ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


782 αναγνώστες
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016
10:30

Καλημέρα.

Τελικά ο Τράμπ την έκανε την έκπληξη και είναι πλέον ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η βούληση του αφέντη λαού και οφείλουμε να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία για το καλό όλου του πλανήτη Γη.

Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση πέραν των ευχών και των συγχαρητηρίων κινείται ξεκάθαρα έξω από τα χρηστά δημοκρατικά ήθη.

Ακόμα και ο (αντιπαθής σε εμένα αλλά τόσο πολύ της μόδας) ορθός πολιτικός λόγος επιβάλλει μία κόσμια και ψυχρή αντιμετώπιση γεμάτη τυπικότητες και όχι εξάρσεις.

Ψυχραιμία λοιπόν και όχι βιαστικά συμπεράσματα και πράξεις πανικού.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ψωροκώσταινα δε νομίζω ότι μας ενδιαφέρει η τελική εκλογή. Δε νομίζω ότι πρόκειται να δούμε κάποια διαφορά προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Οι ΗΠΑ θα εξακολουθούσαν να κοιτάνε τα συμφέροντά τους είτε με πρόεδρο Χίλαρι είτε με πρόεδρο Τράμπ. Ο σχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής τους δε νομίζω ότι θα αλλάξει τραγικά, αφού πρόκειται για κάτι που έχει διαμορφωθεί προσεκτικά εδώ και πολύ καιρό και με πρόβλεψη για πολλά χρόνια μπροστά από σήμερα. Θεωρώ ότι είναι κάτι δύσκαμπτο που δε μπορεί να αλλάξει άρδην μέσα σε μία νύχτα ακόμα κι από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Από εκεί κι έπειτα, αν η τύχη τα φέρει ώστε να είμαστε στη μεριά των συμφερόντων των ΗΠΑ τότε ίσως φάμε κανένα ψύχουλο. Σε διαφορετική περίπτωση καταλαβαίνετε όλοι τι θα φάμε (ως συνήθως). ΟΨΟΜΕΘΑ.

 

Πιστεύω ότι από τα όσα τραγικά "προφήτευσαν" διάφοροι αναλυτές ότι θα συνέβαιναν αν εκλεγόταν ο Τράμπ κανένα δεν πρόκειται να συμβεί. Θεωρώ (και ελπίζω) ότι είναι απλές θεωρίες συνομωσίας προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα των ΗΠΑ. Αν όμως είναι αλήθεια ότι μπορεί να τα βρεί με τον Πούτιν, μάλλον θα πρόκειται για μία καλή εξέλιξη για την ανθρωπότητα.

 

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω θεωριών συνομωσίας εντάσσεται (κατά την άποψή μου) και όλη η ανησυχία των αγορών οι οποίες "Ακόμα δεν τον είδανε Γιάννη τον εβγάλανε". Αλήθεια, πιστεύει κανένας από εσάς ότι θα καταρρεύσει το απ' αιώνων στημένο στις ΗΠΑ καπιταλιστικό σύστημα με τον Τράμπ - ένα γνήσιο τέκνο του αμερικανικού καπιταλισμου - πρόεδρο; Πρόκειται ξεκάθαρα για κόλπα των σπεκουλαδόρων τύπου Σόρος και των λοιπών αρπακτικών funds τα οποία δε μπορούν να βάλουν στο χέρι τον τρελλάκια Τράμπ ο οποίος όντας πάμπλουτος και χωρίς ανάγκη από "χορηγούς" χρηματοδότησε όλο τον προεκλογικό του αγώνα αποκλειστικά από την τσέπη του. Μεγάλη προσοχή φυσικά πρέπει να επιδείξει η FED και να γίνει μία πολύ καλή επιλογή του υπουργού οικονομικών (ή όπως αλλιώς αποκαλείται στις ΗΠΑ).

Για το καλό όλης της ανθρωπότητας λοιπόν εύχομαι ολόψυχα στον Donald Trump καλή επιτυχία στα καθήκοντα που θα αναλάβει σύντομα και ελπίζω να επιδείξει σύνεση και υπευθυνότητα.


image

Ξεκάθαρος επίσης είναι πλέον και ο ρόλος των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μία φορά με εμφατικότατο τρόπο... Πιστεύει κανένας από εσάς ότι όλοι οι απλοί πολίτες που ερωτήθηκαν από τους δημοσκόπους απαντούσαν άλλα αντι άλλων με δόλιο σκοπό να μπερδέψουν τις δημοσκοπήσεις; ή μήπως πάει το μυαλό σας ότι οι διάφορες ανακοινώσεις ότι προηγείται η Χίλαρι έναντι του Τράμπ (το μένουμε στην Ευρώπη έναντι του Brexit - το ΝΑΙ έναντι του ΟΧΙ στο δικό μας δημοψήφισμα - η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές) προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα πλήθη των ψηφοφόρων μέσω της διαμόρφωσης κλίματος υπέρ κάποιας συγκεκριμένης επιλογής; Αν θέλετε την άποψή μου, εγώ πιστεύω το δεύτερο έστω κι αν ο σκοπός των λανθασμένων αποτελεσμάτων έχει σκοπό να εξυπηρετήσει με κάποιον άγνωστο τρόπο (ας πούμε υποθετικά μέσω της πρόκλησης συσπείρωσης) τον εμφανιζόμενο ως δεύτερο κι όχι τον εμφανιζόμενο ως πρώτο!

Αν πάντως όλα τα παραπάνω είναι απλές θεωρίες συνομωσίας κι εγώ άλλος ένας ψεκασμένος, τότε απλά μιλάμε για έναν κλάδο εντελώς άχρηστο, αφού αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανος να παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα έστω και εντός του λεγόμενου στατιστικού σφάλματος.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ;

THANKS A LOT BUT NO THANKS!

Το σχόλιό σας
592 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
09:50

Την ώρα που η Ε.Ε. ξοδεύει ΑΣΚΟΠΑ περίπου € 2,5 δις για να στείλει χωρίς επιτυχία ρομποτάκια με ρόδες στην επιφάνεια του Άρη και (με επιτυχία) άλλα ρομποτάκια σε τροχιά γύρω από αυτόν (πρόγραμμα ExoMars) και παλαιότερα άλλο € 1 δις για να στείλουν ρομποτάκια στην επιφάνεια ενός κομήτη, η Αϊτή πεθαίνει κυριολεκτικά από χολέρα και ο ΟΗΕ δε μπορεί να μαζέψει από τα μέλη του (193 χώρες) το ποσόν των € 200 εκ. γιατί δεν υπάρχει πρόθεση για βοήθεια!

 

Για όνομα του Θεού!

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
249 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
15:31

Μόλις διάβασα στη Ναυτεμπορική (μία από τις ελάχιστες εφημερίδες - site που κρατάει επίπεδο) το άρθρο με τον εξής τίτλο: "Bild: Η επιστροφή του Έλληνα επαίτη".

Αγανάκτησα

 • γιατί με εμπαίζει ως έλληνα η πιό αλαζονική και καταστροφική ράτσα που πέρασε ποτέ από την επιφάνεια της γης. Αυτοί που μόνο μέσα στα τελευταία 100 χρόνια και 2 παγκοσμίους πολέμους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν μιλάω για το τι είπε ο Ιούλιος Καίσαρας για δαύτους, ούτε για την ενεργή και αδιαμφισβήτητη συμμετοχή τους στις πιό μαύρες και δόλιες στιγμές του ανθρωπίνου γένους τα τελευαία 2.000 χρόνια.

 

 • γιατί όλον τον καιρό της κρίσης με εμπαίζει και από πάνω με χαρακτηρίζει και λαμόγιο η πιό ληστρική ράτσα απατεώνων που πέρασε ποτέ από την επιφάνεια της γης. Μόνο δύο πολύ φρέσκα ονόματα θα αναφέρω ως απόδειξη: Volswagen και Deutshe Bank. Για το τι κλέψανε τα καλόπαιδα στον Β΄ΠΠ δεν κάνω λόγο.

 

 • γιατί με εμπαίζει αυτός ο αμνήμων και αγνώμων λαός που έφτασε εδώ που βρίσκεται σήμερα επειδή μετά το πέρας του πολέμου οι νικητές (μεταξύ των οποίων ήταν και η πατρίδα μου) αντί να τον εξοντώσουν (μεταφορικά - όπως του άξιζε) τον σεβάστηκαν και τον βοήθησαν (ως όφειλαν) ξεχνώντας την πραγματική του φύση η οποία βλέπουμε ότι αναδύεται και πάλι στις μέρες μας αποδεικνύοντας το αληθές της παροιμίας "πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι (η συνήθεια)".

 

 • Γιατί με εμπαίζει αυτός του οποίου η χώρα ανοικοδομήθηκε από (μεταξύ άλλων) χέρια και ιδρώτα ελλήνων αντί να ανοικοδομηθεί η Ελλάδα από χέρια γερμανών. Ας όψεται ο ψυχρός πόλεμος!

 

 • Γιατί με εμπαίζει αυτός που επειδή άλλοι φύλαγαν τα σύνορά του δεν δαπάνησε επί σειρά δεκαετιών δεκάρα τσακιστή σε αμυντικές δαπάνες και επαίρεται για οικονομικά θαύματα! Από την άλλη κανείς δεν του απαγόρευσε να έχει πολεμική βιομηχανία και να εκμεταλλεύεται προς όφελός του την ελληνοτουρκική διαμάχη την οποία τόσο αυτός όσο και όλοι οι άλλοι μεγάλοι υπέθαλπταν, υποθάλπτουν και θα υποθάλπτουν προκειμένου να μη χάσουν τους καλύτερους πελάτες τους. Και όχι μόνο η Ελλάδα υπήρξε ο καλύτερος πελάτης τους, αλλά φρόντιζαν να μας πουλάνε τα όπλα σε τιμές πολύ υψηλότερες. Πως γινόταν αυτό; Με λίγο λάδι εκεί που πρέπει. Και έχουν το θράσος να μας αποκαλούν διεφθαρμένους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε η διαφθορά είναι ένα ταγκό που το χορεύουν δύο.

 

 • γιατί με εμπαίζει αυτός που όσο δόλια καθυστέρησε το PSI, άλλο τόσο δόλια παγίδευσε όλη την Ευρώπη όταν οδήγησε το χρέος της Ελλάδας να μετατραπεί από χρέος σε ιδιώτες (τράπεζες και funds) σε χρέος προς κράτη. Με τον τρόπο αυτό αφενός προστάτευσε τις "δικές του" επιχειρήσεις, αφετέρου με απέκδυσε από κάθε ηθικό δικαίωμα να διεκδικήσω αυτό που σήμερα διεκδικεί ο Τσίπρας (κούρεμα χρέους). Γιατί; Γιατί ακριβώς χρωστάω σε αλληλέγγιους λαούς που πληρώνουν φόρους για να με βοηθήσουν και όχι σε κερδοσκόπους επιχειρηματίες που ρισκάρουν τα κεφάλαιά τους με την προσδοκία του κέρδους.

 

 • γιατί όλοι αυτοί οι έλληνες πολιτικοί που μας έβαλαν στην Ε.Ε. και μας έκαναν "συνεταίρους" με τους γερμανούς, καθώς και όλοι αυτοί που δε μας έβγαλαν όπως έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι θα έκαναν όταν θα έπαιρναν την εξουσία στα χέρια τους, έπρεπε να έχουν προβλέψει την εξέλιξη των πραγμάτων και να προτιμήσουν για την πατρίδα και τον λαό μας μία μοναχική αυτόνομη πορεία μέσα σε μία αξιοπρεπή και περήφανη φτώχεια (;) παρά το ρεζιλίκι στο οποίο έχουμε φτάσει σήμερα.

 

 • Γιατί κανένας πολιτικός δεν βγήκε με σθένος να διεκδικήσει τόσο αυτά που η Γερμανία μας χρωστάει με βάση μία δανειακή σύμβαση, όσο και αυτά που έπρεπε να μας είχε καταβάλλει ως αποζημίωση για τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ καταστροφές που το 3ο Ράιχ έκανε στη χώρα μας. Μάλιστα όχι μόνο κανένας δεν έχει διεκδικήσει τίποτα, αλλά ακόμα και όταν συντάχθηκε η περήφημη έκθεση για τις απαιτήσεις μας κατά της Γερμανίας, ελήφθη μέριμνα ώστε να μην ανακοινωθεί αμέσως στο λαό το ποσόν των διεκδικήσεων αυτών!!!

 

 • γιατί τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά (πριν από το ορόσημο αυτό έχω μόνο ιστορική γνώση αλλά όχι προσωπικές μνήμες και ως εκ τούτου ούτε ιδίαν άποψη) αυτό το οποίο οι πολιτικοί μας δε φρόντισαν και εξακολουθούν να μη φροντίζουν είναι τα συμφέροντα της πατρίδας και του έθνους. Αντιθέτως με επιμέλεια φροντίζουν να στήνουν ο καθένας το δικό του παρακράτος και να υποβαθμίζουν το επίπεδο των πολιτών, της δημοκρατίας και του κράτους, να μας έχουν διαιρεμένους και  να εξυπηρετούν είτε ιδιοτελή, είτε αλλότρια συμφέροντα δίνοντας δικαίωμα σε ποιούς ; στους γερμανούς, να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας χλεβάζουν σκαιότατα αντί να κρυφτούν σε ένα λαγούμι μέχρι δευτέρας παρουσίας.

 

Όχι κύριε παρόλα τα ελατώμματά μας δεν το αξίζουμε αυτό που ζούμε.

Σκατούλ.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1381 αναγνώστες
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016
14:09

ΕΦΥΓΕ ΛΕΕΙ ΜΕ "ΜΗ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ".

Ας μου εξηγήσει σας παρακαλώ κάποιος τι πάει να πει ο όρος "Μη υποβοηθούμενη ευθανασία" γιατί εγώ είμαι φτωχός τω πνεύματι και δεν καταλαβαίνω αυτήν την ευρηματικότατη ορολογία.

Προσπάθησα πολύ να βρώ έστω ένα δημοσίευμα στο οποίο να εξηγείται με σαφήνεια ο τρόπος με τον οποίο ο Βέλλιος πέθανε, αλλά πουθενά δεν μπόρεσα να πάρω μία ξεκάθαρη απάντηση.

 • Μήπως δεν αυτοκτόνησε και απλά σταμάτησε τις χημειοθεραπείες και την όποια φαρμακευτική αγωγή αφήνοντας τον καρκίνο να κάνει τη δουλειά του; Κάτι τέτοιο είναι μη υποβοηθούμενος θάνατος, αφού σημαίνει διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής (που υποβοηθάει τον ασθενή να κρατιέται στη ζωή), όμως δεν αποτελεί ευθανασία, αφού η ευθανασία σημαίνει ανώδυνο (δηλαδή γρήγορο και χωρίς πόνο) θάνατο. Εγώ δε θεωρώ αυτήν την πρακτική αυτοκτονία αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ορθότητα της άποψής μου.
 • Μήπως όμως θέλετε να πείτε ότι αυτοκτόνησε κάνοντας μόνος του κάποια ένεση / κόβοντας τις φλέβες του / βάζοντας το χέρι του στην πρίζα, πέφτοντας από τον 5ο όροφο; Βέβαια όλοι οι περιγραφόμενοι τρόποι πλην της ένεσης δεν αποτελούν ευθανασία, αφού εμπεριέχουν πόνο.

Τελικά συμπεραίνω ότι ο Βέλλιος μάλλον πήρε μόνος του την ζωή του με κάποιο καλό κοκτέηλ φαρμάκων που ήπιε ή έκανε ένεση στον εαυτό του. ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.

ΑΠΟΡΙΕΣ

 • Γιατί πουθενά δεν αναγράφεται αυτό που έκανε ο Βέλλιος με το όνομά του;
 • Γιατί όλα τα μέσα ρίχνουν σοβά πάνω από την αλήθεια;
 • Γιατί πρέπει να αιωρούνται διάφορα υπονοούμενα και να χάνουν οι λέξεις το νόημά τους σε βαθμό γελοιoποίησης;
 • Γιατί να παρακάμπτονται και να αποδομούνται δια της αοριστίας και της ασάφειας του politically correct λόγου πλήθος σημαντικοτάτων φιλοσοφικών και θρησκευτικών προβληματισμών (εν προκειμένω μιλάμε γενικότερα και δεν περιοριζόμαστε στο θέμα του δικαιώματος ή μη στην αυτοκτονία) οι οποίοι όχι μόνο δεν πρέπει να αποκρυφθούν από τον κόσμο, αλλά αντίθετα να αποκαλυφθούν και να αποτελέσουν πεδίο προβληματισμού και (γόνιμου) διαλόγου για όλους τους πολίτες; Το θέμα του δικαιώματος στην αυτοκτονία (και όχι μόνο) με όποιες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσουμε για να το περιγράψουμε είναι σοβαρότατο και είναι ανεπίτρεπτο να δικαιώνουμε συλλήβδην τους υποστηρικτές του.

 

Μάλλον ο διάλογος αυτός καθαυτός είναι που ενοχλεί, όπως και η διαδικασία ενεργοποίησης του εγκεφάλου του πολίτη.

 

Δε θα προχωρήσω περισσότερω. Θα κλείσω με μερικά συνθήματα:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ A LA CART. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ / ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟΥ POLITICALLY CORRECT ΛΟΓΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ, ΑΠΑΤΡΩΝΑΡΙΣΤΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

 

Υ.Γ.

 1. Καλό ταξίδι.
 2. Σήμερα το πρωί 6/9/16 διάβασα στο εξώφυλλο της εφημερίδας Μακελειό ότι έκανε ένεση ινσουλίνης. Μιλάμε ξεκάθαρα για αυτοκτονία.
 3. Όλη η κουβέντα του παρόντος άρθρου δεν έχει να κάνει με την αυτοκτονία του Βέλλιου, αλλά με την εμφανή πορεία μας προς μία οργουελιανή κοινωνία τύπου 1984, όπου, για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο, οι αρχές (ο Μεγάλος Αδελφός) αφαιρούσαν λέξεις από το λεξιλόγιο των ανθρώπων. Το γιατί θα το μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο wink.
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
469 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
10:16

Αποτέλεσμα εικόνας για αριστοτελης

Κυρίες και κύριοι...

Τα πράγματα είναι απλά.

Ο Αριστοτέλης τα έχει πεί όλα εδώ και 2.500 χρόνια...

Χωρίζοντας τα πολιτεύματα σε 3 κατηγορίες, ο σοφός συγγενής μας, δεν τα διαχώρισε σε "καλά" ή "κακά"...

Εφόσον εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του λαού στο σύνολό του, τόσο η Πολιτεία (η ιδανική μορφή της Δημοκρατίας), η Μοναρχία, όσο και η Αριστοκρατία μπορούν να είναι καλά πολιτεύματα...

Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν τα πράγματα εκτρέπονται...

 • Όταν ο Μονάρχης γίνει τύρρανος και εξυπηρετεί τα δικά του μόνο συμφέροντα.
 • Όταν η αριστοκρατία γίνει ολιγαρχία και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μίας τάξης.

Στην περίπτωση που μας ενδιαφέρει, το πολίτευμα στο οποίο ασκεί την εξουσία ο λαός μέσω εκλογών κλπ ονομάζεται ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Στο πολίτευμα αυτό κυβερνούν, οι πολίτες της ΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΞΗΣ, οι οποίοι υπακούουν εύκολα στη λογική, γι’ αυτό δεν είναι ούτε δεσποτικοί ούτε ιδιοτελείς στην άσκηση της εξουσίας.

Η παρεκτροπή της Πολιτείας ονομάζεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην οποία, την εξουσία ασκεί με ιδιοτέλεια το πλήθος των απόρων, επιδιώκοντας να εξυπηρετεί το συμφέρον των πολλών αδιαφορώντας όμως για το κοινό καλό, το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των πολιτών...


Το πολίτευμα που έχουμε σήμερα πόρρω απέχει από την "Πολιτεία" του Αριστοτέλη, αλλά και από αυτό που έχουμε διδαχθεί να νομίζουμε ότι είναι η Δημοκρατία (ο λαός στην εξουσία κλπ).
Τα περι αντιπροσωπευτικότητας της υφιστάμενης δημοκρατίας είναι πλέον γραφικοί ρομαντισμοί, καθώς ο θεσμός των ΚΟΜΜΑΤΩΝ με τη δομή και τους άγραφους κανόνες (π.χ. κομματική πειθαρχία) που παραπέμπουν σε μαφιόζικη οργάνωση διαλύει κάθε έννοια δημοκρατίας, αλλά αυτό είνα θέμα άλλης ανάρτησης.

Ας υποθέσουμε όμως ότι είχαμε κάποτε Πολιτεία.
Είναι πασιφανές ότι κάτι έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Προς την εκτροπή (κατά Αριστοτέλη κι όχι μόνο).
Αν δεν το βλέπουμε, το διαισθανόμαστε σίγουρα.
Τι είναι όμως αυτό το κάτι;
Πότε άλλαξε κάτι;

 • Όταν οι βουλευτές έπαψαν να είναι μέλη της μεσαίας τάξης και να εκπροσωπούν τα συμφέροντα όλων των πολιτών. Αυτό έγινε είτε επειδή οι βουλευτές πλούτησαν, είτε επειδή η πόρτα των ψηφοδελτίων άνοιξαν μόνο σε πλουσίους.
 • Όταν οι βουλευτές μετετράπησαν σε μία κλειστή κάστα, ένα ιερατείο, μετατρέποντας το πολίτευμα σε αριστοκρατικό (αν όχι μοναρχικό, ελέω του κληρονομικού δικαιώματος στην αρχηγία των κομμάτων, άρα και στην κυβέρνηση της χώρας, που διαθέτουν οι απόγονοι συγκεκριμένων οικογενειών μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού),  χωρίς καν να αλλάξει το σύνταγμα!

Η παραπάνω διαπίστωση μας οδηγεί στο λογικό συνειρμό ότι τέτοιου είδους κυβερνήσεις και βουλευτές είναι αναμενόμενο ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ανώτερης οικονομικά τάξης...

Το γεγονός ότι οι βουλευτές έχουν ξεφύγει από τη Μέση τάξη είναι τόσο εμφανές που δε χρειάζεται καν απόδειξη, όπως επίσης είναι εμφανές ότι η Μεσαία τάξη τείνει να εκλείψει, δίνοντας τη θέση της σε μία μάζα νεόπτωχων (στην τσέπη ή/και στο πνεύμα) χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο και ταξική, εθνική ή θρησκευτική συνείδηση, καθώς έχει υπάρξει σημαντική προεργασία για αυτό, μέσω των ΜΜΕ και μέσω της εκπαίδευσης.

Δείτε τώρα το υπέρτατο παράδοξο...

Η πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι ενδεχομένως ανήκουν σε μία αναδυόμενη "τάξη" νεόπτωχων (κάτι που δεν ισχύει απόλυτα, αλλά δεχόμαστε την υπόθεση για να συνεχίσουμε το συλλογισμό μας) εξέλεξε ένα κόμμα το οποίο μέχρι τότε χρησιμοποιούσε ριζοσπαστική αριστερή ρητορική, η οποία λες και είναι βγαλμένη από τα γραπτά του Αριστοτέλη σε ό,τι έχει να κάνει με την εκτροπή της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Σε αντίθεση όμως με τη ρητορική του κόμματος τα μέλη της κυβέρνησης ανήκουν  στην πλειοψηφία τους σε τάξη ανώτερη της μεσαίας, των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου μη εξαιρουμένων!

 

Είναι προφανές ότι η πολιτική ελίτ έχει μελετήσει σε βάθος τον Αριστοτέλη και έχει πετύχει να αποκλείσει τη μάζα των νεόπτωχων αλλά επί της ουσίας και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα από την εξουσία, καθώς οι πολιτικοί χώροι τους οποίους μπορεί να επιλέξει και να ταυτιστεί  κανείς  έχουν αποδειχτεί ξεκάθαρα ψεύτικες βιτρίνες που επιδεικνύουν άλλα εμπορεύματα από αυτά που "πωλούνται" στην πραγματικότητα. Μιλάμε για καταστάσεις τύπου σπηλαίου του Πλάτωνα (Πολιτεία κεφ. 7) ή πιο απλά τύπου Matrix. Τα ΜΜΕ έχουν αποδειχθεί ως τα καλύτερα βέλη στη φαρέτρα της.

Επιμύθιο:

 • Νεόπτωχοι ψηφίζουν στην Ελλάδα κόμμα με αριστερή ρητορική (αποδεκτό) και μέλη με καπιταλιστικότατη τσέπη και μεγαλοαστικά - αριστοκρατικά χαρακτηριστικά (παράδοξο). 
 • Η εκλεγμένη κυβέρνηση τελικά υπηρετεί νιαουρίζοντας δουλοπρεπέστατα τους δανειστές που προεκλογικά βρυχόνταν ότι θα πολεμούσε (παράδοξο). 
 • Μετατρέποντας το "Όχι" του δημοψηφίσματος σε "Ναι" (παράδοξο), εγκλημάτισε σε βάρος της έστω κατ' επίφαση υπάρχουσας δημοκρατίας, η οποία ήδη από τους προκατόχους της έχει ουσιαστικά καταλυθεί μέσω της αποδοχής της υπαγόρευσης (dictate - και ο νοών νοείτο) των πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν από "εταίρους", "θεσμούς", "τριπλέτες" και "κουαρτέτα" προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγεί από την κρίση.
 • Μέσα στην προσπάθεια να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας γκρεμίζει κάθε εργασιακό δικαίωμα των ανθρώπων εκείνων που την έφεραν στην εξουσία εξυπηρετώντας καταφανέστατα το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο "εχθρεύεται" (παράδοξο) και "εξοντώνει" τους συνταξιούχους χωρίς διακρίσεις (παράδοξο).
 • Παράλληλα επιτίθεται με μένος κατά της ευρύτερης Μεσαίας Τάξης ισοπεδώνοντάς την (συνεπές) χρησιμοποιόντας το πιό απλό τρόπο: την υπερφορολόγηση.

Με καταλυμένη σε διπλό επίπεδο τη δημοκρατία, χωρίς πολιτικούς που να ανήκουν στη Μεσαία τάξη και που να εξυπηρετούν το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας και σύντομα χωρίς Μεσαία τάξη, ήδη γευόμαστε μία προκαταβολή από την επερχόμενη εκτροπή των εκτροπών.

Με κυβέρνηση μεγαλοαστών - αριστοκρατών με ριζοσπαστική αριστερή ιδεολογία η οποία εξελέγη από κατώτερα οικονομικά στρώματα προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, αλλά εν τέλει δεν το πραγματοποιεί, ζούμε ήδη μέσα σε μία υπέρτατη παραδοξότητα.

Υ.Γ.

Όταν με το καλό έρθει η ευλογημένη ημέρα της επανεκκίνησης, η Δημοκρατία μας θα πρέπει να στηθεί από την αρχή, σε νέες υγιείς βάσεις.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις