ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ;
980 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009
13:26
Αναφορικό με το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Όπως έχω γράψει από το Φεβρουάριο στο blog μου, οι πρόωρες εκλογές θα είναι οριστική ταφόπλακα για την οικονομία, δεδομένου ότι μία εκλογική αναμέτρηση κοστίζει στον προϋπολογισμό περί το € 1 δις και αν γίνουν τώρα εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο Σημίτη, θα εκλεγεί μία ανίσχυρη κυβέρνηση (άσε τα όνειρα του ΠΑΣΟΚ για αυτοδυναμία), η οποία θα πρέπει να συρθεί ξανά σε εκλογές το 2010, δεδομένου ότι κατά τη χρονιά εκείνη θα έχουμε το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Η ΝΔ αν και τη στιγμή αυτή αποζητάει συναίνεση  (τα περι συναινέσεως αυτή τη στιγμή τα βρίσκω απόλυτα ορθά), είμαι σίγουρος ότι θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί αν βρίσκεται στη θέση της αντιπολίτευσης.
Πέτα λοιπόν € 2 δις στα σκουπίδια.
Θα μου πείτε ότι με την απόσυρση χαρίζουμε € 16 δις περίπου στις αυτοκινητοβιομηχανίες, τα 2 δις των εκλογών με πειράξανε;

Αλλά και να έρθει στην εξουσία ένα αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει; Τους ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη τι σόι ντενεκέδες ξεγάνωτοι είναι όλοι τους (από τον αρχηγό μέχρι τα στελέχη του), ή μήπως τα χρόνια που πέρασαν μακριά από την εξουσία τους συνέτισαν; Ας καγχάσω!
Υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ το εκδιώξαμε από την εξουσία, πριν 5 χρόνια, επειδή ήταν κλέφτες.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Προτείνω να φάμε στα μούτρα τη ΝΔ μέχρι το 2010 (φανταστείτε ότι πίνουμε μουρουνόλαδο βρε αδελφε - αν και σε αντίθεση με το μουρουνόλαδο η ΝΔ δεν κάνει καλό) προκειμένου να συρθούμε μόνο σε μία εκλογική αναμέτρηση. Έτσι κι αλλιώς μέχρι τότε (αλλά και μετά) οι κυβερνώντες θα υποχρεωθούν να εκτελούν οδηγίες της Ε.Ε. από τη στιγμή που θα εγκριθεί παράταση της προθεσμίας για τη βελτίωση του ελλείμματος.
 
 
Στο σημείο αυτό θα παραθέσω εμβόλιμα ένα σχόλιο από το σημερινό άρθρο του κυρίου Μαυρίδη στο Capital:
 
"Πολύ δύσκολα θα βρεθεί πολιτικός που θα θέσει τον εαυτό του στο ρόλο του οσιομάρτυρα, εκείνου που θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις και θα δικαιωθεί κάποια στιγμή από την ιστορία, αλλά θα πρέπει την ίδια στιγμή και να ξεχάσει το πολιτικό του μέλλον".

Εδώ συμφωνώ απόλυτα. Αυτό όμως τι καταδεικνύει; Απλά ότι οι πολιτικοί είναι πρεζόνια. Μαστουρώνουν με το βουλευτηλίκι και την εξουσία και γατζώνονται παθιασμένα σε αυτά.
Αντιμετωπίζουν το λαό ως μέσο για την επίτευξη των ιδιοτελών στόχων τους και όχι σαν τον αφέντη τους που πρέπει πιστά να υπηρετήσουν και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά του σεμνά και ταπεινά.

Πλην όμως αγαπητοί φίλοι, ο πολιτικός είναι εικόνα εκείνου που τον ψηφίζει.
Ίδιοι με αυτούς είμαστε κι εμείς, οι πατεράδες και οι παππούδες μας που ψηφίσαμε και εξακολουθούμε να ψηφίζουμε τους Φαύλους, τους Ανήθικους, τους Προδότες για να μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο.

Μισή ντροπή λοιπόν στους αχρείους πολιτικούς και άλλη μισή ντροπή στους αχρείους - οκνηρούς - αδιάφορους - ασυνείδητους πολίτες.
 
Ο παραπάνω προβληματισμός - διαπίστωση καθιστά αναγκαιότητα τη δραστηριοποίηση των υγιών κυττάρων της κοινωνίας μας (πράγμα στο οποίο δυστυχώς δεν ελπίζω) προκειμένου να καθάρουν τον πολιτικό βίο της χώρας μας και να επαναπροσδιορίσουν το πολίτευμα σε υγιείς βάσεις (η επαναφορά της ισχύος του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσω της επαναεκχώρησης των παλαιών του αρμοδιοτήτων (και ακόμα περισσότερων) από τις οποίες τόσο αισχρά αποψίλωσε ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου φαντάζει στα μάτια μου ως αναγκαιότητα).

Η αυτοκριτική της κοινωνίας μας, ο προβληματισμός, η αυξημένη συμμετοχή του κόσμου στα κοινά (και όχι η αποχή που τόσο αισχρά και λανθασμένα προβλήθηκε ως πολιτική πράξη από Λαζόπουλους και το σάπιο συνάφι των ΜΜΕ) και η θεσμοθέτηση δικλίδων ασφαλείας υπέρ του πολιτεύματος (το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη κλυδωνίζεται επικίνδυνα στις μέρες μας) και υπέρ των πολιτών είναι ένα πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει απαραίτητα αυτή τη στιγμή.

Κατόπιν μονιασμένοι πρέπει να θέσουμε κοινούς στόχους (όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο) και στρατηγικές , να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να δουλέψουμε για να "γυρίσει ο ήλιος". Για το καλό των παιδιών μας.

Ο αγώνας αυτός είναι σίγουρα σκληρός και ίσως μάταιος γιατί πρέπει να παλέψουμε με εδραιωμένα τιτάνια συμφέροντα. Πρέπει όμως να γίνει.
Και ο Λεωνίδας με τους 300 ήξερε ότι θα πεθάνει, πλην όμως πάλεψε στις Θερμοπύλες.

Εμείς απλά θα περιμένουμε τους βάρβαρους;
Σχόλια

02/09 18:30  zeuspower
διαβαζοντας και βλεποντας ολα αυτα που συμβαινουν,μου ερχεται ενα τραγουδακι στο νου...

http://www.youtube.com/watch?v=4C2K889u_90
02/09 20:31  talbot
Φίλτατε,τα χειρότερα έπονται αν έρθει ο ΓΑΠ στην εξουσία.Τα ταμεία άδεια,οι συνήθεις ύποπτοι θα πληρώσουν την ατολμία της ΝΔ να κάνει όσα υπεσχέθη τα χρόνια που κυβερνά.Δεν πρέπει να υπάρξει αυτοδυναμία.
02/09 23:20  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Eγώ λέω να ψηφίσεις αγαπητέ μου απ' ευθείας τον Εφραίμ αντί για τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ
Κρίμα...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις