ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1206 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017
12:07

Επειδή η κατάσταση με τα  άρθρα που προφητεύουν καταστροφές και πολέμους σε sites (πολλά εκ των οποίων πλασάρονται ως σοβαρά) και πρωτοσέλιδα "εφημερίδων" έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχω να προτείνω τα παρακάτω:

 

Μη δίνετε καμία σημασία σε εφημερίδες και sites που γράφουν για προφητείες, για σεισμούς, πολέμους, για την επερχόμενη Αποκάλυψη, τον Αντίχριστο, ή την καταστροφή της γης.

Μην δίνετε καμία βάση και καμία βαρύτητα άν αυτά τα άρθρα έχουν προέλευση από ορθόδοξους ή καθολικούς αγίους, από γέροντες του Αγίου Όρους ή του Όρους Σινά, από τυφλές γερόντισσες της Ρωσίας, της Βουλγαρίας ή του Σουδάν, από το Νοστράδαμο, από αστρολόγους, αστρονόμους ή αστροφυσικούς, από σεισμολόγους και λοιπούς επιστήμονες (με ή χωρίς εισαγωγικά), από αρχαία χαμένα (και μη) χειρόγραφα των Ίνκας, των Μάγιας, των Αζτέκων, των Αιγυπτίων, των Χετταίων, των Εσσαίων, του μαντείου των Δελφών και της Δωδώνης, των Σουμερίων, των Χαλδαίων, των Ινδών, των Κινέζων, των Ρώσων σαμάνων κλπ κλπ κλπ.

Μην "καταναλώνετε" αυτά τα προϊόντα.

Στην πραγματικότητα όσοι δημοσιεύουν αυτά τα (χαμηλής ποιότητας αλλά κυρίως χαμηλού κόστους) άρθρα εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την απόλυτα ανθρώπινη αγωνία για επιβίωση. Αποκλειστικός σκοπός όλων αυτών δεν είναι παρά το κέρδος που τους αποφέρει η αναγνωσιμότητα ενώ επιχειρούν να μας μπερδέψουν, να μας παραπλανήσουν και να μας κρατούν σε διαρκή αγωνία προκειμένου να μας διατηρήσουν ως "πιστό αναγνωστικό κοινό".

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε γραφές από "σκοτεινά" κείμενα (αιγυπτιακή βίβλος των νεκρών, βιβλία μαύρης μαγείας, αλχημείας κλπ). ΜΑΚΡΙΑ!

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε απόψεις περίεργων αιρέσεων και σεχτών. ΜΑΚΡΙΑ!

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε fake news.

Αρκετές φορές οι αναφορές αυτών των άρθρων αφορούν σε ακραίες απόψεις διαφόρων «επιστημόνων» οι οποίοι απλά θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου και να γίνουν γνωστοί, άρα και να βγάζουν περισσότερα χρήματα.

Οι αναφορές σε προφητείες χριστιανών αγίων, γερόντων, γεροντισσών κλπ, δεν έχουν σε καμία των περιπτώσεων σκοπό να μας ξυπνήσουν το θρησκευτικό συναίσθημα και να μας κάνουν να στραφούμε στην εκκλησία, αλλά αντιθέτως να της γυρίσουμε την πλάτη αφού σκοπός αυτών των δημοσιευμάτων είναι επί της ουσίας είτε να μπουχτήσουμε από τα τρομακτικά σενάρια των προφητειών των αγίων της εκκλησίας, τις οποίες σημειωτέον η επίσημη εκκλησία τις αντιμετωπίζει με άκρα επιφύλαξη, είτε να ξεφτίσει μέσα μας η αίγλη της χριστιανικής πίστης και η όποια εμπιστοσύνη μας σε αυτήν. 

Στόχος (target group στα ελληνικά) των δημοσιευμάτων είναι μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων: Πρόκειται γι αυτούς που δεν έχουν εσωτερικά έρμα σαν αυτά που δίνουν σε έναν άνθρωπο η υψηλής ποιότητας παιδεία, η προσήλωση σε κάποιον κοινό σκοπό, η γνώση της ιστορίας, ή ακόμα και η πίστη σε μία θρησκεία.

Αυτοί οι άνθρωποι διαρκώς πληθαίνουν εξαιτίας της όλο και χαμηλότερης ποιότητας της παρεχόμενης από το κράτος παιδείας και τα αντιφατικά μηνύματα που δέχονται από τα ΜΜΕ και εν γένει την κοινωνία. Αυτοί οι  χωρίς ακριβή προσανατολισμό άνθρωποι είναι ολιγόπιστοι, απαίδευτοι, ως εκ τούτου ρηχοί και εν τέλει ανίκανοι να διακρίνουν το σωστό από το λάθος, άρα εύκολα χειραγωγήσιμοι!

Το παραπάνω φαινόμενο και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε, πρέπει να μας προβληματίσει όλους χωρίς εξαίρεση γιατί πρόκειται για τον κόσμο που θα παραλάβουν τα παιδιά μας.


 

Στο 24ο κεφάλαιο του κατά Ματθαίον ευαγγελίου, ο Χριστός αναφέρει:

"Καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ ὄρους τῶν ἐλαιῶν προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ κατ’ ἰδίαν λέγοντες· Εἰπὲ ἡμῖν πότε ταῦτα ἔσται, καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος; 4 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· Βλέπετε μή τις ὑμᾶς πλανήσῃ. 5 πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες, ἐγώ εἰμι ὁ Χριστός, καὶ πολλοὺς πλανήσουσι. 6 μελλήσετε δὲ ἀκούειν πολέμους καὶ ἀκοὰς πολέμων· ὁρᾶτε, μὴ θροεῖσθε· δεῖ γὰρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστὶ τὸ τέλος. 7 ἐγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· 8 πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων. 9 τότε παραδώσουσιν ὑμᾶς εἰς θλῖψιν καὶ ἀποκτενοῦσιν ὑμᾶς, καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων τῶν ἐθνῶν διὰ τὸ ὄνομά μου. 10 καὶ τότε σκανδαλισθήσονται πολλοὶ καὶ ἀλλήλους παραδώσουσι καὶ μισήσουσιν ἀλλήλους. 11 καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται ἐγερθήσονται καὶ πλανήσουσι πολλούς, 12 καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν. 13 ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται".

"Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ πατὴρ μου μόνος".

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΤΕΡΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ...

 • Το πότε θα έλθει το τέλος του κόσμου δε μπορεί να μας το πει κανένας άνθρωπος. Ούτε οι επιστήμονες, ούτε οι αστρολόγοι, ούτε κανένας αρθρογράφος. Χαλαρώστε και αρνηθείτε να λερώσετε τον εγκέφαλό σας με τέτοιου είδους τοξικές σαβούρες. Αν τελικά αποφασίσετε να τις διαβάστε κάντε το σα να διαβάζετε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή κάποιο άλλο τρελλό παραμύθι.
 • Θα εμφανιστούν πολλοί που θα προσπαθήσουν μας κοροϊδέψουν. Ας μην τους δίνουμε σημασία, ας προσέχουμε να μην παραπλανηθούμε χάνοντας και το δάσος και το δέντρο και ας τους νικήσουμε μέσω της μη κατανάλωσης των προϊόντων τους. 
 • Ας μην ανησυχούμε και ας μην αγωνιούμε με αυτά τα θέματα. Πρόκειται για κάτι εντελώς ανώφελο γιατί σε τελική ανάλυση το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για την μετάβασή μας στο επέκεινα.
Το σχόλιό σας
507 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
08:10

Και σφίξε κι άλλο τη θηλειά γύρω από το λαιμό του κοσμάκη.

Η προγραμματισμένη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των ελλήνων μέσω της υπερφορολόγησης την οποία επιβάλλει μεταξύ άλλων και η αστοχία των εσόδων επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα!

Τα λέγαμε ήδη από το Γενάρη του 2012. Αν λοιπόν εμείς οι απλοί και ταπεινοί μπορούσαμε να τα καταλάβουμε και να τα προβλέψουμε πριν ακόμα ψηφιστούν τα μνημόνια και πριν υπογραφούν οι δανειακές συμβάσεις, αυτοί που μας τα επιβάλλανε και αυτοί που τα αποδεχθήκανε τυφλά (θα μου πεις βέβαια, για να δώσεις κι ένα ελαφρυντικό στο βαρύ κατηγορητήριο ενάντια στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου βρε αδελφέ, ότι τα ψηφίσανε και δεσμεύσανε τις ζωές ΟΛΩΝ των ελλήνων κάτω από ασφυκτική πίεση χρόνου χωρίς να τα διαβάσουνε), πόσα περισσότερα ήξεραν;

Για όλα όσα συνέβησαν και όλα όσα έρχονται τάχιστα πλέον, πρέπει κάποιους να ευχαριστήσουμε όπως ευχαριστεί κάθε ένας που παραλαμβάνει το βραβείο Νόμπελ, ή το Όσκαρ κλπ....

Πρώτα πρώτα λοιπόν πρέπει να ευχαριστήσουμε ΟΛΕΣ χωρίς εξαίρεση τις κυβερνήσεις που εξελέγησαν από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, κυρίως δε αυτές που εξελέγησαν μετά το 1981 για την μεγάλη τους συμβολή στο ξήλωμα του παραγωγικού ιστού της πατρίδας μας, την αλλαγή νοοτροπίας του εργατικού δυναμικού, την αλλαγή προσανατολισμού των επιχειρηματιών και τον εκμαυλισμό της κοινωνίας της πατρίδας μας.

Να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια Παπανδρέου ζώντες τε και τεθνεώτες, την οικογένεια Μητσοτάκη ζώντες και κυρίως τεθνεώτες, τον τρισμέγιστο Κώστα Σημίτη και την κομπανία του, τον κουρασμένο Κώστα τον σουβλακοφάγο και το επιτελείο του και όλα τα παραδοσιακά πολιτικά τζάκια τα οποία γέννησαν, γεννάνε και θα εξακολουθήσουν να γεννάνε στους αιώνες των αιώνων όλους αυτούς τους μεγάλους άνδρες που μας κυβέρνησαν και θα προσπαθήσουν να μας κυβερνήσουν στο μέλλον. 


Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να εκφράσουμε ακόμα προς τον κύριο Βαγγέλη Βενιζέλο, τον κο Αντώνη Σαμαρά, τον κύριο Λουκά Παπαδήμο, τους κ.κ. Προβόπουλο και Στουρνάρα, τους πρώην υπουργούς οικονομικών και οικονομίας. 


Μνεία πρέπει να γίνει και στην ανικανότητα των κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, Τσακαλώτου γνωστών (ταχαμουδήθεν) αριστερών ριζοσπαστών (στην πραγματικότητα ακραίων νεοφιλελευθέρων), την ατολμία τους και την υπεράνθρωπη ικανότητά τους στα ψέμματα, τις κυβισθήσεις και τα παρόμοια ακροβατικά.

Μία μεγάλη ευχαριστία οφείλουμε τέλος και στους φίλους μας τους εταίρους της Ε.Ε., τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, τους δανειστές, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τις πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, Γερμανίας και Γαλλίας.

 


 

Και τώρα ας σοβαρευτούμε λίγο.

Αδέλφια έλληνες. Μην απελπίζεστε και μη χάνετε το θάρρος σας.

Έρχεται ο καιρός όπου θα ξυπνήσουν μέσα σας όλες εκείνες οι ιδιότητες, οι ποιότητες και οι αξίες που πήγαν να σας κλέψουν όλοι οι ξεγάνωτοι ντενεκέδες που σας εξαπάτησαν, σας αλλοτρίωσαν και σας ανάγκασαν να τους εκλέξετε.

Έρχεται ο καιρός όπου θα ανοίξουν τα μάτια της διανοίας σας και θα ταξινομήσετε σωστά τις προτεραιότητές σας βάζοντας στην κορυφή το μέλλον των παιδιών σας και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς σας και της πατρίδας σας και στο τέλος όλων τα χρήματα και τα ακίνητα.

Έρχεται ο καιρός που θα έλθετε εις εαυτόν, θα καθαρίσει το κριτήριό σας και θα αποβάλλετε τη σαπίλα από την πολιτική σκηνή της πατρίδας μας. Δοξάστε το Θεό.

... 
... 
και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί 
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά 
στου Κακού τη σκάλα, 
για τ' ανέβασμα ξανά που σε καλεί 
θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά! 
Τα φτερά, 
τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!

(Από το Δωδεκάλογο του Γύφτου του Κωστή Παλαμά)

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
393 αναγνώστες
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017
10:00
 • 98.731 ιδρύματα !!!
 • 326 συσσίτια σε όλη την Ελλάδα.
 • 70 γηροκομεία.
 • 256 κοινωνικά παντοπωλεία.
 • Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, σχολεία, σχολές διαφόρων ειδικοτήτων και φροντιστήρια σχολικών μαθημάτων.
 • 794 υποτροφίες συνολικής αξίας 877.023 ευρώ.
 • Συνολικά 1.146.772 οι άνθρωποι που βοηθήθηκαν.
 • € 124.500.000 για το 2016.

Η Εκκλησία της Ελλάδος.

http://www.capital.gr/epikairotita/3246379/filanthropies-124-ekat-euro-to-2016-apo-tin-ekklisia

Και το 2015 τι έκανε; http://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/8640-deite-ti-edose-kathe-mitropoli-gia-filanthropia-to-2015

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
378 αναγνώστες
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
14:43

Πριν ξεκινήσουμε, επισημαίνεται ότι ο γράφων δεν είναι υποστηρικτής του φασισμού σε καμία από τις δυνατές εκφάνσεις του, παρά (ως θαυμαστής του Σωκράτη και του Ιησού Χριστού) είναι ένθερμος υποστηρικτής της δημοκρατίας, της νομιμότητας, της συνεννόησης και της καταλλαγης μέσω του ακομπλεξάριστου και ειλικρινούς διαλόγου, αδιαφορώντας για το ότι  μπορεί να χαρακτηριστεί ως γραφικός, ονειροπόλος ή νοσταλγός μιας ουτοπίας.

 

1. Ας ξεκινήσουμε με το τι είναι ο φασισμός. Τον υπό την ευρύτερη έννοια ορισμό του θα  χρησιμοποιήσουμε παρακάτω.

Υπό τη στενή έννοια του όρου ο φασισμός α) υπήρξε το δικτατορικό καθεστώς που, με αρχηγό τον Mουσολίνι, επικράτησε στην Iταλία και β) είναι το πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στον μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό.

Υπό την ευρύτερη έννοια, φασισμός αποτελεί χαρακτηρισμό αυταρχικής ενέργειας, πράξης, ή καταπιεστικής - δεσποτικής συμπεριφοράς. (πηγή Ίδρυμα της Βουλής των ελλήνων – στο αρχείο Pdf που θα ανοίξει, ο αναγνώστης θα βρεί και μία πληρέστερη ανάλυση του φασισμού από τον αμερικανό πολιτικό επιστήμονα – ιστορικό Robert Paxton).

 

2. Σε δεύτερη φάση πρέπει να αναφερθούμε σε ένα από τα θεμέλια της δημοκρατίας και των κοινωνιών το ΝΟΜΟ.

Νόμος είναι ο γραπτός κανόνας δικαίου που ρυθμίζει υποχρεωτικά τις σχέσεις μεταξύ πολίτη και πολιτείας καθώς και μεταξύ των πολιτών.

Οι οργανωμένες κοινωνίες από τον καιρό του Μίνωα και του Χαμουραμπί βασίζονται στους ΝΟΜΟΥΣ. Τα σύγχρονα κράτη και η σύγχρονη δημοκρατία βασίζουν τη λειτουργία τούς στους ΝΟΜΟΥΣ στους οποίους ο πολίτης οφείλει να συμμορφώνεται ευσυνείδητα και χωρίς δεύτερη κουβέντα, η δε άγνοιά τους δε συγχωρείται! Ο νόμος και η επιβολή του μέσω της έννομης βίας που δικαιούται να ασκήσει το κράτος είναι ο συνεκτικός δεσμός των κοινωνιών. Αν δεν υπήρχε, θα επικρατούσε ο «νόμος» της ζούγκλας και το χάος.

Η πίστη στο νόμο οδήγησε το Σωκράτη να πιεί το κώνειο κι ας είχε οργανώσει ο μαθητής και φίλος του Κρίτωνας τη δραπέτευσή του από τη φυλακή.

 

3. Μία στροφή πριν το τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι, σε γενικές γραμμές, θεμέλιο του δυτικού κόσμου και ως εκ τούτου και της νομοθεσίας αυτού είναι η χριστιανική θρησκεία και οι αρχές της αγάπης, της επιείκειας και της ανεκτικότητας τις οποίες διδάσκει. Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος (ήθος, επιείκεια κλπ) βρίσκεται και ο κατά τ’ άλλα άθεος ανθρωπισμός ο οποίος έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και επηρέασε αργότερα τους αναγεννησιακούς φιλοσόφους οι οποίοι με τη σειρά τους επηρέασαν μαζί με το χριστιανισμό τα σύγχρονα κράτη και τη νομοθεσία τους.

Ας κάνουμε εδώ μία ιδιαίτερη μνεία στην αρχή της ανεκτικότητας απέναντι στη διαφορετικότητα, την οποία με τόση επιμονή επικαλείται ένα πλήθος θεσμών (όπως ΜΜΕ, ΜΚΟ, πολιτικά κόμματα, κυβερνήσεις) προκειμένου να οδηγήσουν τα συντηρητικά μέλη των κοινωνιών στην αποδοχή νομοθετημάτων όπως π.χ. τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου, ή την δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού της σεξουαλικής ταυτότητας από τα 15 έτη κλπ. Προσωπικά δε βρίσκω καμία διαφορά μεταξύ της ανεκτικότητας απέναντι π.χ. στους ομοφυλόφιλους, ή τους μουσουλμάνους και της ανεκτικότητας απέναντι στους φασίστες. Η ανεκτικότητα κατά την ταπεινή μου άποψη είναι στάση ζωής και δεν μπορεί να είναι επιλεκτική.

 

4. Τέλος, πρίν, πέρα και πάνω από όλα όσα αναφέραμε, το βασικότερο θεμέλιο της δημοκρατίας είναι ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Δημοκρατία χωρίς διάλογο δεν είναι δημοκρατία.

 

Πάμε τώρα και στο κυρίως θέμα…

Αφορμή της παρούσης αναρτήσεως υπήρξε η παραπάνω εικόνα η οποία εσχάτως κυκλοφόρησε στο facebook. Στην πρωτότυπή της μορφή αφορούσε αποκλειστικά στο έργο Insomnia (Αϋπνία) του Χίτσκοκ, αλλά κάποιος την προσάρμοσε ώστε αντί για την αϋπνία να αναφέρεται στο φασισμό, ενώ όπως είναι αναμενόμενο την ακολούθησαν διάφορα σχόλια.

Ξεπερνώντας το προφανές μαύρο χιούμορ της πρώτης εντύπωσης, έχω να κάνω ορισμένες επισημάνσεις για το βαθύτερο περιεχόμενο της εικόνας και των σχολίων που την ακολούθησαν και κατόπιν να επεκτείνω τους συλλογισμούς μου προτείνοντας στον αναγνώστη την κατ' εμέ ΟΡΘΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

 

Το μήνυμα της εικόνας στην εκδοχή του Χίτσκοκ απευθύνεται αυστηρά προς ανθρώπους που έχουν ένα σοβαρό και άλυτο προσωπικό πρόβλημα (αϋπνία) και εν είδη γιατρού και με χρήση κατάμαυρου πλην όμως έξυπνου χιούμορ τους προτείνει την αυτοκτονία ως φάρμακο.

Η προσαρμοσμένη εκδοχή ξεπερνάει τα χιουμοριστικά όρια της πρωτότυπης, αποκτάει μία άσχημη κακεντρέχεια και ερμηνεύεται ως εξής...

Πρώτα πρώτα το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα υγείας ενός μεμονωμένου ανθρώπου στον οποίο προτείνεται το φάρμακο της αυτοκτονίας. Το πρόβλημα παρουσιάζεται (όχι να το έχει, αλλά) να είναι ένα σύστημα ιδεών (σωστό ή λανθασμένο δε με απασχολεί) και οι οπαδοί του, δηλαδή μία ομάδα ανθρώπων. Το συγκεκριμένο σύστημα ιδεών και οι οπαδοί του φαίνεται να είναι το πρόβλημα για κάποιους άλλους (προφανώς τους αντιφασίστες) επιθυμία των οποίων είναι να απαλλαγούν από το φασισμό και τους φασίστες (καθαρό μίσος και ρατσισμός) μέσω της βιολογικής τους εξόντωσης (μη δημοκρατική – μη χριστιανική και πλήρως παράνομη μεθοδολογία).

ΠΡΟΣΟΧΗ. Επιθυμία των "αντιφασιστών" είναι η απαλλαγή. Είναι το "ξεσκαρτάρισμα" της ανθρωπότητας και όχι η αλλαγή των ανθρώπων, ή η εύρεση μίας άλλης ειρηνικής και μακροπρόθεσμης λύσης.

Η σκέψη της εξόντωσης κάποιου ανθρώπου ή ομάδας ανθρώπων  επειδή δεν μου αρέσει ο πολιτικός τους προσανατολισμός, είναι μία προφανέστατη διαστροφή η οποία δεν απέχει καθόλου από τη φασιστική νοοτροπία, αφού ένας πολίτης  συνειδητά δημοκράτης δε μπορεί να διανοηθεί να παραβεί το νόμο και να ασκήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου συνανθρώπου του, ούτε καν να προτρέψει άλλους να κάνουν κάτι τέτοιο (σας παραπέμπω στον αντιρατσιστικό νόμο 4285). Η αρρώστια και διαστροφή αυτή μάλιστα, είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο περισσότερο υποστηρίζει αυτός που σκέφτεται κατ' αυτόν τον τρόπο ότι είναι δημοκράτης - πολλώ δε μάλλον χριστιανός!!!

Πίσω λοιπόν από το προφανές, το "χιούμορ" δηλαδή που υποστηρίζει ότι έκανε αυτός που άλλαξε την λέξη "αϋπνία" σε "φασισμό" και όλων εκείνων που επαναδημοσίευσαν την εικόνα αποδεχόμενοι το περιεχόμενό της, υποκρύπτεται μίσος φωλιασμένο σε τουλάχιστον υπολανθάνουσα κατάσταση στις καρδιές τους επειδή στην πραγματικότητα δεν κάνουν μαύρο χιούμορ, αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου επιθυμούν το θάνατο συνανθρώπων τους! Όσοι πάλι έκαναν "like" και κοινοποίησαν χωρίς να υπάρχει μίσος μέσα τους, υπέπεσαν μάλλον από απροσεξία σε μεγάλο λάθος καθώς φαίνονται να αποδέχονται τη διαστροφή που μόλις περιγράψαμε.

Το ίδιο με τα παραπάνω ισχύει και για την απαράδεκτη άποψη που έχει μέσα στο μυαλό του ένα πλήθος κόσμου και που χωρίς πολλή σκέψη την παραθέτει κάτω από την εικόνα που σχολιάζουμε, ότι "τους φασίστες τους τσακίζουμε όπου τους βρούμε"! 

Μου δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε σε κάποιον ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο κι όχι σε καιρό ειρήνης μέσα σε μία ευνομούμενη (με τα όποια προβλήματά της) κοινωνία!

Σαν δεύτερη σκέψη μου έρχεται η εικόνα οργανωμένων χούλιγκανς 2 ομάδων που δίνουν ραντεβού θανάτου για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές με καδρόνια και μαχαίρια.

Αλήθεια όμως, ποιός είναι αυτός που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να πάρει το νόμο στα χέρια του και να τσακίσει τους χψ φασίστες; Αύριο αυτός ο "δημοκράτης" μπορεί με τους παλληκαράδες της συμμορίας του να τσακίσει κι εμένα επειδή γράφω σε αυτό το blog και δεν του αρέσουν τα άρθρα μου, ή οποιονδήποτε άλλον του οποίου ο θρησκευτικός ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή το χρώμα της σάρκας του δε του αρέσει!

 

΄Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου, οι οργανωμένες κοινωνίες από τον καιρό του Μίνωα και του Χαμουραμπί βασίζονται στους ΝΟΜΟΥΣ.  Κανένας πολίτης ή ομάδα πολιτών δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να "παίρνει το νόμο στα χέρια του". Κάτι τέτοιο σημαίνει επιστροφή στη ζούγκλα. Δικαιολογίες ότι "αφού το κράτος δε μεριμνάει για την πάταξη των φασιστών, θα τους πατάξουμε εμείς" είναι εκτός συζήτησης.

Εσύ που σκέφτεσαι έτσι, σκέφτεσαι ακριβώς το ίδιο με τους φασίστες και δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Σκέψου λίγο καλύτερα και θα δεις ότι ζητάς μία Α λα Κάρτ κατάλυση του νόμου, δηλαδή δημοκρατία με αστερίσκους. Δημοκρατία με αστερίσκους δεν είναι δημοκρατία. Αν είσαι πραγματικά δημοκράτης θα καταλάβεις το λάθος σου.

 

Το μίσος είναι 100% λανθασμένο και απορριπτέο συναίσθημα γιατί οδηγεί 100% σε λανθασμένες αποφάσεις και πράξεις.

Για όσους νομίζουν ότι είναι ανθρωπιστές και τους διαφεύγει, έχω να τους πω ότι οι άνθρωποι δεν γενιούνται φασίστες. Η λανθασμένη παιδεία από την οικογένεια και το κράτος καθώς και οι δύσκολες καταστάσεις τους οδηγούν να προσχωρήσουν σε φασιστικά μορφώματα σαν μέσο άμυνας στα προβλήματά τους κι όχι επειδή έχουν έμφυτο κάποιο μίσος ενάντια σε άλλες ομάδες ανθρώπων. Οι "φασίστες" δεν είναι ζώα, ούτε δαίμονες, παρά άνθρωποι με τις ίδιες ανησυχίες, αγωνίες και προβλήματα που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι της γης. Είναι άνθρωποι βιοπαλαιστές με γονείς, συζύγους και παιδιά που εξαρτώνται από αυτούς. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να τους μισήσει εξαιτίας της πλάνης τους.

Παρόλα αυτά, το γνωρίζετε, έστω και ενδόμυχα, ότι ο φασισμός δεν περιορίζεται σε πολιτικά συστήματα, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελεί μία στάση ζωής η οποία ίσως να βρίσκεται μέσα στις καρδιές ακόμα και ανθρώπων που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι είναι δημοκράτες και ανθρωπιστές, που υποστηρίζουν ότι είναι καλοί χριστιανοί, καλοί οικογενειάρχες, καλοί εργοδότες, που ψηφίζουν κόμματα του "δημοκρατικού τόξου" κλπ, ενώ στην πραγματικότητα είναι μέχρι το μεδούλι τους μαυρόψυχα φασιστόμουτρα γεμάτα εγωισμό, ψέμμα και υποκρισία, πονηριά, φθόνο και μίσος, κατάκριση και εξουδένωση, αυστηρότητα, αδιαλλαξία και νταηλίκι, που είναι δυνάστες των οικογενειών τους ή των υφισταμένων τους σε εργασιακό επίπεδο κλπ. 

Είμαι χριστιανός και η θρησκεία μου μου απαγορεύει το μίσος και μου ζητάει ειρήνη και αγάπη και να προσπαθώ να κατανοώ με επιείκια τον συνάνθρωπό μου. Είμαι δημοκράτης και η αστική δημοκρατία προτάσσει πρώτα και πάνω από όλα το νόμο, έχει την αποκλειστικότητα στη χρήση της (έννομης) βίας, επιτρέπει την ύπαρξη όλων των πολιτικών ροπών και τέλος για όσους δεν το γνωρίζουν έχει ως βασικό θεμέλιό της το ΔΙΑΛΟΓΟ. 

Είναι ο οπαδός του φασισμού ανοικτός στο διάλογο; Η δημοκρατία και όσοι είναι πραγματικά δημοκράτες τον καλωσορίζουν, του παρέχουν το δικαίωμα και το πλαίσιο να πει ό,τι θέλει και τον ακούνε κιόλας.

Αυτό είναι ΥΓΕΙΑ φίλες και φίλοι. Αυτό είναι ΕΛΠΙΔΑ για πρόοδο και ένα καλύτερο μέλλον! 

Δεν θέλει ο οπαδός του φασισμού να κάνει διάλογο και περιχαρακώνεται ελλείψει επιχειρημάτων στη γνωστή συνθηματολογία; Δικαίωμά του. Κανείς δε νομιμοποιείται να τον τσακίσει (με ή χωρίς εισαγωγικά) επειδή δεν κάνει διάλογο. Όταν όμως θα έρθει η ώρα που θα παρανομήσει, τότε όπως κάθε άλλος πολίτης που παρανομεί, θα φάει ενδεχομένως το (νόμιμο) ξύλο που του αντιστοιχεί από το αρμόδιο όργανο του ΚΡΑΤΟΥΣ, το δε σύστημα της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ θα του επιβάλλει την προβλεπόμενη ποινή την οποία θα εκτίσει όπως και όπου ορίζει Ο ΝΟΜΟΣ απέναντι στον οποίο φασίστες και δημοκράτες είμαστε όλοι ίσοι!

 

Ένα δημοκρατικό κράτος οφείλει να λειτουργεί εύρυθμα, να εντοπίζει έγκαιρα τις δυσλειτουργείες του και τα προβλήματα των πολιτών του και να προσπαθεί να βρίσκει λύσεις γι αυτά. Είναι η αδράνεια σε αυτούς τους τομείς που δίνει χώρο στο φασισμό και τίποτε άλλο

Αποκτάει ο φασισμός ρεύμα στους πολίτες; Το πολιτικό σύστημα πρέπει να προβληματιστεί και να διορθώσει ΑΜΕΣΑ τα λάθη ΤΟΥ τα οποία οδήγησαν τη φασιστική ιδεολογία σε έξαρση

Καταλήγοντας έχω να πω ότι με γροθιές πάνω στο μαχαίρι και με ρητορικές μισαλλοδοξίας δεν γίνεται τίποτα αξιόλογο. Αν κάνεις το ίδιο με αυτούς που πολεμάς, μάλλον πολεμάς τους ομοίους σου.

 

Η σωστή παιδεία είναι η λύση σε όλα ΚΑΙ στο πρόβλημα του φασισμού και απογοητεύομαι πάρα πολύ όταν διαπιστώνω ότι ο κόσμος που στερείται σωστής παιδείας είναι περισσότερος από όσος ήλπιζα.

Η παιδεία όμως πρέπει να μας διδάσκει πριν ακόμα και από τα γράμματα του αλφαβήτου και τους αριθμούς τις αρχές της δημοκρατίας. Η παιδεία πρέπει να μας διδάσκει τις αρχές του σωστού διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης και συνεννόησης. Η παιδεία πρέπει να μας διδάσκει την επιείκια και την ανεκτικότητα. Η παιδεία πρέπει να μας διδάσκει την ομόνοια την αλληλεγγύη και την αγάπη.

Η παιδεία μέσα σε μία γενιά μπορεί να λύσει αυτόματα το συγκεκριμένο πρόβλημα και να κάνει τον κόσμο καλύτερο για τις γενιές που έρχονται.

Αν θέλετε πραγματικά να αλλάξετε τον κόσμο, απαιτήστε από τις κυβερνήσεις οι δαπάνες για πολεμικό υλικό να κατευθυνθούν στα σχολεία για την εκπαίδευση των βλαστών σας.


 

Λουκά κεφ. ι' στίχοι 25-37

Εκείνο τον καιρό κάποιος νομικός πλησίασε τον Ιησού πειράζοντας τον και λέγοντας Διδάσκαλε, τι πρέπει να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή; Και ο Ιησούς του είπε· Τι είναι γραμμένο στο Νόμο; Τι διαβάζεις; Και ο νομικός απάντησε και είπε· Να αγαπήσεις τον Κύριο τον Θεό σου με όλη σου την καρδιά και με όλη σου την ψυχή και με όλη σου τη δύναμη και με όλη σου τη σκέψη και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου. Τότε του είπε ο Ιησούς· Ορθά αποκρίθηκες- αυτό να κάνεις και θα ζήσεις.
 

Μα ο νομικός, θέλοντας να δικαιολογηθεί είπε στον Ιησού· Και ποιος είναι ο πλησίον μου; Τότε παίρνοντας λόγο ο Ιησούς είπε.

Ένας άνθρωπος κατέβαινε από τα Ιεροσόλυμα στην Ιεριχώ και έπεσε στα χέρια ληστών. Οι ληστές αφού τον έγδυσαν και τον έδειραν, έφυγαν και τον άφησαν μισοπεθαμένο. Έτυχε τότε και κατέβαινε στο δρόμο εκείνο ένας ιερέας που τον είδε και προσπέρασε το ίδιο και ένας λεβίτης, που βρέθηκε σ εκείνο τον τόπο, ήλθε, είδε και προσπέρασε. Κάποιος Σαμαρείτης που ταξίδευε ήλθε προς τα εκεί και τον σπλαχνίστηκε και αφού πλησίασε του έδεσε καλά τα τραύματα πλένοντας τα με κρασί και βάζοντας επάνω λάδι και αφού τον ανέβασε στο ζώο του τον πήγε στο πανδοχείο και τον φρόντισε. Την άλλη μέρα που έφυγε έβγαλε και έδωσε δυο δηνάρια στον πανδοχέα, και του είπε: φρόντισε τον και αν τύχει και ξοδέψεις κάτι παραπάνω, εγώ στο γυρισμό μου θα στο πληρώσω.

Ποιος λοιπόν σου φαίνεται πως από αυτούς τους τρεις έγινε πλησίον σ εκείνον που έπεσε στα χέρια των ληστών; Και ο νομικός είπε- εκείνος που τον πόνεσε και τον κοίταξε. Του είπε λοιπόν ο Ιησούς- Πήγαινε και κάνε κι' εσυ το ίδιο. 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
551 αναγνώστες
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017
12:59

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής περιόδου έχω να κάνω ένα πολύ σύντομο σχόλιο.

Η παιδεία νοσεί σοβαρά εδώ και πολύ πολύ καιρό και καμία κυβέρνηση δεν την αντιμετώπισε και δεν την αντιμετωπίζει ως την κορωνίδα των πρωτεραιοτήτων της. Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι υπουργοί παιδείας από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν δεν είχαν καμία σχέση με την εκπαίδευση, απλά υπήρξαν (ανεπάγγελτα) κομματόσκυλα τα οποία με κάποιον τρόπο έπρεπε να προβληθούν. Ένα΄"εύκολο" υπουργείο για αυτήν την προβολή - ανέλιξη ήταν πάντα αυτό της παιδείας...

Ανάποδα, όταν έπρεπε να γίνει μία υποβάθμιση ενός μεγαλουπουργού, που θα έπρεπε να τοποθετηθεί χωρίς να θιχθεί ο εγωισμός και το πορτοφόλι του και αρχίσει να κάνει νερά στο κόμμα;

Γεώργιος Ράλλης; Νομική.
Ιωάννης Βαρβιτσιώτης; Νομική
Λεφτέρης Βερυβάκης; Νομική
Απόστολος Κακλαμάνης; Νομική
Αντώνης Τρίτσης; Αρχιτέκτων
Γιώργος Παπανδρέου; ΓΑΠ - Διανοητής
Βασίλης Κοντογιαννόπουλος; Νομική
Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος; Νομική - Φιλόσοφος
Κώστας Σημίτης; Οικονομολόγος
Γιώργος Σουφλιάς; Πολιτικός Μηχανικός
Δημήτριος Φατούρος; Αρχιτέκτων
Γεράσιμος Αρσένης; Οικονομολόγος
Πέτρος Ευθυμίου; Εκπαιδευτικός - δημοσιογράφος
Μαριέττα Γιαννάκου; Ψυχίατρος
Ευριπίδης Στυλιανίδης; Νομική
Αριστόβουλος Σπηλιωτόπουλος; Γενικά
Άννα Διαμαντοπούλου; Πολιτικός Μηχανικός
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ !!! Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου; Νομική
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος; Πολιτικές Επιστήμες
Ανδρέας Λοβέρδος; Νομική
Νίκος Φίλης; Ακόμα γενικότερα από τον Αριστόβουλο
Κώστας Γαβρόγλου; Φυσικός - Ιστορικός των επιστημών.

Και εξακολουθούν και ζητάνε την ψήφο μας ΟΛΑ αυτά τα πολιτικά ρετάλια ευαγγελιζόμενα ότι ξέρουν την οδό της σωτηρίας μας.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις