ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1716 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015
16:47

Είναι έτοιμοι λένε για το Grexit και μιλάνε σκληρά.

Κοπιάστε λοιπόν.
 

 • Μόνο μία πιθανή απομόχλευση των γερμανικών τραπεζών (που είναι μοχλευμένες 13 φορές) θα κοστίσει πολύ ακριβά.
 • Ένα πιθανό bank run σε μία μόνο χώρα της ευρωζώνης θα στοιχίσει πολύ ακριβά.
 • Μόνο η υποβάθμιση όλων των χωρών της ευρωζώνης από τους οίκους αξιολόγησης έστω κατά μία βαθμίδα θα κοστίσει πολύ ακριβά.
 • Μόνο το γεγονός ότι οι γερμανοί θα αναγκαστούν να πληρώνουν τόκο για να δανείζονται στο εξής (πράγμα που δεν έκαναν μέχρι τώρα λόγω μηδενικών επιτοκίων) θα τους κοστίσει πολύ ακριβά.
 • Μόνο η ενίσχυση του Ευρώ σε σχέση με το δολλάριο θα κοστίσει πολύ ακριβά στις εξαγωγές όλης της Ε.Ε. και ειδικά της Γερμανίας και της Γαλλίας.
 • Τι προβλέπει το μενού για Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία; Αίμα κι άμμος! Τίποτα λιγότερο. Στα προσεχώς και η Ολλανδία με τη Δανία και το ντόμινο θα συνεχιστεί.
 • Η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας (με προσοχή παιδιά γιατί δεν ξεχνάμε το 1770), θα τσούξει όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική.

 Όταν όμως στα μάτια των φίλων και "αλληλέγγυων" εταίρων μας στριφογύριζαν άπληστα Ευρώ και Δολλάρια όπως γυρίζουν τα φρουτάκια στον κουλοχέρη και έτρεχαν να τοποθετηθούν για να μην χάσουν την "ιστορική" ευκαιρία να μας εκμεταλλευτούν ασύστολα όλα ήταν καλά. Η Ελλάδα ήταν Παράδεισος και οι έλληνες υπόδειγμα εργατικότητας και αρετής, οι δε προοπτικές άριστες.

Όταν λοιπόν μας δάνειζαν με επιτόκια εκτός πραγματικότητας για να είμαστε μακράν οι καλύτεροι πελάτες της γερμανικής και γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας και να αγοράζουμε (με εξωφρενικό καπέλλο, που πολλές φορές υπερέβαινε το 200% και το οποίο εξασφάλιζαν με τις γνωστές σε όλους μας δωροδοκίες) τάνκς, φρεγάτες, οπλικά συστήματα, αεροπλάνα κλπ (που πολλές φορές όχι μόνο δεν ήταν τα ενδεδειγμένα, παρά ήταν αναξιόπιστα ή και ελλατωματικά) σε ένα ξέφρενο ράλι εξοπλισμών που συντηρούσαν και εξακολουθούν να συντηρούν μεταξύ ημών και της Τουρκίας, με προφανή στόχο να αναπτυχθούν οι βιομηχανίες τους και να έχει δουλειά ο λαός τους, δεν είχαν ιδέα για την πιστοληπτική ικανότητά μας;

Αλλά με συγχωρείτε, εκεί κέρδιζαν από τρείς πλευρές και το κέρδος (των επιχειρήσεων και της κοινωνίας τους) υπερκάλυπτε τον κίνδυνο κατά 200% τουλάχιστον! Με συγχωρείτε λοιπόν που πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε πιθανό αίσθημα υπευθυνότητας, σεβασμού και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης των κυβερνήσεων των εταίρων μας απέναντι στην Ελλάδα και τους έλληνες έκανε φτερά μπροστά στην προοπτική ενός υπέρμετρου και εξωφρενικού κέρδους των βιομηχάνων τους, των τραπεζών τους και των λαών τους σε βάρος του μαλάκα. Αν είχαν έστω και ένα γραμμάριο από αυτό το αίσθημα, θα είχαν πατήσει φρένο σε όλο αυτό το πανηγύρι εν τη γενέσει του.

Οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία είχε θέσει ως στόχο το χρέος προς ΑΕΠ των χωρών της να μην υπερβαίνει το 60% (της Ελλάδας φλέρταρε με το 100% τουλάχιστον από το 1995) και το δημοσιονομικό έλλειμμα το 3% κάθονταν και κοίταζαν με σταυρωμένα χέρια;

Οι τράπεζες και τα funds που μας δάνειζαν κοιμόντουσαν και δεν ήξεραν που δάνειζαν; Όποιος νομίζει ότι οι τράπεζες δεν ελέγχουν εξωνυχιστικά τους πιστούχους τους και προσφέρουν απλόχερα αριστερά και δεξιά τα κεφάλαια που διαχειρίζονται μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται!

Οι Moody's η S&Ps και η Fitch ξύπνησαν απότομα όταν πτωχεύσαμε; Βέβαια δεν ξεχνάω ότι μέχρι την ημέρα που έσκασε η Lehman Brothers αυτοί οι "οίκοι" αξιολόγησης την αξιολογούσαν ως ΑΑ.
Ποιός κοροϊδεύει ποιόν κυρίες και κύριοι; Οι οίκοι αυτοί εξυπηρετούν ξεκάθαρα συμφέροντα και παίρνουν οδηγίες από αυτά τα συμφέροντα.

Εδώ λοιπόν υπάρχει ξεκάθαρα δόλος εις βάρος μας, ή αν θέλουμε να είμαστε περισσότερο επιεικείς και λιγότερο συνομοσιολόγοι, μπορούμε να πούμε ότι η απληστία των δανειστών μας υπήρξε τόσο μεγάλη που παρέκαμψε τα κριτήρια αξιολόγησης και χρηματοδότησης της οικονομίας μας. Τα λάθη όμως αυτού του τύπου στον καπιταλισμό πληρώνονται. Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι μύστες του καπιταλισμού περιγράφουν τις χρεοκοπίες ως τη δύναμη εκείνη που κάνει το καπιταλιστικό  σύστημα να αναγεννάται εκ της τέφρας του. Εκτός βέβαια κι αν αυτός ο συγκεκριμένος καπιταλισμός μέσα στον οποίο "ζούμε", είναι επιλεκτικός και κατευθυνόμενος.

Άν είναι έτσι, τότε οι νόμοι των αγορών και τα όσα άλλα μαθαίνουμε στα πανεπιστήμια όσοι σπουδάζουμε οικονομικά είναι τρίχες κατσαρές. Αν είναι έτσι, τότε το "κράτος δικαίου" και η "δημοκρατία" είναι δυστυχώς μόνο θεωρητικές έννοιες για τους ονειροπόλους και τους ανόητους.

Όταν μας έβαλαν στο Ευρώ τους ξεγελάσαμε λέει!
Από την άλλη άκουγα τον Κολ να λέει οτι μιά χαρά τα γνωρίζανε όλα!

Όταν μας έδειχναν την "αλληλεγγύη" τους γιατί μας έβαλαν στο PSI με καθυστέρηση 2 ετών; Γιατί επιδείχθηκε αυτή η καθυστέρηση, και γιατί διατυμπανίσθηκε τόσο πολύ το γεγονός αυτά τα 2 χρόνια της καθυστέρησης; Αυτά τα πράγματα πρώτα πρώτα γίνονται με πάσα μυστικότητα και όταν πλέον η απόφαση είναι ειλημμένη, χωρίς καμία προειδοποίηση μία Παρασκευή απόγευμα ανακοινώνεται και ΟΠΟΙΟΝ πάρει ο Χάρος.
Μα είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι στόχος ήταν η παροχή βοήθειας στις γαλλογερμανικές τράπεζες και funds προκειμένου να ξεφορτώσουν από πάνω τους (με την αρωγή φυσικά των ντόπιων δούλων τους), τα ελληνικά τοξικά ομόλογα (που όλοι γνώριζαν ότι το κούρεμα θα ήταν η μοίρα τους) στις εδώ τράπεζες, ταμεία και ιδρύματα.
Αποτέλεσμα του PSI;
Κουρεύτηκαν πόσα δις και μας δημιουργήθηκε ανάγκη για να δανειστούμε σχεδόν άλλα τόσα για να ρεφάρουμε τις ζημιές από το PSI.
Τέτοιο κούρεμα που αφορούσε αποκλειστικά το δικό μας το κεφάλι να το βράσω. Επιπρόσθετα, άποψή μου είναι ότι όποιος συνέναισε στο PSI και αποδέχτηκε την αγορά ομολόγων από ελληνικές τράπεζες, ταμεία, ιδρύματα κλπ, πρέπει να περάσει από δίκη, κατηγορούμενος το λιγότερο επί εσχάτη προδοσία.

Εν συνεχεία, και πάντα με μοναδικό κίνητρο την αλληλεγγύη, μας έβαλαν σε ένα πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης που μόνο εξοντωτικό μπορεί να χαρακτηρισθεί, ενώ παράλληλα σου ζητάνε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς καθορίζοντας πλεονάσματα που ουδείς μπόρεσε να πετύχει ουδέποτε!

Από το περίσσευμα αλληλεγγύης τους ακόμα, μετατρέψανε το νέο χρέος μας από χρέος απέναντι σε ιδιώτες , σε χρέος απέναντι σε λαούς. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα (εμείς) έχει πλέον "ηθικό χρέος" να ξοφλήσει τα δανεικά τα οποία σε ένδειξη αλληλεγγύης οι ευρωπαϊκοί λαοί εγγυούνται, οι δε πραγματικοί δανειστές μας αποκτούν τη σιγουριά ότι θα εισπράξουν κεφάλαιο και τόκους από τους εγγυητές λαούς κατά τη ΔΕΔΟΜΕΝΑ επερχόμενη χρεοκοπία της πατρίδας μας.

Στα πλαίσια της εγγύησης που προσέφεραν στο EFSF προκειμένου ο μηχανισμός αυτός να δανειστεί από τις αγορές και να δώσει τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα, μας έβαλαν μέσω της αποδοχής του Αγγλικού δικαίου και υποθηκεύσαμε τόσο την περιουσία μας (κρατική τε και ιδιωτική) όσο και την ανεξαρτησία μας! Αλληλεγγύη!

Αν εμείς φέρουμε ευθύνη για την κατάντια μας, τουλάχιστον άλλη τόση φέρουν και οι "αλληλέγγυοι" "εταίροι" μας. Προς Θεού. Όχι οι λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις τους και τα οικονομικά συμφέροντα που τις ελέγχουν από τα παρασκήνια. 
 
Ας τα λουστούν μαζί μας και γαία πυρί μιχθείτω.
Εμείς θα επιβιώσουμε σίγουρα πάντως.

Υ.Γ.
Με μοναδική εξαίρεση τον Σόιμπλε, ανάθεμα αν οι άλλοι υπουργοί καταλαβαίνουν τι τους γίνεται

Το σχόλιό σας
1564 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015
11:08

Καλημέρα.

Δεν πιστεύω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Δε με τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν έχω όμως κανέναν απολύτως λόγο να πιστέψω και φυσικά να ψηφίσω το ασκέρι του μπλε και πράσινου ΠΑΣΟΚ. Μας σώσανε πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν θέλω άλλη σωτηρία από αυτούς!

Αν ένα δέντρο αναγνωρίζεται από τον καρπό του αν είναι καλό ή κακό, πείτε μου ποιοί υπήρξαν οι καλοί καρποί της διακυβέρνησης της πατρίδας μας από την κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
 

 • Διακυβέρνησαν φασιστικά με πλήθος πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με σαφή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δουλειά της δικαιοσύνης. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον κο Δένδια που χωρίς να βουτήξει τη γλώσσα του στο μυαλό του ξεστόμισε το κορυφαίο: "Ο κος Σαμαράς έδωσε εντολή στη δικαιοσύνη να ξεκινήσει διώξεις κατά της Χ.Α." Χρυσαυγήτης δεν είμαι, αλλά η ομολογία αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από μία αισχρή παραδοχή του φασιστικού τρόπου διακυβέρνησης της πατρίδας μας.
 • Ψήφισαν (όλοι τους) τον αισχρό και φασιστικό αντιρατσιστικό νόμο.
 • Προστάτευσαν ως πολιτικός χώρος πρωτίστως την πολιτική τους επιβίωση με την προστασία του Δημοσίου τομέα σε βάρος του Ιδιωτικού, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο το μόνο κομμάτι της οικονομίας που μπορεί να παράξει Ανάπτυξη.
 • Αυτοπροσδιορίστηκαν ως τρισμέγιστοι διαπραγματευτές και αποδείχθηκαν κότες λειράτες και εν τέλει τα κάνανε θάλασσα.
 • Τάξανε Ζάππεια και μας δώσανε μόνο κωλοτούμπες και πόνο.
 • Φόροι, φόροι, φόροι, ως ισοδύναμα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε το μνημόνιο.
 • Τις όποιες μεταρρυθμίσεις κάνανε, τις κάνανε με την απολύτως ανάποδη σειρά γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της κοινωνίας και της πατρίδας.
 • Μας ξεπαγιάσανε με τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης.
 • Χαρίσανε € 2 δις στη ΖΗΜΕΝΣ. Αυτό είναι ασυγχώρητο!
 • Παρέλαβαν τα υποβρύχια που γέρνουν.
 • Τοποθέτησαν τον Παπουτσή στην Παγκόσμια τράπεζα και τη Δαμανάκη επίτροπο πασών των θαλασσών!
 • Υποσχέθηκαν ΑΟΖ και ακόμα την περιμένουμε.
 • Υπολόγισαν το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων και δεν το ανακοινώσανε στο λαό.
 • Το ΤΑΥΠΕΔ πουλάει κοψοχρονιά την περιουσία ΜΑΣ, αποκλειστικά σε φιλαράκια (στα πραγματικά αφεντικά της πολιτικοοικονομικής ΜΑΦΙΑΣ)...
 • Εκτός από τον Ακη δεν ακουμπήσανε κανέναν άλλον.
 • Μας ποτίσανε και εξακολουθούν να μας ποτίζουν φόβο γιατί μας θέλεν ραγιάδες.
 • Μέχρι και νέα κόμματα φτιάξανε με σκοπό να κλέψουν ψήφους από κάθε τους αντίπαλο.
 • Προσπάθησαν να δωροδοκήσουν βουλευτές (και ίσως κάποιες προσπάθειές τους να υπήρξαν επιτυχημένες - που ξέρω εγώ;).
 • Μέχρι και τους 18ρηδες απέκλεισαν από τις εκλογές και ο νοών νοείτο γιατί.
 • κλπ κλπ κλπ.


Αποδείχθηκαν με λίγα λόγια άχρηστοι αν όχι επικίνδυνοι.

Δεδομένου ότι δε θα ψηφίσω ούτε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ΠΑΣΟΚΝΔ, έχω να σας πω ότι μεταξύ δύο άσχετων και επικινδύνων, δε φοβάμαι κανέναν.
Πολύ μάλιστα περισσότερο αυτόν που δεν με έχει κυβερνήσει ξανά, δεδομένου ότι η άποψή μου για τους απερχόμενους σε καμία περίπτωση δεν είναι θετική.

Εύχομαι καλά γκρεμοτσακίδια στη ΝΔ και μακάρι ο άλλος ο φελλός, ο Αλέξης ντε, να τα καταφέρει καλύτερα από αυτούς (που δεν το νομίζω) για να ξεβρακώσει εντελώς τις Αντουαννέττες του απερχόμενου μπλέ και πράσινου ΠΑΣΟΚ.

 Τι θα ψηφίσω; Κάποιο άλλο κόμμα που έχει ελπίδες να μπει στη βουλή. Επιθυμία μου είναι να μην υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνασπισμού με εταίρους που θα βάζουν φραγμούς σε ακραίες ενέργειες.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
724 αναγνώστες
5 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015
08:57

Οι αιώνες της αποικιοκρατίας, η επιβολή μέσω της ισχύος των όπλων, η απομύζηση κάθε φυσικού πόρου, η στυγνή εκμετάλλευση, οι πυρηνικές δοκιμές σε ξένες πατρίδες, η στήριξη εγκληματικών κυβερνήσεων και φυσικά η καταπίεση των λαών του τρίτου κόσμου από τις γνωστές και μη εξαιρεταίες αποικιοκρατικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων φιγουράρει και η Γαλλία, εκδικούνται.

Στα μάτια μου η τουρκοκρατία φαντάζει σαν παράδεισος μπροστά σε αυτό που ζει η Αφρική κάτω από την μπότα της δύσης.

Δεν εκπλήσσομαι καθόλου λοιπόν. Μάλιστα θεωρώ την εκδικητική μανία της οποίας γινόμαστε μάρτυρες, εξαιρετικά ήπια!

Υπάρχει τεράστια συσσωρευμένη οργή. Τα γεγονότα του Παρισιού του 2005 μας το επιβεβαιώνουν. Ας μην ξεχνιόμαστε.

Μάλιστα πολλοί αρνούνται να συνδέσουν την άνοδο του ισλαμοφασισμού με τις συνθήκες που περιέγραψα παραπάνω. Εγώ θα διαφωνήσω. Στα μάτια μου ο συσχετισμός είναι ΑΜΕΣΟΣ.

Η δύση όμως κάνει ένα βασικό λάθος (μπορεί και σκόπιμα). Θεωρεί ότι η λύση στο πρόβλημα δε μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ο πόλεμος. Δε μπορεί να αντιληφθεί ότι η ίδια είναι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος, το οποίο βέβαια δε λύνεται με βόμβες, αλλά με επίθεση αγάπης και φιλίας. Με την αποποίηση των προνομοίων που με αισχρό τρόπο έχει κλέψει από όλον τον υπόλοιπο κόσμο και τη δίκαιη μοιρασιά τους μεταξύ όλων.

Δυστυχώς όμως όπως έχω γράψει και παλαιότερα, ο δυτικός (τάχα μου χριστιανικός) πολιτισμός αδιαφορεί για τον πλησίον και κλείνει πόρτες και παράθυρα προκειμένου να διαφυλάξει τα κεκτημένα και να μην τα μοιραστεί με το διπλανό του που υποφέρει. Μάλιστα όχι μόνον αδιαφορεί αλλά ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΕΙ στην καταστροφή του συνανθρώπου του  (βλέπε ακάλυπτα CDS) με μοναδικό σκοπό την αποθέωση του αποκομιζόμενου κέρδους, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν υπάρχει πουθενά νόμος που να απαγορεύει την εκμετάλλευση του μαλάκα. Πέραν του φόβου να μην συμπιεστεί προς τα κάτω το δικό του βιοτικό του επίπεδο λόγω της μοιρασιάς με τον συνάνθρωπο που υποφέρει, φροντίζει ώστε να μην ανεβεί το βιοτικό επίπεδο του τελευταίου, προκειμένου να μην χάσει την ευκαιρία να τον εκμεταλλεύεται.

Στο μυαλό μου έρχεται το ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί...

"Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ’ ουρανού σαρώνοντας η καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου. Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει. Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση".

http://ainatem.capitalblogs.gr/showArticle.asp…

Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει η σάτυρα και φυσικά η εκτροπή της.

Όλα έχουν ένα μέτρο. Ακόμα και η σάτυρα. Ο Charlie το είχε παραξηλώσει τόσο κατά των Μωαμεθανών, όσο και κατά των Χριστιανών.
Απλά οι πρώτοι δεν επιδεικνύουν την ανεκτικότητα που πρεσβεύει η θρησκεία των δεύτερων, ή την αδιαφορία των χλιαρών, καλοζωισμένων,  μαλθακών, ανιστόρητων, άθεων, απολίτικων κλπ με άλφα στερητικό Συβαριτών πουρκουάδων που πέφτουν πλέον από τα σύννεφα.

Και ξέρεις και κάτι άλλο φίλε αναγνώστη;

Γιατί πρέπει να πάρω το μέρος του Charlie οπωσδήποτε;

Δεν ανέχομαι να με μπουκώνουν τα ΜΜΕ με fake συναίσθημα γαρνιρισμένο με παπαροϊδεολογικούς μανδύες της ελευθερίας του λόγου δήθεν. ΟΚ, φίλος του Ισλάμ δε δηλώνω (αλλά ούτε κι εχθρός - γνωρίζω αρκετούς Μωαμεθανούς που είναι πάντως μία χαρά παιδιά) και φυσικά καταδικάζω αυτό που έγινε, αλλά στην τελική who the fuck is Charlie; Καμία αυθεντία;

Τρίχες κατσαρές! Μία αγέλη διεστραμμένων σκιτσογράφων χωρίς ιερό και όσιο είναι που στο βωμό του ντόρου και της πρόκλησης προς όφελος της πώλησης, ισοπεδώνουν κυριολεκτικά ό,τι βρούν μπροστά τους.

Αναρωτιέμαι στο φινάλε: τι εστί ελευθερία του λόγου; Το περίφημο μέτρο που μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας (παν μέτρον άριστον) εξέλειψε; Μήπως ο βαθμός της αυτολογοκρισίας που θέτει ο καθένας στον εαυτό του από σεβασμό προς το διπλανό του είναι και ένα κριτήριο αξιολόγησης μίας κοινωνίας;

Αναρωτιέμαι ακόμα: Γιατί όλοι αυτοί που εντός Ελλάδας φωνάζουν Je suis Charlie και σκίζουν τα ιμάτιά τους για την πάση θυσία ελευθερία της έκφρασης δεν έβγαλαν τσιμουδιά και δε διοργάνωσαν συλαλλητήρια στο κέντρο της Αθήνας για τον αισχρό φασιστικό "αντιρατσιστικό" νόμο, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο παρά φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης; Αν κατάλαβα καλά από το όλο σκηνικό, το ζητούμενο είναι η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης. Έτσι δεν είναι; Εδώ όμως (δεν γνωρίζω γι αλλού) γιατί μπαίνουν δια νόμου όρια στην έκφραση και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ.

Να δεις όμως ότι στη συνέχεια τα μέτρα που θα ληφθούν πανηγυρικά από την Ε.Ε. θα παραβιάζουν πλήθος από ανθρώπινα δικαιώματα και δε θα το κάνει θέμα κανένα ΜΜΕ (ο Charlie πολύ περισσότερο), μην τυχόν και μας ξυπνήσουν από τον ύπνο και το μούδιασμά μας. Η ειρωνεία είναι ότι χωρίς να έχουμε επί της ουσίας εμπλακεί ή να έχουμε ευθύνη, τα μέτρα αυτά θα αγγίξουν και τις δικές μας ζωές...

Je ne suis pas Charlie! Pas du tout!

 

Υ.Γ.

Αν κάποιοι κάποιοι νεκροί σήμερα ηγέτες του παρελθόντος είχαν λίγη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα έπρεπε να έχουν επιλέξει για το λαό μας μία πορεία αξιοπρεπούς φτώχειας, παρά κολλεγιές με τους εμπόρους και τους δολοφόνους των εθνών. Σκεφτείτε το.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
459 αναγνώστες
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015
13:04

Σαφή και αυστηρά μηνύματα προς την Αθήνα έστειλε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ζητώντας, μέσω του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, να υπάρξει σύντομα, μετά τις εκλογές, συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Με βάση τα παραπάνω, είμαστε μάρτυρες της εφαρμογής ενός ιδιότυπου φασιστικού μοντέλου, στο οποίο οι μόνοι που δεν ορίζουν τη μοίρα τους είναι οι λαοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων - παραδόξως - διαβιούν σε δημοκρατικά (δυστυχώς μόνο κατ' όνομα) κράτη.

Τα πάντα τείνουν να καθορίζονται μέσα από μία αισχρή παρεμβατική διαδικασία στην οποία περιλαμβάνονται προληπτικοί "βομβαρδισμοί", αυστηρές νουθεσίες, ασφυκτικές πιέσεις, διλήμματα κι εκβιασμοί που εκπορεύονται από το διεστραμμένο κτήνος των αγορών, τουτέστιν των ανεξαρτήτων (από που κι ως που αλήθεια) οργανισμών όπως ΕΚΤ, των διαφόρων "οίκων" αξιολόγησης (Moody's, Fitch, S &Ps), των funds και των λοιπών σπεκουλαδόρων που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν το κοινό καλό, παρά εξυπηρετούν τη διαφύλαξη της παραγωγής κέρδους από μη παραγωγικές δραστηριότητες.

Ζήτω η κρίση.
Ζήτω η γενική κατάρρευση των πάντων και το επερχόμενο Restart.
Ζήτω η αληθινή Δημοκρατία.
Κάτω ο φασισμός.
Κάτω ο φόβος

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
775 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014
23:17
 • Στη φασαρία των τηλεπαραθύρων που μοναδικό σκοπό έχουν τη δημιουργία σύγχυσης στο εκλογικό σώμα.
 • Σε κάθε εκστρατεία διασποράς ενοχών, φόβου και πανικού στις καρδιές μας.
 • Σε κάθε είδους εκβιαστικό δίλημμα που θα μας τεθεί.
 • Σε κάθε επιχειρούμενο χάιδεμα των αυτιών μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Αλήθειες!
 • Στη μικροπρέπεια που θα επιδείξουν οι "αντιμαχώμενοι" πολιτικοί. Εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στο επίπεδό τους και φυσικά πρέπει να "τιμωρήσουμε" την όποια μικροπρέπεια γιατί χρειαζόμαστε και θέλουμε οι εκπρόσωποί μας να είναι λεβέντες και όχι "κυράτσες".
 • Σε κάθε είδους αμετροεπείς "σωτήρες" που δημαγωγούν ασύστολα επαιρόμενοι ότι κατέχουν την πλήρη αλήθεια κι έχουν τη λύση στο τσεπάκι τους, αν όχι στο μανίκι τους.

Κατόπιν τούτων ψηφίζουμε κατά συνείδηση έχοντας ως απόλυτες προτεραιότητες, το καλό των παιδιών μας και της πατρίδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αποχή, Άκυρο και Λευκό είναι ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 1, 2

Καλή Χρονιά, καλό βόλι και Ο Θεός βοηθός.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<456789101112>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις