ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


567 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014
11:47

Καλημέρα. Χριστός Ανέστη.

Ναι το παραδέχομαι. Πρώτα και πάνω απ' όλα φταίει το κακό μας το κεφάλι.

Ναι πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να είμαστε αυστηροί κριτές του εαυτού μας και μετά των άλλων.

Ναι με θάρρος και ανδρισμό πρέπει να αποδεχόμαστε και με το παραπάνω το μερίδιο των ευθυνών μας.

Καμία αντίρρηση. Το έχουμε πει άλλωστε πολλές φορές αυτό.

Αρνούμαι όμως να δεχτώ την ωραιοποίηση από πλήθος αρθρογράφων του ΔΝΤ και του ρόλου του, με το επιχείρημα ότι τάχα μου "μας χορηγείται χημειοθεραπεία για να επιβιώσουμε και μοιραία σκοτώνονται και υγιή κύτταρα", γιατί δεν βλέπω να μας χορηγείται χημειοθεραπεία, παρά κώνειο. Όχι και να αγιοποιούμε τον Στρος Κάν, τη Λαγκάρντ, τον Τόμσεν και δε συμμαζεύεται. Ούτε και να τους δαιμονοποιούμε ζητάω. Θέλω απλά να βλέπουμε καθαρά τα πράγματα, προκειμένου να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού μας όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή, Στο κάτω κάτω της γραφής, ποιά είναι η υποχρέωση κάθε κράτους και των εκλεγμένων κυβερνήσεων με βάση τις αρχές της δημοκρατίας και των συνταγμάτων;

Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των πολιτών, ή μήπως κάτι άλλο;
 

Δεν αμφισβητώ ότι το ΔΝΤ είναι ο έσχατος δανειστής, ότι πάει σε ήδη κατεστραμμένες χώρες με τρομερά προβλήματα, με σκοπό να βοηθήσει για να αποφευχθούν ευρύτερες κρίσεις κλπ κλπ.
Πέραν όμως των παραπάνω αναφερθέντων και βασιζόμενος στα μέχρι τούδε πεπραγμένα, δεν έχω πλέον την παραμικρή αμφιβολία, ότι το ΔΝΤ (το ίδιο πιστεύω και για την Ε.Ε.) εξυπηρετεί και διάφορα συμφέροντα και ότι δημιουργεί σκόπιμα καταστάσεις, τις οποίες κάποιοι εκμεταλλεύονται προκειμένου να υπάρξουν υπερκέρδη, φυσικά εις βάρος των λαών. Όπως επίσης (καλοπροαίρετα σκεφτόμενος) δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το ΔΝΤ δεν έχει πλήρη τεχνογνωσία για την επίλυση των κρίσεων, παρά στις περισσότερες των περιπτώσεων πάει στα τυφλά, με μοναδικό μπούσουλα τη θεωρία (ποιά όμως είναι τελικά η θεωρία;), η οποία στο τέλος αποδεικνύεται ανεπαρκής εις το τετράγωνο (εναλλακτικά, αν το ΔΝΤ και γενικότερα η Τρόικα έχουν τη τεχνογνωσία για τη λύση της κρίσης, τότε η απουσία αποτελέσματος υποδηλώνει ξεκάθαρα δόλο). Δείτε και τη δική μας περίπτωση:

 • Μία καθυστέρηση μερικών μηνών στο PSI και όλο το κούρεμα το "έφαγαν" σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα έλληνες. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό το γεγονός και κατα πόσο σχετίζεται με τις ευρωπαϊκές τράπεζες που "πρόλαβαν" να πετάξουν από τα χέρια τους τη "βόμβα" του ελληνικού χρέους που είχαν αγορασμένο;
 • Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το χρέος μας, από χρέος προς τράπεζες, funds, επενδυτές και εν γένει τις "αγορές" κατέστη μέσω του EFSF χρέος προς τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης;
 • Ένα τυχαίο (;) λάθος στους πολλαπλασιαστές και η ζημιά μας δεν μετριέται. Η δήλωση "συγγνώμη κάναμε λάθος, οι προσπάθειές σας όμως δεν πρέπει να σταματήσουν" μόνο κυνική και ίσως απάνθρωπη ακούγεται στα αυτιά μας.
 • Γιατί ενώ είναι γνωστές σε όλους μας - και στην Τρόικα - εδώ και χρόνια οι γενεσιουργές αιτίες των προβλημάτων της αγοράς και της οικονομίας - οι οποίες δεν είναι άλλες από τη στρεβλή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού - δεν έχει απαιτηθεί από την Τρόικα day one να διορθωθεί αυτή η λειτουργία; Τόσους εκβιασμούς μας παρουσίασε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ότι μας έκανε η Τρόικα με αφορμή την εκταμίευση των δόσεων. Γιατί δεν μας έκαναν και τον πλέον σημαντικό και ουσιώδη; Σε τόσους εκβιασμούς υπέκυψε η κυβέρνηση. Σε αυτόν δε θα υπέκυπτε;
 • Γιατί γίνεται αποδεκτή από την Τρόικα η αλλαγή του νόμου προκειμένου να πωληθούν με ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων (με την οποία θα επιβαρυνθεί στη συνέχεια ο ελληνικός λαός) οι συμμετοχές του ΤΧΣ στις τράπεζες;

Ας προσέχανε κι αυτοί οι λαοί κι εμείς;
Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο λυπάμαι.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την ένθερμη υποστήριξη του ΔΝΤ, με την επίρριψη της ευθύνης κατ' αποκλειστικότητα στους απανταχού ντόπιους.

Αυτό καταντάει απόλυτος ραγιαδισμός και αυτοεξευτελισμός.

Λες και στην πορεία προς την καταστροφή και την χρεοκοπία δεν έχουν βάλει άλλοι το χέρι τους. Λες και όλοι έχουν την εντύπωση, ότι η πατρίδα μας είναι κυρίαρχο κράτος και ασκει ανεπηρέαστα την πολιτική της, μέσα σε έναν αγγελικό και δίκαιο κόσμο όπου κανένας δυνατός δεν ασκεί επιρροή στις μικρές και αδύναμες χώρες και δεν τις εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως. Για όσους μάλιστα δεν το έχουν καταλάβει, γιατί δεν το έχουν διδαχθεί ξεκάθαρα στο σχολείο, ας το πληροφορηθούν έστω και τώρα: Η πατρίδα μας ποτέ δεν απελευθερώθηκε. Το 1821 δεν δικαιώθηκαν οι αγώνες και οι θυσίες των ηρωικών προγόνων μας. Το 1821 απλά αλλάξαμε δεινάστη και αλλάξαμε πάλι μετά τον εμφύλιο, οπότε και περάσαμε από μία σφαίρα επιρροής σε μία άλλη. Μήπως νομίζετε ότι η κατάντια του κράτους και της δημοκρατίας μας είναι ανεξάρτητη από το παραπάνω γεγονός; Μήπως επίσης νομίζετε ότι η μορφή της κοινωνίας και της οικονομίας της Ελλάδας  όπως αυτή θα διαμορφωθεί μέσα από τη "χημειοθεραπεία" που μας επιβάλλεται θα οδηγήσει σε κάτι καλύτερο, λαμπρότερο και υγιέστερο; Επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές επιφυλάξεις περί τούτου.


Πρέπει λοιπόν να αποδίδουμε τα του Kαίσαρος τω Kαίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ για να λέμε ότι αρθρογραφούμε με σοβαρότητα και ασκούμε λειτούργημα υπέρ του λαού και της δημοκρατίας.

Για να τεκμηριώσω την άποψή μου ότι δεν φταίνε πάντα και κατ' αποκλειστικότητα οι λαοί και οι κυβερνήσεις (χωρίς να έχω σκοπό να απορρίψω το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την καταστροφή μας), θα σας δώσω δύο τρανταχτά παραδείγματα χωρών, μάλιστα όχι του τρίτου κόσμου, οι οποίες υπέστησαν στην κυριολεξία επίθεση από εξωγενείς παράγοντες τους οποίους το απάνθρωπο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα, με τη σύμφωνη γνώμη του απανταχού (σε αισχρό βαθμό εξαρτημένου από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα) πολιτικού προσωπικού, έχει επιτρέψει να γεννηθούν και να γιγαντωθούν, σε βάρος κάθε έννοιας δημοκρατίας και μέριμνας υπέρ των λαών.

Η  Μεγάλη Βρετανία και η Ιαπωνία υπέστησαν λοιπόν ασύλληπτου ύψους ζημιές από το σπεκουλάρισμα με το νόμισμά τους από το γνωστό σε όλους μας "πολιτικό ακτιβιστή" Τζώρτζ Σώρος ο οποίος κέρδισε από € 1 δις σε βάρος της κάθε μίας από αυτές, ενώ άμεσα ή έμμεσα έχει εμπλακεί σε βάρος της Γεωργίας, της Ουκρανίας, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης, των Φιλιππίνων κι ένας Θεός ξέρει που αλλού.

Στη δική μας περίπτωση εκτός από το Σιμήτη, το Γιωργάκη (χρόνια πολλά Γιωργάκη), τον Άκη, τον Καραμανλή, τον Αλογοσκούφη, τον Παπακωνσταντίνου και τα γνωστά και μη εξαιρεταία πολιτικο-οικονομικά τζάκια, παίζουν δυνατά:

 • Όλες οι πολυεθνικές που λειτουργούν στην πατρίδα μας και εφαρμόζουν το περίφημο transfer pricing κερδοσκοπώντας ασύστολα σε βάρος της οικονομίας μας, ενώ τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ διχάζουν μεθοδικά την κοινωνία μας φωνάζοντας κατά διαστήματα για τη φοροδιαφυγή των υδραυλικών, των ηλεκτρολόγων, των γιατρών, των δικηγόρων κλπ κλπ κλπ.
 • Ονόματα όπως Goldman Sachs, Siemens κλπ που και κερδοσκοπούν αποδεδειγμένα εις βάρος μας ΚΑΙ οι κυβερνήσεις μας τους χαρίζονται προκλητικά εις βάρος του λαού (για ποιό λόγο άραγε;).
 • Ονόματα όπως MAN, Mercedes, Lockheed Martin και γενικά όλες οι πολεμικές βιομηχανίες και οι πατρίδες τους ("φίλοι" και "σύμμαχοί" μας) οι οποίες συντηρούν εδώ και δεκαετίες την ένταση μεταξύ των ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ελλάδας - Τουρκίας προκειμένου οι δύο τελευταίες να συνεχίσουν να αποτελούν τους δύο σημαντικότερους αγοραστές οπλικών συστημάτων παγκοσμίως, αλλά με δανεικά λεφτά που οι ίδιοι φροντίζουν να μας παραχωρούν - ενώ από την άλλη σήμερα ζητάνε μέσω του ΔΝΤ να κλείσουμε όλες τις πολεμικές βιομηχανίες που λειτουργούν εντός των συνόρων μας. Γιατί άραγε;

Σε συνέχεια με το θέμα των πολεμικών βιομηχανιών. . . Μήπως θα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να υπάρχει ευρωστρατός; Τι σκατά είναι τέλος πάντων αυτή η Ε.Ε. και για πόσο καιρό ακόμα θα είναι έτσι; Είναι ηνωμένες πολιτείες, ή "κάτι άλλο"; Από ποιού τις διαθέσεις εξαρτάται αυτό το "κάτι άλλο" τέλος πάντων;

 • Βέβαια θα μου πεις ότι ακόμα η Ε.Ε. δεν εκδίδει ευρωομόλογο και δεν έχει ενοποιημένο τραπεζικό σύστημα,
 • Δε διαθέτει κοινό ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (τυχαίο; δε νομίζω),
 • Εδώ η Ε.Ε. δε μας στηρίζει στην "προσπάθεια" χάραξης της ΑΟΖ που θα είναι και δική της ΑΟΖ (η μεγαλύτερη του κόσμου),
 • Εδώ ο Ρομπάι παραδέχεται ότι τις όποιες αποφάσεις δεν τις  παίρνει το ευρωκοινοβούλιο (!) αλλά το συμβούλιο των πρωθυπουργών (!!!) κλπ κλπ ευρωστρατό περιμένεις να έχουν;


Βέβαια! Tρελλοί είναι οι ευρωπαίοι, που θα βάλουν από το πουθενά στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. και στρατιωτικές δαπάνες; Μιλάμε για πολλά δις.
"Άσε τους μ@λ@κες τους έλληνες να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα με τους τούρκους και να αγοράζουν (και οι έλληνες και οι τούρκοι) φρεγάτες, τάνκς και αεροπλάνα από τις βιομηχανίες μας (με τις κατάλληλες μίζες εκεί που πρέπει - γιατί η διαφθορά είναι σαν το ταγκό. Χρειάζεται δύο - Δεν είναι διεφθαρμένος μόνο εκείνος που "τα παίρνει", αλλά κι εκείνος που "τα δίνει"). Οι βιομηχανίες μας θα μεγαλώνουν, οι λαοί μας θα έχουν δουλειά, τα κράτη μας φορολογικά έσοδα και οι έλληνες (και οι τούρκοι) θα χρεώνονται ασταμάτητα στις τράπεζές μας για μη παραγωγικές "επενδύσεις", τουτέστιν θα εξαρτώνται όλο και περισσότερο από εμάς κι εμείς θα κερδίζουμε όλο και περισσότερα από αυτούς". Το έργο αυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες. Ο δε λαός μας το έχει νιώσει στο πετσί του πολλάκις και με ιδιαίτερη αγριότητα, δυστυχώς όμως δε διδασκόμαστε την ιστορία όπως πρέπει.

Απλά μετρήστε τα δις ευρώ που η Ελλάδα έχει δανειστεί και ξοδέψει από το 1980 (και από το 2002 μου κάνει) σε πολεμικούς εξοπλισμούς και υπολογίστε το ποσοστό αυτών των δανεικών ως προς το σύνολο του σημερινού χρέους. Αυτό είναι το τίμημα της "απελευθέρωσής" μας από τον τουρκικό ζυγό κυρίες και κύριοι. Πριν καν αποκτήσουμε τον τίτλο του ανεξάρτητου κράτους!!!

Αυτή είναι - κακά τα ψέμματα - η μοίρα του μικρού, αδύναμου κι ανάδελφου.

Αναλογιστείτε τέλος ότι επί σειρά δεκαετιών, αυτοί που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο α) δεν έχουν δικό τους στρατό, άρα και τα σχετικά δυσβάστακτα έξοδα, β) δωροδοκούσαν τα δικά μας καλά παιδιά (βλ. Άκη κλπ), προκειμένου να αγοράζουμε περιττό, ή και ελαττωματικό πολεμικό εξοπλισμό σε εξωφρενικές τιμές.

 • Από την άλλη, μας επιβάλανε τη συμφωνία του Δουβλίνου και καταντήσαμε χωματερή ψυχών, επιχορηγώντας μας με κάτι ψίχουλα για να μαντρώνουμε απάνθρωπα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους δύστυχους λαθρομετανάστες (συγγνώμη το politically correct και ο επίτροπος κος Νιλς Μουίζνιεκς επιβάλλουν να τους αναφέρουμε ως παράτυπους μετανάστες και όχι παράνομους μετανάστες) και μία δύναμη (frontex 1000 ανδρών). Αυτό θεωρείτε ότι είναι ανεξάρτητο από τα προβλήματα της οικονομίας (κυρίως τα επερχόμενα); Δε νομίζω!
 • Να μην ξεχάσουμε τις περίφημες ποσοστώσεις των αγροτικών προϊόντων, το σκληρό ευρώ που όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετεί αποκλειστικά τη βαριά βιομηχανία της Γερμανίας, κατοχικά δάνεια και αποζημιώσεις που ουδέποτε πληρώθηκαν κλπ κλπ.


Θα πρότεινα τέλος σε όλους όσους μπορούν και κυρίως σε αρθρογράφους οι οποίοι κατά την άποψή μου αρθρογραφούν χωρίς συναίσθηση πολλών πραγμάτων που συμβαίνουν στον κόσμο, να κάνετε όπως κατά τύχην, ομολογώ, έχω κάνει εγώ (βλ. την τριλογία των αναρτήσεών μου με τίτλο "Εν τη νήσω του Αγίου Δομινίκου εβρισκόμενος") μία βόλτα σε μία μόνο χώρα του τρίτου κόσμου που έχει επισκεφτεί το ΔΝΤ (και τις έχει επισκεφτεί σχεδόν όλες αν δεν κάνω λάθος).

Όταν θα δείτε από κοντά και τοποθετήσετε το δάχτυλό σας επί τον τύπον των ήλων (στα σημάδια των καρφιών), ελάτε να μου μιλήσετε για τα καλά του δυτικού πολιτισμού "μας", του καπιταλισμού (δεν είμαι σοσιαλιστής, ούτε κομμουνιστής), του άκρατου φιλελευθερισμού, του ΔΝΤ και της ψεύτικης δημοκρατίας που επικρατεί στις ημέρες μας και δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται θα επικρατήσει για πολύ καιρό ακόμα.

Το σχόλιό σας
1080 αναγνώστες
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014
11:16

Καλημέρα.

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω μία αισχρή και εξαιρετικά χοντροκομμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, προκειμένου η κυβέρνηση να βγεί και από πάνω, τη στιγμή που στην πραγματικότητα είναι υπόλογη για ωμή καταστρατήγηση κάθε έννοιας συνταγματικότητας και δημοκρατίας. Aν τα μέλη της κυβέρνησης διέθεταν έστω λίγη τσίπα, θα έπρεπε απλά ένας ένας, σεμνά και ταπεινά, να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Το νεότερο από όλα τα φαιδρά που έχουν πέσει στην αντίληψή μου είναι και το σημερινό, ότι δηλαδή οι ρώσοι χρηματοδοτούν τη Χ.Α. και άλλες ακροδεξιές "οργανώσεις" σε όλη την Ευρώπη (η λέξη οργάνωση έχει επιλεγεί με εξαιρετική προσοχή, προκειμένου να εμφανιστούν αυτές - οι "οργανώσεις" και σε καμία των περιπτώσεων πολιτικές παρατάξεις - σαν κάτι το δαιμονικό). Βλέπετε κάθε παραμύθι πρέπει να έχει κι από έναν κακό λύκο.
Από αστικούς μύθους όμως έχουμε χορτάσει κυρίες και κύριοι. Άλλος ένας δε βλάπτει. Τουναντίον!

Αυτό όμως δεν είναι δημοσιογραφία. Αυτό είναι troll-άρισμα.

Αυτό δεν είναι ενέργεια σοβαρών εντύπων. Ούτε το Olympia και το Defencenet που συνηθίζουν να υπερβάλλουν δεν πέφτουν τόσο μα τόσο χαμηλά.
 Στα πλαίσια της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές βαπτίζεται επιτυχία και έξοδος από την κρίση, τη στιγμή όμως που

 1. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πέρα για πέρα ψεύτικο,
 2. Μας ανακοινώνεται μείωση των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων,
 3. Μας ανακοινώνεται περιορισμός των καταθέσεων,
 4. Η περίφημη πιστωτική επέκταση είναι απόλυτα αρνητική (-5%) και ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν,
 5. το (βιώσιμο χα χα) χρέος έχει σκαρφαλώσει στα απίστευτα επίπεδα των 354 δις,
 6. Η ανεργεία έχει φτάσει στο 28% τη στιγμή που μας ανακοινώνεται δημιουργία 15.000 νέων θέσεων εργασίας (!)
 7. H φορολογική αφαίμαξη συνεχίζεται χωρίς έλεος,
 8. O Αποπληθωρισμός μας δείχνει τα δόντια του.
 9. Η ανάπτυξη είναι στην καλύτερη περίπτωση μηδενική.

και πάει λέγοντας. Τίποτα όμως δεν πάει καλά για τον έλληνα πολίτη.

 


 

Ο "μεγαλοαστός" Σαμαράς, ο βαπτισμένος και ποτισμένος στα δημοκρατικά νάματα, όσο δημοκρατικά χειρίστηκε το θέμα της Χ.Α., άλλο τόσο δημοκρατικά βγαίνει και ανακοινώνει ότι όποιος δεν είναι μαζί του είναι εχθρός του και συν τοις άλλοις είναι Φασίστας και Χρυσαυγήτης, εκτοξεύοντας επί δικαίων και αδίκων, είτε ευθέως - είτε εμμέσως, απειλές διώξεων. Ο φόβος φυλάει τα έρμα βλέπετε, οι δε νόμοι ερμηνεύονται και εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

Αν είχα στα χέρια μου οποιοδήποτε υλικό (όπως ισχυρίζεται ο Κασιδιάρης) που θα έδειχνε καταστρατήγηση του συντάγματος από τον οποιονδήποτε, θα έκανα επίκληση του άρθρου 120 του συντάγματος και θα έδινα όλα τα στοιχεία στον κόσμο, αδιαφορώντας για τις απειλές του Σαμαρά και της κας εισαγγελέα.
Αυτό όμως θα το έκανα επειδή εγώ είμαι δημοκράτης. Ο Κασιδιάρης; δε γνωρίζω και δε νομίζω...

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
765 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014
16:48

Ναι η Χ.Α. είναι φασιστικό μόρφωμα.

Σκασίλα μου. Η δημοκρατία οφείλει να την ανέχεται και να την οδηγήσει στην εξαφάνιση με μοναδικό εργαλείο τη σωστή της λειτουργία υπέρ του πολίτη και όχι δια της βίας. Αυτή ακριβώς είναι η έννοια της δημοκρατίας, έννοια που σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντιληφθούν τα μικρά και μεγάλα κακομαθημένα παλιόπαιδα που ασχολούνται με την πολιτική στον τόπο μας.

Ναι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση.
Η δικαιοσύνη του "ευνομούμενου" κράτους που διοικείται, από την πτώση της χούντας και μετά, αποκλειστικά από κυβερνήσεις του "συνταγματικού τόξου" τι έκανε ΤΟΣΑ και ΤΟΣΑ χρόνια; Αυτό το περήφημο "συνταγματικό τόξο" τι κράτος έστησε τόσα χρόνια; Απλά το γεγονός (διάλογος Μπαλτάκου - Κασιδιάρη) επιβεβαιώνει αυτά που σκεφτόμαστε εδώ και χρόνια.

Τα όσα ακούγονται στο διάλογο Κασιδιάρη - Μπαλτάκου δεν με έκαναν να πέσω από τα σύννεφα.
Το έχω αναφέρει εν τη γενέσει του θέματος, όταν ο κύριος Δένδιας ξεστόμισε το περήφημο "ο κος Σαμαράς έδωσε εντολή στη δικαιοσύνη..." !!!
Κατόπιν της παραπάνω δηλώσεως την οποία απλά επιβεβαιώνει ο υποκλεμμένος διάλογος όλα όσα γράφονται και λέγονται για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα είναι γελοιότητες, υποκρισίες και πέταγμα της μπάλλας στην εξέδρα. Καθαρή περίπτωση απουσίας ειλικρίνειας και ανδρισμού. Μικροπρέπεια και υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο.

Η ουσία είναι μία. Αν η Χρυσή Αυγή είναι φασίστες, το ασκέρι του Σαμαρά είναι καραφασίστες του κερατά και καθημερινά ασελγούν ξαδιάντροπα πάνω στο κορμί της δημοκρατίας και της πατρίδας.
Το αποδεικνύουν δε με τους νόμους που κατεβαίνουν με ένα μοναδικό άρθρο, με τις επιτόπου διαγραφές των διαφωνούντων βουλευτών και πάει λέγοντας.

Τέτοια δημοκρατία να τη βράσω.
 

Αν είχε λίγη ευθυξία ο "δημοκράτης" "μεγαλοαστός" Σαμαρας θα είχε παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ.
Όσο για τον Δένδια και τον άλλον, δεν το συζητάω. Απορώ πως κάθονται ακόμα στις καρέκλες τους. Στην Ιαπωνία θα είχαν κάνει σίγουρα χαρακίρι σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Τόση είναι η τσίπα που κουβαλάνε απάνω τους. Υποθέτω όμως ότι έχουν αναλάβει να ολοκληρώσουν κάποιο συγκεκριμένο έργο και δεν τους επιτρέπεται να αποχωρήσουν.

Φασισταριό.

Ζήτω η κρίση.

Υ.Γ.
Και μην ξεχάσω. Αντωνάκη μου, έχει ο καιρός γυρίσματα.
Η βουλευτική πλειοψηφία που έχεις σήμερα μου θυμίζει κάποιες άλλες εποχές και μέσα στις εποχές αυτές θυμάμαι το ονοματάκι σου...

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
534 αναγνώστες
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014
13:41

Διαβάστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το εξαιρετικό άρθρο "Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η KfW και η Βασιλεία ΙI" του κυρίου Νικόλαου Καρατσόρη στο Capital.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας...
 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1088 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014
12:11

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το θέμα του Ελληνικού και ειδικότερα για το αν υπάρχουν διαδικασίες με τις οποίες προστατεύονται τα συμφέροντα του δημοσίου και κατ' επέκταση του ελληνικού λαού, αφού η τεράστια έκταση πάει να πέσει στα χέρια του μοναδικού ενδιαφερόμενου, έναντι της ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ τιμής των € 80 ανά τ.μ.


Διαδιακασίες; Δίκαιο αντίτιμο; Διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου (άρα του λαού);
Εδώ γελάνε φίλες και φίλοι και ο γέλωτας δεν έχει να κάνει με τα δημοσιευόμενα άρθρα, αλλά με την ανυπαρξία των παραπάνω.

Το θέμα έχει ως εξής:
Η κρίση (και ζήτω της) έχει ως αποτέλεσμα τη λόρδα.
Η λόρδα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα "λιπαρά" (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στον εγκέφαλο, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε καθεστός κινδύνου.
Τα λιγότερα λιπαρά και η ενεργοποίηση του ενστίκτου επιβίωσης, έχουν ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της διαδικασίας της ΣΚΕΨΗΣ.

Συμπέρασμα πρώτο: Η κρίση (και πάλι ζήτω της) οδηγεί τους πολίτες στη σκέψη.

Η σκέψη με τη σειρά της, συνεπικουρούμενη και από κάποιες άλλες συγκυρίες που η κρίση γεννάει, μεταξύ άλλων οδηγεί σε διαπιστώσεις.
Οι διαπιστώσεις στην περίπτωση της Ελλάδας έχουν να κάνουν με τα σκουπίδια που είναι κρυμμένα κάτω από το χαλί επί σειρά ετών.

Συμπέρασμα δεύτερο: Η κρίση αποκαλύπτει τα προβλήματα και τις παθογένειες.

Εδώ ακριβώς πρέπει να φωνάξουμε με όλη τη δύναμή μας: ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.

Όμως ενώ ο καλός Θεός μας ανοίγει τα μάτια της διανοίας μας, έρχονται οι "δυνάμεις του σκότους" και μας λένε ανερυθρίαστα και δίχως καμίαν αιδώ - και δυστυχώς όχι για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης: "Δεν πάτε να βλέπετε, να διαπιστώνετε, να σκέφτεστε ό,τι θέλετε εσείς. Εμείς κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε πάντα κουμάντο. Εδώ είναι τσιφλίκι μας κι εσείς είσαστε οι κολίγοι μας. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και ας σκούζετε όσο θέλετε".

Συμπέρασμα τρίτο: Το θράσος και η υποκρισία περισσεύει. Ακόμα (ή ειδικά) και από τη "μαφία". Ακόμα και μέσα στο βαθύ σκοτάδι της κρίσης.

Συμπέρασμα τέταρτο: Καμία Ευρώπη και καμία τρόικα δε θα μας σώσει. Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Ζήτω η κρίση.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
12/9ΠΑΙΔΕΙΑ.