ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Γιατί blogg-άρω
1183 αναγνώστες
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009
11:42

Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση μου έδωσε ένα σχόλιο από το χρήστη με το nickname Antilope στην αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μου με τίτλο "Ποιούς εξυπηρετεί το μέτρο της απόσυρσης αυτή τη στιγμή;"

Ο συγκεκριμένος κύριος, με κατηγορεί ότι φρόντισα ώστε να "φορτώσω" με επισκέψεις τις αναρτήσεις μου με τίτλο "Εν τη νήσω του Αγίου Δομινίκου εβρισκόμενος (Μέρος πρώτο, Μέρος δεύτερο και Grand φινάλε)".

Πιό συγκεκριμένα, μου προσάπτεται η κατηγορία, ότι μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας (28/07/2009 15:45 - 14:00) , 2 από τις παραπάνω αναρτήσεις μου είχαν από 12 επισκέψεις. Θεωρεί την ώρα άσχετη και το ενδιαφέρον του θέματος των αναρτήσεών μου χαμηλό. Το ύφος του συγκεκριμένου σχολίου είναι ιδιαίτερα αυστηρό και εμμέσως πλην σαφώς με χαρακτηρίζει "ζαβολιάρη" και ακόμα χειρότερα "υποκριτή", αναρωτιέται δε αν αυτή την υποκρισία μου τη μεταδίδω στα παιδιά μου με το παράδειγμά μου.

Αν και εν προκειμένω θεωρώ ανάξιο λόγου να ασχοληθώ με το θέμα και να "υπερασπίσω" τον εαυτό μου, εγώ θα το κάνω και επιπλέον θα σας αναλύσω τους λόγους που blogg-άρω.

Εν αρχήν

 • Εχθές δημοσιεύτηκε από το Capital μία είδηση η οποία αφορούσε το συγκεκριμένο νησί και τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αϊτής και Δομινικανής Δημοκρατίας (κάνε κλικ εδώ). Επειδή λοιπόν έχω λόγους να ενδιαφέρομαι για το νησί αυτό, έσπευσα να διαβάσω το άρθρο και να αφήσω ένα σχόλιο στο οποίο κατέγραψα τα links των τριών αναρτήσεών μου. Αυτά λοιπόν είναι η αιτία των 12 κλικ + 12 κλακ στις αναρτήσεις μου.
 • Σιγά μην κάτσω εγώ να σβήνω επί 15 λεπτά τα cookies από τον υπολογιστή μου και να επισκέπτομαι τις αναρτήσεις μου για να δείξω αυξημένη επισκεψιμότητα. Τι με περνάει κανένα αγοράκι του γυμνασίου;
 • Σε τελική ανάλυση έχω διαφημίσεις στο blog μου, ή έχω να κερδίσω τίποτε άλλο με 24 παραπάνω επισκέψεις; Μήπως το Capital διενεργεί κάποιο διαγωνισμό μεταξύ bloggers και δεν το γνωρίζω;
 • Την όποια ματαιοδοξία μου την ικανοποίησα και με το παραπάνω, όταν εδώ και μία εβδομάδα το blog μου έχει καταγραφεί στα δημοφιλέστερα blogs του capital. 
 • Μήπως ο / η Antilope θεωρεί ότι οι επισκέψεις σε όλες μου τις αναρτήσεις έχουν γίνει από εμένα τον ίδιο; ΕΛΕΟΣ! Οι αναγνώστες των αναρτήσεών μου (έχω κι από αυτούς) με έχουν τιμήσει με πολλά καλά σχόλια και αστεράκια, για τις δε επίμαχες αναρτήσεις (του Άη Δομίνικου), τα σχόλια των αναγνωστών θα έπρεπε να έχει διαβάσει ο / η Antilope τα οποία είναι πολύ καλά, ή μήπως έχω κι άλλα nicknames (όπως πιθανώς μπορεί να έχει ο ίδιος) και σχολιάζω εγώ τα ίδια μου τα γραπτά;
 • Αν με θεωρεί ανταγωνιστή του νομίζω ότι μάλλον παιδιάστικη είναι η σκέψη του και ενδεικτικό του νεαρού της ηλικίας του. Εδώ στην blogoσφαιρα δεν πρέπει να ανταγωνιζόμαστε, αλλά να συναγωνιζόμαστε να βάλουμε ένα λιθαράκι ο καθένας μας προκειμένου να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος.
 • Νομίζει ο κύριος αυτός ότι έχω κανένα ιδιαίτερο άγχος αν οι ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ εξαφανιστούν από τα δημοφιλέστερα; Σκοτούρα μου. Παρακαλώ τους κυρίους διαχειριστές του Capital να βγάλουν τώρα το blog μου από τη συγκεκριμένη λίστα.
 • Μήπως όμως ο / η Antilope χάνει το δάσος; Για το περιεχόμενο των αναρτήσεών μου περιμένω σχόλια κι όχι για την επισκεψιμότητα.
 • Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν "πριν η μέμψεις νόησον". Ο φίλος μας λοιπόν δεν ενόησε και απλά έμεμψε, αλλά νομίζω ότι εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια

 

Εν συνεχεία

 • Οι λόγοι για τους οποίους γράφω είναι
  • Πνίγομαι από τα πολλά στραβά κι ανάποδα και από τα νιάτα μου έχω το κουσούρι να αποτυπώνω τους προβληματισμούς μου στο χαρτί είτε υπό τη μορφή άρθρων, είτε υπό τη μορφή ποίησης. Πετυχαίνω με αυτόν τον τρόπο εκτόνωση της διεσταλμένης πικρίας μου για την κατάντια της κοινωνίας.
  • Η στηλίτευση των κακώς κειμένων των πολιτικών σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν.
  • Η μοιρασιά των παραπάνω σκέψεών μου, τις οποίες θεωρώ πνευματικά μου παιδιά, με τους αναγνώστες.
  • Η αναζήτηση ανθρώπων με αντίστοιχους προβληματισμούς και στόχους με τους δικούς μου, με τους οποίους θα μπορέσω να συζητήσω στο ίδιο μήκος κύματος.
  • Ο διάλογος με ανθρώπους με διαφορετικό μήκος κύματος. Θέλω να ακούω και άλλες απόψεις, γιατί καθώς δεν κατέχω κανένα αλάθητο ούτε είμαι κανένας διανοούμενος, υπάρχουν σίγουρα πτυχές της πραγματικότητας που δεν αντιλαμβάνομαι. Ο χωρίς παρωπίδες διάλογος είναι συστατικό της δημιουργίας.
  • Το πάθος μου να παραδόσω έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μου.
 • Όσοι έχουν διαβάσει τις αναρτήσεις μου θα έχουν διαπιστώσει ότι δεν ασχολούμαι με το χρηματιστήριο. Δεν με απασχολεί ο τζόγος (ΧΑΑ), οι τεχνικές αναλύσεις για τις δυνάμεις των αλογακίων (βλ. Μετοχές) τα μέσα εύκολου πλουτισμού κλπ.
 • Στα κείμενά μου
  • Καταπιάνομαι με τα της κοινωνίας (υποκρισία των πολιτικών, αδικίες, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος κλπ),
  • Εκφράζω την πίστη μου στην αναγκαιότητα αλλαγής του μοντέλου της κοινωνίας,
  • Βροντοφωνάζω για το έλλειμα δημοκρατίας που υπάρχει και τους κινδύνους που διατρέχει το πολίτευμα σήμερα,
  • Διατυμπανίζω τη σημασία της συμμετοχής του πολίτη στα κοινά,
  • Διατυμπανίζω την υπέρτατη αξία της παιδείας,
  • Προσπαθώ να δείξω την πραγματική υπόσταση κάποιων γεγονότων σε οικονομικό ή πολιτικό επίπεδο κλπ.

Κρίνετε ότι έχω ανάγκη από 24 κλικ παραπάνω;

Σχόλια

29/07 12:03  kostoklani
Ρε φίλε, γιατί απολογείσαι στον κάθε ψυχοπαθοτάκη που περνάει την μέρα του μετρώντας τα κλικ στις σελίδες?
29/07 12:05  Pantelis
blogging είναι διασκέδαση! και μερικοί από εμάς διασκεδάσουν να είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι με άποψη. Άποψη που εκφράζεται, άποψη που συγκρούεται, άποψη που τσακίζει, άποψη που τελικά δεν χρειάζεται όλοι να συμφωνούμε μαζί της, δεν χρειάζεται ούτε καν όλοι να την διαβάζουμε...γιαυτό όποιος δεν αντέχει υπάρχει και η επιλογή... Ζήτω η ελευθερία του λόγου μέσα από τα blogs! Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει...
29/07 12:13  Κουασιμόδος
Χαρά στο κουράγιο σου,τόση ενέργεια χαμένη για ένα αρνητικό σχόλιο;
Ειλικρινά αν διέθετα τόσο χρόνο.. έβγαζα γκόμενα.:-)
29/07 12:15  favlos
Ωραίος ο κουασιμόδος...:)
είναι παλιά ιστορία με τα κλίκς κλπ...όταν εκτίθεσαι πάντως θα ακούσεις διάφορα...είναι μέσα στο πρόγραμμα...
29/07 12:17  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@ kostoklani
Η ανάρτηση αυτή δεν είναι απολογία αλλά κατάθεση ψυχής.

@ Pantelis
1. Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.
2. Με ενθουσίασες. Ελευθερία ή θάνατος!
29/07 15:20  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@ Antilope
Και παρεπιπτόντως...
Η είδηση για τις ταραχές στον Άγιο Δομίνικο διαβάστηκε 111 φορές εχθές. Βγάλε τα συμπεράσματά σου.
29/07 19:57  patriotis
ΑΝΗΣΥΧΕ ΠΑΤΕΡΑ

Tο ψευδώνυμο το οποίο επέλεξες τα δηλωνει ΟΛΑ.
Επειδή περιέτρεξα τα υπόλοιπα μπλοκ σου θέλω να σου θέσω δύο ερωτήσεις.
1. Πότε έγινες για πρώτη φορά πατέρας
2. Μένεις κοντά σε θάλασσα

Ευχαριστώ
30/07 00:29  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@ patriot
* Έγινα πατέρας το 2006 την ίδια ημερομηνία με αυτή της δικής μου γέννησης.
* Δεν μένω 100 μέτρα από τη θάλασσα αν αυτό εννοείς κοντά, μένω όμως σε νότιο προάστιο που συνορεύει με high παραθαλάσσιο προάστιο.
*Μ' έχεις δει κάπου, κάπου με ξέρεις;
30/07 07:19  Ορφανη..στους 5 δρομ
Ανησυχος πατερασ

μη...compl-αρεις,...συνεχισε να ...blog-αρεις...
31/07 15:24  Πατέρα κάτσε φρόνιμα
Μια χαρά τα λες ανήσυχε πατέρα
http://www.youtube.com/watch?v=kfk9iQeC100
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις