ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


709 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014
11:04

Καλημέρα.

Μέσα από όλο αυτό το πανηγύρι της ανασκαφής και τις θεωρίες που ανακοινώνουν βιαστικά διάφοροι επιστήμονες και επιστημόνισσες μόνο και μόνο για να ακουστεί το ονοματάκι τους στην TV, ή για να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι πολλοί τύποι (και ειδικά κάτι φευγάτοι wannabes Indiana Jones από το εξωτερικό) δεν είναι και τόσο επιστήμονες όσο θέλουν να αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι, ή όσο μας τους παρουσιάζουν τα αμερικάνικα νεοεποχήτικα ψευδο-λαϊκο-επιστημονικά μέσα όπως National Geographic, History Channel, Discovery και τα λοιπά ΜΜΕ ξένα ΚΑΙ ντόπια...
 

 • Μέγας Αλέξανδρος (θα το ήθελα πάρα πολύ),
 • Ηφαιστίωνας,
 • Ολυμπιάδα,
 • Ρωξάνη,
 • Αλέξανδρος Δ'
 • Κάσσανδρος,
 • ’λλος επιφανής στρατηγός του Μ.Α. (π.χ. Νέαρχος),
 • Ρωμαϊκός τάφος,
 • Ναός λατρείας του "θεού" Μεγάλου Αλεξάνδρου,
 • Ναός τέλεσης Καβειρίων μυστηρίων,

 

 • Κάποιοι λένε ότι η Περσεφόνη του ψηφιδωτού είναι προσωπογραφία του Μεγαλέξανδρου (μπου χα χαχ χα) και ο Πλούτωνας είναι ο πατέρας του Φίλιππος!
 • ’λλοι λένε ότι αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για ρωμαϊκό τάφο, θα καταρρακωθεί το ηθικό των ελλήνων!
 • ’λλοι λένε ότι αν αποδειχτεί ότι ο τάφος είναι του Μεγαλέξανδρου, τότε την ίδια ώρα θα καταρρεύσουν τα Σκόπια!
 • ’λλοι λένε ότι αποκλείεται εκεί να είναι τάφος μακεδόνων βασιλέων γιατί ουσιαστικά δεν πρόκειται για μακεδονική γη.
 • ’λλοι λένε ότι οι Καρυάτιδες δεν πρέπει να αποκαλούνται Καρυάτιδες.
 • ’λλοι λένε ότι ο τάφος έχει συληθεί, άλλοι ότι δεν έχει συληθεί.
 • ’λλοι λένε ότι οι τυμβωρύχοι κουβάλησαν το βάρους >100 κιλών κεφάλι της Σφίγγας στον τρίτο θάλαμο, ή ότι έπεσε από τη θέση του με κάποιον σεισμό και κύλησε 25 μέτρα μέχρι το εσωτερικό του τάφου (δημιουργώντας - άκουσον άκουσον - τις φθορές στο ψηφιδωτό), τη στιγμή που το δάπεδο δεν παρουσιάζει κλίση, το δε κεφάλι έχει πλήθος γωνιών που θα το εμπόδιζαν να κυλήσει.
 • ’λλοι λένε ότι ο τάφος έχει βανδαλιστεί.
 • ’λλοι μιλάνε για κρυμμένους συμβολισμούς σε στυλ "κώδικα ΝταΒίντσι" σε αναγεννησιακό πίνακα, στον οποίο - ο Θεός φυλάξοι - υπάρχει ένας στρογγυλός (!) καθρέπτης στον τοίχο τον οποίο φαίνεται να στέφει (!) ο Μεγαλέξανδρος και δε συμμαζεύεται.

 

 • ’λλοι φωνάζουν για τα χώματα.
 • ’λλοι φωνάζουν για τη στήριξη του χώρου.
 • ’λλοι εμφανίζονται από το πουθενά και κράζουν ότι ποινικοποιείται η επιστημονική άποψη


και πάει λέγοντας...

Όλα για λίγη δημοσιότητα.
Όλα για λίγα λεπτα διαφημίσεων ανάμεσα στον γεμάτο με τίποτα τηλεοπτικό αέρα, ιντερνετικό χώρο, σελίδα της εφημερίδας ή του περιοδικού.

Πλήρης απομυθοποίηση λέμε μέχρι βαθμού γελοιοποίησης.
Κυριολεκτικά ξεβράκωμα.

Το σχόλιό σας
1481 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014
14:41

Ένα μηνυμα προς τους φίλους που με αφορμή την ανασκαφή του τάφου της Αμφίπολης (και όχι μόνο) βρίσκουν ευκαιρία να χύνουν χολή ενάντια στο χριστιανισμό για τις καταστροφές που προξένησαν χριστιανοί σε πλήθος αρχαίων μνημείων, για την εξαφάνιση του αρχαίου κόσμου κλπ κλπ...

Να θυμήσω λοιπόν στην ευγένειά σας, ότι το Δωδεκάθεο, ο Μιθραισμός, η Αιγυπτιακή θρησκεία, η ειδωλολατρεία γενικότερα (ναι η θρησκεία του παλιού "φωτεινού" κόσμου), είχε στήσει έναν κόσμο που μόνο φωτεινός δεν ήταν και που είχε προβεί σε πλήθος βάρβαρων εγκλημάτων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με την εμφάνιση του Χριστιανισμού υπήρξε χωρίς καμία απολύτως υπερβολή ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρεύμα ανθρώπων που υιοθέτησαν τη συγκεκριμένη πίστη επιθυμώντας να πετάξουν από πάνω τους την παλιά παρηκμασμένη, η οποία δεν έδινε καμία απάντηση και καμία απολύτως ελπίδα στις ανθρώπινες αγωνίες. Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός; Δε νομίζω.

Κανένας λοιπόν δε σκότωσε και κανένας δεν έθαψε τον Αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Ούτε καν ο ισπανός αυτοκράτορας Φλάβιος Θεοδόσιος ο Α' με τον όποιο φανατισμό μπορούμε να του αποδώσουμε.
Μόνος του αυτοκτόνησε, ή μάλλον μόνος του σάπισε.

Από τα εγκλήματα του αρχαίου κόσμου στα οποία αναφέρθηκα παραπάνω θα σας αναφέρω τρία:

1. Η γενοκτονία του πληθυσμού της Μήλου από τους Αθηναίους κατά το δέκατο έκτο έτος του πελλοπονησιακού πολέμου.
Διαβάστε το Θουκιδίδη για το "υψηλό ήθος" των αρχαίων αθηναίων και την αξία που έδιναν στην ανθρώπινη ζωή. Ναι φίλοι μου, μιλάω γι αυτούς που κατατρόπωσαν τις αναρίθμητες ορδές των περσών, των δημιουργών της δημοκρατίας και ό,τι πιό λαμπρού και φωτεινού δημιουργήματος έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα.

2. Η καταστροφή των Ιεροσολύμων το 70 μ.Χ., κατά την οποία 500.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100.000 πωλήθηκαν σκλάβοι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τους πολλούς σταυρούς που έφτιαξαν οι ρωμαίοι πάνω στους οποίους σταύρωναν τους εβραίους περιμετρικά της πόλης, αντιμετώπισαν έλλειψη ξυλείας! Όμορφα πράγματα!

3. Οι αδιάκοποι διωγμοί των χριστιανών για 240 χρόνια (από το 64 μ.Χ. μέχρι το 305)!
Γιατί; Γιατί οι χριστιανοί, άκουσον άκουσον, αρνούνταν να δεχτούν ότι οι ρωμαίοι αυτοκράτορες ήταν θεοί (Ω ναι! Είχαν τέτοιες μονομανίες) και να κάψουν λίγο λιβάνι, ή να κάνουν μία σπονδή προς τιμήν τους.
Κατά τη διάρκεια αυτών των 240 ετών που κράτησαν οι διωγμοί, αμέτρητες ψυχές (κάποιες ίσως υπερβολικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ανήλθαν σε - κρατηθείτε - 20 εκατομμύρια, όταν άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης τον 4ο μ.Χ αιώνα ήταν 55 εκ.) έπεσαν στο στόμα των θηρίων μέσα στους λαμπρούς πολιτιστικούς χώρους του παλαιού φωτεινού κόσμου που έφεραν το όνομα "ΑΡΕΝΑ" ή βασανίστηκαν φριχτά με μεθόδους που δε μπορεί να συλλάβει η πιό διεστραμμένη φαντασία, ή μήπως πρόκειται για ψευδέστατη προπαγάνδα των χριστιανών;

 Επί της ουσίας όμως δεν κατηγορώ την ειδωλολατρεία, ούτε φυσικά υποστηρίζω ότι ο κόσμος που ζούμε είναι αγγελικά πλασμένος. Τουναντίον.

Που θέλω λοιπόν να καταλήξω με τα παραπάνω γραφόμενα;

Στο συμπέρασμα ότι για τις πράξεις των ανθρώπων ΔΕΝ φταίνε οι θεοί στους οποίους πιστεύουν και οι θρησκείες τους.
Είτε Χριστός ονομάζεται ο Θεός, είτε Αθηνά, Δίας, Μίθρας κλπ δε φέρει ούτε αυτός, ούτε η θρησκεία του την ευθύνη για τις πράξεις των πιστών τους, οι οποίοι στην τελική ανάλυση δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτεξούσια πλάσματα, προικισμένα με νοημοσύνη και κρίση.

Πολλοί άνθρωποι έκαναν εγκλήματα εν ονόματι των θεών τους.
Τους τα υπαγόρευσαν οι θεοί τους ή η θρησκεία τους; Σίγουρα Οχι φίλοι μου!

Αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι ερμήνευσαν λανθασμένα με το διεστραμμένο και παρανοϊκό νου τους τις (όποιες) γραφές και τις διδασκαλίες και πήραν λάθος αποφάσεις και έπραξαν επίσης λανθασμένα.
Δε συζητώ δε, τις αμέτρητες περιπτώσεις από καταβολής κόσμου κατά τις οποίες διάφοροι άνθρωποι επικαλούνταν δόλια το όνομα του θεού τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες και τις σκοπιμότητές τους.
Φταίει κανένας θεός γι αυτό; Μάλλον όχι.

Για τις πράξεις των ανθρώπων, φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι και το να κατηγορούμε τη θρησκεία τους (εκτός φυσικά κι αν αυτή διδάσκει το μίσος και τον πόλεμο) είναι παραλογισμός.

Λίγη μελέτη της ιστορίας εις βάθος επιβάλλεται.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1650 αναγνώστες
Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014
15:01

Αυτό θα είναι το σύνθημα του νέου προέδρου της Ε.Ε. κυρίου Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, τον οποίο προσωπικά είχα παλαιότερα χαρακτηρίσει ως άνθρωπο με συνείδηση. Μάλλον έπεσα έξω.

Ο ύψηλός βαθμός ρεαλισμού σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του οικοδεσπότη μας capital.gr μεταφράζεται σε προσήλωση των στόχων του μνημονίου.

Διαβάζω λοιπόν: "Ρεαλισμός", "Μνημόνιο", "Πρόβλημα Ελλάδα", "Προϋπολογισμός", "Πλεόνασμα", "Διαρθρωτικές πολιτικές", "Stress tests" κλπ.

ΔΕΝ διάβασα πουθενά: "Λαός", "’νθρωποι", "Ανθρώπινα δικαιώματα", "Πείνα", "Ανέχεια", "Αξιοπρέπεια". "Αλληλεγγύη"!

Το πήρα το μήνυμα.

Και το μήνυμα λέει ότι κάποιοι (οι αποφάσεις των οποίων επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων) βλέπουν αριθμούς και όχι ανθρώπινες ζωές φίλοι μου.
Έτσι μεταφράζεται ο "υψηλός βαθμός ρεαλισμού" με απόλυτη προτεραιότητα τις επιταγές του μνημονίου.

Και το μήνυμα λέει ότι κάποιοι βάζουν πάνω από όλα τους αριθμούς και δεν αντιλαμβάνονται ότι πλήθη ανθρώπων - και μεταξύ αυτών μικρά παιδιά που δε φταίνε σε τίποτα - ζουν χωρίς δουλειά, σπίτι κι αξιοπρέπεια.

Επίσης κάποιοι νομίζουν (ή κάνουν εμάς να νομίζουμε) ότι όταν φτιάξουν οι αριθμοί θα φτιάξουν δια μαγείας και τα των ανθρώπων.
 

Θα φτιάξουν;
 

Ας δεχτώ ότι θα φτιάξουν αν και δεν το πιστεύω. Στο ενδιάμεσο πόσοι πρέπει να θυσιαστούν;

Εν κατακλείδι.
Το μοντέλο της οικονομίας (πλεονεξία) όπως είναι αυτή τη στιγμή και όπως πάει να εξελιχθεί, είναι απολύτως λάθος (κατά την άποψή μου).

Το μοντέλο της δημοκρατίας (διαπλοκή) είναι επίσης λάθος.

Και αυτά τα δύο λάθος μοντέλα ισχύουν λάθος σε παγκόσμια κλίμακα, γεγονός που δε δίνει μηνύματα για ένα καλύτερο μέλλον, παρά μόνο για πολέμους, φτώχεια και δυστυχία σε όλους τους λαούς.

Υ.Γ.
Ψυχανεμίζομαι ότι σε λίγο καιρό πάλι γουρούνια (PIIGS) θα μας αποκαλούν.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
4532 αναγνώστες
Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014
13:45

Καλημέρα.

Η μετοχοποίηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που προωθείται ως λύση είναι απόλυτα αντίστοιχη με την κρατικοποίηση των τραπεζών και τις συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Η συνέχεια της ιστορίας έχει ως εξής:
 

 • Η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει τη δημιουργία "Εθνικών Πρωταθλητών".
 • Οι (κρατικές) τράπεζες λοιπόν με κριτήρια τα οποία υποθέτω ότι έχουν αποφασισθεί και προσεχώς θα ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ (προκειμένου να απαλάσσουν τις διοικήσεις των τραπεζών από την ευθύνη των όσων πρόκειται να πράξουν - τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει) και τα οποία δε γνωρίζουμε ακόμα (αλλά πρέπει να είναι απόλυτα διάφανα - που δεν ελπίζω - και να κοινοποιηθούν σε όλους μας πριν ψηφιστούν από τη βουλή σε κανένα νομοσχέδιο περί υγείας), θα οδηγήσουν την αγορά σε τεράστιες συγχωνεύσεις, με αβέβαια αποτελέσματα.


ΟΜΩΣ.

 • Οι ισχυρισμοί τόσο του κυρίου Δένδια (Νομικός στο επάγγελμα, σήμερα Υπουργός Ανάπτυξης και μόλις πριν κανα δίμηνο υφυπουργός δικαιοσύνης, με κολοφώνα της καριέρας του τη γνωστή -ενδεικτική της βαθιάς δημοκρατικής συνείδησης που τον διακατέχει- φράση: "Ο κύριος Σαμαράς έδωσε εντολή στη δικαιοσύνη να αρχίσει τις διώξεις κατά της Χ.Α."), ότι η μετοχοποίηση των χρεών δε θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών αποτελούν το λιγότερο παραμύθια της Χαλιμάς. Ανάθεμα μάλιστα αν ο πολύς κος Δένδιας έχει την παραμικρή ιδέα για το τι σημαίνει "κεφαλαιακή επάρκεια" των τραπεζών!

Όμως ρωτάω τους αναγνώστες που σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα από εμένα περί οικονομικών:

 • Θεωρείτε ότι η αξία των μετοχών των εταιρειών μπορεί να είναι ίση με αυτή του δανεισμού;
 • Όταν με το καλό συγχωνευθούν 2, 3 ή περισσότερες επιχειρήσεις, πιστεύετε ότι θα υπάρξουν υπεραξίες;
 • Και αν δεχτώ τις παραπάνω υποθέσεις, ΓΙΑ ΠΟΣΟ μπορεί να κρατηθούν οι αξίες των μετοχών σε επίπεδα που να καλύπτουν επαρκώς τα δάνεια; Αν δεν κάνω λάθος, το συγκεκριμένο έργο το έχουμε ξαναδεί και δεν ήταν ιδιαίτερα καλό.
 • Και επίσης: Είναι δεδομένο ότι θα επιβιώσουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις;

 

Ή κάποιος είναι αφελής, ή κάποιος μας κοροϊδεύει.
 

Οι τράπεζες αργά ή γρήγορα θα γράψουν ζημιές. Αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι τις ζημιές αυτές θα τις καλύψει ο λαός μέσω ΦΟΡΩΝ, ΦΟΡΩΝ και ΦΟΡΩΝ.

Θα μου πει κανείς ότι η οικονομία βγαίνει από την ύφεση και όλα αυτά (κύκλος εργασιών, κερδοφορία, αποτιμήσεις μετοχών, αξίες ακίνητης περιουσίας κλπ) θα πάνε προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο.
Μακάρι. Το εύχομαι ολόψυχα για το καλό της πατρίδας μου και των συμπατριωτών μου.
Πλην όμως η άποψη αυτή δεν είναι τίποτ' άλλο παρά ευσεβείς πόθοι.
Αν δε δω την ανάπτυξη παγιωμένη (κι όχι μαγειρεμένα αναιμικά και χτικιάρικα ποσοστά "ανάπτυξης" της τάξεως του μηδέν κόμμα κάτι τοις εκατό), με την ανεργεία να παρουσιάζει βεβαιωμένη ανάκαμψη, δεν αποδέχομαι καμία θετική υπόθεση και κανένα ευνοϊκό σενάριο.
 

Το περιβάλλον ακόμα είναι ιδιαίτερα ρευστό, τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Γερμανία πάει για ύφεση.
Η Ρωσία μας έκλεισε τις πόρτες.
Ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται και μάλιστα πάει να ξεφύγει από τα οικονομικά πλαίσια και να περάσει σε επίπεδο αρμάτων.
Που μπορεί να βασίζεται μία τέτοια αισιοδοξία;
 

 • Όσο για τις θέσεις εργασίας... Οι τεράστιες συγχωνεύσεις (όπως έχουμε δει και από το παράδειγμα των τραπεζών) μόνο αύξηση της απασχόλησης δε φέρνει, άσε που θα επηρεαστούν αρνητικά οι μισθοί, οι εισφορές (με όσα αυτό συνεπάγεται) κλπ.
 • Η ελπίδα ότι οι γίγαντες "Εθνικοί πρωταθλητές" θα αποκτήσουν έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα που θα "εκτοξεύσει" την ανάπτυξη της Ελλάδος, μόνο ως φρούδα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Λάβετε μάλιστα υπ' όψιν και το γεγονός ότι διάφορες ανακοινώσεις επισήμων φορέων κάνουν λόγο ότι, παρά την ισοπέδοση του εργατικού κόστους, οι τιμές των εξαγωγικών προϊόντων δεν παρουσίασαν ΚΑΜΙΑ μείωση.
 

Τον λόγο τον γνωρίζουμε όλοι:
Το εργατικό κόστος αποτελεί σύμφωνα με όλα τα εγχειρίδια (πανεπιστημιακά, Ε.Ε., ΟΑΣΑ κλπ) το δέκατο έκτο (16) κριτήριο διαμόρφωσης της Ανταγωνιστικότητας μίας οικονομίας. Όλα τα χρόνια της κρίσης, οι (άχρηστοι, ανεύθυνοι, ή δόλιοι) κυβερνώντες έκαναν ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ αφού δε φρόντισαν μέσω των περίφημων μεταρρυθμίσεων να βελτιώσουν κανέναν από τους 15 παράγοντες που προηγούνται του εργατικού κόστους στις σχετικές λίστες περί ανταγωνιστικότητας. Γιατί; Για να σώσουν ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ την πελατεία τους και κατ' επέκτασιν να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση.
 

Εν κατακλείδι:
Όλα τα παραπάνω περί μετοχοποίησης των δανείων, των συγχωνεύσεων των εταιρειών και της δημιουργίας "Εθνικών πρωταθλητών" εντάσσονται ξεκάθαρα στη γενικευμένη λεηλασία της κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων που συνελείται με γεωμετρικά εντεινόμενους ρυθμούς.
Όλα τα ευχολόγια που διατυπώνονται στα διάφορα σχετικά άρθρα δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά σιγοντάρισμα της πολιτικοοικονομικής ΜΑΦΙΑΣ, η οποία καταστρέφει μεθοδικότατα την πατρίδα μας και την ελπίδα όλων των ελλήνων για ένα καλύτερο μέλλον.
 

Κλείνω με δύο φράσεις των αρχαίων ημών προγόνων:

 • ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...
 • ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ' ΟΡΑ
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1883 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014
11:48

Μελέτη ΙΟΒΕ: Ο ρόλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Κατεβάστε τη μελέτη πατώντας το εικονίδιο:   ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Οι φράσεις κλειδιά είναι οι ακόλουθες:
 

 1. "Να αποκατασταθούν συνθήκες ευχερέστερης πρόσβασης σε χρηματοδότηση".

Σχόλιο: Αποκλείεται! Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία ευχή, ένα όνειρο θερινής νυκτός.

Γιατί; Γιατί οι τράπεζες πρέπει να κοιτάξουν τόσο τα κόκκινα δάνειά τους, όσο και τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειάς τους, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την περίφημη πιστωτική επέκταση. Βέβαια στο παρόν σχόλειο υποκρύπτεται η κυβερνητική επιθυμία - απόφαση δημιουργίας ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ.

 

 1. "αποφασιστική μεταφορά παραγωγικών πόρων στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα".

Σχόλιο: Το σημείο αυτό στην έκθεση του ΙΟΒΕ είναι λίγο ασαφές και γενικόλογο, χωρίς να προσδιορίζει ποιοί είναι αυτοί οι πόροι (εργασία, πάγια, κεφάλαιο).

Η κουδούνα κατά την άποψή μου χτυπάει για τις εργασιακές σχέσεις οι οποίες ελαστικοποιούνται περαιτέρω: Απολύσεις εξπρές, μηδενικές αποζημιώσεις, ποινικοποίηση της απεργίας. Έτσι ορίζεται η κινητικότητα των παραγωγικών πόρων.

 

 1. "...αύξησης της παραγωγικότητας στην οποία θα οδηγήσουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις και η ρήξη με τις βασικές παθογένειες του οικονομικού υποδείγματος του παρελθόντος"..."και ειδικότερα μια τομή στη σχέση του δημόσιου τομέα και της επιχειρηματικότητας".

Σχόλιο: Αυτή η ποθούμενη ρήξη - τομή (που αφορά την απαλλαγή μας από την ωμή παρέμβαση του κράτους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τη δημιουργία άπειρων στρεβλώσεων στην οικονομική & κοινωνική ζωή της Ελλάδας) θα έρθει από Δευτέρα.

Δευτέρα Παρουσία εννοώ - κοινώς ξεχάστε το.

Δεν είναι δυνατόν το πολιτικό καταστημένο να τραβήξει τη σκανδάλη και να αυτοκτονήσει! Δεν είναι δυνατόν το σύστημα να γκρεμίσει το οικοδόμημα που το ίδιο έχει χτίσει μεθοδικά και αθόρυβα σε βάθος χρόνων και να πετάξει σαν μπάζα τα εργαλεία που έχει προσφέρει στον εαυτό του με τα οποία κρατάει δέσμιο όλο τον κόσμο. Τα εργαλεία εκείνα που αποτελούν τα μαχαιροπήρουνα του συστήματος στο αέναο φαγοπότι της δημόσιας ΚΑΙ ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων από τους λίγους - ελάχιστους και όχι από όλους όπως με τόσο θράσσος και αυθάδεια διακήρηξε ο ευτραφής κύριος Πάγκαλος και αναπαρήγαγε μόλις σήμερα ο κος ’δωνις Γεωργιάδης διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια λογικής η οποία λέει ότι η ευθύνη βαραίνει τον εξουσιοδοτημένο και όχι τον εξουσιοδοτούντα. Αυτόν που έχει στα χέρια του την ισχύ και την εκμεταλλεύεται  προς ίδιον όφελος και προς όφελος των αφανών συνεταίρων - αφεντικών του, εκβιάζοντας και κοροϊδεύοντας το εκλογικό σώμα.

Ποιός εχέφρων άνθρωπος πιστεύει σοβαρά ότι ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και η λοιπή πολιτική Μαφία θα απεμπολίσουν τα με κόπο κερδισμένα αισχρά προνόμια της κάστας τους;

Μερικές χάντρες προσφέρουν στους ιθαγενείς υπό τη μορφή ανουσίων μεταρυθμίσεων και μετά διατυμπανίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η "νέα Μεταπολίτευση" έχει ξεκινήσει.

 

 1. "...λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, της φορολογικής πολιτικής και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, της απονομής δικαιοσύνης ή των συστημάτων εκπαίδευσης και υγείας".

Σχόλιο: Πρόκειται για τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας μίας οικονομίας σύμφωνα με τα πανεπιστημιακά βιβλία, τον ΟΑΣΑ (OECD) και την Ε.Ε.

Προσοχή!

Οι κύριοι κύριοι του ΙΟΒΕ φυσικά δεν κάνουν κουβέντα για τον ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ (16) στη σειρά προτεραιότητας παράγοντα (πάντα σύμφωνα με τα πανεπιστημιακά βιβλία, τον ΟΑΣΑ (OECD) και την Ε.Ε.) που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα μίας οικονομίας.
Ο συγκεκριμένος παράγοντας χτυπήθηκε και ισοπεδώθηκε ΠΡΩΤΟΣ χωρίς την ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ επέμβαση στους άλλους 15 παράγοντες που προηγούνται, χωρίς έτσι να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό όφελος για την οικονομία και την κοινωνία μας. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ.

Ναι σωστά το καταλάβατε. Πρόκειται για το κόστος της εργασίας.

Γιατί δε γίνεται όμως κανένα σχόλιο;
Γιατί απλούστατα δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να αναδειχθεί η ανικανότητα αδιαφορία, ή ο δόλος - και δεδομένα η αναλγησία ) του κυβερνητικού επιτελείου στο να παραχθεί έργο υπέρ του πολίτη και της πατρίδας όλα αυτά τα τραγικά χρόνια της κρίσης.

Παρεμπιπτόντως, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη μελέτη, οι μειώσεις στο κόστος εργασίας δεν έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τις τιμές εξαγωγών.

 

 1. Αποπληθωρισμός.

Το Μάιο έτρεχε με -1,5%. Αυτή τη στιγμή τρέχει με -1,1% με το ΙΟΒΕ να εκτιμάει να κλείνει στο 0,7% έναντι 0,9% το 2013. Βασικός παράγοντας "ανάσχεσης" του αποπληθωρισμού..... η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Σχόλιο: Ευχαριστούμε μας υποχρεώσατε.

 

 1. "Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους τα έσοδα του Κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά €435 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Η επίδοση αυτή ερμηνεύεται πρωτίστως από την αύξηση των εισπράξεων φόρου εισοδήματος στα Νομικά Πρόσωπα (+€ 748 εκατ. - με πτώση όμως € 430 εκ. στα εσόδων από ΦΠΑ), Τα έσοδα από το Φόρο Εισοδήματος έχουν επταπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ κυμαίνεται σε διπλάσιο επίπεδο από το σχετικό στόχο".

Σχόλιο: Η υπερφορολόγηση συνεχίζεται χωρίς κανένα έλεος και μέχρι τελικής πτώσεως. Προσέξτε τι λέει η έκθεση: ΕΠΤΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ των εσόδων του φόρου εισοδήματος. Με τέτοιο φορολογικό προσανατολισμό - καθεστώς, ποιός θα επενδύσει έστω και μία δεκάρα στην Ελλάδα;

Καλώς να δεχτείτε και τον ΕΝΦΙΑ και καλό κουράγιο.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
3/7ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ