ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


791 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
14:31

Ο σεβαστός κύριος Σόιμπλε, ο πανεπιστημιακός καθηγητής, o ευρωπαϊστής (!), ζητάει από την Ελλάδα την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξεως του 3,5% όχι για 1-2 χρόνια, αλλά για 10!

 

Όπως έχει ξαναγραφτεί στο παρόν blog, Ουδείς και Ουδέποτε μπόρεσε να πετύχει τέτοιον άθλο, πόσο μάλλον είναι εφικτό για μία οικονομία σαν την ελληνική, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είτε αυτά είναι εσωτερικά, είτε εξωγενή, όχι μόνο να επιτύχει τέτοια πλεονάσματα, αλλά και να τα διατηρήσει επί 10 έτη. Μιλάμε χωρίς υπερβολή για έναν διαρκή βομβαρδισμό των υποδομών της πατρίδας μας.

Αναρωτιέμαι σοβαρά και φωναχτά για τον κο Σόιμπλε:

 • Έχει σώας τας φρένας;
 • Αν έχει σώας τας φρένας είναι σίγουρο ότι έχει πάρει πτυχίο στα οικονομικά;
 • Αν τα παραπάνω είναι αληθή, μήπως ο κος Σόιμπλε έχει τελικά κάποιο σκοτεινό κίνητρο σε βάρος μας;
 • Αν τα παραπάνω είναι αληθή, με ποιοίο κίνητρο ο κος Σόιμπλε κινείται με τέτοιο μένος και σαδιστική διάθεση εις βάρος της πατρίδας και του λαού μας;
 • Έχει κάποιο υλικό όφελος να αποκομίσει, ή πρόκειται για κάποιο μίσος εις βάρος μας;

Πέραν των παραπάνω, αφού τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και είμαστε αποκλεισμένοι σαν το αγρίμι από όλες τις μεριές χωρίς έξοδο διαφυγής (που μεταφράζεται σε απουσία ουσιαστικής διάθεσης βοήθειας), εκτιμώ ότι η μόνη επιλογή που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να κάνουμε την ηρωική μας έξοδο και όπου μας βγάλει η μοίρα. Έτσι κι αλλιώς ο κος Σόιμπλε και πολλοί όμοιοί του φροντίζουν να μην υπάρχει ελπίδα για το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας...

Το μοναδικό χαρτί που εκτιμώ ότι έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η Ελλάδα είναι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να βγούμε και να τις διεκδικήσουμε με όλες τις δυνάμεις που μας απέμειναν. Είναι η τελευταία μας ελπίδα και πρέπει να τη διεκδικήσουμε έστω κι αν δε βγει τίποτα υπέρ μας. Είναι η τελευταία ελπίδα για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας. Η προεργασία έχει γίνει. Γνωρίζουμε πλέον πόσα μας χρωστάει η Γερμανία και γνωρίζουμε και τις οδούς μέσω των οποίων μπορούμε να τις διεκδικήσουμε και "ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ".

 

Και όπως λέει και ο φίλτατος Neil Young... "It's better to burn out than fade away" και το "fade away" σίγουρα δεν είναι ένα τέλος που ταιριάζει στο όνομα που έχουμε την τιμή και το προνόμιο να φέρουμε ως λαός.

Το σχόλιό σας
571 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016
12:17

Αποτέλεσμα εικόνας για σάιλοκ

...Ο κ. Τόμσεν σε απόλυτη συμφωνία με την κα Λαγκάρντ, θέτει ως προϋπόθεση για να δεχθεί την επίμονη απαίτηση του Βερολίνου για ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από την Ελλάδα μέχρι και το 2022 (τέσσερα χρόνια μετά το 2018), τον εκ των προτέρων προσδιορισμό των μέτρων που θα εξασφαλίζουν τα πλεονάσματα αυτά! 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ...

 • Ουδείς, ουδέποτε πέτυχε τέτοια πλεονάσματα. Πόση τύχη έχει η πατρίδα μας εν μέσω κρίσης και με τόσα προβλήματα να πετύχει όχι για μία χρονιά (2018), αλλά για άλλες 4 (μέχρι και το 2022) πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%; Σας απαντώ προκαταβολικά: ΟΥΔΕΜΙΑ. Το ξέρει όλη η Γη.
 • Η απαίτηση του πλεονάσματος 3,5% είναι πέρα για πέρα απόδειξη αισχρού  ΣΑΔΙΣΜΟΥ σε βάρος μας τόσο από τη Γερμανία, όσο και από το ΔΝΤ κι ας ζητάει τη μείωση του χρέους μας.

 

 • Εγώ ξέρω ότι όποιος έχει διάθεση να βοηθήσει (πόσο μάλλον η Ε.Ε. την Ελλάδα,  από τη στιγμή μάλιστα που το χρέος της τελευταίας από χρέος προς τις αγορές μετετράπη σε χρέος προς τους λοιπούς εταίρους μας) δε φτιάχνει εμπροσθοβαρή προγράμματα, αλλά φτιάχνει μπαλόνια (baloon payment) για το τέλος, τα οποία ενδεχομένως τα βάζει σε νέα ρύθμιση με τη λήξη της διάρκειας του δανείου.
 • Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στον χρεωμένο να ξεκινήσει χωρίς καμία τροχοπέδη την προσπάθειά του να ανακάμψει και να πληρώσει τις οφειλές του.
 • Κλασσικό παράδειγμα οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, οι οποίες μέσες άκρες κινούνται πάνω σε αυτόν τον αλγόριθμο. Στην περίπτωσή μας δε λέω να μας αφήσουν εντελώς λάσκα, αλλά δεν είναι λογικό να μας υποβάλλουν στο μαρτύριο του σύσσιφου.
 • Αντίθετα με τα παραπάνω (και όπως έχει γίνει σε όλα τα μνημόνια), ο δανειστής ζητώντας εμπροσθοβαρή προγράμματα (λήψη μέτρων, αποπληρωμές κεφαλαίου κλπ) πνίγει το δανεισμένο και φυσικά εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό. Ένας τέτοιος δανειστής μάλλον τοκογλύφος είναι ο οποίος ως νέος Σάιλοκ ζητάει κομμάτι από το σώμα του οφειλέτη προς αποπληρωμή του δανείου του.

Έχουμε τα χάλια μας, αλλά και οι άλλοι έχουν τα δικά τους.

Υ.Γ.

Κοίτα να δεις που τα λέγαμε από το Γενάρη του 2012!

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
911 αναγνώστες
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016
10:30

Καλημέρα.

Τελικά ο Τράμπ την έκανε την έκπληξη και είναι πλέον ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η βούληση του αφέντη λαού και οφείλουμε να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία για το καλό όλου του πλανήτη Γη.

Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση πέραν των ευχών και των συγχαρητηρίων κινείται ξεκάθαρα έξω από τα χρηστά δημοκρατικά ήθη.

Ακόμα και ο (αντιπαθής σε εμένα αλλά τόσο πολύ της μόδας) ορθός πολιτικός λόγος επιβάλλει μία κόσμια και ψυχρή αντιμετώπιση γεμάτη τυπικότητες και όχι εξάρσεις.

Ψυχραιμία λοιπόν και όχι βιαστικά συμπεράσματα και πράξεις πανικού.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ψωροκώσταινα δε νομίζω ότι μας ενδιαφέρει η τελική εκλογή. Δε νομίζω ότι πρόκειται να δούμε κάποια διαφορά προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Οι ΗΠΑ θα εξακολουθούσαν να κοιτάνε τα συμφέροντά τους είτε με πρόεδρο Χίλαρι είτε με πρόεδρο Τράμπ. Ο σχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής τους δε νομίζω ότι θα αλλάξει τραγικά, αφού πρόκειται για κάτι που έχει διαμορφωθεί προσεκτικά εδώ και πολύ καιρό και με πρόβλεψη για πολλά χρόνια μπροστά από σήμερα. Θεωρώ ότι είναι κάτι δύσκαμπτο που δε μπορεί να αλλάξει άρδην μέσα σε μία νύχτα ακόμα κι από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Από εκεί κι έπειτα, αν η τύχη τα φέρει ώστε να είμαστε στη μεριά των συμφερόντων των ΗΠΑ τότε ίσως φάμε κανένα ψύχουλο. Σε διαφορετική περίπτωση καταλαβαίνετε όλοι τι θα φάμε (ως συνήθως). ΟΨΟΜΕΘΑ.

 

Πιστεύω ότι από τα όσα τραγικά "προφήτευσαν" διάφοροι αναλυτές ότι θα συνέβαιναν αν εκλεγόταν ο Τράμπ κανένα δεν πρόκειται να συμβεί. Θεωρώ (και ελπίζω) ότι είναι απλές θεωρίες συνομωσίας προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα των ΗΠΑ. Αν όμως είναι αλήθεια ότι μπορεί να τα βρεί με τον Πούτιν, μάλλον θα πρόκειται για μία καλή εξέλιξη για την ανθρωπότητα.

 

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω θεωριών συνομωσίας εντάσσεται (κατά την άποψή μου) και όλη η ανησυχία των αγορών οι οποίες "Ακόμα δεν τον είδανε Γιάννη τον εβγάλανε". Αλήθεια, πιστεύει κανένας από εσάς ότι θα καταρρεύσει το απ' αιώνων στημένο στις ΗΠΑ καπιταλιστικό σύστημα με τον Τράμπ - ένα γνήσιο τέκνο του αμερικανικού καπιταλισμου - πρόεδρο; Πρόκειται ξεκάθαρα για κόλπα των σπεκουλαδόρων τύπου Σόρος και των λοιπών αρπακτικών funds τα οποία δε μπορούν να βάλουν στο χέρι τον τρελλάκια Τράμπ ο οποίος όντας πάμπλουτος και χωρίς ανάγκη από "χορηγούς" χρηματοδότησε όλο τον προεκλογικό του αγώνα αποκλειστικά από την τσέπη του. Μεγάλη προσοχή φυσικά πρέπει να επιδείξει η FED και να γίνει μία πολύ καλή επιλογή του υπουργού οικονομικών (ή όπως αλλιώς αποκαλείται στις ΗΠΑ).

Για το καλό όλης της ανθρωπότητας λοιπόν εύχομαι ολόψυχα στον Donald Trump καλή επιτυχία στα καθήκοντα που θα αναλάβει σύντομα και ελπίζω να επιδείξει σύνεση και υπευθυνότητα.


image

Ξεκάθαρος επίσης είναι πλέον και ο ρόλος των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μία φορά με εμφατικότατο τρόπο... Πιστεύει κανένας από εσάς ότι όλοι οι απλοί πολίτες που ερωτήθηκαν από τους δημοσκόπους απαντούσαν άλλα αντι άλλων με δόλιο σκοπό να μπερδέψουν τις δημοσκοπήσεις; ή μήπως πάει το μυαλό σας ότι οι διάφορες ανακοινώσεις ότι προηγείται η Χίλαρι έναντι του Τράμπ (το μένουμε στην Ευρώπη έναντι του Brexit - το ΝΑΙ έναντι του ΟΧΙ στο δικό μας δημοψήφισμα - η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές) προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα πλήθη των ψηφοφόρων μέσω της διαμόρφωσης κλίματος υπέρ κάποιας συγκεκριμένης επιλογής; Αν θέλετε την άποψή μου, εγώ πιστεύω το δεύτερο έστω κι αν ο σκοπός των λανθασμένων αποτελεσμάτων έχει σκοπό να εξυπηρετήσει με κάποιον άγνωστο τρόπο (ας πούμε υποθετικά μέσω της πρόκλησης συσπείρωσης) τον εμφανιζόμενο ως δεύτερο κι όχι τον εμφανιζόμενο ως πρώτο!

Αν πάντως όλα τα παραπάνω είναι απλές θεωρίες συνομωσίας κι εγώ άλλος ένας ψεκασμένος, τότε απλά μιλάμε για έναν κλάδο εντελώς άχρηστο, αφού αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανος να παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα έστω και εντός του λεγόμενου στατιστικού σφάλματος.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ;

THANKS A LOT BUT NO THANKS!

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
671 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
09:50

Την ώρα που η Ε.Ε. ξοδεύει ΑΣΚΟΠΑ περίπου € 2,5 δις για να στείλει χωρίς επιτυχία ρομποτάκια με ρόδες στην επιφάνεια του Άρη και (με επιτυχία) άλλα ρομποτάκια σε τροχιά γύρω από αυτόν (πρόγραμμα ExoMars) και παλαιότερα άλλο € 1 δις για να στείλουν ρομποτάκια στην επιφάνεια ενός κομήτη, η Αϊτή πεθαίνει κυριολεκτικά από χολέρα και ο ΟΗΕ δε μπορεί να μαζέψει από τα μέλη του (193 χώρες) το ποσόν των € 200 εκ. γιατί δεν υπάρχει πρόθεση για βοήθεια!

 

Για όνομα του Θεού!

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
370 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
15:31

Μόλις διάβασα στη Ναυτεμπορική (μία από τις ελάχιστες εφημερίδες - site που κρατάει επίπεδο) το άρθρο με τον εξής τίτλο: "Bild: Η επιστροφή του Έλληνα επαίτη".

Αγανάκτησα

 • γιατί με εμπαίζει ως έλληνα η πιό αλαζονική και καταστροφική ράτσα που πέρασε ποτέ από την επιφάνεια της γης. Αυτοί που μόνο μέσα στα τελευταία 100 χρόνια και 2 παγκοσμίους πολέμους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν μιλάω για το τι είπε ο Ιούλιος Καίσαρας για δαύτους, ούτε για την ενεργή και αδιαμφισβήτητη συμμετοχή τους στις πιό μαύρες και δόλιες στιγμές του ανθρωπίνου γένους τα τελευαία 2.000 χρόνια.

 

 • γιατί όλον τον καιρό της κρίσης με εμπαίζει και από πάνω με χαρακτηρίζει και λαμόγιο η πιό ληστρική ράτσα απατεώνων που πέρασε ποτέ από την επιφάνεια της γης. Μόνο δύο πολύ φρέσκα ονόματα θα αναφέρω ως απόδειξη: Volswagen και Deutshe Bank. Για το τι κλέψανε τα καλόπαιδα στον Β΄ΠΠ δεν κάνω λόγο.

 

 • γιατί με εμπαίζει αυτός ο αμνήμων και αγνώμων λαός που έφτασε εδώ που βρίσκεται σήμερα επειδή μετά το πέρας του πολέμου οι νικητές (μεταξύ των οποίων ήταν και η πατρίδα μου) αντί να τον εξοντώσουν (μεταφορικά - όπως του άξιζε) τον σεβάστηκαν και τον βοήθησαν (ως όφειλαν) ξεχνώντας την πραγματική του φύση η οποία βλέπουμε ότι αναδύεται και πάλι στις μέρες μας αποδεικνύοντας το αληθές της παροιμίας "πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι (η συνήθεια)".

 

 • Γιατί με εμπαίζει αυτός του οποίου η χώρα ανοικοδομήθηκε από (μεταξύ άλλων) χέρια και ιδρώτα ελλήνων αντί να ανοικοδομηθεί η Ελλάδα από χέρια γερμανών. Ας όψεται ο ψυχρός πόλεμος!

 

 • Γιατί με εμπαίζει αυτός που επειδή άλλοι φύλαγαν τα σύνορά του δεν δαπάνησε επί σειρά δεκαετιών δεκάρα τσακιστή σε αμυντικές δαπάνες και επαίρεται για οικονομικά θαύματα! Από την άλλη κανείς δεν του απαγόρευσε να έχει πολεμική βιομηχανία και να εκμεταλλεύεται προς όφελός του την ελληνοτουρκική διαμάχη την οποία τόσο αυτός όσο και όλοι οι άλλοι μεγάλοι υπέθαλπταν, υποθάλπτουν και θα υποθάλπτουν προκειμένου να μη χάσουν τους καλύτερους πελάτες τους. Και όχι μόνο η Ελλάδα υπήρξε ο καλύτερος πελάτης τους, αλλά φρόντιζαν να μας πουλάνε τα όπλα σε τιμές πολύ υψηλότερες. Πως γινόταν αυτό; Με λίγο λάδι εκεί που πρέπει. Και έχουν το θράσος να μας αποκαλούν διεφθαρμένους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε η διαφθορά είναι ένα ταγκό που το χορεύουν δύο.

 

 • γιατί με εμπαίζει αυτός που όσο δόλια καθυστέρησε το PSI, άλλο τόσο δόλια παγίδευσε όλη την Ευρώπη όταν οδήγησε το χρέος της Ελλάδας να μετατραπεί από χρέος σε ιδιώτες (τράπεζες και funds) σε χρέος προς κράτη. Με τον τρόπο αυτό αφενός προστάτευσε τις "δικές του" επιχειρήσεις, αφετέρου με απέκδυσε από κάθε ηθικό δικαίωμα να διεκδικήσω αυτό που σήμερα διεκδικεί ο Τσίπρας (κούρεμα χρέους). Γιατί; Γιατί ακριβώς χρωστάω σε αλληλέγγιους λαούς που πληρώνουν φόρους για να με βοηθήσουν και όχι σε κερδοσκόπους επιχειρηματίες που ρισκάρουν τα κεφάλαιά τους με την προσδοκία του κέρδους.

 

 • γιατί όλοι αυτοί οι έλληνες πολιτικοί που μας έβαλαν στην Ε.Ε. και μας έκαναν "συνεταίρους" με τους γερμανούς, καθώς και όλοι αυτοί που δε μας έβγαλαν όπως έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι θα έκαναν όταν θα έπαιρναν την εξουσία στα χέρια τους, έπρεπε να έχουν προβλέψει την εξέλιξη των πραγμάτων και να προτιμήσουν για την πατρίδα και τον λαό μας μία μοναχική αυτόνομη πορεία μέσα σε μία αξιοπρεπή και περήφανη φτώχεια (;) παρά το ρεζιλίκι στο οποίο έχουμε φτάσει σήμερα.

 

 • Γιατί κανένας πολιτικός δεν βγήκε με σθένος να διεκδικήσει τόσο αυτά που η Γερμανία μας χρωστάει με βάση μία δανειακή σύμβαση, όσο και αυτά που έπρεπε να μας είχε καταβάλλει ως αποζημίωση για τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ καταστροφές που το 3ο Ράιχ έκανε στη χώρα μας. Μάλιστα όχι μόνο κανένας δεν έχει διεκδικήσει τίποτα, αλλά ακόμα και όταν συντάχθηκε η περήφημη έκθεση για τις απαιτήσεις μας κατά της Γερμανίας, ελήφθη μέριμνα ώστε να μην ανακοινωθεί αμέσως στο λαό το ποσόν των διεκδικήσεων αυτών!!!

 

 • γιατί τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά (πριν από το ορόσημο αυτό έχω μόνο ιστορική γνώση αλλά όχι προσωπικές μνήμες και ως εκ τούτου ούτε ιδίαν άποψη) αυτό το οποίο οι πολιτικοί μας δε φρόντισαν και εξακολουθούν να μη φροντίζουν είναι τα συμφέροντα της πατρίδας και του έθνους. Αντιθέτως με επιμέλεια φροντίζουν να στήνουν ο καθένας το δικό του παρακράτος και να υποβαθμίζουν το επίπεδο των πολιτών, της δημοκρατίας και του κράτους, να μας έχουν διαιρεμένους και  να εξυπηρετούν είτε ιδιοτελή, είτε αλλότρια συμφέροντα δίνοντας δικαίωμα σε ποιούς ; στους γερμανούς, να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας χλεβάζουν σκαιότατα αντί να κρυφτούν σε ένα λαγούμι μέχρι δευτέρας παρουσίας.

 

Όχι κύριε παρόλα τα ελατώμματά μας δεν το αξίζουμε αυτό που ζούμε.

Σκατούλ.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<34567891011>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις