ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Τα think (;) tanks του ΥΠ.ΟΙΚ. μας περνάνε για βλάκες ;
1661 αναγνώστες
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009
11:35

Διαβάστε το πολύ καλό άρθρο του κυρίου Νεκτάριου Β. Νώτη με τίτλο "Καθαρίστρια με μηνιαίο μισθό €4.000"

http://www.capital.gr/News.asp?id=680923 . Ενδεικτικά παραθέτω την πρώτη παράγραφο η οποία αποτελεί και το ζουμί του άρθρου και κατόπιν σχολιάζω:

"Η πίεση από τις Βρυξέλλες για μείωση των ελλειμμάτων δείχνει ότι οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν και μάλιστα άμεσα, για να μη χρειαστούν φορολογικά μέτρα. Αν η «διευθέτηση» του θέματος των χαμένων φορολογικών εσόδων είναι το πρώτο πράγμα που συζητείται στα think tank του οικονομικού επιτελείου, το σπάταλο δημόσιο είναι σίγουρα το αμέσως επόμενο. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι μια μείωση των δαπανών του δημοσίου κατά 10% θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως".

Φυσικά θα αστειεύονται τα Think (;) Tanks, ή μας περνάνε για κρετίνους ή αμοιβάδες.

Τα € 500 εκ. μπορούν να εξοικονομηθούν για πλάκα και για πλάκα άλλα τόσα.

Προτεινόμενες ενέργειες:
1. Εξορθολογήστε το σύστημα προμηθειών ολόκληρου του δημοσίου (προβλεπόμενη εξοικονόμηση € 1 δις).
2. Βάλτε τους εθνοπατέρες βουλευτές να θυσιάσουν ένα μέρος από τα εξοργιστικά προνόμιά τους (προβλεπόμενη εξοικονόμηση € 50 εκ.). Μέχρι πέρσι τους αρκούσε 1 ειδικός συνεργάτης. Γιατί από φέτος να έχουν 2 και να τους χρυσοπληρώνουμε;
3. Αναδιανείμετε το υπεράριθμο προσωπικό του δημοσίου τομέα σε αποδοτικές δραστηριότητες (προβλεπόμενη εξοικονόμηση ανυπολόγιστη). Επιτέλους κάντε τους θεσμούς να λειτουργήσουν και να προστατέψουν τον πολίτη (και τη δόλια την τσέπη του).
4. Δείτε τα χάλια της ΛΑΡΚΟ (ζημιές € 200 - 300 εκ. και λίγα λέμε με απίστευτες απώλειες εσόδων) και πάρτε μέτρα σε όλες τις ΔΕΚΟ για τη σωστή λειτουργία τους (προβλεπόμενη εξοικονόμηση ανυπολόγιστη).
5. Ξηλώστε από τη Διεύθυνση όλων των ΔΕΚΟ και λοιπών Οργανισμών τους άχρηστους - γαμψονύχηδες - σπάταλους - άπληστους - κομματικούς προύχοντες και βάλτε επιτέλους άξιους και τίμιους ανθρώπους.
6. Φωτιά και τσεκούρι στους διεφθαρμένους. Απλά εντοπίστε τους (κι όταν λέμε εντοπίστε τους εννοούμε εντοπίστε τους) και εξοντώστε τους χωρίς κανένα έλεος. Οι φιλόξενες φυλακές τους χωράνε όλους.
7. Ανοίξτε κανέναν φάκελλο και στείλτε κανα - δυο (δέκα - είκοσι) υπουργούς στη φυλακή να κάνουν παρέα στα παραπάνω καλόπαιδα. Να δείς πως θα μαζευτούν οι υπόλοιποι και θα κάνουν καλά τη δουλειά τους.
8. Εφαρμόστε απουσιολόγιο στα υπουργεία (για όλη την ιεραρχία μέχρι και τον υπουργό) και δημοσιοποιείστε το μήνα μήνα στον τύπο.
9. Θέλετε και άλλα;

Σχόλια

20/02 12:26  Αξιόκριτος
Καλημέρα ,
Πολλά αστέρια για τις προτάσεις σου.Ο δημόσιος τομέας δυστυχώς ,χρόνια τώρα,έχει εξελιχθεί σε εκκολαπτήριο της διαφθοράς και φρενάρει λυσσαλέα τις όποιες βελτιώσεις προωθούνται. Η μεταπήδηση της διαφθοράς μολύνει καθημερινά την κοινωνία.Επί δικτατορίας έγινε προσπάθεια να καταγράφεται και να ελέγχεται το έργο των δημοσίων υπαλλήλων.Φυσικά το μέτρο πολεμήθηκε παρ΄ όλο που ο εισηγητής κρατούσε πιστόλια, και τελικά εγκαταλείφθηκε.
20/02 13:56  zeuspower
οι 9 ενεργειες (σωστες) που προτεινεις,φυσικα καταλαβαινεις οτι σε δημοκρατικο (οχλοκρατικο θαλεγα) καθεστως δεν γινονται...αλλο καθεστως χρειαζεται για να συμβουν αυτα...αλλα παλι μετα μπλεκουμε...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις