ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1889 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015
12:12

Βρισκόμαστε μέσα σε μία δίνη προβλημάτων τα οποία δε θα απαριθμίσω.

Ζητάμε να βρούμε λύσεις και μεταξύ άλλων αναπτυξιακό και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά τι διαθέτουμε στη φαρέτρα μας;

Είναι εντελώς άδεια; Σίγουρα όχι.

Έχουμε τον τουρισμό, έχουμε τη ναυτιλία, έχουμε αναξιοποίητους φυσικούς πόρους (μετάλλευμα και ίσως πετρέλαιο), έχουμε σοβαρό περιθόριο να αναπτύξουμε τις διαμεταφορές, τη γεωργία μας, έχουμε μορφωμένους πολίτες που μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό προσωπικό σε εταιρείες που θέλουν να κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας (βασικός παράγοντας στη λίστα με τα κριτήρια ανταγωνιστικότητας) και πάει λέγοντας.

Ποιά είναι όμως η βαριά βιομηχανία μας;

Μα όλοι μαζί θα μου απαντήσετε η ναυτιλία και θα έχετε δίκιο.

Σύμφωνα με το site του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, με βάση τα στοιχεία του 2006, ο Eλληνόκτητος εμπορικός στόλος διατηρεί υπό τον έλεγχό του 3.699 πλοία χωρητικότητας 129.765.470 gt., μεταφορικής ικανότητας 218.229.552 dwt και κατατάσσεται ως η σημαντικότερη πλοιοκτητική κοινότητα του κόσμου η οποία ελέγχει το 14,0% της παγκόσμιας χωρητικότητας (gt) και το 16,5% της μεταφορικής ικανότητας (dwt) του παγκόσμιου στόλου.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερο δημοσίευμα, τα ελληνόκτητα πλοία άνω των 1.000 gt αριθμούν σε 4.057, αποτελούν το 7,6% του παγκόσμιου στόλου με βάση τον αριθμό των πλοίων, το 13,5% με βάση τους gt και το 15,9% με βάση τη μεταφορική ικανότητα (dwt). Από αυτά μόλις τα 839 είναι κάτω από την ελληνική σημαία και ακολουθούν Λιβερία (739), Marshall Islands (697), Μάλτα (606) Παναμάς (398)

Με λίγα λόγια είσαι ο leader στην παγκόσμια ναυτιλία, γεγονός το οποίο παρουσιάζει διαχρονική σταθερότητα.

Αν λοιπόν είσαι ο γίγαντας της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας και έχεις ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα, γιατί να είσαι ο νάνος στους περιφερειακούς κλάδους της ναυτιλίας, οι οποίοι δεν είναι καθόλου αμελητέοι;

Ώδε η σοφία εστί:

Στην προσπάθεια του κράτους να ξελασπώσει, η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ και η στήριξη σε έναν τομέα στον οποίο μάλιστα η πατρίδα μας δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα (με λίγα λόγια έχει έτοιμη τη μαγιά) και το "χτίσιμο" γύρω από αυτόν, κρίνω ότι είναι μία καλή στρατηγική επιλογή. Ακολούθως και πάντα με επίκεντρο τον ΠΥΡΗΝΑ της στρατηγικής σου μπορείς να επεκταθείς οριζόντια και κάθετα και να προβείς με μεθοδική δουλειά και αποφασιστικότητα, σε βάθος χρόνου βέβαια, σε σημαντικές κατακτήσεις.

Εν προκειμένω:

 • Κύριε κράτος πρώτα πρώτα φτιάξε ένα υποδειγματικό και SUPER δυναμικό και ανεξάρτητο Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ Ναυτιλίας.
 • Στελέχωσέ το πλήρως και χωρίς κενά με τους καλύτερους υπαλλήλους διεθνώς (με βάση την εμπειρία και τις επαγγελματικές επιτυχίες και με τελευταίο κριτήριο τα πτυχία, αποκλείοντας δια  ροπάλου ρουσφέτια και προσλήψεις ημετέρων), τους οποίους θα αμοίβεις πολύ καλά, αλλά θα έχεις παράλληλα και υψηλές απαιτήσεις και θα τους ασκείς συνεχή αυστηρό έλεγχο (κι αν δεν αποδίδουν θα τους στέλνεις σπίτια τους).
 • Εξασφάλισε ότι αυτή η ομάδα των ικανών ανθρώπων δε θα αλλάζει με την αλλαγή των κυβερνήσεων και γι αυτό το λόγο απαίτησε διάλογο με όλους του πολιτικούς φορείς και συμφώνησε με όλους σε μία ΕΘΝΙΚΗ ναυτιλιακή πολιτική.
 • Όπλισε το υπουργείο με ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ, παγκόσμια αντίληψη, πνεύμα νικητή, διάθεση για ανάληψη λελογισμένου ρίσκου και διάθεση για καινοτομία και πρωτοπορία.
 • Διόρισε υπουργό έναν δυναμικό άνθρωπο του χώρου και όχι άσχετα παιδαρέλια του κομματικού σωλήνα που δεν έχουν κοπιάσει ποτέ στη ζωή τους.
 • Στη συνέχεια πιάσε τους εφοπλιστές από το φιλότιμο (να είσαι σίγουρος ότι έχουν και μεγάλο φιλότιμο και ανεπτυγμένο πατριωτισμό - όπως επίσης και όσμηση του κέρδους) και κάνε την εξής συμφωνία μαζί τους:
  • Τα πλοία για τα επόμενα 5 χρόνια θα τα χτίζετε, θα τα διαλύετε και θα τα επισκευάζετε στην πατρίδα σας.
  • Όλα σας τα πλοία για τα 5 αυτά χρόνια θα τα βάλετε κάτω από την ελληνική σημαία. Γιατί να είσαστε στο City του Λονδίνου; Δεκτές γίνονται και ξένες εταιρείες.
  • Θα σας εγγυηθώ εγώ για το σωστό χτίσιμο, τις ανταγωνιστικές τιμές και τους ακριβείς χρόνους παράδοσης. Οι συνδικαλιστές θα υποχρεωθούν από εμένα (και την υπάρχουσα κρίση) σε πενταετή ειρήνη.
  • Δεσμεύομαι ότι θα στήσω σε χρόνο ρεκόρ υποδομές που θα εκτοξεύσουν τις δυνατότητες των ελληνικών ναυπηγείων και θα στήσω και νέα αν χρειαστεί.
  • Θα αρχίσω άμεσα εκστρατεία για να έρθουν και έλληνες στα πλοία και θέλω να πάρετε όλους όσους έρθουν (άλλωστε δε θα είναι και πάρα πολλοί), τη δε διαφορά των μισθών σε σχέση με τους φιλιππινέζους θα την καλύψω εγώ.
  • Θα σας δώσω και κίνητρα (κυρίως φορολογικά). Ελάτε να τα συζητήσουμε.
  • Ελάτε να συζητήσουμε επίσης πως αλλιώς μπορούμε να αποθεώσουμε το ναυτιλιακό προϊόν μας και τα έσοδα από αυτό.
  • Που υπάρχει χώρος που η παρουσία της ναυτιλίας μας είναι ασθενής και υπάρχει περιθώριο υγιούς ανάπτυξης; Πείτε μου. Κάντε μου  προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει και που.
  • Θα είμαι δίπλα σας για αυτά τα 5 χρόνια που σας ζητάω στήριξη και θα λύνω τα προβλήματά σας και με τη συμπαράστασή μου θα γίνετε μακράν οι πρώτοι και καλύτεροι παγκοσμίως. 'Οχι το 14% της παγκόσμιας χωρητικότητας θα γίνει ελληνόκτητο, αλλά το 25% και το 30%. Οι παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές θα έχουν ένα μπαϊράκι και αυτό θα είναι γαλανόλευκο. Το ναυτιλιακό εισόδημα θα εκτοξευθεί πάση θυσία!

Με μία στοχευμένη κίνηση σαν αυτή που περιγράφεται παραπάνω τι επιτυγχάνεται;

 1. Σταματάς την αιμορραγία συναλλάγματος προς τα ναυπηγεία του εξωτερικού (Κορέα, Κίνα, ΗΠΑ, Ιαπωνία κλπ) και ενισχύεις με αυτόν τον τρόπο το ισοζύγιο πληρωμών, το οποίο ενισχύεται παράλληλα KAI λόγω των αυξημένων εσόδων από ναύλους, αλλά και λόγω πελατών από το εξωτερικό που μπορούν να έρθουν να χτίσουν τα καράβια τους εδώ. Μιλάμε για περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ !!!
 2. Μόνο με αυτήν την κίνηση, ΕΚΤΟΞΕΥΕΙΣ το ΑΕΠ (κατά 3% - 4% την πρώτη τουλάχιστον χρονιά επιτυχούς εφαρμογής αυτής της πολιτικής). Η αύξηση του ΑΕΠ σημαίνει ότι μεγαλώνει ο παρονομαστής στο κλάσμα του  ελλείμματος, γεγονός το οποίο έχει θετική επίδραση στο πηλίκο, το οποίο αυτόματα και χωρίς εξοντωτικά για το λαό μέτρα γίνεται μικρότερο (που είναι και το ζητούμενο).
 3. Αναπτύσσεις την εγχώρια παραγωγή και απορροφάς έναν σοβαρό αριθμό ανέργων στα εγχώρια ναυπηγεία, τα καράβια και τις υποδομές που θα στήσεις, γεγονός το οποίο θα έχει έντονα θετική επίπτωση στα ταμεία ασφάλισης.
 4. Ενισχύεις την εσωτερική κατανάλωση (κι άλλη αύξηση του ΑΕΠ) και βοηθάς στην πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας..

Η αναγέννηση των ναυπηγείων πέραν των παραπάνω αποτελεσμάτων, μπορεί να έχει πλήθος ευνοϊκών επιπτώσεων για την οικονομία, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο κρατικός μηχανισμός δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια...

 1. Είναι δυνατόν λοιπόν να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας με το αποκλειστικό χτίσιμο πολεμικών σκαφών εντός Ελλάδος, με περαιτέρω θετικά αποτελέσματα στο ΑΕΠ και τα ισοζύγια πληρωμών, ενώ γιατί όχι να μην κάνουμε και εξαγωγές; Θα μου πείτε βέβαια ότι κάποιοι δε θα αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ λέω γιατί να μην προσπαθήσουμε;
 2. Πέραν από τα καράβια πρέπει να ξέρετε ότι τα ναυπηγεία φτιάχνουν και άλλα βαριά πράγματα. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι φτιάχνουν και τρένα και ο νοών νοείτω...
 3. Για το χτίσιμο των πλοίων χρησιμοποιείς το μετάλλευμα της χώρας (αναπτύσσεις τα ορυχεία και τους κλάδους γύρω από αυτά - καμίνια - χυτήρια κλπ).  Υπενθυμίζω ότι το υπέδαφος της Ελλάδας είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βωξίτη, νικέλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο κ.ά., μετάλλευμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των ναυπηγείων. Με τον τρόπο αυτό αντί να πουλάς χύμα και πάμφθηνα την πρώτη ύλη στις μεγάλες βιομηχανικές χώρες, της δίνεις προστιθέμενη αξία εδώ. Αξιοποιείς δηλαδή στο έπακρο άλλο ένα πλεονέκτημα της χώρας μας και δεδομένου ότι θα δημιουργηθούν νέες υποδομές, δίνεις ώθηση και σε άλλους τομείς της βαριάς βιομηχανίας να αναπτυχθούν.
 4. Γύρω από τα ναυπηγεία μπορείς να αναπτύξεις μονάδες ΑΠΕ (αποκλειστικά για τις ανάγκες των ναυπηγείων), προκειμένου οι μεγάλες απαιτούμενες ποσότητες ενέργειας να μην έχουν εξάρτηση από πετρέλαιο (βοηθάει κι αυτό θετικά το ισοζύγιο πληρωμών).
 5. Εναλλακτικά (και καλύτερα κατά την άποψή μου) σε ό,τι έχει να κάνει με την ενέργεια, μπαίνεις στη λογική της καινοτομίας (η καινοτομία είναι ένα καλό μέσο για να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό, να περιορίσεις τα παραγωγικά κόστη και να προσελκύσεις περαιτέρω επενδύσεις), χρησιμοποιόντας επιτέλους τα λαμπρά μυαλά της πατρίδας μας στη έρευνα, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας (από ας πούμε υδρογόνο) και βάζεις τις βάσεις για να βρεθείς πρωτοπόρος σε έναν σημαντικότατο κλάδο ο οποίος σε οχι πολλά χρόνια, όταν θα στερέψουν οι πετρελαιοπηγές, θα  αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, ενώ προλαμβάνεις το πρόβλημα του στόλου σου, ο οποίος είναι 100% πετρελαιοκίνητος και του δίνεις ένα απίστευτο πλεονέκτημα για όταν θα έρθει η κρίση. Ενδεικτικά αναφέρω τις μελέτες νορβηγών μηχανικών για τη δημιουργία ενός αιολικού πλοίου (κατά την άποψή μου πρόκειται για μία χείμαιρα). Αυτοί νομίζετε ότι είναι περισσότερο έξυπνοι ή περισσότερο ικανοί από εμάς; Εγώ δεν το νομίζω.
 6. Αναπτύσσεις πανεπιστημιακά - πολυτεχνειακά τμήματα με αντικείμενο τη ναυπήγηση μικρών και μεγάλων πλοίων, τα ναυτιλιακά, τις μεταφορές γενικά, τις ΑΠΕ και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, τη μεταλλειολογία, τη μεταλλουργία κλπ και ρίχνεις χρήμα χωρίς τσιγκουνιές (αλλά με προσοχή) στην έρευνα προκειμένου να χρησιμοποιήσεις τόσο τους επιστήμονες που θα δημιουργήσεις, όσο και τα αποτελέσματα των ερευνών στους κλάδους που ΘΕΛΕΙΣ να ΑΠΟΘΕΩΣΕΙΣ. Ακολούθως μπορείς να αναπτύξεις περαιτέρω τα πανεπιστήμια και να
  • περιορίσεις την αιμορραγία συναλλάγματος μέσω του περιορισμού της "φοιτητικής μετανάστευσης"
  • προσελκύσεις φοιτητές από το εξωτερικό, οι οποίοι
   • θα φέρουν περαιτέρω συνάλλαγμα στην χώρα, και θα ενισχύσουν την εγχώρια ζήτηση.
   • θα γνωρίσουν (και ενδεχομένως θα αγαπήσουν) την ελληνική κουλτούρα και παράδοση και θα γίνουν "πρεσβευτές" μας στο εξωτερικό όταν θα γυρίσουν στις πατρίδες τους,
   • θα δουλέψουν για λογαριασμό σου. Δηλαδή θα μπορέσεις να εντοπίσεις και να στρατολογήσεις τα λαμπρότερα μυαλά παγκοσμίως (όπως κάνουν οι ΗΠΑ) προκειμένου να αναπτύξεις περαιτέρω τον ΠΥΡΗΝΑ της στρατηγικής σου (και όχι μόνο).
 7. Με τον ερχομό νέων εταιρειών θα ενοικιαστούν αρκετά ξενοίκιαστα γραφεία στο Πειραιά ή όπου αλλού υποδείξεις σαν κράτος (κι άλλη αύξηση στο ΑΕΠ).
 8. Τα χρήματα από τα έσοδα των εταιρειών μαζί με αυτά που οι εφοπλιστές θα επαναπατρίσουν από την Ελβετία και τις άλλες χώρες του εξωτερικού θα περνάνε από τις ελληνικές τράπεζες με θετικά αποτέλεσμα τόσο στους αριθμούς των τραπεζών, όσο και της ευρύτερης οικονομίας (περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ).
 9. Με ενδεχόμενη εισαγωγή των εταιρειών στο ΧΑΑ, αυξάνεις τους τζίρους του χρηματιστηρίου και ως εκ τούτου και τα φορολογικά έσοδα από χρηματιστηριακές συναλλαγές και όχι μόνο.
 10. Αναπτύσσεις στο σύνολό τους τα εμπορικά λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας (Πειραιάς, Λαύριο Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Πάτρα, Κόρινθος, Στυλίδα, Βόλος, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη) ενισχύεις σημαντικά την τοπική οικονομία και βοηθάς στο να πραγματοποιηθεί και μία περιορισμένης έστω κλίμακας Αποκέντρωση (γεγονός μεγάλης σημαντικότητας κατά την ταπεινή μου άποψη τόσο σε επίπεδο οικονομίας, όσο και σε επίπεδο λειτουργίας του πολιτεύματος - αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία).
 11. Η παραπάνω ανάπτυξη των λιμένων, φυσικά αυξάνει την αξία τους (δεδομένου ότι επίκειται αποκρατικοποίησή τους).
 12. Κάνεις επιτέλους την Ελλάδα τον μεγαλύτερο διαμετακομιστικό σταθμό της Ευρώπης ενισχύοντας και τις σχετικές υποδομές και δίνοντας παράλληλα ώθηση στην κτηματαγορά, αλλά και τον κλάδο των μεταφορών.
 13. Σε όσους είναι επιστήμονες οικονομολόγοι και έχουν βαθιές γνώσεις, τους προτείνω να εφαρμόσουν τους πολλαπλασιαστές χρήματος (που προσωπικά δεν κατέχω) και να μας δώσουν μία εκτίμηση για το μέγεθος του πλούτου που μπορεί να δημιουργηθεί από την πλήρη εφαρμογή της παραπάνω στρατηγικής και σε τι ύψη ανάπτυξης (και φορολογικών εσόδων για το κράτος) μεταφράζεται. Πιστεύω χωρίς υπερβολή ότι θα ζαλιστούμε.
 14. κλπ κλπ

Συγχωρέστε την ανοησία μου, αλλά είδα το παραπάνω όνειρο το βράδυ στον ύπνο μου και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Το σχόλιό σας
2127 αναγνώστες
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015
10:08

Σενάριο Κύπρου για capital controls στην Ελλάδα από Dijsselbloem

Για να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται φίλες και φίλοι...

 

Ένα οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο οφείλει να είναι εξαιρετικά υπεύθυνο και προσεκτικό στις δηλώσεις του.

Όσο μάλιστα μεγαλύτερη θέση κατέχει, τόσο περισσότερο φειδωλό οφείλει να είναι.

Ο λόγος είναι απλός και αφορά όλα τα πεδία της ζωής μίας χώρας ή μίας ενώσεως όπως η Ε.Ε.. Θα περιοριστώ εδώ στα οικονομικά θέματα, μιάς και αυτό που μας καίει στις μέρες μας είναι η οικονομία.

Με μία λάθος φράση από τα χείλη ενός υψηλά ιστάμενου προσώπου τη λάθος στιγμή, είναι δυνατόν να καταστραφούν όχι μόνο επιχειρήσεις, όχι μόνο αγορές. χρηματιστήρια κλπ, αλλά και ολόκληρα κράτη, ενώ από την άλλη μεριά κάποιοι που θα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους την πληροφορία μπορούν να κερδοσκοπήσουν και να πλουτίσουν σε βάρος των πρώτων. Επικρατεί λοιπόν διεθνώς μία τακτική, σύμφωνα με την οποία τα διάφορα δημόσια πρόσωπα είναι εξαιρετικά προσεκτικά και φειδωλά σε δηλώσεις που αφορούν σε θέματα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις αγορές. Η τακτική αυτή σχεδόν επιβάλλεται μέσα από τα διδασκόμενα οικονομικά εγχειρίδια και δεν τηρείται μόνο για να προστατευτούν οι αγορές, αλλά και για να προστατεύσουν οι διάφοροι ιθύνοντες τους εαυτούς τους από τις τεράστιες ποινικές ευθύνες που μπορεί να τους αποδοθούν.

Ο κος Ντάισελμπλούμ κατά την ταπεινή μου άποψη υπερέβη τα εσκαμμένα και προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με εμφανέστατο δόλο και καθόλου απροσεξία, καθώς κατά την άποψή μου σε τέτοια επίπεδα δε νοείται απροσεξία. Πρόκειται ξεκάθαρα για εχθρική ενέργεια σε βάρος της πατρίδας μας (κι άντε βγάλτε μου από το μυαλό ότι δεν υπάρχει σχέδιο εις βάρος μας). Η απειλή πάντως είναι ξεκάθαρα εκπεφρασμένη, άσχετα αν λίγοι το κατάλαβαν σωστά. Μαζί με την απειλή είναι ξεκάθαρος και ο σκοπός της δήλωσης (κοίτα Ελλάδα τι μπορώ να σου κάνω μόνο με μερικές δηλώσεις). Ο σκοπός είναι να κάνει τον κόσμο στην Ελλάδα να αρχίσει να τρέχει στις τράπεζες για να σηκώσει τα χρήματά του και να δημιουργηθεί το περίφημο Bank Run το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες και την οικονομία μας και φυσικά θα κόψει ακόμα περισσότερο τα πόδια της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας.

Αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο (σενάριο Κύπρου) ο κος Ντάισελμπλούμ, όφειλε να το κρατήσει κρυφό και να το κοινοποιήσει μόνο στους ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών και τους αντίστοιχους πρωθυπουργούς και πουθενά αλλού προκειμένου να μη θέσει σε κίνδυνο πολίτες και επιχειρήσεις της Ε.Ε. (κι ας είναι έλληνες).

Αν ήμουν μέλος της κυβέρνησης θα εξέφραζα έντονα τη δυσαρέσκειά μου (όπως μάλιστα πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση) και θα έθετα θέμα αντικαταστάσεως του εν λόγω κυρίου από τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Υ.Γ.  Να είσαστε σίγουροι ότι αν το συγκεκριμένο σκηνικό λάμβανε χώρο στις ΗΠΑ, την επόμενη ώρα από τις δηλώσεις του, ο κος Νταίσελμπλούμ με εντολή εισαγγελέα θα βρισκόταν στο κρατητήριο και θα ζήταγε να κάνει το τηλέφωνο που δικαιούται προς το δικηγόρο του. Δυστυχώς όμως εκεί είναι ΗΠΑ.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1649 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015
16:47

Είναι έτοιμοι λένε για το Grexit και μιλάνε σκληρά.

Κοπιάστε λοιπόν.
 

 • Μόνο μία πιθανή απομόχλευση των γερμανικών τραπεζών (που είναι μοχλευμένες 13 φορές) θα κοστίσει πολύ ακριβά.
 • Ένα πιθανό bank run σε μία μόνο χώρα της ευρωζώνης θα στοιχίσει πολύ ακριβά.
 • Μόνο η υποβάθμιση όλων των χωρών της ευρωζώνης από τους οίκους αξιολόγησης έστω κατά μία βαθμίδα θα κοστίσει πολύ ακριβά.
 • Μόνο το γεγονός ότι οι γερμανοί θα αναγκαστούν να πληρώνουν τόκο για να δανείζονται στο εξής (πράγμα που δεν έκαναν μέχρι τώρα λόγω μηδενικών επιτοκίων) θα τους κοστίσει πολύ ακριβά.
 • Μόνο η ενίσχυση του Ευρώ σε σχέση με το δολλάριο θα κοστίσει πολύ ακριβά στις εξαγωγές όλης της Ε.Ε. και ειδικά της Γερμανίας και της Γαλλίας.
 • Τι προβλέπει το μενού για Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία; Αίμα κι άμμος! Τίποτα λιγότερο. Στα προσεχώς και η Ολλανδία με τη Δανία και το ντόμινο θα συνεχιστεί.
 • Η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας (με προσοχή παιδιά γιατί δεν ξεχνάμε το 1770), θα τσούξει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική.

 Όταν όμως στα μάτια των φίλων και "αλληλέγγυων" εταίρων μας στριφογύριζαν άπληστα Ευρώ και Δολλάρια όπως γυρίζουν τα φρουτάκια στον κουλοχέρη και έτρεχαν να τοποθετηθούν για να μην χάσουν την "ιστορική" ευκαιρία να μας εκμεταλλευτούν ασύστολα όλα ήταν καλά. Η Ελλάδα ήταν Παράδεισος και οι έλληνες υπόδειγμα εργατικότητας και αρετής, οι δε προοπτικές άριστες.

Όταν λοιπόν μας δάνειζαν με επιτόκια εκτός πραγματικότητας για να είμαστε μακράν οι καλύτεροι πελάτες της γερμανικής και γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας και να αγοράζουμε (με εξωφρενικό καπέλλο, που πολλές φορές υπερέβαινε το 200% και το οποίο εξασφάλιζαν με τις γνωστές σε όλους μας δωροδοκίες) τάνκς, φρεγάτες, οπλικά συστήματα, αεροπλάνα κλπ (που πολλές φορές όχι μόνο δεν ήταν τα ενδεδειγμένα, παρά ήταν αναξιόπιστα ή και ελλατωματικά) σε ένα ξέφρενο ράλι εξοπλισμών που συντηρούσαν και εξακολουθούν να συντηρούν μεταξύ ημών και της Τουρκίας, με προφανή στόχο να αναπτυχθούν οι βιομηχανίες τους και να έχει δουλειά ο λαός τους, δεν είχαν ιδέα για την πιστοληπτική ικανότητά μας;

Αλλά με συγχωρείτε, εκεί κέρδιζαν από τρείς πλευρές και το κέρδος (των επιχειρήσεων και της κοινωνίας τους) υπερκάλυπτε τον κίνδυνο κατά 200% τουλάχιστον! Με συγχωρείτε λοιπόν που πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε πιθανό αίσθημα υπευθυνότητας, σεβασμού και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης των κυβερνήσεων των εταίρων μας απέναντι στην Ελλάδα και τους έλληνες έκανε φτερά μπροστά στην προοπτική ενός υπέρμετρου και εξωφρενικού κέρδους των βιομηχάνων τους, των τραπεζών τους και των λαών τους σε βάρος του μαλάκα. Αν είχαν έστω και ένα γραμμάριο από αυτό το αίσθημα, θα είχαν πατήσει φρένο σε όλο αυτό το πανηγύρι εν τη γενέσει του.

Οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία είχε θέσει ως στόχο το χρέος προς ΑΕΠ των χωρών της να μην υπερβαίνει το 60% (της Ελλάδας φλέρταρε με το 100% τουλάχιστον από το 1995) και το δημοσιονομικό έλλειμμα το 3% κάθονταν και κοίταζαν με σταυρωμένα χέρια;

Οι τράπεζες και τα funds που μας δάνειζαν κοιμόντουσαν και δεν ήξεραν που δάνειζαν; Όποιος νομίζει ότι οι τράπεζες δεν ελέγχουν εξωνυχιστικά τους πιστούχους τους και προσφέρουν απλόχερα αριστερά και δεξιά τα κεφάλαια που διαχειρίζονται μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται!

Οι Moody's η S&Ps και η Fitch ξύπνησαν απότομα όταν πτωχεύσαμε; Βέβαια δεν ξεχνάω ότι μέχρι την ημέρα που έσκασε η Lehman Brothers αυτοί οι "οίκοι" αξιολόγησης την αξιολογούσαν ως ΑΑ.
Ποιός κοροϊδεύει ποιόν κυρίες και κύριοι; Οι οίκοι αυτοί εξυπηρετούν ξεκάθαρα συμφέροντα και παίρνουν οδηγίες από αυτά τα συμφέροντα.

Εδώ λοιπόν υπάρχει ξεκάθαρα δόλος εις βάρος μας, ή αν θέλουμε να είμαστε περισσότερο επιεικείς και λιγότερο συνομοσιολόγοι, μπορούμε να πούμε ότι η απληστία των δανειστών μας υπήρξε τόσο μεγάλη που παρέκαμψε τα κριτήρια αξιολόγησης και χρηματοδότησης της οικονομίας μας. Τα λάθη όμως αυτού του τύπου στον καπιταλισμό πληρώνονται. Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι μύστες του καπιταλισμού περιγράφουν τις χρεοκοπίες ως τη δύναμη εκείνη που κάνει το καπιταλιστικό  σύστημα να αναγεννάται εκ της τέφρας του. Εκτός βέβαια κι αν αυτός ο συγκεκριμένος καπιταλισμός μέσα στον οποίο "ζούμε", είναι επιλεκτικός και κατευθυνόμενος.

Άν είναι έτσι, τότε οι νόμοι των αγορών και τα όσα άλλα μαθαίνουμε στα πανεπιστήμια όσοι σπουδάζουμε οικονομικά είναι τρίχες κατσαρές. Αν είναι έτσι, τότε το "κράτος δικαίου" και η "δημοκρατία" είναι δυστυχώς μόνο θεωρητικές έννοιες για τους ονειροπόλους και τους ανόητους.

Όταν μας έβαλαν στο Ευρώ τους ξεγελάσαμε λέει!
Από την άλλη άκουγα τον Κολ να λέει οτι μιά χαρά τα γνωρίζανε όλα!

Όταν μας έδειχναν την "αλληλεγγύη" τους γιατί μας έβαλαν στο PSI με καθυστέρηση 2 ετών; Γιατί επιδείχθηκε αυτή η καθυστέρηση, και γιατί διατυμπανίσθηκε τόσο πολύ το γεγονός αυτά τα 2 χρόνια της καθυστέρησης; Αυτά τα πράγματα πρώτα πρώτα γίνονται με πάσα μυστικότητα και όταν πλέον η απόφαση είναι ειλημμένη, χωρίς καμία προειδοποίηση μία Παρασκευή απόγευμα ανακοινώνεται και ΟΠΟΙΟΝ πάρει ο Χάρος.
Μα είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι στόχος ήταν η παροχή βοήθειας στις γαλλογερμανικές τράπεζες και funds προκειμένου να ξεφορτώσουν από πάνω τους (με την αρωγή φυσικά των ντόπιων δούλων τους), τα ελληνικά τοξικά ομόλογα (που όλοι γνώριζαν ότι το κούρεμα θα ήταν η μοίρα τους) στις εδώ τράπεζες, ταμεία και ιδρύματα.
Αποτέλεσμα του PSI;
Κουρεύτηκαν πόσα δις και μας δημιουργήθηκε ανάγκη για να δανειστούμε σχεδόν άλλα τόσα για να ρεφάρουμε τις ζημιές από το PSI.
Τέτοιο κούρεμα που αφορούσε αποκλειστικά το δικό μας το κεφάλι να το βράσω. Επιπρόσθετα, άποψή μου είναι ότι όποιος συνέναισε στο PSI και αποδέχτηκε την αγορά ομολόγων από ελληνικές τράπεζες, ταμεία, ιδρύματα κλπ, πρέπει να περάσει από δίκη, κατηγορούμενος το λιγότερο επί εσχάτη προδοσία.

Εν συνεχεία, και πάντα με μοναδικό κίνητρο την αλληλεγγύη, μας έβαλαν σε ένα πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης που μόνο εξοντωτικό μπορεί να χαρακτηρισθεί, ενώ παράλληλα σου ζητάνε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς καθορίζοντας πλεονάσματα που ουδείς μπόρεσε να πετύχει ουδέποτε!

Από το περίσσευμα αλληλεγγύης τους ακόμα, μετατρέψανε το νέο χρέος μας από χρέος απέναντι σε ιδιώτες , σε χρέος απέναντι σε λαούς. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα (εμείς) έχει πλέον "ηθικό χρέος" να ξοφλήσει τα δανεικά τα οποία σε ένδειξη αλληλεγγύης οι ευρωπαϊκοί λαοί εγγυούνται, οι δε πραγματικοί δανειστές μας αποκτούν τη σιγουριά ότι θα εισπράξουν κεφάλαιο και τόκους από τους εγγυητές λαούς κατά τη ΔΕΔΟΜΕΝΑ επερχόμενη χρεοκοπία της πατρίδας μας.

Στα πλαίσια της εγγύησης που προσέφεραν στο EFSF προκειμένου ο μηχανισμός αυτός να δανειστεί από τις αγορές και να δώσει τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα, μας έβαλαν μέσω της αποδοχής του Αγγλικού δικαίου και υποθηκεύσαμε τόσο την περιουσία μας (κρατική τε και ιδιωτική) όσο και την ανεξαρτησία μας! Αλληλεγγύη!

Αν εμείς φέρουμε ευθύνη για την κατάντια μας, τουλάχιστον άλλη τόση φέρουν και οι "αλληλέγγυοι" "εταίροι" μας. Προς Θεού. Όχι οι λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις τους και τα οικονομικά συμφέροντα που τις ελέγχουν από τα παρασκήνια. 
 
Ας τα λουστούν μαζί μας και γαία πυρί μιχθείτω.
Εμείς θα επιβιώσουμε σίγουρα πάντως.

Υ.Γ.
Με μοναδική εξαίρεση τον Σόιμπλε, ανάθεμα αν οι άλλοι υπουργοί καταλαβαίνουν τι τους γίνεται

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1506 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015
11:08

Καλημέρα.

Δεν πιστεύω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Δε με τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν έχω όμως κανέναν απολύτως λόγο να πιστέψω και φυσικά να ψηφίσω το ασκέρι του μπλε και πράσινου ΠΑΣΟΚ. Μας σώσανε πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν θέλω άλλη σωτηρία από αυτούς!

Αν ένα δέντρο αναγνωρίζεται από τον καρπό του αν είναι καλό ή κακό, πείτε μου ποιοί υπήρξαν οι καλοί καρποί της διακυβέρνησης της πατρίδας μας από την κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
 

 • Διακυβέρνησαν φασιστικά με πλήθος πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με σαφή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δουλειά της δικαιοσύνης. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον κο Δένδια που χωρίς να βουτήξει τη γλώσσα του στο μυαλό του ξεστόμισε το κορυφαίο: "Ο κος Σαμαράς έδωσε εντολή στη δικαιοσύνη να ξεκινήσει διώξεις κατά της Χ.Α." Χρυσαυγήτης δεν είμαι, αλλά η ομολογία αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από μία αισχρή παραδοχή του φασιστικού τρόπου διακυβέρνησης της πατρίδας μας.
 • Ψήφισαν (όλοι τους) τον αισχρό και φασιστικό αντιρατσιστικό νόμο.
 • Προστάτευσαν ως πολιτικός χώρος πρωτίστως την πολιτική τους επιβίωση με την προστασία του Δημοσίου τομέα σε βάρος του Ιδιωτικού, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο το μόνο κομμάτι της οικονομίας που μπορεί να παράξει Ανάπτυξη.
 • Αυτοπροσδιορίστηκαν ως τρισμέγιστοι διαπραγματευτές και αποδείχθηκαν κότες λειράτες και εν τέλει τα κάνανε θάλασσα.
 • Τάξανε Ζάππεια και μας δώσανε μόνο κωλοτούμπες και πόνο.
 • Φόροι, φόροι, φόροι, ως ισοδύναμα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε το μνημόνιο.
 • Τις όποιες μεταρρυθμίσεις κάνανε, τις κάνανε με την απολύτως ανάποδη σειρά γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της κοινωνίας και της πατρίδας.
 • Μας ξεπαγιάσανε με τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης.
 • Χαρίσανε € 2 δις στη ΖΗΜΕΝΣ. Αυτό είναι ασυγχώρητο!
 • Παρέλαβαν τα υποβρύχια που γέρνουν.
 • Τοποθέτησαν τον Παπουτσή στην Παγκόσμια τράπεζα και τη Δαμανάκη επίτροπο πασών των θαλασσών!
 • Υποσχέθηκαν ΑΟΖ και ακόμα την περιμένουμε.
 • Υπολόγισαν το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων και δεν το ανακοινώσανε στο λαό.
 • Το ΤΑΥΠΕΔ πουλάει κοψοχρονιά την περιουσία ΜΑΣ, αποκλειστικά σε φιλαράκια (στα πραγματικά αφεντικά της πολιτικοοικονομικής ΜΑΦΙΑΣ)...
 • Εκτός από τον Ακη δεν ακουμπήσανε κανέναν άλλον.
 • Μας ποτίσανε και εξακολουθούν να μας ποτίζουν φόβο γιατί μας θέλεν ραγιάδες.
 • Μέχρι και νέα κόμματα φτιάξανε με σκοπό να κλέψουν ψήφους από κάθε τους αντίπαλο.
 • Προσπάθησαν να δωροδοκήσουν βουλευτές (και ίσως κάποιες προσπάθειές τους να υπήρξαν επιτυχημένες - που ξέρω εγώ;).
 • Μέχρι και τους 18ρηδες απέκλεισαν από τις εκλογές και ο νοών νοείτο γιατί.
 • κλπ κλπ κλπ.


Αποδείχθηκαν με λίγα λόγια άχρηστοι αν όχι επικίνδυνοι.

Δεδομένου ότι δε θα ψηφίσω ούτε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ΠΑΣΟΚΝΔ, έχω να σας πω ότι μεταξύ δύο άσχετων και επικινδύνων, δε φοβάμαι κανέναν.
Πολύ μάλιστα περισσότερο αυτόν που δεν με έχει κυβερνήσει ξανά, δεδομένου ότι η άποψή μου για τους απερχόμενους σε καμία περίπτωση δεν είναι θετική.

Εύχομαι καλά γκρεμοτσακίδια στη ΝΔ και μακάρι ο άλλος ο φελλός, ο Αλέξης ντε, να τα καταφέρει καλύτερα από αυτούς (που δεν το νομίζω) για να ξεβρακώσει εντελώς τις Αντουαννέττες του απερχόμενου μπλέ και πράσινου ΠΑΣΟΚ.

 Τι θα ψηφίσω; Κάποιο άλλο κόμμα που έχει ελπίδες να μπει στη βουλή. Επιθυμία μου είναι να μην υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνασπισμού με εταίρους που θα βάζουν φραγμούς σε ακραίες ενέργειες.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
629 αναγνώστες
5 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015
08:57

Οι αιώνες της αποικιοκρατίας, η επιβολή μέσω της ισχύος των όπλων, η απομύζηση κάθε φυσικού πόρου, η στυγνή εκμετάλλευση, οι πυρηνικές δοκιμές σε ξένες πατρίδες, η στήριξη εγκληματικών κυβερνήσεων και φυσικά η καταπίεση των λαών του τρίτου κόσμου από τις γνωστές και μη εξαιρεταίες αποικιοκρατικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων φιγουράρει και η Γαλλία, εκδικούνται.

Στα μάτια μου η τουρκοκρατία φαντάζει σαν παράδεισος μπροστά σε αυτό που ζει η Αφρική κάτω από την μπότα της δύσης.

Δεν εκπλήσσομαι καθόλου λοιπόν. Μάλιστα θεωρώ την εκδικητική μανία της οποίας γινόμαστε μάρτυρες, εξαιρετικά ήπια!

Υπάρχει τεράστια συσσωρευμένη οργή. Τα γεγονότα του Παρισιού του 2005 μας το επιβεβαιώνουν. Ας μην ξεχνιόμαστε.

Μάλιστα πολλοί αρνούνται να συνδέσουν την άνοδο του ισλαμοφασισμού με τις συνθήκες που περιέγραψα παραπάνω. Εγώ θα διαφωνήσω. Στα μάτια μου ο συσχετισμός είναι ΑΜΕΣΟΣ.

Η δύση όμως κάνει ένα βασικό λάθος (μπορεί και σκόπιμα). Θεωρεί ότι η λύση στο πρόβλημα δε μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ο πόλεμος. Δε μπορεί να αντιληφθεί ότι η ίδια είναι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος, το οποίο βέβαια δε λύνεται με βόμβες, αλλά με επίθεση αγάπης και φιλίας. Με την αποποίηση των προνομοίων που με αισχρό τρόπο έχει κλέψει από όλον τον υπόλοιπο κόσμο και τη δίκαιη μοιρασιά τους μεταξύ όλων.

Δυστυχώς όμως όπως έχω γράψει και παλαιότερα, ο δυτικός (τάχα μου χριστιανικός) πολιτισμός αδιαφορεί για τον πλησίον και κλείνει πόρτες και παράθυρα προκειμένου να διαφυλάξει τα κεκτημένα και να μην τα μοιραστεί με το διπλανό του που υποφέρει. Μάλιστα όχι μόνον αδιαφορεί αλλά ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΕΙ στην καταστροφή του συνανθρώπου του  (βλέπε ακάλυπτα CDS) με μοναδικό σκοπό την αποθέωση του αποκομιζόμενου κέρδους, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν υπάρχει πουθενά νόμος που να απαγορεύει την εκμετάλλευση του μαλάκα. Πέραν του φόβου να μην συμπιεστεί προς τα κάτω το δικό του βιοτικό του επίπεδο λόγω της μοιρασιάς με τον συνάνθρωπο που υποφέρει, φροντίζει ώστε να μην ανεβεί το βιοτικό επίπεδο του τελευταίου, προκειμένου να μην χάσει την ευκαιρία να τον εκμεταλλεύεται.

Στο μυαλό μου έρχεται το ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί...

"Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ’ ουρανού σαρώνοντας η καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου. Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει. Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση".

http://ainatem.capitalblogs.gr/showArticle.asp…

Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει η σάτυρα και φυσικά η εκτροπή της.

Όλα έχουν ένα μέτρο. Ακόμα και η σάτυρα. Ο Charlie το είχε παραξηλώσει τόσο κατά των Μωαμεθανών, όσο και κατά των Χριστιανών.
Απλά οι πρώτοι δεν επιδεικνύουν την ανεκτικότητα που πρεσβεύει η θρησκεία των δεύτερων, ή την αδιαφορία των χλιαρών, καλοζωισμένων,  μαλθακών, ανιστόρητων, άθεων, απολίτικων κλπ με άλφα στερητικό Συβαριτών πουρκουάδων που πέφτουν πλέον από τα σύννεφα.

Και ξέρεις και κάτι άλλο φίλε αναγνώστη;

Γιατί πρέπει να πάρω το μέρος του Charlie οπωσδήποτε;

Δεν ανέχομαι να με μπουκώνουν τα ΜΜΕ με fake συναίσθημα γαρνιρισμένο με παπαροϊδεολογικούς μανδύες της ελευθερίας του λόγου δήθεν. ΟΚ, φίλος του Ισλάμ δε δηλώνω (αλλά ούτε κι εχθρός - γνωρίζω αρκετούς Μωαμεθανούς που είναι πάντως μία χαρά παιδιά) και φυσικά καταδικάζω αυτό που έγινε, αλλά στην τελική who the fuck is Charlie; Καμία αυθεντία;

Τρίχες κατσαρές! Μία αγέλη διεστραμμένων σκιτσογράφων χωρίς ιερό και όσιο είναι που στο βωμό του ντόρου και της πρόκλησης προς όφελος της πώλησης, ισοπεδώνουν κυριολεκτικά ό,τι βρούν μπροστά τους.

Αναρωτιέμαι στο φινάλε: τι εστί ελευθερία του λόγου; Το περίφημο μέτρο που μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας (παν μέτρον άριστον) εξέλειψε; Μήπως ο βαθμός της αυτολογοκρισίας που θέτει ο καθένας στον εαυτό του από σεβασμό προς το διπλανό του είναι και ένα κριτήριο αξιολόγησης μίας κοινωνίας;

Αναρωτιέμαι ακόμα: Γιατί όλοι αυτοί που εντός Ελλάδας φωνάζουν Je suis Charlie και σκίζουν τα ιμάτιά τους για την πάση θυσία ελευθερία της έκφρασης δεν έβγαλαν τσιμουδιά και δε διοργάνωσαν συλαλλητήρια στο κέντρο της Αθήνας για τον αισχρό φασιστικό "αντιρατσιστικό" νόμο, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο παρά φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης; Αν κατάλαβα καλά από το όλο σκηνικό, το ζητούμενο είναι η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης. Έτσι δεν είναι; Εδώ όμως (δεν γνωρίζω γι αλλού) γιατί μπαίνουν δια νόμου όρια στην έκφραση και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ.

Να δεις όμως ότι στη συνέχεια τα μέτρα που θα ληφθούν πανηγυρικά από την Ε.Ε. θα παραβιάζουν πλήθος από ανθρώπινα δικαιώματα και δε θα το κάνει θέμα κανένα ΜΜΕ (ο Charlie πολύ περισσότερο), μην τυχόν και μας ξυπνήσουν από τον ύπνο και το μούδιασμά μας. Η ειρωνεία είναι ότι χωρίς να έχουμε επί της ουσίας εμπλακεί ή να έχουμε ευθύνη, τα μέτρα αυτά θα αγγίξουν και τις δικές μας ζωές...

Je ne suis pas Charlie! Pas du tout!

 

Υ.Γ.

Αν κάποιοι κάποιοι νεκροί σήμερα ηγέτες του παρελθόντος είχαν λίγη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα έπρεπε να έχουν επιλέξει για το λαό μας μία πορεία αξιοπρεπούς φτώχειας, παρά κολλεγιές με τους εμπόρους και τους δολοφόνους των εθνών. Σκεφτείτε το.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<2345678910>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις