ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Hello Big Brother - Αντίο Δημοκρατία
941 αναγνώστες
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009
12:53

Όπως έχω καταγράψει σε δύο παλαιότερες αναρτήσεις μου (ΠΕΡΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 09/07/09 και ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΣ 01/04/09) η τρέχουσα κρίση, η οποία πιστεύω ότι έχει μεγάλο βάθος ακόμα, θα έχει ως (πιθανό) αποτέλεσμα την ισοπέδωση των κοινωνικών δομών και την εξαθλίωση μεγάλων πληθυσμιακών στρωμάτων. Η εξαθλίωση αυτή αν μη τι άλλο θα δημιουργήσει αίσθημα αντίδρασης και κατ'  επέκταση τη δημιουργία επεισοδίων, τα οποία ενδέχεται να είναι σοβαρότατα και να κλονίσουν τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό. Δεν είναι άσχετη με όλα τα παραπάνω (κατά την άποψή μου) η αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, αν και στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει πάντα η προβοκάτσια - και ο νοών νοείτω.

 
Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί.  Γνωρίζουν επίσης (όπως όλοι μας), ότι προτιμότερο είναι να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις.
 
Στα πλαίσια λοιπόν της πρόληψης των προβλημάτων αυτών έρχεται να λειτουργήσει ο νέος νόμος περί τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, καμερών, τραπεζών DNA κλπ, ενώ εγώ προσωπικά τον αντιλαμβάνομαι ως σημάδι που επιβεβαιώνει τον ερχομό των ταραχών στις οποίες αναφέρομαι και όχι τόσο ως μέσο καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
 
Επί της ουσίας, ένας νομοταγής πολίτης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Τουναντίον μάλιστα. Σύμφωνα μάλιστα με το 'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη) του Συντάγματος και εφ' όσον ο νόμος κριθεί συνταγματικός, οφείλω να τον αποδεχτώ.
 • Θα χαρώ λοιπόν σαν φιλήσυχος πολίτης να αποδώσουν τα μέτρα και να "μπουζουριάσουν" όλα τα καλά παιδιά που καίνε, σπάνε και καταστρέφουν περιουσίες που κάποιοι άνθρωποι μόχθησαν να δημιουργήσουν (και οι οποίοι δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στο "μεγάλο κεφάλαιο" κι ας έχουν στη δούλεψή τους καμιά δεκαριά υπαλλήλους κι ας οδηγούν Μερσεντές).
 • Επίσης θα χαρώ αφάνταστα αν εξαρθρωθούν:
  1. Οι "τρομοκράτες" (σε εισαγωγικά, γιατί είδαμε τι σόι τρομοκράτες ήταν και η 17Ν).
  2. Τα κυκλώματα των ναρκωτικών.
  3. Τα κυκλώματα της πορνείας.
  4. Οι απανταχού προστάτες και νταβατζήδες (από αυτούς που "προστατεύουν" περίπτερα και μπακάλικα μέχρι αυτούς που "προστατεύουν" όλα τα νυχτομάγαζα).
  5. Οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί.
  6. Οι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. κλπ.

    

Πλην όμως:
 
Η δημοκρατία πρέπει να βλέπει μπροστά και να ξέρει πάντοτε ότι υπάρχουν φανεροί ή αφανείς εχθροί της, οι οποίοι μπορεί να είναι υποψήφιοι δικτάτορες, ή απλά μπορεί να είναι διεφθαρμένα όργανά της, τα οποία εκμεταλλεύονται (ή θα μπορέσουν στο μέλλον να εκμεταλλευτούν) προς όφελός τους τα εργαλεία που η δημοκρατία και ο νομοθέτης τους παρέχουν.
 
Για τον παραπάνω λόγο, τα (υγιή και σκεπτόμενα) όργανα της δημοκρατίας πρέπει να φροντίζουν να μην κατασκευάζουν όπλα που αν πέσουν σε ακατάλληλα χέρια θα γίνουν άκρως επικίνδυνα ενάντια των πολιτών και των ελευθεριών τους τις οποίες το ίδιο το Σύνταγμα θεσμοθετεί και υπερασπίζεται.
 
Ο συγκεκριμένος νόμος κατ' εμέ αποτελεί μία βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας και της κοινωνίας γενικότερα καθώς δίνει δικαιώματα για τη δημιουργία μίας ανελεύθερης κοινωνίας η οποία θα ωχριά μπροστά στην Οργουελική κοινωνία του 1984.
 
Με τα μέτρα παρακολούθησης τα οποία θεσμοθετούνται και ο εξοπλισμός που θα τεθεί σε ισχύ, οι αντιφρονούντες αυτής της Οργουελικής κοινωνίας έχουν δεθεί χειροπόδαρα μια για πάντα και είναι ανίκανοι να αντιδράσουν και να επαναφέρουν τη δημοκρατία και τη συνταγματικότητα όπως προτρέπει τους πολίτες η τελευταία παράγραφος του τελευταίου άρθρου του Συντάγματος (βλέπε σχετικό link παραπάνω).
 
Πέραν όμως από την απόλυτη - ασφυκτική παρακολούθηση (κάμερες - τηλέφωνα - internet) και τις συνέπειές της, ο έλεγχος του DNA και ο εντοπισμός των γενετικών προδιαθέσεων των πολιτών (ασθενειών, συμπεριφορών, ή ό,τι άλλο θα εφεύρουν οι επιστήμονες) ο  οποίος μπορεί αύριο μεθαύριο να θεσμοθετηθεί αφού του ανοίγεται εν προκειμένω ο δρόμος,  μπορεί να δημιουργήσει:
 • Αποκλεισμό ανθρώπων από εργασίες, ή αξιώματα.
 • Αποκλεισμό από την ιδιωτική (και γιατί όχι και από τη δημόσια) ασφάλιση - βλέπε προθέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις.
 • Κατ' επέκτασην θα δημιουργηθούν Κάστες ανθρώπων, κοινωνική στρωματοποίηση,  γεγονός ανήθικο και ασυμβίβαστο με το Σύνταγμα.
 • Αναβίωση των προσπαθειών για δημιουργία της αρείας φυλής, γεγονός επικίνδυνο. κλπ.
 
Θα μου πείτε ότι βλέπω τραγικά τα πράγματα και ίσως όλα αυτά που παραθέτω θυμίζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πείτε μου όμως, πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή ζείτε σε μία υγιή δημοκρατία στην οποία οι θεσμοί λειτουργούν σα ρολόι; Εγώ πάντως όχι. Κρίνοντας μάλιστα από την καπιταλιστική κοινωνία και τα όσα σήμερα ζούμε, όπου το κεφάλαιο τείνει να συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια, αντίστοιχα πιστεύω ότι η εξουσία τείνει να συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένα (λίγα) κέντρα...
 
Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στους περισσότερους τομείς με τους οποίους καταπιάστηκε και επιπλέον με το συγκεκριμένο νόμο θέτει τις βάσεις της κατάλυσης της δημοκρατίας, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το μέγεθος της ανικανότητάς της.
 
Θεωρώ επίσης βέβαιο το γεγονός ότι και στην περίπτωση που η κυβέρνηση αλλάξει (με μία πιθανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή με μία κυβέρνηση συνεργασίας), η διάδοχη κατάσταση ακόμα και αν δεσμευτεί από σήμερα ότι όταν θα αναλάβει την κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο και θα ξηλώσει τις κάμερες, όταν έρθει η ώρα θα κάνει την πάπια, όπως χαρακτηριστικά έκανε την πάπια η κυβέρνηση Καραμανλή στην περίπτωση των νέων ταυτοτήτων, κατά των οποίων είχε υπογράψει με τυμπανοκρουσίες αν θυμάστε, ο κος Καραμανλής μετά της συζύγου του. Μην παραγνωρίζουμε άλλωστε τις επιταγές των ΗΠΑ (βλ. έκδοση βίζας).
 
Η λύση σε όλα κατά την ταπεινή μου άποψη βρίσκεται πάντοτε στην παιδεία και εκεί θα έπρεπε όλες οι κυβερνήσεις όλων των κρατών να έχουν στραμμένη την προσοχή τους εδώ και πολλά χρόνια (τουλάχιστον μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο), προκειμένου να σφυρηλατήσουν μία ομοιογενή και αρμονική κοινωνία με υψηλή συνοχή, πρόνοια, μέριμνα και αίσθημα ευθύνης, υψηλό ήθος και ιδανικά, χωρίς παραβατικότητα και χωρίς οικονομικές και άλλου είδους κρίσεις.
 
Απέτυχαν λέει το αποτέλεσμα.
 
Αν η αποτυχία προϋποθέτει προσπάθεια, εγώ είμαι της άποψης ότι μάλλον δεν προσπάθησαν, γιατί ίσως δεν το θέλησαν.
Σχόλια

16/07 16:24  urgent
Σκεφτείτε μόνο πόσο θλιβερό, μονότονο και άχρωμο θα είναι να μεγαλώνει ενα παιδί σε εναν κόσμο χωρίς όπως λέτε:
ναρκωτικά, πορνεία, τρομοκρατία, νταβατζήδες, διαφθορά, εγκληματικότητα και δεν ξέρω τι άλλο!

Τόσο άτονο, θλιβερό και μονότονο που θα θύμιζε ένα φθινόπωρο στον Κρόνο

Τέτοια νύχτα μαγεμένη και γλυκειά
μας θυμίζει ένα φθινόπωρο στον Κρόνο
άντε ας παίξουμε μια τελευταία πενιά
όπου να 'ναι ξαναβγαίνουμε στο δρόμο.

Δεν ξέρω αν βρίσκεται κρυμμένος στα νύχια σου ο θεός
Μα εσύ πιο πολύ μου μοιάζεις για λύκος νηστικός
Και όταν στα πρόβατα αγορεύεις για του έθνους το καλό
Διάολε σε βλέπω να χορεύεις του κτήνους το χορό

16/07 16:41  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@ urgent

Αλήθεια δε μπορώ να σε καταλάβω φιλενάδα...

Δεν αγορεύω σε κανένα. Δεν απευθύνω πολιτικό λόγο σε κανένα. Δεν έχω να κερδίσω τίποτα από κανένα. Δεν ανήκω σε καμία παράταξη.

Ιδεολογία μου είναι το καλό των παιδιών μου (έχω 2)και δεν θέλω:
1. Να πάρουν ναρκωτικά, 2. Η κόρη μου να γίνει πόρνη και να την παίρνουν 50 άντρες την ημέρα, παρά θέλω να δοθεί μόνη της σε αυτόν που θα επιλέξει, 3. Να φάνε καμία μολώτοφ στο κεφάλι και 4. Να πέσουν θύματα εκβιασμού από κανένα ρεμάλι κ.ο.κ.

Και χωρίς ναρκωτικά, πορνεία, τρομοκρατία, νταβατζήδες, διαφθορά, εγκληματικότητα κλπ, ο κόσμος έχει πολλά θέματα να διαπραγματευτεί και να δώσουν ενδιαφέρον στη ζωή των ανθρώπων. Είναι πολλά και είναι μπροστά μας και δίπλα μας.
16/07 16:51  Nastybishop
To χριστιανοφασισταριό του φόρουμ πανηγυρίζει για τέτοια μέτρα. Χαρά που θα κάνουν οι μικρομεσαίοι που ήρθε το καλό κράτος να τους προστατεύσει, καταλύοντας σταδιακά τις ελευθερίες τους! Άλλωστε τι να τις κάνουν τις ελευθερίες; Δεν τις χρησιμοποιούν και πουθενά. Αυτό που μετράει μόνο είναι η ασφάλεια, η τάξη και η σιγουριά. Κάθε τι άλλο μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό των προαναφερθέντων.
16/07 17:04  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@ Nastybishop

Κι εγώ χριστιανός είμαι φίλε και θρησκεύω συνειδητά. Αυτό όμως δεν με αποκλείει από το να σκέφτομαι ελεύθερα και να έχω κρίση. Αυτό μου ζητάει ο αρχηγός της πίστης μου (Ιησούς Χριστός).
Το χριστιανοφασισταριό πραγματικά (και δυστυχώς) υπάρχει και επί της ουσίας δεν πρόκειται για χριστιανούς, γιατί η ιδιότητα του χριστιανού δε συνάδει με αυτή του φασίστα.
Απλά είναι μπερδεμένοι άνθρωποι που δεν ξέρουν πραγματικά την ταυτότητά τους, αφού δεν έχουν ενδιαφερθεί να μάθουν πραγματικά για την πίστη τους και περιορίζονται στον ξύλινο λόγο του κατηχητικού και μόνο. Πραγματικά για λύπηση.
16/07 17:11  Nastybishop
φίλε έχεις δίκιο σε αυτό.

Οι αληθινοί χριστιανοί δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς τους υποκριτές.
16/07 17:38  jgeorg
μεχρι οι κοινωνιες να βρουν ισορροπια και το μετρο θα ταλαντευονται αναμεσα στην ασυδοσια και στην "ασφυκτικη ασφαλεια". Εχουμε παρα πολυ δρομο ακομη μεχρι να ισορροπησουμε. Ας τα σκεφτομασταν αυτα οταν σπρωχναμε τα παιδια μας να πετανε μολωτοφ και πετρες σε αστυνομικους ... και τωρα να εκπλησσομεθα που η κοινωνια ζηταει "ασφυκτικη ασφαλεια".
16/07 18:54  Ορφανη..στους 5 δρομ
"Να ζείς κάτω από την εξουσία ενός άλλου είναι μιζέρια για τους λίγους, αναγκαίο κακό για πολλούς, και ευτυχία για τους περισσότερους."

Μαφιόζος "V"
16/07 23:05  jerri
Η παρούσα κυβέρνηση, μιας και νομοθέτησε άλλωστε περί τούτου, αποφάσισε να βγάλει τη σεμνή και ταπεινή κουκούλα της. Επαναφορά του φακελώματος σε νέα προχωρημένη μορφή. Το σήμα πάντως δε χρειάζεται να το αλλάξει Νέα Δικτατορία με τη δάδα να καίει τα πάντα στο διάβα της (όπως ξέρει καλά να κάνει)...
16/07 23:24  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@ jerry

Φίλε μην κοιμάσαι μέσα στο αντιδεξιό μένος σου. Μην το αφήνεις να θολώνει την κρίση σου. Νομίζεις ότι θα υπήρχε διαφορά με οποιαδήποτε άλλη παράταξη στην εξουσία; Καμία απολύτως (ούτε και με τους οικολόγους πράσινους πίστεψέ με). Τις κάμερες και τις υποκλοπές θα τις έτρωγες ούτως ή άλλως. Νομίζεις δηλαδή ότι μέχρι σήμερα δεν τα έτρωγες; Απλά θα γίνονται και με τη βούλα του νόμου φίλε. Ή μήπως όταν έλεγε το ΠΑΣΟΚ ότι έκαψε τους φακέλλους δεν είχε φροντίσει να κρατήσει πρώτα αντίγραφα σε ηλεκτρονική μορφή; Το φασισταριό σε πληροφορώ δεν έχει χρώματα και κόμματα. Στην ξεπεσμένη δημοκρατία του σήμερα φασίστες είναι οι ΠΑΣΟΚΟΙ, φασίστες είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, φασίστες και ο ΛΑΟΣ. Λακέδες των συμφερόντων, τα οποία (πρόσεξε) δεν περιορίζονται σε οικονομικά. Υπάρχουν και άλλων ειδών συμφέροντα, τόσα όσα και τα ανθρώπινα πάθη. Και για να είσαι δίκαιος δε μπορείς να βάζεις ταμπέλες ότι οι δεξιοί είναι φασίστες. Σε κάθε χώρο, υπάρχουν αγνοί άνθρωποι, όπως και αλήτες. Τα ποσοστά (αγνών και αλητών, πατριωτών και πουλημένων κλπ) είναι ακριβώς ίδια σε όλους τους χώρους χωρίς εξαίρεση.
16/07 23:31  jerri
Δεν έχω κανένα αντιδέξιο μένος φίλε μου. Και μάλιστα έχω πάρα πολλούς δεξιούς φίλους τους οποίους δε θεωρώ φασίστες, όπως έχω και πράσινους, κόκκινους, τιρκουάζ που είναι καρα φασίστες... Για να μη σου πω για τη δεξιά πλευρά του κρεβατιού μου...
Πολλή απλά κατέθεσα αυτό που πιστεύω για τους κυβερνώντες(;), Εάν και εφόσον έρθουν οι άλλοι θα τους δούμε...
16/07 23:33  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Σε αγαπώ πολύ. Η απάντησή σου μου άρεσε. Καληνύχτα.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις