ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Γιατί επιμένει η κυβέρνηση στον κεφαλικό φόρο;
829 αναγνώστες
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009
12:13

Διαβάστε το πολύ καλό άρθρο του κου Ζαχαρού στο Capital (κάντε κλικ εδώ) σχετικά με τον κεφαλικό φόρο.

Θα θέσω το θέμα λίγο διαφορετικά:

Με βάση τα εισοδήματά μου (για € 300 παραπάνω), μου ήρθε ο μποναμάς των € 1.000.

Με πονάει λίγο το έξοδο αυτό, μιάς και αυτήν την περίοδο έχω πολλές υποχρεώσεις (δάνειο, βάπτιση της κόρης μου το Σεπτέμβριο), αλλά τελικά τις τρείς δίμηνες δόσεις μπορώ να τις αντέξω άνετα.

Επειδή είμαι πατριώτης άνθρωπος (ίσως και κορόιδο θα μου πείτε), δεν έχω αντίρρηση να πληρώσω την έκτακτη εισφορά, σαν ελάχιστη συνδρομή για τη σωτηρία της πατρίδας και του έθνους. Με τα εισοδήματα που έχω άλλωστε (δόξα τω Θεω), μπορώ και αποταμιεύω κάποια λεφτά σε ετήσια βάση και τα € 1.000 δεν είναι πολύ μεγάλο βάρος.

Θεωρώ τους ανθρώπους που κάνουν τις φασαρίες για να μην πληρώσουν το ποσό που τους αντιστοιχεί, δίχως άλλο υποκριτές και φραγκοφονιάδες, καθώς ενώ εισπράττουν πολλά χρήματα (και μη μου πείτε ότι με εισόδημα € 60.000 και πάνω φυτοζωείς) δε μπορούν να κάνουν μία μικρή θυσία για το κοινωνικό σύνολο. Βρισκόμαστε όχι στο χείλος του γκρεμού, αλλά στην πορεία προς τα κάτω και εδώ πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης κι όχι να είμαστε κοντόφθαλμοι.

Επιπλέον θα πρότεινα στο ΥΠΟΙΚ να κάνει έναν επιπλέον φορολογικό έλεγχο σε αυτούς τους κυρίους, γιατί, αν και δε θέλω να τους χαρακτηρίσω ελαφρά τη καρδία, "συνήθως φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ

Το μείζον θέμα δεν είναι τα παραπάνω.
Το μείζον θέμα είναι η ανικανότητα χρηστής διαχείρισης των χρημάτων που δίνουμε οι φορολογούμενοι, της κρατικής περιουσίας και φυσικά της περικοπής εξόδων από το δημόσιο (και τώρα και παλαιότερα φυσικά) και η ανικανότητα είσπραξης των οφειλομένων. Πως είναι δυνατόν βέβαια όταν το 40% του εργατικού δυναμικού της πατρίδας μας είναι (υπεράριθμοι) δημόσιοι υπάλληλοι, η αποδοτικότητα των οποίων κινείται στο μηδέν;

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η τιμωρία των τίμιων φορολογούμενων, η στρέβλωση της αγοράς και η παράταση ζωής που δίνεται εδώ και χρόνια σε θνησιγενείς εταιρείες.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Το φωνάζω εδώ και χρόνια. Ενδεικτικά σας παραθέτω κάποιες αναρτήσεις μου στο Capital (τυχαία όλες του Φεβρουαρίου που μας πέρασε):
 

Υ.Γ.
Θα μου πείτε διαπιστώσεις χωρίς προτάσεις για λύση...
 
Για διαβάστε καλύτερα τις αναρτήσεις μου...
 
Η λύση είναι πάντα η συμμετοχή.
Χωρίς συμμετοχή τα πρεζόνια της εξουσίας σε θεωρούν δεδομένο.
 
Μία σημαντική  ευκαιρία την οποία ο λαός πέταξε στα σκουπίδια χάθηκε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.
Τα πρεζόνια της εξουσίας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) διατηρώντας τα ποσοστά τους μας έχουν εσένα κι εμένα σαν δεδομένους πελάτες και συνεχίζουν να ασελγούν ξαδιάντροπα επάνω σε εμάς και τα παιδιά μας. Εμείς κοιτάζουμε ναρκωμένοι. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

 
Σχόλια

27/07 23:41  talbot
Φίλτατε ούτε δραχμοφονιάδες ούτε μίζεροι είμαστε.
Εκ προοιμίου οι κληθέντες να σώσουν τα κρατικά ταμεία που χρεωκόπησαν η διαχείρηση του Καραγκιόζη των τελευταίων 35 ετών,ανήκουν στην κατηγορία των ειλικρινώς και βαρύτατα φορολογουμένων.Οχι όλοι βεβαίως,αλλά πολλοί εξ αυτών.
Εν μέσω δε πρωτοφανούς κρίσεως στην αγορά,ήδη αύξησαν οι κρατούντες την παρακράτηση φόρου στις εταιρείες με αποτέλεσμα να πληρώνουν σημαντικά αυξημένο φόρο.Απο την άλλη μεριά δεν ενοχλούν τους χρεώστες για να εισπράξουν βεβαιωμένους φόρους.

Ούτε περιορίζουν κατ'ελάχιστο την σπατάλη,όπως σωστά γράφεις.Ο πατριωτισμός των φορολογουμένων κρατά τις επιχειρήσεις εδώ.Οταν ομοειδείς επιχειρήσεις στον βαλκανικό περίγυρο φορολογούνται με 10-15%,πώς μπορείς να τις ανταγωνιστείς πληρώνοντας φόρο 35-40%,+ 5% για κλεισίματα, ελέγχους κλπ.
27/07 23:52  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Να ειπώ την αλήθεια, συμφωνώ και με τους δυό σας. Απο διαφορετική σκοπιά βλέπουμε όλοι το ίδιο πράγμα.
28/07 00:06  talbot
Θρασύβουλε,δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
Το Σάββατο συνέτρωγα με φίλο μεγαλογιατρό,ο οποίος φυσικά και πλήρωσε αγογγύστως το πολλών μηδενικών χαράτσι του,διότι απλώς τα πραγματικά του εισοδήματα
είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ.Αν όμως είσαι για τον οποιοδήποτε λόγο ειλικρινής φορολογούμενος και συνυπολογίσεις την Σοβιετικού τύπου διαχείρηση,τότε απλώς τρελλαίνεσαι.
28/07 00:13  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Αδέλφια, σας ετοιμάζω νέο άρθρο για το αίσχος της απόσυρσης.
Με αγάπη ΑΠΠ
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις