ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Σκεφτείτε τα παιδιά σας
937 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Μαΐου 2009
11:27

Δεν θέλω να περηφανευτώ για τις αρνητικές προβλέψεις που κάνω σχετικά με την πορεία της οικονομίας, αλλά για άλλη μία φορά επιβεβαιώνονται τα όσα έγραψα στις 6 Φεβρουαρίου στην ανάρτηση με τίτλο Ανάπτυξη; Ποιά ανάπτυξη;Διαβάστε στο σημερινό άρθρο του Capital τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) του οποίου οι υπάλληλοι μπήκαν μέσα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που έβλεπαν.Ο ρόλος του ΔΝΤ κατ' εμέ είναι ύποπτος σε παγκόσμιο επίπεδο, πλην όμως ο ρόλος των ελληνικών κυβερνήσεων και των κρατικών υπηρεσιών είναι ακόμα εγκληματικότερος και ένας έλεγχος από το ΔΝΤ είναι σίγουρα προς όφελος ημών, το δε πόρισμά του είναι μία ηχηρή σφαλιάρα στην ανοργανωσιά - τσαπατσουλιά - ανευθυνότητα που διακρίνει τόσο τις κυβερνήσεις, όσο και το δημόσιο τομέα σε όλες του τις εκφάνσεις, αλλά και στη νοοτροπία των πολιτών.Ας μάθουμε επιτέλους να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο.Η συγκυρία είναι ιδανική για πολλές διορθώσεις...

 


 • Επιτέλους μπορούμε να καταλάβουμε το ποιόν των πολιτικών μας (παλαιών και νέων), να αποβάλλουμε εκείνους που δεν αξίζουν (είναι πολλοί) μέσω της ψήφου μας και να απαιτήσουμε την ποινική δίωξη όλων εκείνων που έχουν πλουτίσει σε βάρος μας.
   
 • Επιτέλους μπορούμε να εντοπίσουμε τις εσφαλμένες και αυτοκαταστροφικές νοοτροπίες μας ως λαού και κοινωνίας και να τις διορθώσουμε.
   
 • Επιτέλους μπορούμε να δούμε τον εσφαλμένο τρόπο λειτουργίας του κράτους μας και να το διορθώσουμε.
   
 • Επιτέλους μπορούμε να εντοπίσουμε τις αδυναμίες της οικονομίας μας και να αλλάξουμε πορεία, αυτή τη φορά προς τη σωστή κατεύθυνση.
   
 • Επιτέλους μπορούμε να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας και να αξιολογήσουμε κατά πόσο υπήρξε υπεύθυνη ή μη η στάση μας κατά το παρελθόν. Ακολούθως μπορούμε να σκεφτούμε τι θέλουμε για το μέλλον μας. Να αδρανήσουμε αφήνοντας τα πράγματα στη μοίρα τους και παρακολουθώντας τις εξελίξεις από την τηλεόραση (ή ακόμα χειρότερα παρακολουθώντας μόνο Star Channel) ή να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης και να ενεργοποιηθούμε σαν άνθρωποι και σαν πολίτες ανοίγοντας τις αισθήσεις και την κρίση μας σε κάθε είδους ερεθίσματα και να επιδιώξουμε την αλλαγή του εαυτού μας και της κοινωνίας μας προς το καλύτερο;


 

Το μόνο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσω για να σας πείσω ωστε να ενεργοποιηθείτε είναι το εξής:


 

Σκεφτείτε τα παιδιά σας.

 

Σχόλια

19/05 21:48  Bankerman
Ετσι ειναι, αν μετα την κριση γυρισουμε παλι στα ιδια, σε παγκοσμια κλιμακα, τοτε αναιτια εγινε και σε λιγα χρονια θα ξανασυμβει με ακομη μεγαλυτερη σφοδροτητα! Απο τετοιες κατασταστασεις πρεπει να βγαινουμε ισχυροτεροι.
20/05 00:46  jerri
Καλά τα λες, δε διαφωνώ αλλά αν γυρίσουμε πλευρό...
Βρε κωλονοσκόπηση χρειαζόμαστε και όχι ενδοσκόπηση. Με το πήδημα που έχουμε φάει...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις