ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ.
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


528 αναγνώστες
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014
13:41

Διαβάστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το εξαιρετικό άρθρο "Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η KfW και η Βασιλεία ΙI" του κυρίου Νικόλαου Καρατσόρη στο Capital.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας...
 

Το σχόλιό σας
1081 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014
12:11

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το θέμα του Ελληνικού και ειδικότερα για το αν υπάρχουν διαδικασίες με τις οποίες προστατεύονται τα συμφέροντα του δημοσίου και κατ' επέκταση του ελληνικού λαού, αφού η τεράστια έκταση πάει να πέσει στα χέρια του μοναδικού ενδιαφερόμενου, έναντι της ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ τιμής των € 80 ανά τ.μ.


Διαδιακασίες; Δίκαιο αντίτιμο; Διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου (άρα του λαού);
Εδώ γελάνε φίλες και φίλοι και ο γέλωτας δεν έχει να κάνει με τα δημοσιευόμενα άρθρα, αλλά με την ανυπαρξία των παραπάνω.

Το θέμα έχει ως εξής:
Η κρίση (και ζήτω της) έχει ως αποτέλεσμα τη λόρδα.
Η λόρδα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα "λιπαρά" (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στον εγκέφαλο, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε καθεστός κινδύνου.
Τα λιγότερα λιπαρά και η ενεργοποίηση του ενστίκτου επιβίωσης, έχουν ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της διαδικασίας της ΣΚΕΨΗΣ.

Συμπέρασμα πρώτο: Η κρίση (και πάλι ζήτω της) οδηγεί τους πολίτες στη σκέψη.

Η σκέψη με τη σειρά της, συνεπικουρούμενη και από κάποιες άλλες συγκυρίες που η κρίση γεννάει, μεταξύ άλλων οδηγεί σε διαπιστώσεις.
Οι διαπιστώσεις στην περίπτωση της Ελλάδας έχουν να κάνουν με τα σκουπίδια που είναι κρυμμένα κάτω από το χαλί επί σειρά ετών.

Συμπέρασμα δεύτερο: Η κρίση αποκαλύπτει τα προβλήματα και τις παθογένειες.

Εδώ ακριβώς πρέπει να φωνάξουμε με όλη τη δύναμή μας: ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.

Όμως ενώ ο καλός Θεός μας ανοίγει τα μάτια της διανοίας μας, έρχονται οι "δυνάμεις του σκότους" και μας λένε ανερυθρίαστα και δίχως καμίαν αιδώ - και δυστυχώς όχι για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης: "Δεν πάτε να βλέπετε, να διαπιστώνετε, να σκέφτεστε ό,τι θέλετε εσείς. Εμείς κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε πάντα κουμάντο. Εδώ είναι τσιφλίκι μας κι εσείς είσαστε οι κολίγοι μας. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και ας σκούζετε όσο θέλετε".

Συμπέρασμα τρίτο: Το θράσος και η υποκρισία περισσεύει. Ακόμα (ή ειδικά) και από τη "μαφία". Ακόμα και μέσα στο βαθύ σκοτάδι της κρίσης.

Συμπέρασμα τέταρτο: Καμία Ευρώπη και καμία τρόικα δε θα μας σώσει. Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Ζήτω η κρίση.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2136 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014
09:23

Το παρακάτω κείμενο είναι σχόλιο που έγραψα στο χθεσινό άρθρο του κυρίου Μαυρίδη με τίτλο "Έχουμε πάψει να είμαστε κανονικοί άνθρωποι!".Πλίνθοι, μίδροι, κέραμοι, ατάκτως ερριμμένα.

Άλλο ένα άρθρο στο οποίο ο αρθρογράφος ανακατώνει σοφά και ασυνάρτητα λόγια.

Όλοι οι άνθρωποι, καλοί και κακοί, είναι κανονικοί φίλες και φίλοι και μην κοιταχτείτε στον καθρέπτη.
Είναι ξεκάθαρο ότι το άρθρο θέλει από τις πρώτες γραμμές κιόλας να σας δημιουργήσει Ενοχικά σύνδρομα προκειμένου να το αποδεχτείτε.

Κι όμως...
Κανονικοί είναι ακόμα και οι φιλελεύθεροι Μαοϊκοί.
Κανονικοί είναι ακόμα και κάποιοι χριστιανοί ορθόδοξοι που είναι ρατσιστές.
Βέβαια οι τελευταίοι, εφ' όσον είναι ρατσιστές, σίγουρα είναι Χ.Ο. μόνο στα λόγια, αφού στερούνται αγάπης προς τον πλησίον. Θα πρότεινα σε αυτούς να μελετήσουν την παραβολή του καλού σαμαρίτη (και όχι του καλού πατερούλη Σαμαρά - χα χα).

Τελικά υπάρχουν κι άλλοι ρατσιστές πέραν της Χ.Α. Άκου εκεί "κανονικές απόψεις" και "κανονικές ζωές" !!!

Αυτά κύριε Μαυρίδη να τα γράψετε όταν αναφέρεστε στη βιομηχανία. Να τα γράψετε όταν αναφέρεστε στις μηχανές και τα προϊόντα και όχι στους αυτεξούσιους ανθρώπους τους φέροντες νόηση και ψυχή.
Ο άνθρωπος δεν ψηφιοποιείται. Δε μπαίνει σε καλούπια η ανθρώπινη φύση. Σα να θέλεις να κλείσεις έναν κυκλώνα μέσα σε ένα κουτί. Και μόνο η σκέψη αυτή αποτελεί τεράστια ύβρι.

Όλες οι εκφάνσεις της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς, ακόμα και οι πιό ακραίες και λανθασμένες είναι κανονικότατες. Άλλο που μπορεί να μην γουστάρουμε, ή ακόμα και να μισούμε κάποιους τρόπους (σκέψης, ζωής, συμπεριφοράς κλπ)...

Αυτό είναι και το μεγαλείο του ανθρωπίνου είδους άλλωστε και η ειδοποιός διαφορά του από τα ζώα: Η σκέψη και μάλιστα η απεριόριστη ποικιλία αυτής. Αυτός ο πλουραλισμός μάλιστα είναι μία από τις αιτίες της προόδου της ανθρωπότητας. Είναι υγεία! Το αντίθετο, είναι αρρώστια και σκοτάδι.

Τι πάει να πει ανατολικός, δυτικός, βόρειος ή νότιος τρόπος ζωής;

Κατέχει κανείς την αποκλειστικότητα στην αλήθεια και την ορθότητα των πράξεων;
Δικαιούται να υποστηρίζει κανείς ότι ο τρόπος ζωής που ακολουθεί είναι ανώτερος από αυτόν που ακολουθεί κάποιος άλλος;
Φευ! Οποία ματαιότης.

Κάτι τέτοιο αποτελεί δόγμα και δόγματα έχουν μόνο οι θρησκείες και ο φασισμός σε όλες του τις εκφάνσεις.

Ο κάθε ένας άνθρωπος έχει (και κατά Βολταίρο - μιάς και μιλάμε για δυτικό τρόπο) το αναφαίρετο δικαίωμα να υποστηρίζει τον τρόπο ζωής που ακολουθεί και να το διατυμπανίζει όσο θέλει, όπως κάνει άλλωστε και ο κύριος Μαυρίδης από το συγκεκριμένο βήμα.

Η προσπάθεια όμως κάποιου να επιβάλλει το δικό του τρόπο ζωής στους άλλους , ανάλογα με πως προσπαθεί να το πετύχει (όπως π.χ. να κάνει τους "άλλους" να αισθανθούν μειονεκτικά για αυτό που είναι), μπορεί να έχει σφόδρα δημοκρατικό χαρακτήρα, σφόδρα φασιστικό, καθώς και ενδιάμεσες αποχρώσεις.

Βέβαια η προσωπική μου άποψη είναι ότι σε κάθε τέτοια προσπάθεια, στο βάθος υποκρίπτεται μία υπεροψία κι ένας ελιτισμός, ότι ο ακολουθών τον Χ τρόπο ζωής είναι κάτοχος της μόνης και πραγματικής αλήθειας και όλοι οι άλλοι είναι υπανάπτυκτα ανθρωπάρια. Λάθος. Η αλήθεια βρίσκεται, τις περισσότερες φορές, κάπου ενδιάμεσα και πρέπει να υπάρξει αληθινός διάλογος μεταξύ των ανθρώπων για να την ανακαλύψουν.
Η ανθρωπότητα πρέπει να μάθει επιτέλους να διαλέγεται, γιατί ανεξαιρέτως ΟΛΟΙ, ανατολικοί - δυτικοί - βόρειοι και νότιοι εδώ και χιλιάδες χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας δεν έχουν μάθει να κάνουν διάλογο. Μόνο πόλεμο.

Εδώ είναι και η σοφία του Χριστού (τους πιστούς του οποίου έντεχνα ο αρθρογράφος χλεβάζει): "Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν..."
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ.
Σου ανοίγω μία πόρτα και σου δείχνω το δρόμο (τρόπο) μου. Δεν αναγκάζω κανέναν να τον ακολουθήσει.

Έτσι πρέπει να κάνει και ο "θιασώτης" του "ορθού λόγου" η "πολιτισμένη" δύση με τα τάχα μου χριστιανικά θεμέλια.
 Αναφορικά στο θέμα της παιδείας, θα συμφωνήσω απόλυτα.
Ο διάλογος είναι επιβεβλημμένος. Όμως, με πλήρη και ισότιμη συμμετοχή, χωρίς πατρώνες και χωρίς κανένας να έχει το πάνω χέρι.

Όταν όμως έχεις στο υπουργείο φυντάνια όπως Ράλλης, Βαρβιτσιώτης, ΓΑΠ, Σπηλιωτόπουλος, Διαμαντοπούλου, Σημήτης, Κακλαμάνης, Αρσένης, Ευθυμίου, Κωτσίκου, κλπ κλπ τι μεγαλύτερο μπορείς να περιμένεις από μία τρύπα στο νερό;
 Υ.Γ.
Τα όνειρα θα λάβουνε εκδίκηση.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2231 αναγνώστες
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014
13:59

Εξαιρετικά ενοχλητικό έχει καταντήσει το γεγονός ότι κυκλοφορούν αριστερά και δεξιά πλήθος άρθρων από τάχα μου σοβαρές "πένες", στα οποία από την αρχή μέχρι το τέλος λοιδωρείται κάθε τι το ελληνικό:


Προθάλαμος του τρίτου κόσμου η Ελλάδα (μαμελούκοι οι έλληνες) και φυσικά καμία σχέση με το αγνό υπέρτατο πρότυπο στο οποίο πρέπει να μεταμορφωθούμε κατά τον ίδιο τρόπο που η κάμπια μεταμορφώνεται σε πεταλούδα: ΤΗ ΔΥΣΗ. Τη μητέρα του πολιτισμού και του ορθού λόγου (...), την πατρίδα πάσης φυσιολογικότητας και κανονικότητας.

Έτσι:
 

 • Η Ελλάδα διατηρεί την αποκλειστικότητα στη σχιζοφρένεια, αφού ΟΛΟΙ μας πάσχουμε από κρίση ταυτότητας.
 • Σε όλες τις άλλες χώρες ζούνε αποκλειστικά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι και στην Ελλάδα ο homo abnormalis. Λες και η διαφορετικότητα απαγορεύεται κυρίες και κύριοι.
  Παρακαλώ σε όλα τα άρθρα να παρατίθεται ο ορισμός του φυσιολογικού ανθρώπου, κατά τον αρθρογράφο.

  Αφού όμως ο γέρος είπε "ανήκουμε εις τη δύση" πρέπει να γίνουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δυτικοί σε όλα. Τελεία και παύλα.
  Τουρκόσπορε έλληνα ακόμα να βγάλεις τη φουστανέλλα να βάλεις τα παντελόνια και να μιλάς αγγλο-φραντσέζικα; Πότε θα το κάνεις; Πότε επιτέλους θα γίνεις ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ;
 • Οι επιλεγόμενοι ελληνάρες μπορούν να είναι μόνο γραφικοί και τίποτα παραπάνω.Λές και επειδή το γράφει ο Λιακόπουλος στις αρλούμπες του, όλοι οι ελληνάρες πιστεύουν ότι υπάρχουν οι Ελ, ότι μας προστατεύει η αόρατη ομάδα Έψιλον με τα υπερόπλα του Γκιόλβα και καταγόμαστε από το Σείριο και είναι αθεράπευτοι συνομοσιολόγοι.
   
 • Η Ορθοδοξία και οι ορθόδοξοι παρουσιάζονται σαν παλαιολιθικές γραφικότητες, ενδεχομένως εξ ανατολών ορμόμενες, φέρουσες πλήθος ανατολίτικων κουσουριών (αφού ως γνωστόν η Ανατολή μόνο κουσούρια μπορεί να φέρει), πρεσβέβουσες τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και στο βάθος την ιερά εξέταση!
  Φυσικά δεν μπορεί κάποιος άνθρωπος να είναι και ορθόδοξος και "δυτικοπρεπής" και "φυσιολογικός".
  Επίσης το να πιστεύεις κάπου αλλού (και δεν περιορίζομαι στην Ορθοδοξία) πέρα από τους κανόνες των αγορών, το κέρδος και τον καθαρό ορθό λόγο δεν είναι τίποτε άλλο παρά αναχρονισμός, οπισθοδρόμιση και δεισιδαιμονία (με άλλα λόγια Ανατολή. Πφφφφ). Καμία σχέση δηλαδή με το "κανονικό" και το "φυσιολογικό".
  Οποία ημιμάθεια για να μην πω τίποτα χειρότερο.
   
 • Αν μάλιστα κάποιος ορθόδοξος - ελληνάρας - μη φυσιολογικός σε δεί στο δρόμο και αντιληφθεί ότι το πετσί σου έχει πιό σκούρο χρώμα από το αγνό, σταρένιο, ελληνικό χρώμα που έχει ο ίδιος, αλλίμονό σου! Είσαι νεκρός!
  Είναι όλοι τους Χρυσαυγήτες και φυσικά όλοι οι Χρυσαυγήτες είναι αγριοι εγκληματίες που διψάνε για αίμα. Τύφλα να έχει ο Χάννιμπαλ.

   

Όμως στα πλαίσια του αισχρού ΦΑΣΙΣΜΟΥ με το μανδύα του "politically correct" (πολιτική ορθότητα) που είναι η "κανονικότητα" και το "φυσιολογικό" σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ένας άνθρωπος, ένα έθνος, ένα κράτος δεν θα πρέπει να έχουν κάποια δική τους ιδιαίτερη ταυτότητα και φυσικά σε καμία των περιπτώσεων δε θα πρέπει να γίνονται από κανέναν πολίτη, ή φορέα, αδιάκριτες ερωτήσεις του τύπου "ποιό είναι το θρήσκευμα του ανθρώπου εκείνου που φιλοδοξεί να κυβερνήσει;"

Όσο για τις επαναστάσεις, αυτές πρέπει να στρέφονται, ελεύθερα και αποκλειστικά, ενάντια στο "δαίμονα της συντήρησης, της οπισθοδρόμισης, του παλαιού". Αναρωτιέμαι όμως... ποιός είναι ο ορισμός της προόδου;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 


Απαιτείται επειγόντως ανοικτός και ειλικρινής εθνικός διάλογος με καθολική συμμετοχή, καθώς επίσης και τροποποίηση της δημοκρατίας μας επι το δημοκρατικότερο

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
865 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014
11:45

Η παρούσα ανάρτηση είναι αντιγραφή σχολίου μου στο σημερινό άρθρο του κυρίου Μαυρίδη με τίτλο Υπάρχουν και χειρότερα.

 


Καλημέρα.

Ξεκινάω με λίγο Κάλβο για να μπούμε στο κλίμα:
"Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία".

 

Νατα μας πάλιιιι.

Άλλη μία αισχρή επίθεση τρόμου και ψυχολογικού εκβιασμού. Πλησιάζουν βλέπετε επικίνδυνα οι ευρωεκλογές και η διαφαινόμενη πανολεθρία του πράσινου και μπλε ΠΑΣΟΚ.

 • Αν έτσι και αν γιουβέτσι.
 • Αν πάμε στη δραχμή θα πεθάνουμε.
 • Θα έχουμε ένα νέο πολύ χειρότερο μνημόνιο.
 • Θα κυρήξουμε - ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ - πόλεμο στους εταίρους δανειστές μας (βέβαια προς το παρόν δεν είναι δανειστές μας, αλλά εγγυητές των δανείων μας), οι οποίοι είναι ικανοί να μας εκδικηθούν άγρια. ΠΡΟΣΟΧΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!
 • Αρμαγγεδών.
 • Αποκάλυψη.
 • Έρχεται ο Αντίχριστος (όχι ο Xristos666).
 • Μετανοείτε λοιπόν όσοι αμαρτωλοί ονειρεύεστε τη δραχμούλα και καθίστε στα αυγά σας, όπως καθήσατε σαν καλές κότες και το καλοκαίρι των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Όλα όμως τα σενάρια δευτέρας παρουσίας του αρθρογράφου είναι ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ.
Όπως ο κος Μαυρίδης μας εξιστορεί τα (ξεκάθαρα υπαγορευόμενα από το πράσινο και μπλέ ΠΑΣΟΚ) τραγικά επακόλουθα της Νέας και προς Θεού ΟΧΙ της παλιάς δραχμής και φυσικά δεν μπορεί να τα αποδείξει, το ίδιο μπορώ να κάνω κι εγώ από την ανάποδη. Εγώ είμαι και οικονομολόγος.

Λέω λοιπόν εγώ, ότι αν πάμε στη δραχμή, μετά από τα πρώτα ζόρια, αφού μάθουμε να είμαστε αλληλέγγυοι ο ένας με τον άλλο και αφού διαπιστώσουμε με εκπληξη ότι έχουμε συναχωθεί από το κρύο (ελλείψει πετρελαίου), έχουμε αδυνατίσει (ελλείψει εισαγόμενου κρέατος), αλλά δεν έχουμε πεθάνει όπως μας τάζει σήμερα ο αρθρογράφος, θα αρχίσουμε να κοιταζόμαστε, ελεύθεροι από τον ΦΟΒΟ και χέρι χέρι θα πιάσουμε ΔΟΥΛΕΙΑ και θα απογειώσουμε (και θα ελευθερώσουμε) επιτέλους τη δόλια την πατρίδα μας.
Οι αγορές και οι εταίροι μας, το μόνο που θα κάνουν είναι να εκτιμήσουν την προσπάθειά μας και να μας επιβραβεύσουν.
Αν μάλιστα δεν κάνω λάθος, μέσα από πλήθος άρθρων του, το Capital μας διδάσκει ότι οι αγορές έχουν ΒΡΑΧΕΙΑ ΜΝΗΜΗ.

Το παραπάνω είναι ένα υποθετικό σενάριο βγαλμένο από το μυαλό μου και όχι η ακριβής άποψή μου.
Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι τα σενάριο της δραχμής είναι καλό ή κακό, δεδομένων των συνθηκών (Αγγλικό δίκαιο, μνημόνιο κλπ).
Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα ήταν καλό, αν ο Γιωργάκης μας χρεοκοπούσε και άλλαζε το νόμισμά μας, αντί να μας βάλει σε μνημόνια, PSI και εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Σήμερα θα είχαμε μία καθαρή πολιτική σκηνή (τουλάχιστον σε ποσοστό 80%) χωρίς Βενιζέλους, Σαμαράδες και Τσίπρες, θα είχαμε αρχίσει να παίρνουμε τα πάνω μας και δε θα συνέχιζε η εξόντωσή μας και ο τεμαχισμός των σαρκών μας.

Κλείνω με ένα αγαπημένο απόφθεγμα, ενός αγαπημένου τραγουδιού, ενός αγαπημένου τραγουδοποιού:

It's better to burn out than fade away.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
19/7Πατρώα θρησκεία