιατί απέδειξε ότι στην κορυφή της ιεραρχίας δεν υπάρχουν μόνο γραφικοί, αλλά και άνθρωποι που ζουν και ανασαίνουν Χριστό.

ΑΞΙΟΣ!

Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων

Σήμερα ο Θεός θρηνεί μαζί με τους ανθρώπους. Θρηνεί για μια μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων αδελφών μας. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο Θεός, δεν τιμωρεί ο Θεός -δεν ξέρει να τιμωρεί, δεν γνωρίζει την τιμωρία- αλλά στέκεται στο πλευρό των δημιουργημάτων του, των καρπών της αγάπης του. Πονάει μαζί τους, δακρύζει μαζί τους, διαλύεται μαζί τους, σταυρώνεται ξανά μαζί τους.

 

Ο Θεός είναι αγάπη. Δηλαδή, οι ενέργειές του, είναι πράξεις αγάπης. Δημιούργησε τον άνθρωπο από αγάπη και με την ίδια αγάπη δημιούργησε ολόκληρη την κτίση. Γι’ αυτό η Εκκλησία διδάσκει ότι «ο Θεός αγάπη εστίν». Πράγμα που σημαίνει, πως ο πυρήνας της ύπαρξής του, όπως αποκαλύπτεται από τις ενέργειές του, είναι γεμάτος από αγάπη. Ο Θεός είναι αδύναμος να πράξει το κακό, διότι οντολογικά δεν το γνωρίζει.

Η μεγάλη «αδυναμία» του Θεού είναι ότι νικιέται από την ελευθερία των δημιουργημάτων του, που είναι πλασμένα «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» της δικής του ελευθερίας. Νικημένος, δηλαδή, από τις οποιεσδήποτε πράξεις τους, οι οποίες καταστρέφουν τη δημιουργία του και εν τέλει τον ίδιο τον άνθρωπο.

Και τώρα, τη στιγμή του θρήνου και της αλληλεγγύης, τη στιγμή που πρέπει να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που διαλύονται και να προσευχηθούμε για τα πρόσωπα που χάθηκαν, αλλά και να στηρίξουμε όσους ο πόνος της απώλειας λυγίζει, κάποιοι επιλέγουν κηρύγματα μίσους, άμεση απόδοση ευθυνών και τη σύνδεση πραγμάτων ασύνδετων.

Σεβασμιώτατε,

Σήμερα, που ο άνθρωπος είναι «πιο κοντός από τη λύπη του», σήμερα που ο καλύτερος λόγος είναι η σιωπή και η προσευχή, επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό. Επιλέξατε την επίθεση και την απόδοση προθέσεων. Επιλέξατε το δρόμο της διαίρεσης και της γενίκευσης του φόβου. Μιλήσατε για έναν Θεό οργισμένο, ο οποίος τιμωρεί τους ανθρώπους, τάχα εξαιτίας της «αθεΐας» των κρατούντων της κι όχι εξαιτίας της υποκρισίας των αξιωματούχων της.

Σεβασμιώτατε,

Διαβάσατε ποτέ πραγματικά το Ευαγγέλιο του Χριστού, διαβάσατε τους Πατέρες μας; Εμβαθύνατε ποτέ στο πως και στο γιατί των κειμένων;

Σεβασμιώτατε,

Η Εκκλησία είναι φιλάνθρωπη, διότι ο Θεός της είναι φιλάνθρωπος. Η μισανθρωπία είναι ιδιότητα του Αντιχρίστου. Δεν χαρακτηρίζει την Εκκλησία του Χριστού, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους ποιμένες της, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους πιστούς της. Στην Εκκλησία του Χριστού ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Πράξεις που δεν μεταβιβάζονται και δεν εκχωρούνται. Ο μηδενισμός και η τιμωρία είναι πραγματικότητες που απορρέουν από την ελευθερία του ανθρώπου και στρέφουν τον άνθρωπο εναντίον του ίδιου του εαυτού του.

Σεβασμιώτατε,

Λυπάμαι, αλλά ο «άθεος» Πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά και ευαγγελική πραότητα για τους πονεμένους της πυρκαϊάς από ότι εσείς. Κάλεσε τον πληγωμένο λαό μας σε ενότητα και ομοψυχία, ενώ εσείς εξαπολύσατε κήρυγμα μίσους, κήρυγμα αντιχριστιανικό, απάνθρωπο. Φτάνει πιά! Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι η Ορθόδοξη πίστη μας, αυτή που τάχα υπηρετείτε. Όποιος υπηρετεί την Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να υπάρχει. Φτάνει, λοιπόν, άγιε Καλαβρύτων! Αντί να εκτοξεύετε μύδρους, βρείτε τη δύναμη, έστω τώρα, να σταθείτε στο πλευρό του ανθρώπου, στο όνομα της κοινής και αδιαίρετης αγάπης, του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1147 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018
13:42

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022.


Πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% μέχρι το 2060.

 

Όπως λέμε σε κάθε ευκαιρία, ΟΥΔΕΙΣ - ΟΥΔΕΠΟΤΕ πέτυχε τέτοια θηριώδη πλεονάσματα και για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η απαίτηση των παραπάνω πλεονασμάτων είναι χωρίς καμία δόση υπερβολής εξοντωτική και επί της ουσίας υπαγορεύει ξεκάθαρα στις ελληνικές κυβερνήσεις τις πολιτικές που είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν. Οι πολιτικές αυτές είναι οι χωρίς λοξοδρόμιση υπερφορολόγηση και το υπερβολικό μάζεμα του κράτους ...

Η υπαγόρευση στα αγγλικά είναι dictate. Αυτός που σου υπαγορεύει είναι ο dictator και ο νοών νοείτο.

Επί της ουσίας λοιπόν καμία ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2060 δεν έχει ελευθερία να ασκήσει άλλη πολιτική. Την ανάγκη προσήλωσής μας στα "συμφωνηθέντα" θα μας υπενθυμίζουν συχνά πυκνά με γλυκό ή αυστηρό τρόπο οι διάφοροι κ.κ. Ρέγκλινγκ, Λαγκάρντ, κλπ ως εκπρόσωποι των εμπλεκομένων θεσμών.

Ο μηχανισμός που πρότεινε η Γαλλία για το χρέος μας ήταν ξεκάθαρα πράξη αλληλεγγύης και μάλιστα ισότιμης με αυτήν που (σωστά) προσφέρθηκε στους γερμανούς μετά το τέλος του ΒΠΠ. Η λύση που προκρίθηκε σίγουρα δε μπορεί να αποκληθεί αλληλεγγύη.

Αν οι δανειστές μας (κυρίως οι γερμανοί) δεν ήθελαν να σταθούν αλληλέγγυοι, θα έπρεπε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε ολοσχερώς περί το 2010, με τις τράπεζες και τα funds τους να αναλαμβάνουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί στις ζημιές των ελληνικών ομολόγων (περί τα € 110 δις) στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος που βαυκαλιζόμενοι θεωρουμε ότι ισχύει. Κατά την ταπεινή μας άποψη (και μιλώντας υποθετικά και εκ των υστέρων), η χρεοκοπία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι ευχής έργον.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ ήταν από την αρχή το κλειδί της εξόδου από την κρίση, όμως για άγνωστο λόγο δε δόθηκε η πρέπουσα σημασία από κανέναν. Η ουσιαστική ανάπτυξη ακόμα και κάτω από το βάρος που μας φόρτωσαν το PSI, η δανειακή σύμβαση, το αγγλικό δίκαιο, θα μπορούσε να είναι η λύση στο πρόβλημά μας.

Όμως δυστυχώς, με πρόσχημα α) τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και β) την αντιστροφή του αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου (και δεδομένης της αδυναμίας άσκησης νομισματικής πολιτικής λόγω ΕΥΡΩ) μάς υπαγορεύτηκε άρων άρων η "λύση" της εσωτερικής υποτίμησης, λύση η οποία αποδείχτηκε απολύτως καταστροφική αφού ισοπέδωσε κυριολεκτικά τα πάντα και παρέσυρε το ΑΕΠ σε απώλειες που μόνο με το ΚΡΑΧ του 1929 ή με έναν παγκόσμιο πόλεμο μπορούν να συγκριθούν.

Το γεγονός και μόνο ότι μετά από 8 περίπου χρόνια και παρά την "αρωγή" των Capital Controls, η οικονομία μας εξακολουθεί και παράγει τεράστια ελείμματα στο εμπορικό της ισοζύγιο γεγονός που με τη σειρά του δημιουργεί ανάγκες νέου δανεισμού αποδεικνύει από μόνο του την αποτυχία της επιβεβλημένης λύσης.

Η παταγωδώς αποτυχημένη λύση της εσωτερικής υποτίμησης πέραν του λάθους ότι έγινε δεκτή από την εξουσία της πατρίδας μας (κατά πάσα πιθανότητα στα πλαίσια ασφυκτικών πιέσεων και εκβιασμών,  χωρίς μελέτη των συνεπειών από την εφαρμογή της και χωρίς καμία ουσιαστική αντίσταση), σίγουρα εφαρμόστηκε επιλεκτικά (με εμφανή κατά την ταπεινή μας άποψή σκοπό την επιβίωση των πολιτικών δυνάμεων που εναλάσσονται στην εξουσία) και με εντελώς λανθασμένη σειρά, πλήττοντας πρώτα πρώτα και σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα τους μισθούς. 

Aποτέλεσμα της κατάρρευσης των μισθών υπήρξε η κατάρρευση της κατανάλωσης. το κλείσιμο επιχειρήσεων, η έξαρση της ανεργίας, η δημιουργία προβληματικών δανείων, οι απλήρωτοι φόροι, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, η νομοτελειακή κατάρρευση του ΑΕΠ (από € 242 δις το 2008 στον πάτο των € 174 δις το 2016 - μείωση 28%), η πλήρης απαξίωση και η στο διηνεκές υποθήκευση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, για να μην αναφερθούμε στoν κυριολεκτικά βιολογικό αφανισμό του ελληνικού έθνους. Αναζητήστε μόνο τον αριθμό των παιδιών που εγγράφονται στην Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2018-2019 (τα γεννημένα το 2012).

Κυριολεκτικά το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας υποθηκεύθηκε.

Στο θέμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας κανένας ντόπιος ή ξένος οικονομικός ή πολιτικός νούς δεν ανέφερε στους έλληνες πολίτες ότι οι μισθοί ως παράγοντας επηρεασμου της ανταγωνιστικότητας μίας οικονομίας δεν βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Κανένας δεν ανέφερε ότι προκειμένου να εκτοξεύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας θα έπρεπε αδιαπραγμάτευτα και κατ' απόλυτη προτεραιότητα να προβούμε στις  μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα βελτίωναν όλους τους άλλους παράγοντες που προηγούνται του εργατικού κόστους (φορολογία, κόστος χρήματος, γραφειοκρατεία, διαφθορά, ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης, κτηματολόγιο κλπ) και κατόπιν να εξετάζαμε νηφάλια και προσεκτικά και το θέμα του επιπέδου των μισθών το οποίο συμφωνούμε ότι έπρεπε να τύχει μίας "μεταρρυθμίσεως", η οποία ωστόσο θα έπρεπε να είναι ηπιότερη και να γίνει αργότερα.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί η Ελβετία είναι κορυφαία χώρα σε ανταγωνιστικότητα παρά το γεγονός ότι ο βασικός μισθός ανέρχεται σε περίπου € 3.500 - 4.000;

Με όλα αυτά, φτάσαμε στο παράδοξο σχήμα να έχουμε την τραβεστί χρεοκοπία του  PSI, να μας έχουν κουρευτεί περίπου € 106 δις από τα χρέη μας (εκ των οποίων επωφεληθήκαμε μόλις για τα € 52 δις) αλλά το χρέος μας από 172% επί του ΑΕΠ το 2011 (προ PSI) να έχει μειωθεί στο 160% το 2012 (χρονιά PSI) για να σκαρφαλώσει πάλι στο εκκωφαντικό και μη βιώσιμο 179% το 2017!!! Σε όλα τα παραπάνω ας προσθέσουμε ότι με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2015 το κράτος απώλεσε την κυριότητα και τον έλεγχό τους, ζημιούμενο κατά δεκάδες δισεκατομμύρια τα οποία ας μην ξεχνάμε ότι τα έχει δανειστεί.

Τι υποθέσεις να κάνει κανείς; Αν βγάλω από το μυαλό μου την ύπαρξη δόλου σε βάρος της πατρίδας και του λαού μας προκειμένου να μη θεωρηθώ συνομωσιολόγος, οι επόμενες σκέψεις μου είναι α) ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν σε βάρος μας (δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε όποια οικονομία έχει πατήσει το πόδι του το "συγγνώμη κάναμε λάθος στους πολλαπλασιαστές" ΔΝΤ η αξία κάθε ιδιωτικού και δημόσιου περιουσιακού στοιχείου υποτιμήθηκε σημαντικά), ή β) ότι όσοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού προβλήματος, de facto δεν ήξεραν τι έκαναν και όχι μόνο δεν ήξεραν, αλλά βιάζονταν κιόλας!

Τώρα, με την υποχρεωτική και ανεπιστρεπτί υπερφορολόγηση ποιός επιχειρηματίας θα έρθει να επενδύσει τα όμορφα λεφτουδάκια του στην Ελλάδα με την προοπτική ότι η επιχείρηση που θα στήσει θα μπορέσει να δουλέψει εύρυθμα και θα του προσφέρει μία αξιοπρεπή απόδοση;

 

Καληνύχτα Κεμάλ.

ΥΓ

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
987 αναγνώστες
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018
13:52

Τη στιγμή που συλλαμβάνω τον εαυτό μου να διαβάζει το κείμενο-σχέδιο της συμφωνίας με τα Σκόπια  και να αρχίζω να κάνω δεύτερες σκέψεις οτι μπορώ να βάλω νερό στο κρασί μου (ποιός εγώ), έρχεται το ΚΚΕ και αρνείται κατηγορηματικά τη συμφωνία και ω του θαύματος ταυτίζεται με την ΧΑ (η οποία επίσης αρνείται), όπως άλλωστε και η ΝΔ, ο Λεβέντης αλλά και ο Καμμένος (ο οποίος όμως δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει την κυβέρνηση).

 

Επαναλαμβάνω: Το ΚΚΕ αρνείται τη συμφωνία με τα Σκόπια!!!  

Πείτε μου τώρα αν διατηρώ πλέον το παραμικρό δικαίωμα να δεχτώ τη συμφωνία.

 

Δαγκωτό ΟΧΙ λοιπόν !!!

 

Υ.Γ.

  • Έχω πλέον την βεβαιότητα ότι το σημερινό ΚΚΕ είναι κάποια επιβιώσασα μετριοπαθής συνιστώσα του παλιαιού (εμφυλιοπολεμικού) ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός ο οποίος είχε πέσει σε ύπνωση και την τελευταία 6 ετία ηγέρθη με άγριες διαθέσεις όπως διαπιστώνουμε.

  • Ολοι αυτοι που δε συμφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, συμφωνα με τον Homo Sirizeus είναι είτε ακραία στοιχεία, είτε ετερόκλητοι όχλοι.

Σημείωση: Homo Sirizeus: πρόκειται για εξελιγμένο μοντέλο (αναβαθμισμένο την τελευταία εξαετία) ανθρωπίνων πολιτικών όντοτήτων, α) οι οποίες διέπονται από  σφοδρότατα δημοκρατικά συναισθήματα και ως εκ τούτου - όπως όλοι θυμόμαστε καλά  - αγνόησαν τη λαϊκή βούληση στο τελεταίο δημοψήφισμα και κοφεύουν πεισματικά στη μαζική άρνηση του λαού για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, β) η οικογένειά τους (ΣΥΡΙΖΑ) διακρίνεται για τη μασίφ ιδεολογική ομοιογένειά της, χωρις ύπαρξη ιδεολογικών συνιστωσών από την κεντροαριστερά μέχρι την αναρχία. Επίσης δεν πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός ότι ο Homo Sirizeus γ) πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις στις κυβισθήσεις (βλ. λ. κωλοτούμπα) - δεν μπαίνω στον κόπο να δώσω παραδείγματα, δ) διαθέτει μεγάλη ικανότητα μετατροπής του ψεύδους σε αλήθεια, ε) είναι ιδιαίτερα ανοικτόμυαλος, ειδικά σε ό,τι αφορά σε μειοψηφίες, αδιαφορώντας παράλληλα για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πλειοψηφιών, στ) διαθέτει την ικανότητα χρωματικής προσαρμογής του χαμαιλέοντα και μπορεί επίσης να γλύψει εκεί που έφτυσε ή και εκεί που έκανε την ανάγκη του (πχ Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Τράμπ, μαντάμ Μερκέλ) κλπ κλπ

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις