ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1495 αναγνώστες
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016
14:09

ΕΦΥΓΕ ΛΕΕΙ ΜΕ "ΜΗ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ".

Ας μου εξηγήσει σας παρακαλώ κάποιος τι πάει να πει ο όρος "Μη υποβοηθούμενη ευθανασία" γιατί εγώ είμαι φτωχός τω πνεύματι και δεν καταλαβαίνω αυτήν την ευρηματικότατη ορολογία.

Προσπάθησα πολύ να βρώ έστω ένα δημοσίευμα στο οποίο να εξηγείται με σαφήνεια ο τρόπος με τον οποίο ο Βέλλιος πέθανε, αλλά πουθενά δεν μπόρεσα να πάρω μία ξεκάθαρη απάντηση.

 • Μήπως δεν αυτοκτόνησε και απλά σταμάτησε τις χημειοθεραπείες και την όποια φαρμακευτική αγωγή αφήνοντας τον καρκίνο να κάνει τη δουλειά του; Κάτι τέτοιο είναι μη υποβοηθούμενος θάνατος, αφού σημαίνει διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής (που υποβοηθάει τον ασθενή να κρατιέται στη ζωή), όμως δεν αποτελεί ευθανασία, αφού η ευθανασία σημαίνει ανώδυνο (δηλαδή γρήγορο και χωρίς πόνο) θάνατο. Εγώ δε θεωρώ αυτήν την πρακτική αυτοκτονία αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ορθότητα της άποψής μου.
 • Μήπως όμως θέλετε να πείτε ότι αυτοκτόνησε κάνοντας μόνος του κάποια ένεση / κόβοντας τις φλέβες του / βάζοντας το χέρι του στην πρίζα, πέφτοντας από τον 5ο όροφο; Βέβαια όλοι οι περιγραφόμενοι τρόποι πλην της ένεσης δεν αποτελούν ευθανασία, αφού εμπεριέχουν πόνο.

Τελικά συμπεραίνω ότι ο Βέλλιος μάλλον πήρε μόνος του την ζωή του με κάποιο καλό κοκτέηλ φαρμάκων που ήπιε ή έκανε ένεση στον εαυτό του. ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.

ΑΠΟΡΙΕΣ

 • Γιατί πουθενά δεν αναγράφεται αυτό που έκανε ο Βέλλιος με το όνομά του;
 • Γιατί όλα τα μέσα ρίχνουν σοβά πάνω από την αλήθεια;
 • Γιατί πρέπει να αιωρούνται διάφορα υπονοούμενα και να χάνουν οι λέξεις το νόημά τους σε βαθμό γελοιoποίησης;
 • Γιατί να παρακάμπτονται και να αποδομούνται δια της αοριστίας και της ασάφειας του politically correct λόγου πλήθος σημαντικοτάτων φιλοσοφικών και θρησκευτικών προβληματισμών (εν προκειμένω μιλάμε γενικότερα και δεν περιοριζόμαστε στο θέμα του δικαιώματος ή μη στην αυτοκτονία) οι οποίοι όχι μόνο δεν πρέπει να αποκρυφθούν από τον κόσμο, αλλά αντίθετα να αποκαλυφθούν και να αποτελέσουν πεδίο προβληματισμού και (γόνιμου) διαλόγου για όλους τους πολίτες; Το θέμα του δικαιώματος στην αυτοκτονία (και όχι μόνο) με όποιες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσουμε για να το περιγράψουμε είναι σοβαρότατο και είναι ανεπίτρεπτο να δικαιώνουμε συλλήβδην τους υποστηρικτές του.

 

Μάλλον ο διάλογος αυτός καθαυτός είναι που ενοχλεί, όπως και η διαδικασία ενεργοποίησης του εγκεφάλου του πολίτη.

 

Δε θα προχωρήσω περισσότερω. Θα κλείσω με μερικά συνθήματα:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ A LA CART. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ / ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟΥ POLITICALLY CORRECT ΛΟΓΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ, ΑΠΑΤΡΩΝΑΡΙΣΤΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.

 

Υ.Γ.

 1. Καλό ταξίδι.
 2. Σήμερα το πρωί 6/9/16 διάβασα στο εξώφυλλο της εφημερίδας Μακελειό ότι έκανε ένεση ινσουλίνης. Μιλάμε ξεκάθαρα για αυτοκτονία.
 3. Όλη η κουβέντα του παρόντος άρθρου δεν έχει να κάνει με την αυτοκτονία του Βέλλιου, αλλά με την εμφανή πορεία μας προς μία οργουελιανή κοινωνία τύπου 1984, όπου, για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο, οι αρχές (ο Μεγάλος Αδελφός) αφαιρούσαν λέξεις από το λεξιλόγιο των ανθρώπων. Το γιατί θα το μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο wink.
Το σχόλιό σας
571 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
10:16

Αποτέλεσμα εικόνας για αριστοτελης

Κυρίες και κύριοι...

Τα πράγματα είναι απλά.

Ο Αριστοτέλης τα έχει πεί όλα εδώ και 2.500 χρόνια...

Χωρίζοντας τα πολιτεύματα σε 3 κατηγορίες, ο σοφός συγγενής μας, δεν τα διαχώρισε σε "καλά" ή "κακά"...

Εφόσον εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του λαού στο σύνολό του, τόσο η Πολιτεία (η ιδανική μορφή της Δημοκρατίας), η Μοναρχία, όσο και η Αριστοκρατία μπορούν να είναι καλά πολιτεύματα...

Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν τα πράγματα εκτρέπονται...

 • Όταν ο Μονάρχης γίνει τύρρανος και εξυπηρετεί τα δικά του μόνο συμφέροντα.
 • Όταν η αριστοκρατία γίνει ολιγαρχία και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μίας τάξης.

Στην περίπτωση που μας ενδιαφέρει, το πολίτευμα στο οποίο ασκεί την εξουσία ο λαός μέσω εκλογών κλπ ονομάζεται ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Στο πολίτευμα αυτό κυβερνούν, οι πολίτες της ΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΞΗΣ, οι οποίοι υπακούουν εύκολα στη λογική, γι’ αυτό δεν είναι ούτε δεσποτικοί ούτε ιδιοτελείς στην άσκηση της εξουσίας.

Η παρεκτροπή της Πολιτείας ονομάζεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην οποία, την εξουσία ασκεί με ιδιοτέλεια το πλήθος των απόρων, επιδιώκοντας να εξυπηρετεί το συμφέρον των πολλών αδιαφορώντας όμως για το κοινό καλό, το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των πολιτών...


Το πολίτευμα που έχουμε σήμερα πόρρω απέχει από την "Πολιτεία" του Αριστοτέλη, αλλά και από αυτό που έχουμε διδαχθεί να νομίζουμε ότι είναι η Δημοκρατία (ο λαός στην εξουσία κλπ).
Τα περι αντιπροσωπευτικότητας της υφιστάμενης δημοκρατίας είναι πλέον γραφικοί ρομαντισμοί, καθώς ο θεσμός των ΚΟΜΜΑΤΩΝ με τη δομή και τους άγραφους κανόνες (π.χ. κομματική πειθαρχία) που παραπέμπουν σε μαφιόζικη οργάνωση διαλύει κάθε έννοια δημοκρατίας, αλλά αυτό είνα θέμα άλλης ανάρτησης.

Ας υποθέσουμε όμως ότι είχαμε κάποτε Πολιτεία.
Είναι πασιφανές ότι κάτι έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Προς την εκτροπή (κατά Αριστοτέλη κι όχι μόνο).
Αν δεν το βλέπουμε, το διαισθανόμαστε σίγουρα.
Τι είναι όμως αυτό το κάτι;
Πότε άλλαξε κάτι;

 • Όταν οι βουλευτές έπαψαν να είναι μέλη της μεσαίας τάξης και να εκπροσωπούν τα συμφέροντα όλων των πολιτών. Αυτό έγινε είτε επειδή οι βουλευτές πλούτησαν, είτε επειδή η πόρτα των ψηφοδελτίων άνοιξαν μόνο σε πλουσίους.
 • Όταν οι βουλευτές μετετράπησαν σε μία κλειστή κάστα, ένα ιερατείο, μετατρέποντας το πολίτευμα σε αριστοκρατικό (αν όχι μοναρχικό, ελέω του κληρονομικού δικαιώματος στην αρχηγία των κομμάτων, άρα και στην κυβέρνηση της χώρας, που διαθέτουν οι απόγονοι συγκεκριμένων οικογενειών μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού),  χωρίς καν να αλλάξει το σύνταγμα!

Η παραπάνω διαπίστωση μας οδηγεί στο λογικό συνειρμό ότι τέτοιου είδους κυβερνήσεις και βουλευτές είναι αναμενόμενο ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ανώτερης οικονομικά τάξης...

Το γεγονός ότι οι βουλευτές έχουν ξεφύγει από τη Μέση τάξη είναι τόσο εμφανές που δε χρειάζεται καν απόδειξη, όπως επίσης είναι εμφανές ότι η Μεσαία τάξη τείνει να εκλείψει, δίνοντας τη θέση της σε μία μάζα νεόπτωχων (στην τσέπη ή/και στο πνεύμα) χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο και ταξική, εθνική ή θρησκευτική συνείδηση, καθώς έχει υπάρξει σημαντική προεργασία για αυτό, μέσω των ΜΜΕ και μέσω της εκπαίδευσης.

Δείτε τώρα το υπέρτατο παράδοξο...

Η πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι ενδεχομένως ανήκουν σε μία αναδυόμενη "τάξη" νεόπτωχων (κάτι που δεν ισχύει απόλυτα, αλλά δεχόμαστε την υπόθεση για να συνεχίσουμε το συλλογισμό μας) εξέλεξε ένα κόμμα το οποίο μέχρι τότε χρησιμοποιούσε ριζοσπαστική αριστερή ρητορική, η οποία λες και είναι βγαλμένη από τα γραπτά του Αριστοτέλη σε ό,τι έχει να κάνει με την εκτροπή της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Σε αντίθεση όμως με τη ρητορική του κόμματος τα μέλη της κυβέρνησης ανήκουν  στην πλειοψηφία τους σε τάξη ανώτερη της μεσαίας, των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου μη εξαιρουμένων!

 

Είναι προφανές ότι η πολιτική ελίτ έχει μελετήσει σε βάθος τον Αριστοτέλη και έχει πετύχει να αποκλείσει τη μάζα των νεόπτωχων αλλά επί της ουσίας και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα από την εξουσία, καθώς οι πολιτικοί χώροι τους οποίους μπορεί να επιλέξει και να ταυτιστεί  κανείς  έχουν αποδειχτεί ξεκάθαρα ψεύτικες βιτρίνες που επιδεικνύουν άλλα εμπορεύματα από αυτά που "πωλούνται" στην πραγματικότητα. Μιλάμε για καταστάσεις τύπου σπηλαίου του Πλάτωνα (Πολιτεία κεφ. 7) ή πιο απλά τύπου Matrix. Τα ΜΜΕ έχουν αποδειχθεί ως τα καλύτερα βέλη στη φαρέτρα της.

Επιμύθιο:

 • Νεόπτωχοι ψηφίζουν στην Ελλάδα κόμμα με αριστερή ρητορική (αποδεκτό) και μέλη με καπιταλιστικότατη τσέπη και μεγαλοαστικά - αριστοκρατικά χαρακτηριστικά (παράδοξο). 
 • Η εκλεγμένη κυβέρνηση τελικά υπηρετεί νιαουρίζοντας δουλοπρεπέστατα τους δανειστές που προεκλογικά βρυχόνταν ότι θα πολεμούσε (παράδοξο). 
 • Μετατρέποντας το "Όχι" του δημοψηφίσματος σε "Ναι" (παράδοξο), εγκλημάτισε σε βάρος της έστω κατ' επίφαση υπάρχουσας δημοκρατίας, η οποία ήδη από τους προκατόχους της έχει ουσιαστικά καταλυθεί μέσω της αποδοχής της υπαγόρευσης (dictate - και ο νοών νοείτο) των πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν από "εταίρους", "θεσμούς", "τριπλέτες" και "κουαρτέτα" προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγεί από την κρίση.
 • Μέσα στην προσπάθεια να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας γκρεμίζει κάθε εργασιακό δικαίωμα των ανθρώπων εκείνων που την έφεραν στην εξουσία εξυπηρετώντας καταφανέστατα το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο "εχθρεύεται" (παράδοξο) και "εξοντώνει" τους συνταξιούχους χωρίς διακρίσεις (παράδοξο).
 • Παράλληλα επιτίθεται με μένος κατά της ευρύτερης Μεσαίας Τάξης ισοπεδώνοντάς την (συνεπές) χρησιμοποιόντας το πιό απλό τρόπο: την υπερφορολόγηση.

Με καταλυμένη σε διπλό επίπεδο τη δημοκρατία, χωρίς πολιτικούς που να ανήκουν στη Μεσαία τάξη και που να εξυπηρετούν το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας και σύντομα χωρίς Μεσαία τάξη, ήδη γευόμαστε μία προκαταβολή από την επερχόμενη εκτροπή των εκτροπών.

Με κυβέρνηση μεγαλοαστών - αριστοκρατών με ριζοσπαστική αριστερή ιδεολογία η οποία εξελέγη από κατώτερα οικονομικά στρώματα προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, αλλά εν τέλει δεν το πραγματοποιεί, ζούμε ήδη μέσα σε μία υπέρτατη παραδοξότητα.

Υ.Γ.

Όταν με το καλό έρθει η ευλογημένη ημέρα της επανεκκίνησης, η Δημοκρατία μας θα πρέπει να στηθεί από την αρχή, σε νέες υγιείς βάσεις.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
921 αναγνώστες
5 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016
12:53

Σχόλιό μου στο σημερινό άρθρο - συνέντευξη του Capital με τίτλο "Γιατί το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος"

 


 

Χωρίς να αρνούμαι αυτό που ο χερ Φούστ αναφέρει περί ανάπτυξης μιας αντίληψης οικονομικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία να υποστηριχθεί αποφασιστικά από την ελληνική κυβέρνηση και να μη δημιουργήσει νέα χρέη έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Η έκθεση του ΔΝΤ τα είπε όλα.

 • Το PSI άργησε 2 χρόνια για να σωθούν οι γερμανο-γαλλικές τράπεζες και όλο σχεδόν το αγγούρι το φάγαμε εμείς.
 • Κάθε πρόβλεψη έπεσε έξω οικτρά.
 • Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν υπεραισιόδοξες, οι πολλαπλασιαστές εξωφρενικά άστοχοι, το πρόγραμμα αδιανόητα εμπροσθοβαρές.

Η Ελλάδα όμως έπρεπε να συνεχίσει να πίνει το δηλητήριο.

Στον κόσμο των ανθρώπων, όταν ένας γιατρός κάνει λάθος διάγνωση και δώσει λάθος θεραπεία παίρνει δρόμο και ο ασθενής προσλαμβάνει άλλον. Δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν υπήρξε ούτε υπάρχει άλλος γιατρός για να πάρουμε και δεύτερη γνώμη. Ήμασταν υποχρεωμένοι να πιούμε το φαρμάκι που μας συνταγογράφησαν οι δολοφόνοι μας.

Πέραν τούτου μιάς και μιλάτε για αξιοπιστία...

 • Οι γερμανοί ιθύνοντες διακρίνονται από έναν αυτισμό. Αδυνατούν (ή μάλλον υποκρίνονται ότι αδυνατούν) να θυμηθούν τους λόγους για τους οποίους αυτή τη στιγμή η Γερμανία είναι οικονομική υπερδύναμη αντί  αιώνιος οικονομικός παρίας (όπως της αξίζει στο όνομα των δεκάδων εκατομμυρίων νεκρών των 2 ΠΠ και των λοιπών γενοκτονιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη).
 • Αυτός ο υποκριτικός αυτισμός επεκτείνεται και στην τάχα μου αμνησία για το πως η Ευρώπη εφτασε στο σημερινό σημείο. Φυσικά φταίνε όλοι οι άλλοι και σε καμία απολύτως περίπτωση η άσπιλη, γενναιόδωρη και αλτρουιστική Γερμανία, η οποία ανυπόκριτα, ειλικρινά και χωρίς υστεροβουλίες παλεύει για το αγνό όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για το καλό όλων των λαών της ηπείρου οι οποίοι ούτε το αντιλαμβάνονται, ούτε το υποστηρίζουν ψυχή τε και σώματι.
 • Από εκεί κι έπειτα εκτός από τον αυτισμό σας, κουβαλάτε και μία υπέρμετρη αλλαζονεία (το χούι δεν εγκαταλείπει παρά μόνο μετά θάνατον) και έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο προς όλη την υφήλιο νομίζοντας ότι είστε πλήρεις κάτοχοι της αλήθειας και όλης της γνώσης επί παντός θέματος. ΦΕΥ!


Εν κατακλείδι.
Τα προβλήματά μας μας είναι γνωστά. Πρώτο πρώτο όμως είσαστε εσείς χερ Φουστ. Οι πολιτικοί σας και τα τραπεζικά κοράκια σας.
Δυστυχώς εμείς είμαστε μικροί και αδύναμοι και ο κάθε σπεκουλαδόρος μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι για εμάς προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.

Αν όμως κάποιος έπρεπε να είναι είναι ανυπόληπτος και αναξιόπιστος αυτός δε θα έπρεπε να είναι άλλος από τη χώρα σας, τους πολιτικούς σας και τις επιχειρήσεις σας. Δυστυχώς για όλους μας, διαχειρίζεστε τεράστια ποσά και ο πλούτος χαλαρώνει κρίση και συνείδηση.

Χωρίς να αναφερθώ στους δύο ΠΠ, στις σφαγές στην Ελλάδα, στις αποζημειώσεις που δεν δόθηκαν, στα αίσχη της (Ανατολικής) Γερμανίας στην προ της πτώσης του τείχους εποχή κλπ, θα σας υπενθυμήσω φρέσκα πράγματα όπως α) την ανήθικη ατμομηχανή της βιομηχανίας σας, τη VW με τις πειραγμένες μηχανές που ξεγελάγανε τις μηχανές μετρήσεων καυσαερίων επειδή δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε μία τίμια σύγκριση με τις μηχανές του ανταγωνισμού, β) το σκάνδαλο της Siemens, γ) τα γερμένα υποβρύχια, δ) το σκάνδαλο της ΜΑΝΝ, ε) τα συνεχή πρόστιμα στην DB για τη χειραγώγηση της αγοράς κλπ κλπ κλπ.

Ποιός είναι ο αξιόπιστος;

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
601 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016
11:13

Εχθές ο οικοδεσπότης μας (capital.gr) δημοσίευσε μία συνέντευξη της βελγίδας επιτρόπου για την απασχόληση (κάτι σαν υπουργός εργασίας της Ε.Ε.) κας Marianne Thyssen.

Κατά την ταπεινή άποψή μου, όλη η συνέντευξη χαρακτηρίζεται από politically correct ερωτήσεις και απαντήσεις, γεγονός το οποίο (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη) την καθιστά έναν χλιαρό κι άνοστο λαπά.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Διορθώσεις πρέπει να γίνουν το δίχως άλλο. Πολλές σε αριθμό και σε πολλά πεδία της ζωής και της οργάνωσης της πατρίδας μας. Όμως οι  διορθώσεις αυτές, πρέπει να γίνουν με τη σωστή σειρά και με σωστές προοπτικές για τους λαούς (εν προκειμένω για τον ελληνικό λαό), γιατί αν μη τι άλλο, η πολιτική και η οικονομική επιστήμη ως κοινωνικές επιστήμες, έχουν σκοπό τους να συνδράμουν στην επίτευξη της ευτυχίας των ανθρώπων και όχι των εταιρειών και των αριθμών, ενώ υποτίθεται ότι ένας από τους σκοπούς της Ε.Ε. είναι και η ευημερία των λαών που "συνεταιρίσθηκαν" σε έναν υποτίθεται εύνομο και αλληλέγγυο οργανισμό.

Πρώτα πρώτα να καταστήσουμε ξεκάθαρο ότι με βάση όλα τα οικονομικά εγχειρίδια το θέμα των μισθών βρίσκεται στη 16η θέση στη λίστα των παραγόντων που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα μίας οικονομίας.
Προέχουν λοιπόν άλλοι 15 παράγοντες όπως π.χ. η γραφειοκρατία, οι φορολογικοί συντελεστές, το κόστος χρήματος, η ταχύτητα λειτουργίας της δικαιοσύνης κλπ.

Κατόπιν να συμφωνήσουμε, ότι επειδή όλον αυτόν τον καιρό αμφότεροι, κυβερνήσεις (όλες χωρίς εξαίρεση) και δανειστές μας πότισαν και εξακολουθούν να μας ποτίζουν με λάθος φάρμακο (το έχει αποδεχτεί μέχρι και το ΔΝΤ), έχουμε μπει εδώ και καιρό στο περίφημο καθοδικό σπιράλ χωρίς δυνατότητα πλέον να εξέλθουμε. 
O καρκίνος έχει κάνει μετάσταση σε εγκέφαλο, νεφρά, συκώτι και πάγκρεας και έχουμε πεθάνει χωρίς να το γνωρίζουμε!
Όλα τα άλλα είναι λόγια ν' αγαπιόμαστε κυρία Thyssen και κ.κ. δημοσιογράφοι που παίρνετε τη συνέντευξη.

Άν θέλετε λοιπόν να μας δώσετε συμβουλές μιλήστε επί της ουσίας κι αφήστε τις γνωστές εύκολες καραμέλλες όπως αυτήν της παραοικονομίας, που πρέπει να πεισθούμε ντε και καλά ότι ανέρχεται στο διαστημικό ποσόν των 40 - 50 δις ήτοι 22% με 27% του ΑΕΠ !!! Άν θέλετε να μας δώσετε συμβουλές, ξεκινήστε από τους 15 πρώτους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και όταν ξεμπερδέψετε με όλους αυτούς έλατε να μας κάνετε διάλεξη για τον 16ο.

Όσο για το περίφημο θέμα της κινητικότητας των εργαζομένων και της δια βίου μάθησης, αυτά είναι δόγματα της παγκοσμιοποίησης, καλυμμένα από ένα όμορφο και αληθοφανή μανδύα για ίσες ευκαιρίες, για την ικανότητα προσαρμογής μας στις αλλαγές που έρχονται στη ζώη μας κλπ. Πίσω όμως από αυτά βρίσκονται οι προθέσεις για συμπίεση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων προς τα κάτω. Πίσω από αυτά τα δόγματα βρίσκεται η απάνθρωπη αδιαφορία για την πλήρη κατάρρευση των ζωών εκείνων οι οποίοι σε μία προχωρημένη ηλικία και όντας εξαιρετικά εξειδικευμένοι σε ένα γνωστικό αντικείμενο θα χάσουν τη δουλειά τους και θα κληθούν να κάνουν μία νέα αρχή. Για ποιά νέα αρχή μιλάμε όταν ένας άνθρωπος π.χ. 55 ετών χάσει τη δουλειά του; Το πολύ να βρεί καμία θεσούλα security, ή delivery (αν έχει και ξέρει να οδηγάει παπί). €600 maximum και ΑΝ ! Τότε, θα μου πείτε, θα αναλάβει πρωτοβουλία το "κοινωνικό κράτος" και θα βοηθήσει τον καημένο πολίτη. Πρώτα όμως θα πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια φτώχειας! Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι!

Τέλος, το πιό τραγικό απ' όλα στο εν λόγω άρθρο είναι η αναφορά στο ότι όλα τα παραπάνω θα τα επεξεργαστούν κάποιοι "ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες" (εδώ φοβάμαι σφόδρα) η εργασία των οποίων θα προωθηθεί για "διάλογο" μεταξύ κοινωνικών εταίρων, ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας. Αν όμως σε μία δημοκρατία έχεις κάποιον να σου υπαγορεύει (dictate - κι ο νοών νοείτω) το τι πρέπει να κάνεις, τότε η δημοκρατία έχει δυστυχώς καταλυθεί.


Ναι δέχομαι ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δε συμφωνώ όμως στην υπερβολή και στο ξεχείλωμα των πάντων. Συμφωνώ ότι πολλά πράγματα έχουν φτάσει σε υπερβολή. Διαφωνώ όμως στο να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Μέτρον άριστον.

Δυστυχώς φίλες και φίλοι, το θέμα έχει να κάνει ξεκάθαρα με το πολιτικο-κοινονικο-οικονομικό μοντέλο στο οποίο θέλουν να εφαρμόσουν στην Ε.Ε. οι μη εκλεγμένοι χαρτογιακάδες που την διοικούν (αυτοί που όταν λήξει η θητεία τους τους προσλαμβάνει η Goldman Sachs).

Το πείραμα της κινεζοποίησης της Ευρώπης και της επιστροφής στο μεσαίωνα έλαχε να ξεκινήσει από την πατρίδα μας η οποία από συστάσεώς της αποτελεί το βασικό πειραματικό σωλήνα των κοινωνικών εξελίξεων της γηραιάς ηπείρου. Μας μένει να δούμε την εξέλιξη αυτού του πειράματος και την εφαρμογή των αποτελεσμάτων του και στους υπόλοιπους λαούς.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
6507 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015
10:42

Schaueble: Η ΕΕ έκανε για την Ελλάδα περισσότερα από ό,τι για οποιαδήποτε άλλη χώρα

Διόρθωση: Η ΕΕ έφαγε από την Ελλάδα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

 • Μόνο η πρόσφατη άνευ ανταλλαγμάτων απαλλωτρίωση των ελληνικών τραπεζών αρκεί χερ Schaueble.
 • Μόνο το, κατά παράβαση κάθε έννοια ελεύθερης αγοράς και καπιταλιστικής λογικής, εγκληματικό PSI  αρκεί χερ Schaueble.
 • Δεν μπαίνω καν στον κόπο να αναφερθώ στα σκάνδαλα που έχουν αποκλειστικά γερμανικά ονόματα...

Και μη νομίζετε ότι δε βλέπουμε τι έπεται στη συνέχεια χερ Schaueble. Οι σκοποί σας είναι διάφανοι.

Ξέρουμε καλά ότι έχετε βάλει στο μάτι τα ακίνητά μας (αστικά, τουριστικά και επιχειρηματικά), τα καράβια μας, τον ορυκτό μας πλούτο, την ενέργειά μας, τα νερά μας και φυσικά ξέρουμε ότι θέλετε να μας μετατρέψετε σε σκλάβους εργάτες με αμοιβές αντίστοιχες με αυτές της Κίνας με αφεντικά εσάς...

Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή τη στιγμή είμαστε απόλυτα αδυναμοι και αβοήθητοι, έρμαια στις ορέξεις σας. Να είσαστε όμως σίγουρος χερ Schaueble ότι ο καιρός έχει γυρίσματα και μην ξεχνάτε ότι αυτός που πάντα τρώει τα μούτρα του στο τέλος είναι ο λαός σας.

χερ Schaueble.

Οψόμεθα...

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<456789101112>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις