ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


1586 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015
11:08

Καλημέρα.

Δεν πιστεύω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Δε με τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν έχω όμως κανέναν απολύτως λόγο να πιστέψω και φυσικά να ψηφίσω το ασκέρι του μπλε και πράσινου ΠΑΣΟΚ. Μας σώσανε πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν θέλω άλλη σωτηρία από αυτούς!

Αν ένα δέντρο αναγνωρίζεται από τον καρπό του αν είναι καλό ή κακό, πείτε μου ποιοί υπήρξαν οι καλοί καρποί της διακυβέρνησης της πατρίδας μας από την κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
 

 • Διακυβέρνησαν φασιστικά με πλήθος πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με σαφή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δουλειά της δικαιοσύνης. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον κο Δένδια που χωρίς να βουτήξει τη γλώσσα του στο μυαλό του ξεστόμισε το κορυφαίο: "Ο κος Σαμαράς έδωσε εντολή στη δικαιοσύνη να ξεκινήσει διώξεις κατά της Χ.Α." Χρυσαυγήτης δεν είμαι, αλλά η ομολογία αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από μία αισχρή παραδοχή του φασιστικού τρόπου διακυβέρνησης της πατρίδας μας.
 • Ψήφισαν (όλοι τους) τον αισχρό και φασιστικό αντιρατσιστικό νόμο.
 • Προστάτευσαν ως πολιτικός χώρος πρωτίστως την πολιτική τους επιβίωση με την προστασία του Δημοσίου τομέα σε βάρος του Ιδιωτικού, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο το μόνο κομμάτι της οικονομίας που μπορεί να παράξει Ανάπτυξη.
 • Αυτοπροσδιορίστηκαν ως τρισμέγιστοι διαπραγματευτές και αποδείχθηκαν κότες λειράτες και εν τέλει τα κάνανε θάλασσα.
 • Τάξανε Ζάππεια και μας δώσανε μόνο κωλοτούμπες και πόνο.
 • Φόροι, φόροι, φόροι, ως ισοδύναμα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε το μνημόνιο.
 • Τις όποιες μεταρρυθμίσεις κάνανε, τις κάνανε με την απολύτως ανάποδη σειρά γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της κοινωνίας και της πατρίδας.
 • Μας ξεπαγιάσανε με τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης.
 • Χαρίσανε € 2 δις στη ΖΗΜΕΝΣ. Αυτό είναι ασυγχώρητο!
 • Παρέλαβαν τα υποβρύχια που γέρνουν.
 • Τοποθέτησαν τον Παπουτσή στην Παγκόσμια τράπεζα και τη Δαμανάκη επίτροπο πασών των θαλασσών!
 • Υποσχέθηκαν ΑΟΖ και ακόμα την περιμένουμε.
 • Υπολόγισαν το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων και δεν το ανακοινώσανε στο λαό.
 • Το ΤΑΥΠΕΔ πουλάει κοψοχρονιά την περιουσία ΜΑΣ, αποκλειστικά σε φιλαράκια (στα πραγματικά αφεντικά της πολιτικοοικονομικής ΜΑΦΙΑΣ)...
 • Εκτός από τον Ακη δεν ακουμπήσανε κανέναν άλλον.
 • Μας ποτίσανε και εξακολουθούν να μας ποτίζουν φόβο γιατί μας θέλεν ραγιάδες.
 • Μέχρι και νέα κόμματα φτιάξανε με σκοπό να κλέψουν ψήφους από κάθε τους αντίπαλο.
 • Προσπάθησαν να δωροδοκήσουν βουλευτές (και ίσως κάποιες προσπάθειές τους να υπήρξαν επιτυχημένες - που ξέρω εγώ;).
 • Μέχρι και τους 18ρηδες απέκλεισαν από τις εκλογές και ο νοών νοείτο γιατί.
 • κλπ κλπ κλπ.


Αποδείχθηκαν με λίγα λόγια άχρηστοι αν όχι επικίνδυνοι.

Δεδομένου ότι δε θα ψηφίσω ούτε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ΠΑΣΟΚΝΔ, έχω να σας πω ότι μεταξύ δύο άσχετων και επικινδύνων, δε φοβάμαι κανέναν.
Πολύ μάλιστα περισσότερο αυτόν που δεν με έχει κυβερνήσει ξανά, δεδομένου ότι η άποψή μου για τους απερχόμενους σε καμία περίπτωση δεν είναι θετική.

Εύχομαι καλά γκρεμοτσακίδια στη ΝΔ και μακάρι ο άλλος ο φελλός, ο Αλέξης ντε, να τα καταφέρει καλύτερα από αυτούς (που δεν το νομίζω) για να ξεβρακώσει εντελώς τις Αντουαννέττες του απερχόμενου μπλέ και πράσινου ΠΑΣΟΚ.

 Τι θα ψηφίσω; Κάποιο άλλο κόμμα που έχει ελπίδες να μπει στη βουλή. Επιθυμία μου είναι να μην υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνασπισμού με εταίρους που θα βάζουν φραγμούς σε ακραίες ενέργειες.

Το σχόλιό σας
743 αναγνώστες
5 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015
08:57

Οι αιώνες της αποικιοκρατίας, η επιβολή μέσω της ισχύος των όπλων, η απομύζηση κάθε φυσικού πόρου, η στυγνή εκμετάλλευση, οι πυρηνικές δοκιμές σε ξένες πατρίδες, η στήριξη εγκληματικών κυβερνήσεων και φυσικά η καταπίεση των λαών του τρίτου κόσμου από τις γνωστές και μη εξαιρεταίες αποικιοκρατικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων φιγουράρει και η Γαλλία, εκδικούνται.

Στα μάτια μου η τουρκοκρατία φαντάζει σαν παράδεισος μπροστά σε αυτό που ζει η Αφρική κάτω από την μπότα της δύσης.

Δεν εκπλήσσομαι καθόλου λοιπόν. Μάλιστα θεωρώ την εκδικητική μανία της οποίας γινόμαστε μάρτυρες, εξαιρετικά ήπια!

Υπάρχει τεράστια συσσωρευμένη οργή. Τα γεγονότα του Παρισιού του 2005 μας το επιβεβαιώνουν. Ας μην ξεχνιόμαστε.

Μάλιστα πολλοί αρνούνται να συνδέσουν την άνοδο του ισλαμοφασισμού με τις συνθήκες που περιέγραψα παραπάνω. Εγώ θα διαφωνήσω. Στα μάτια μου ο συσχετισμός είναι ΑΜΕΣΟΣ.

Η δύση όμως κάνει ένα βασικό λάθος (μπορεί και σκόπιμα). Θεωρεί ότι η λύση στο πρόβλημα δε μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ο πόλεμος. Δε μπορεί να αντιληφθεί ότι η ίδια είναι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος, το οποίο βέβαια δε λύνεται με βόμβες, αλλά με επίθεση αγάπης και φιλίας. Με την αποποίηση των προνομοίων που με αισχρό τρόπο έχει κλέψει από όλον τον υπόλοιπο κόσμο και τη δίκαιη μοιρασιά τους μεταξύ όλων.

Δυστυχώς όμως όπως έχω γράψει και παλαιότερα, ο δυτικός (τάχα μου χριστιανικός) πολιτισμός αδιαφορεί για τον πλησίον και κλείνει πόρτες και παράθυρα προκειμένου να διαφυλάξει τα κεκτημένα και να μην τα μοιραστεί με το διπλανό του που υποφέρει. Μάλιστα όχι μόνον αδιαφορεί αλλά ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΕΙ στην καταστροφή του συνανθρώπου του  (βλέπε ακάλυπτα CDS) με μοναδικό σκοπό την αποθέωση του αποκομιζόμενου κέρδους, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν υπάρχει πουθενά νόμος που να απαγορεύει την εκμετάλλευση του μαλάκα. Πέραν του φόβου να μην συμπιεστεί προς τα κάτω το δικό του βιοτικό του επίπεδο λόγω της μοιρασιάς με τον συνάνθρωπο που υποφέρει, φροντίζει ώστε να μην ανεβεί το βιοτικό επίπεδο του τελευταίου, προκειμένου να μην χάσει την ευκαιρία να τον εκμεταλλεύεται.

Στο μυαλό μου έρχεται το ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί...

"Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ’ ουρανού σαρώνοντας η καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου. Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει. Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση".

http://ainatem.capitalblogs.gr/showArticle.asp…

Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει η σάτυρα και φυσικά η εκτροπή της.

Όλα έχουν ένα μέτρο. Ακόμα και η σάτυρα. Ο Charlie το είχε παραξηλώσει τόσο κατά των Μωαμεθανών, όσο και κατά των Χριστιανών.
Απλά οι πρώτοι δεν επιδεικνύουν την ανεκτικότητα που πρεσβεύει η θρησκεία των δεύτερων, ή την αδιαφορία των χλιαρών, καλοζωισμένων,  μαλθακών, ανιστόρητων, άθεων, απολίτικων κλπ με άλφα στερητικό Συβαριτών πουρκουάδων που πέφτουν πλέον από τα σύννεφα.

Και ξέρεις και κάτι άλλο φίλε αναγνώστη;

Γιατί πρέπει να πάρω το μέρος του Charlie οπωσδήποτε;

Δεν ανέχομαι να με μπουκώνουν τα ΜΜΕ με fake συναίσθημα γαρνιρισμένο με παπαροϊδεολογικούς μανδύες της ελευθερίας του λόγου δήθεν. ΟΚ, φίλος του Ισλάμ δε δηλώνω (αλλά ούτε κι εχθρός - γνωρίζω αρκετούς Μωαμεθανούς που είναι πάντως μία χαρά παιδιά) και φυσικά καταδικάζω αυτό που έγινε, αλλά στην τελική who the fuck is Charlie; Καμία αυθεντία;

Τρίχες κατσαρές! Μία αγέλη διεστραμμένων σκιτσογράφων χωρίς ιερό και όσιο είναι που στο βωμό του ντόρου και της πρόκλησης προς όφελος της πώλησης, ισοπεδώνουν κυριολεκτικά ό,τι βρούν μπροστά τους.

Αναρωτιέμαι στο φινάλε: τι εστί ελευθερία του λόγου; Το περίφημο μέτρο που μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας (παν μέτρον άριστον) εξέλειψε; Μήπως ο βαθμός της αυτολογοκρισίας που θέτει ο καθένας στον εαυτό του από σεβασμό προς το διπλανό του είναι και ένα κριτήριο αξιολόγησης μίας κοινωνίας;

Αναρωτιέμαι ακόμα: Γιατί όλοι αυτοί που εντός Ελλάδας φωνάζουν Je suis Charlie και σκίζουν τα ιμάτιά τους για την πάση θυσία ελευθερία της έκφρασης δεν έβγαλαν τσιμουδιά και δε διοργάνωσαν συλαλλητήρια στο κέντρο της Αθήνας για τον αισχρό φασιστικό "αντιρατσιστικό" νόμο, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο παρά φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης; Αν κατάλαβα καλά από το όλο σκηνικό, το ζητούμενο είναι η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης. Έτσι δεν είναι; Εδώ όμως (δεν γνωρίζω γι αλλού) γιατί μπαίνουν δια νόμου όρια στην έκφραση και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ.

Να δεις όμως ότι στη συνέχεια τα μέτρα που θα ληφθούν πανηγυρικά από την Ε.Ε. θα παραβιάζουν πλήθος από ανθρώπινα δικαιώματα και δε θα το κάνει θέμα κανένα ΜΜΕ (ο Charlie πολύ περισσότερο), μην τυχόν και μας ξυπνήσουν από τον ύπνο και το μούδιασμά μας. Η ειρωνεία είναι ότι χωρίς να έχουμε επί της ουσίας εμπλακεί ή να έχουμε ευθύνη, τα μέτρα αυτά θα αγγίξουν και τις δικές μας ζωές...

Je ne suis pas Charlie! Pas du tout!

 

Υ.Γ.

Αν κάποιοι κάποιοι νεκροί σήμερα ηγέτες του παρελθόντος είχαν λίγη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα έπρεπε να έχουν επιλέξει για το λαό μας μία πορεία αξιοπρεπούς φτώχειας, παρά κολλεγιές με τους εμπόρους και τους δολοφόνους των εθνών. Σκεφτείτε το.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
471 αναγνώστες
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015
13:04

Σαφή και αυστηρά μηνύματα προς την Αθήνα έστειλε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ζητώντας, μέσω του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, να υπάρξει σύντομα, μετά τις εκλογές, συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Με βάση τα παραπάνω, είμαστε μάρτυρες της εφαρμογής ενός ιδιότυπου φασιστικού μοντέλου, στο οποίο οι μόνοι που δεν ορίζουν τη μοίρα τους είναι οι λαοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων - παραδόξως - διαβιούν σε δημοκρατικά (δυστυχώς μόνο κατ' όνομα) κράτη.

Τα πάντα τείνουν να καθορίζονται μέσα από μία αισχρή παρεμβατική διαδικασία στην οποία περιλαμβάνονται προληπτικοί "βομβαρδισμοί", αυστηρές νουθεσίες, ασφυκτικές πιέσεις, διλήμματα κι εκβιασμοί που εκπορεύονται από το διεστραμμένο κτήνος των αγορών, τουτέστιν των ανεξαρτήτων (από που κι ως που αλήθεια) οργανισμών όπως ΕΚΤ, των διαφόρων "οίκων" αξιολόγησης (Moody's, Fitch, S &Ps), των funds και των λοιπών σπεκουλαδόρων που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν το κοινό καλό, παρά εξυπηρετούν τη διαφύλαξη της παραγωγής κέρδους από μη παραγωγικές δραστηριότητες.

Ζήτω η κρίση.
Ζήτω η γενική κατάρρευση των πάντων και το επερχόμενο Restart.
Ζήτω η αληθινή Δημοκρατία.
Κάτω ο φασισμός.
Κάτω ο φόβος

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
792 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014
23:17
 • Στη φασαρία των τηλεπαραθύρων που μοναδικό σκοπό έχουν τη δημιουργία σύγχυσης στο εκλογικό σώμα.
 • Σε κάθε εκστρατεία διασποράς ενοχών, φόβου και πανικού στις καρδιές μας.
 • Σε κάθε είδους εκβιαστικό δίλημμα που θα μας τεθεί.
 • Σε κάθε επιχειρούμενο χάιδεμα των αυτιών μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Αλήθειες!
 • Στη μικροπρέπεια που θα επιδείξουν οι "αντιμαχώμενοι" πολιτικοί. Εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στο επίπεδό τους και φυσικά πρέπει να "τιμωρήσουμε" την όποια μικροπρέπεια γιατί χρειαζόμαστε και θέλουμε οι εκπρόσωποί μας να είναι λεβέντες και όχι "κυράτσες".
 • Σε κάθε είδους αμετροεπείς "σωτήρες" που δημαγωγούν ασύστολα επαιρόμενοι ότι κατέχουν την πλήρη αλήθεια κι έχουν τη λύση στο τσεπάκι τους, αν όχι στο μανίκι τους.

Κατόπιν τούτων ψηφίζουμε κατά συνείδηση έχοντας ως απόλυτες προτεραιότητες, το καλό των παιδιών μας και της πατρίδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αποχή, Άκυρο και Λευκό είναι ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 1, 2

Καλή Χρονιά, καλό βόλι και Ο Θεός βοηθός.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1570 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014
10:26

Καλημέρα.

Το φιλοσοφικό ερώτημα που έθεσε ο κύριος Πάγκαλος όταν δήλωσε ότι "μαζί τα φάγαμε", εξακολουθεί να πλανάται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του διαδυκτίου.

Ξεκινώντας είναι σημαντικό να κάνουμε την εξής διευκρίνηση: Δηλώνοντας ο κος Πάγκαλος ότι "Μαζί τα φάγαμε", δεν αναφέρεται απλά στο γεγονός ότι όλοι μαζί οφεληθήκαμε - άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο - από μία γενική κατάσταση η οποία προήλθε από τους ΧΨ λόγους, αλλά ότι συμμετείχαμε όλοι μαζί και φυσικά εν πλήρη γνώσει μας σε ένα ειδεχθές έγκλημα εις βάρος ημών των ιδίων, αλλά κυρίως εις βάρος των μελλοντικών γενεών.

Το τελικό ερώτημα είναι: Eίμαστε όλοι συνένοχοι στο έγκλημα, ναί ή όχι;

Την άποψή μου ότι ΟΧΙ δεν τα φάγαμε μαζί και ΔΕΝ είμαστε συνένοχοι την έχω εκφράσει αρκετές φορές σε αναρτήσεις μου. Με την παρούσα την ξαναεκφράζω όσο πιό συστηματικά μπορώ, δεδομένου ότι έπεσε πάλι στην αντίληψή μου αντίστοιχο άρθρο το οποίο επιχειρηματολογεί περί της απόλυτης "ενοχής μας".

Πριν από όχι πολλά χρόνια ίσως να συμφωνούσα. Με το ξέσπασμα της κρίσης όμως πολλά πράγματα αλλάξανε μέσα μου. Ίσως ήταν οι απογυμνώσεις, οι αποκαλύψεις και οι απομυθοποιήσεις που ο σφοδρός άνεμος της κρίσης προκάλεσε. Ίσως πάλι απλά γερνάω και αλλάζω...


ΤΟ ΑΠ' ΑΙΩΝΩΝ ΠΑΓΙΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Όταν λοιπόν έχεις ένα (ομοούσιο, αδιαίρετο και με απαραβίαστα στεγανά) άριστα οργανωμένο από καταβολής ελληνικού κράτους πολιτικο-οικονομικό σύστημα (ΜΑΦΙΑ) χωρίς επί της ουσίας εθνική συνείδηση. . .

Το οποίο υποβαθμίζει συστηματικά την παιδεία και

 • δημιουργεί πολίτες ρηχούς, κι ακαλλιέργητους, χωρίς βούληση και κρίση και ως εκ τούτου έρμαια των παθών τους, των διαφημίσεων και των διαθέσεων των πάσης φύσεως καθοδηγούμενων αρθρογράφων.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η κοινωνία έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια σε ένα καθοδικό σπιράλ υποβάθμισης, με άγνωστο το σημείο ανάσχεσης της καθόδου αυτής. . .

Το οποίο χρησιμοποιεί το ΦΟΒΟ για να φυλάει τα έρμα καθώς. . .

 • Νομοθετεί ό, τι γουστάρει και όπως του γουστάρει μετατρέποντας επί μονίμου βάσεως τη δημοκρατία και τους νόμους σε πατσαβούρια, έχοντας μάλιστα μεριμνήσει να θέσει δια νόμου τον εαυτό του στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.
 • Ελέγχει και χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό όπως γουστάρει χωρίς καμία απολύτως αισχύνη προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και να πετύχει τους στόχους του,
 • Έχει παγιώσει στη συνείδηση του κόσμου την άποψη ότι κανένας πολίτης δεν πρέπει να τα βάλει μαζί του γιατί μία οποιουδήποτε είδους αντιπαράθεση θα του βγεί σίγουρα σε κακό.

Αν τα παραπάνω δεν αποτελούν τον ορισμό του φασισμού, τότε πως αλλιώς αυτός μπορεί να ορίζεται;

Το οποίο εκτός από την πολιτική δύναμη και τον έλεγχο του κράτους διαθέτει και τη στήρηξη της οικονομικής ελίτ, με την οποία έχει αναπτύχθεί μία στενή σχέση αλληλεξάρτησης, αφού η μία στηρίζει απροκάλυπτα την άλλη και με αυτόν τον τρόπο και οι δύο εξασφαλίζουν τη συνέχεια της ύπαρξής τους εις βάρος των υγιών κυττάρων της κοινωνίας.

Αν δεν είναι καρκίνος αυτό που περιγράφουμε, τότε τι μπορεί να είναι;

Το οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ανθρώπινες αδυναμίες ενός λαού με

 • Δωροδοκίες (λέγε με ρουσφέτι - διορισμό - κλπ),
 • Ωμους εκβιασμούς (βλέπε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον τρόμο που μας τάισαν τα πλήρως ελεγχόμενα από την πολιτικοοικονομική Μαφία ΜΜΕ κατά την περίοδο των διπλών εκλογών του 12),
 • Απειλές - Αποκλεισμούς - Εξευτελισμούς - Διασυρμούς μέσω του ελεγχόμενου τύπου (πάλι στο σινάφι των ΜΜΕ αναφέρομαι),
 • Παραπλάνηση μέσω παραπληροφόρησης, ή ακόμα χειρότερα με Σύγχυση δημιουργούμενη από υπερβολική και αντιφατική πληροφόρηση.
 • Την προώθηση της αδιαφορίας και της αποχής από τα κοινά (Πάλι μέσω του τύπου - κοίτα σύμπτωση).

. . . πόσο μεγάλη να είναι η συνενοχή μας; Επιπλέον... πόσο δημοκρατικό είναι εν τέλει το πολίτευμά μας;

Αν πάλι λανθασμένα αποδεχτούμε ότι είμαστε συνένοχοι, τι ποσοστό από τα φαγωμένα αναλογεί σε εμάς τα κυνάρια (σκυλάκια) και τι ποσοστό στους μεγαλοκαρχαρίες;

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ!
 


ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η λογική - ηθική του ραγιά λαού που πρέπει εν είδει ιεράς εξετάσεως να υπομείνει την "δίκαιη" τιμωρία του για τον εξαγνισμό του από τα δήθεν αμαρτήματά του την οποία πολλοί αρθρογράφοι ακολουθούν και πολλοί συμπολίτες μας ασπάζοναται και αναπαράγουν, είναι πέρα για πέρα διεστραμμένη - και σίγουρα όχι ελληνική. Η λογική αυτή αποτελεί δείγμα φασιστικών αντιλήψεων (στις οποίες υποθέτω ότι πρέπει να είναι εμποτισμένος ο κύριος Πάγκαλος όντας απόγονος δικτάτορα (06/1925 - 08/1926)) και έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τον Αττατούρκ για την εξόντωση των αρμενίων και των ελλήνων της Μικράς Ασίας αλλά και το Χίτλερ για την εξόντωση των εβραίων.  Η λογική αυτή όμως έχει επί της ουσίας εκλείψει από τον καιρό που ολοκληρώθηκε η δίκη της Νυρεμβέργης, η οποία διακήρηξε ότι δεν υπάρχει η έννοια της συλλογικής ευθύνης. Διαφορετικά μετά τη λήξη του Β΄ΠΠ, όλος ο γερμανικός λαός αντί να εισπράξει όλη αυτήν την αλληλεγγύη και βοήθεια που καλώς εισέπραξε από τους νικητές του πολέμου, θα έπρεπε να έχει σβηστεί από την ύπαρξη δια της εισόδου του στους φούρνους που ο ίδιος έβαζε τους εβραίους.

Μία τέτοια φασιστική θεώρηση των πραγμάτων μόνο στην ανεπαρκή εκπαίδευση που παρέχει το σύστημα στους πολίτες μπορεί να οφείλεται και πουθενά αλλού. Στην εκπαίδευση η οποία δε μαθαίνει στον πολίτη το πλέον ουσιαστικό: Τι είναι δημοκρατία.

Αναφερόμενοι μάλιστα στη δημοκρατία, δεν περιοριζόμαστε σε μία ξερή γνώση για το τι είναι και πως λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα καθώς επίσης και για το ποιά είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του πολίτη μέσα σε αυτό, αλλά εννοούμε τη δημοκρατία ως βίωμα και ως τρόπο ζωής.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΩΝ - ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ

Η προσπάθεια δημιουργίας ενοχικών συνδρόμων σε όλοκληρη την κοινωνία έχει προφανή στόχο την αποδοχή των προωθούμενων ολοένα και πιό σκληρών - πιό εκδικητικών, δήθεν εξαγνιστικών μέτρων του κράτους της οικονομίας και της κοινωνίας. Όσο όμως και να βαπτίζουμε το άσπρο μαύρο, είναι ξεκάθαρο ότι η ευθύνη για το "ΕΓΚΛΗΜΑ" βαρύνει αν όχι κατ' αποκλειστικότητα τον εξουσιοδοτημένο από το λαό κυβερνήτη, τουλάχιστον κατά ποσοστό 80%, γιατί αυτός έχει στα χέρια του την ισχύ και την εξουσία και αντί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος του λαού, τα χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος.

 • Ο εξουσιοδοτημένος είναι αυτός που παρεκτρέπεται ηθικά.
 • Ο εξουσιοδοτημένος καταχράται την ισχύ που του δίνει ο θεσμικός του ρόλος.
 • Ο εξουσιοδοτημένος είναι ο δόλιος (ενδεχομένως).

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ

Το υπόλοιπο 20% της ευθύνης το αποδίδω με βαριά καρδιά σε εκείνο το μέρος του λαού που παρασυρόμενο από τις ανθρώπινες αδυναμίες του (φόβος, ανασφάλεια για το αύριο, αίσθημα επιβίωσης, συμφέρον, πλεονεξία, ματαιοδοξία κλπ) επεσε θύμα των πολιτικών, χειραγωγήθηκε από αυτούς και τέλος εκπορνεύτηκε (πούλησε την ψήφο του με αντάλλαγμα) και τους στήριξε ξανά και ξανά με την ψήφο του. Αν μάλιστα θέλουμε να αποδώσουμε ποσοτικά το μέγεθος της ευθύνης (και ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ) στον κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά, αυτή μάλλον θα ήταν ίση με το κλάσμα όπου στον αριθμητή βρίσκεται η ψήφος του (1) και στον παρονομαστή το σύνολο του εκλογικού σώματος!

Χρέος όλων μας πιστεύω είναι να δικαιολογούμε τον αδύναμο και να τον κρίνουμε με επιείκεια, περιορίζοντας την κριτική μας στα επίπεδα του μικροκόσμου του και όχι διευρύνοντας - γενικεύοντας σε επίπεδο κοινωνίας και κάνοντας λόγο περί συλλογικής ευθύνης. Κάτι τέτοιο μάλλον λάθος είναι, καθώς δεν μπορούμε να απαιτούμε από τον κάθε έναν μικρό κι αδύναμο και ενδεχομένως σε ανάγκη άνθρωπο (που αποτελούν αναμφίβολα την πλειοψηφία του πληθυσμού σε παγκόσμια κλίμακα) να έχει ανεπτυγμένο το συλλογικό φίλτρο και οι αποφάσεις του να καθορίζονται αυστηρά από αυτό. Αντιθέτως, οφείλουμε να είμαστε αυστηροί με τον ισχυρό, γιατί μεταξύ άλλων η κατοχή δύναμης πρέπει να συνοδεύεται από αίσθημα ευθύνης και ήθος.

Λέει μάλιστα ο Χριστός : "Όποιος όμως σκανδαλίσει έναν από τους μικρούς αυτούς που πιστεύουν σ’ εμένα, τον συμφέρει να κρεμαστεί μυλόπετρα γύρω από τον τράχηλό του και να καταποντιστεί στο πέλαγος της θάλασσας.  Αλίμονο στον κόσμο από τα σκάνδαλα. Γιατί είναι ανάγκη να έρθουν τα σκάνδαλα, όμως αλίμονο στον άνθρωπο μέσω του οποίου έρχεται το σκάνδαλο".(Μτθ. 18, 6-7). Δηλαδή, ο κάθε ένας θα κριθεί ατομικά για τις πτώσεις του, αυτός όμως που φέρνει τα σκάνδαλα δε σώζεται με τίποτα.  Το σκάνδαλο στην περίπτωση που εξετάζουμε δεν το φέρνει ο λαουτζίκος, αλλά αποκλειστικά ο πολιτικός.

Θα με ρωτήσετε γιατί ο λαός ψήφισε ξανά και ξανά τους ίδιους;
Σας παραπέμπω στα όσα έγραψα παραπάνω: Απόλυτη Κυριαρχία στους κρατικούς μηχανισμούς ΚΑΙ τον ΤΥΠΟ (παγιωμένη χωρίς υπερβολή από συστάσεως του "ελληνικού" κράτους), ΦΟΒΟΣ, εκμετάλλευση των ανθρωπίνων αδυναμιών.

Θα μου πείτε πάλι ότι ο "εξαγνισμός" της κοινωνίας μας είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει. Θα σας πω ότι επιβάλλεται, όμως μόνο από πάνω προς τα κάτω μπορεί να έχει κατεύθυνση αυτός ο "εξαγνισμός" και σίγουρα χωρίς βασανιστήρια και ιερές εξετάσεις.


Και πάλι καλημέρα σας.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις