ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1172 αναγνώστες
18 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009
10:04

Όλοι γνωρίζετε για το τεράστιο ποσοστό της αποχής που άγγιξε σχεδόν το 50%.
Πολλοί από το δημοσιογραφικό χώρο (μαζί τους και ο κος Λαζόπουλος) μιλούν με ιδιαίτερο στόμφο, περί πολιτικής στάσης. Διεκδικούν μάλιστα για την άποψή τους την ιδιότητα του θέσφατου και κατακεραυνώνουν τους έχοντες αντίθετη άποψη.

Θα σταθώ εδώ στο αν είναι ή όχι πολιτική πράξη η αποχή, παραθέτοντας ένα σενάρια και κάποιες συνέπειες.

Σενάριο.
Το 50% του εκλογικού σώματος που απείχε από τις εκλογές, παρουσιάζεται και ψηφίζει ένα (ή περισσότερα) κόμματα που για την κουβέντα μας θα τα ονομάσουμε Αντίδραση. Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα;
Έλαβον: "Αντίδραση" 50%, ΠΑΣΟΚ 18%, ΝΔ 16% κλπ.

Συμπεράσματα: Εσύ, έλληνα πολίτη, που δεν ψηφίζεις, δίνεις το δικαίωμα σε αυτούς που επί της ουσίας συχαίνεσαι να επαίρονται ότι έπιασαν ποσοστά 32% και 36% (επί των ψηφισάντων όμως) και να διεκδικούν να ορίζουν την μοίρα σου. Ποιοί; Αυτοί που αντιπροσωπεύουν το 16% και το 18% του συνόλου των ψηφοφόρων.

Άλλα αν πήγαινες να ψηφίσεις "Αντίδραση", θα τους έδινες να καταλάβουν πόσο μικροί και ασήμαντοι είναι. Θα τους έδινες ένα οδυνηρό χαστούκι, γιατί όλοι τους αυτοί έχουν εθιστεί στην εξουσία και θα έπαιρναν μία προκαταβολή στερητικού συνδρόμου. Εκεί να δείς πως οι κάτοικοι των ρετιρέ θα αφουγκράζονταν τον πόνο και τις αγωνίες του λαουτζίκου.

Όμως τώρα δεν πήγες να ψηφίσεις δήθεν ως πολιτική στάση. Εγώ λέω ότι δεν ψήφισες μάλλον για να μη χάσεις την ευκαιρία μέσα στην άχαρη και αγχώδη ζωή σου να πας να κάνεις ένα μπανάκι σε ένα νησί. Δεν υπάρχουν βλέπεις πολλές αντίστοιχες ευκαιρίες μέσα στη χρονιά βρε αδελφέ. Με τα πολιτικά θα ασχολούμαι; Ας βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους.

Με τη στάση σου αυτή όμως φίλε μου, έχεις καταταχθεί στο κόμμα που διαφημίζει ο κος Λαζόπουλος: Τον ΚΑΝΕΝΑ. Είσαι κανένας κι εσύ. Έχεις ρίξει στα σκουπίδια το μοναδικό και πανίσχυρο όπλο σου: Την ψήφο.
Με τη στάση σου έχεις απαξιώσει και οδηγείς στο θάνατο μία ώρα αρχύτερα το άρρωστο μεν, αλλά παράλληλα και το μόνο ελπιδιφόρο πολίτευμα. Αυτό της Δημοκρατίας.
Μην κλαίς και μη διεκδικείς τα δικαιώματά σου όταν μετά η δημοκρατία, στην οποία έστρεψες την πλάτη σου, κατά τον επιθανάτιο ρόγχο της θα σε αντιμετωπίσει ως κανένα.

Αδέλφια οι καιροί είναι πονηροί. Η δημοκρατία (έστω και αυτή η παρηκμασμένη που ζούμε) πολεμάται αδυσώπητα και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και να δραστηριοποιηθούμε προκειμένου να την αποκαταστήσουμε.
 

Το σχόλιό σας
909 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009
10:55

Θα είμαι σύντομος.

Ο Καραβέλας και το σόι του καλά να πάθουν. Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να εφαρμοστούν και τα όσα λέει ο κος Λαζόπουλος τα ακούω βερεσέ.

 

Το μεγάλο πρόβλημα κατ' εμέ και πιστεύω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου, είναι αυτό που έγραφα παλαιότερα στην ανάρτηση με τίτλο Αχ Ελλάδα!, δηλαδή οι πολιτικοί που πήραν τα λεφτά (τα όσα πήρε ο κος Καραβέλας μάλλον είναι ψίχουλα) να μην έχουν καμία κύρωση γιατί υπόκεινται σε άλλο νόμο, ο δε πολίτης να είναι υπόλογος έναντι του νόμου και (ορθώς) να υπόκειται σε δίωξη.

 

Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Πατρίκειοι και πληβείοι. Πραιτώριο και πλέμπα.

 

Ουέ υμίν... και ημίν.

 

Μου ήρθε στο μυαλό η περίοδος πριν περίπου 25 χρόνια, όταν πήγαινα πρώτη λυκείου και κάναμε αποσπάσματα αρχαίων κειμένων. Μέσα στο βιβλίο υπήρχε και ένα απόσπασμα για το πως νομοθετούσαν στους Λοκρούς το οποίο μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση και μου έμεινε αξέχαστο:

Ο υποψήφιος νομοθέτης έφερνε για ψήφισμα το σχέδιο νόμου.

Αν ο λαός έκρινε το νόμο σωστό, ο νόμος ετίθετο σε εφαρμογή.

Αν ο λαός τον έκρινε λανθασμένο, ο νομοθέτης θανατώνονταν .

 

Ας μη γίνουμε βάρβαροι και ζητήσουμε θανατικές καταδίκες των νομοθετών, αλλά ας τους δικάσουμε επί εσχάτη προδοσία και ας τους στείλουμε σε κάποιες αγροτικές φυλακές για να καταλάβουν και οι επόμενοι.

 

Αλλά που τέτοια τύχη.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
762 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009
12:10

Με λίγα λόγια θα σας αποδείξω πόσο ανεύθυνα αντιμετωπίζουν τα κόμματα το θέμα των Ευρωεκλογών:

 • Η ημερομηνία των εκλογών ορίστηκε στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σα να μου λένε να μην ψηφίσω.
 • Δεν άκουσα κανένα κόμμα να θέτει προβληματισμούς και φιλοδοξίες για τη θέση της πατρίδας μας στην Ε.Ε.
 • Δεν άκουσα κανένα κόμμα να θέτει θέματα συζήτησης όπως:
  • Συνθήκη της Λισσαβόνας
  • Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική).
  • Τουρκία - Ευρώπη.
  • Σκόπια - Ελλάδα - Ευρώπη.
  • Λαθρομετανάστευση.
  • Ευρωστρατός.
  • κλπ

 

 • Άκουσα όμως για δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης από τον κο Παπανδρέου.
 • Είδα την αποτυχημένη υπουργό κα Γιαννάκου επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ.
 • Άκουσα Παπακωνσταντίνου (ΠΑΣΟΚ) και Γιαννάκου (ΝΔ) να μιλάνε για ενδεχόμενη επιστροφή τους στην Ελλάδα (ως υπουργοί, βουλευτές, ή όπου αλλού τους χρειαστεί το κόμμα τους) και συμπέρανα ότι η τοποθέτησή τους στα ψηφοδέλτια πρόκειται μόνο για κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτε άλλο.

Από την άλλη μεριά εξίσου και περισσότερο ανεύθυνα αντιμετωπίζει και η κοινωνία μας το θέμα:

 • Από το πουθενά ένα κόμμα με το όνομα Οικολόγοι Πράσινοι εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως τρίτο με ποσοστά πάνω και από το ΚΚΕ. Συμφωνώ ότι υπάρχει αγανάκτηση απέναντι στα "παλαιά" κόμματα, αλλά όχι να ψηφίζουμε στα τυφλά χωρίς να γνωρίζουμε τις θέσεις του κόμματος αυτού και με μοναδικό κριτήριο τη λέξη "Οικολόγοι" στην ταμπέλα.
 • Στην ανάρτησή μου της 13/05/09, με τίτλο "Ευρωεκλογές. Η Ευρώπη που δε γνωρίζουμε" είχε τη χαμηλότερη αναγνωσιμότητα από κάθε άλλη. Μόνο 76 άτομα διαβάσανε το αρθράκι μου το οποίο επί της ουσίας αποτελεί μία μικρή περιήγηση σε επιλεγμένες σελίδες της Ε.Ε., όταν ο Μέσος Όρος φτάνει τα 200.

 

Αδέλφια ενεργοποιηθείτε. Το αύριο διαγράφεται ζοφερό και η αδράνεια μάλλον είναι σε βάρος μας, παρά υπέρ μας.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
872 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 19 Μαΐου 2009
11:27

Δεν θέλω να περηφανευτώ για τις αρνητικές προβλέψεις που κάνω σχετικά με την πορεία της οικονομίας, αλλά για άλλη μία φορά επιβεβαιώνονται τα όσα έγραψα στις 6 Φεβρουαρίου στην ανάρτηση με τίτλο Ανάπτυξη; Ποιά ανάπτυξη;



Διαβάστε στο σημερινό άρθρο του Capital τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) του οποίου οι υπάλληλοι μπήκαν μέσα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που έβλεπαν.



Ο ρόλος του ΔΝΤ κατ' εμέ είναι ύποπτος σε παγκόσμιο επίπεδο, πλην όμως ο ρόλος των ελληνικών κυβερνήσεων και των κρατικών υπηρεσιών είναι ακόμα εγκληματικότερος και ένας έλεγχος από το ΔΝΤ είναι σίγουρα προς όφελος ημών, το δε πόρισμά του είναι μία ηχηρή σφαλιάρα στην ανοργανωσιά - τσαπατσουλιά - ανευθυνότητα που διακρίνει τόσο τις κυβερνήσεις, όσο και το δημόσιο τομέα σε όλες του τις εκφάνσεις, αλλά και στη νοοτροπία των πολιτών.



Ας μάθουμε επιτέλους να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο.



Η συγκυρία είναι ιδανική για πολλές διορθώσεις...

 


 • Επιτέλους μπορούμε να καταλάβουμε το ποιόν των πολιτικών μας (παλαιών και νέων), να αποβάλλουμε εκείνους που δεν αξίζουν (είναι πολλοί) μέσω της ψήφου μας και να απαιτήσουμε την ποινική δίωξη όλων εκείνων που έχουν πλουτίσει σε βάρος μας.
   
 • Επιτέλους μπορούμε να εντοπίσουμε τις εσφαλμένες και αυτοκαταστροφικές νοοτροπίες μας ως λαού και κοινωνίας και να τις διορθώσουμε.
   
 • Επιτέλους μπορούμε να δούμε τον εσφαλμένο τρόπο λειτουργίας του κράτους μας και να το διορθώσουμε.
   
 • Επιτέλους μπορούμε να εντοπίσουμε τις αδυναμίες της οικονομίας μας και να αλλάξουμε πορεία, αυτή τη φορά προς τη σωστή κατεύθυνση.
   
 • Επιτέλους μπορούμε να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας και να αξιολογήσουμε κατά πόσο υπήρξε υπεύθυνη ή μη η στάση μας κατά το παρελθόν. Ακολούθως μπορούμε να σκεφτούμε τι θέλουμε για το μέλλον μας. Να αδρανήσουμε αφήνοντας τα πράγματα στη μοίρα τους και παρακολουθώντας τις εξελίξεις από την τηλεόραση (ή ακόμα χειρότερα παρακολουθώντας μόνο Star Channel) ή να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης και να ενεργοποιηθούμε σαν άνθρωποι και σαν πολίτες ανοίγοντας τις αισθήσεις και την κρίση μας σε κάθε είδους ερεθίσματα και να επιδιώξουμε την αλλαγή του εαυτού μας και της κοινωνίας μας προς το καλύτερο;


 

Το μόνο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσω για να σας πείσω ωστε να ενεργοποιηθείτε είναι το εξής:


 

Σκεφτείτε τα παιδιά σας.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
827 αναγνώστες
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009
14:32

Έχουμε ευρωεκλογές στις 7 Ιουνίου.

Τα κόμματα έχουν αρχίσει ήδη τον προεκλογικό τους αγώνα.

Όμως, μήπως η περίοδος σας θυμίζει εθνικές εκλογές; Θα έπρεπε να είναι έτσι; Δε νομίζω. Τα θέματα που διακυβεύονται είναι εντελώς διαφορετικά από τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.

Μήπως, λέω μήπως, θα έπρεπε να μάθουμε πρώτα σε τι αφορά αυτή η ψηφοφορία; Πιστεύω ότι η ενημέρωσή μας περί Ε.Ε. είναι ανεπαρκέστατη, με την ευλογία φυσικά των κομμάτων, τα οποία αντί να μας "πάρουν από το χεράκι" και να μας μυήσουν στα απόκρυφα της Ε.Ε., μας άφησαν στη μοίρα μας. Για το λόγο αυτό πρέπει να ενημερωθούμε. Η άγνοια σκοτώνει.

 

Προκειμένου να αποκτήσουμε μία αδρή εικόνα της Ε.Ε. και αυτού του οποίου καλούμαστε να κάνουμε τον Ιούνιο, σταχιολογώ αμέσω παρακάτω σχετικά links της Ε.Ε.  

Λίγα μεν, αλλά αρχή ήμισι παντός.

 

Καλή περιήγηση.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<626364656667686970>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
3/7ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ