ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Να ποιόν θα ψηφιζα...
1505 αναγνώστες
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009
12:31

Επειδή δε μπορώ να βλέπω τίτλους του στίλ "ψηφίζουμε το Χ κόμμα ή τον Ψ αρχηγό" και να διαβάζω κουβέντες αστήρικτες, γραμμένες από οπαδούς και όχι σκεπτόμενους πολίτες, θέτω παρακάτω τι θα ήθελα να πρεσβεύει ένας υποψήφιος πρωθυπουργός (και να με πείσει ότι όλα αυτά τα εννοεί) για να πάρει την ψήφο μου:

 1. Την αντιμετώπιση της παιδείας ως κορωνίδας των προτεραιοτήτων ενός κράτους.
 2. Την αξιοκρατία και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου με σκοπό την άριστη διαχείριση των οικονομικών του κράτους.
 3. Την εθνική συνεννόηση και τον τερματισμό της πόλωσης των τελευταίων δεκαετιών. 
 4. Τον προσδιορισμό, την ανάδειξη και την προστασία της εθνικής μας ταυτότητας.
 5. Την προστασία του πολίτη από τον ηθικό ξεπεσμό που όλα τα ΜΜΕ ασύδοτα (εν γνώσει ή εν αγνοία τους) προωθούν.
 6. Την αποθέωση των εθνικών μας θησαυρών με διάχυση των οφελειών στην πλειοψηφία των πολιτών.
 7. Την ταχύτητα στην απόδοση δικαιοσύνης.
 8. Την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας και του συστήματος προμηθειών της.
 9. Τον αυστηρό και ουσιαστικό έλεγχο των θεσμών της κοινωνίας και του κράτους και την συνεχή προσπάθεια για βελτίωσή τους.
 10. Τον αυστηρό έλεγχο του έργου των βουλευτών - υπουργών - κυβερνήσεων και τον αυτόματο εξοστρακισμό από την πολιτική ζωή όσων αποδεικνύονται ανεπαρκείς.
  • κατάργηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών.
  • κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ;

Θα μειδιάσω ευγενικά. Ευχαριστώ πολύ αλλά όχι ευχαριστώ.

Τις εξετάσεις τους τις έχουν δώσει και έχουν αποτύχει ξανά και ξανά. Άλλωστε δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω κριτήρια.

Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ έχει κλείσει προ καιρού και δεν έχουν ευκαιρία αναβάπτυσης (ούτε ακόμα και παρθενορραφής) στα μάτια και τη συνείδησή μου .

Τέλος πρέπει επιτέλους να βγάλουμε από το μυαλό μας τη νοοτροπία "το μη χείρον βέλτιστο" γιατί με αυτό τον τρόπο δίνουμε αξία και διατηρούμε στο προσκήνιο πολιτικές και πολιτικούς που δεν αξίζουν όχι την πατρίδα μας να κυβερνήσουν, αλλά ούτε να αναλάβουν τη διαχείριση της πολυκατοικίας μας.

 

Να ψηφίσω ΝΔ;

Θα θυμώσω. Σαφώς και όχι. Τι άλλο να περιμένω από αυτούς; Έπαιξαν κι έχασαν. Σε καμία περίπτωση δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Τους οικτίρω.

 

Τα άλλα κόμματα συγχωρήστε με αλλά δε θα τα πιάσω στο στόμα μου, καθώς δεν έχουν το ανάστημα να αρθρώσουν ορθό πολιτικό λόγο.

"Μα θα βυθιστεί η χώρα στην ακυβερνησία. Πρέπει να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση", θα μου πείτε

Τρίχες! Αυτά τα ακούω βερεσέ, όπως επίσης και αυτά που μου λένε ότι στη Γερμανία το σύστημα είναι φτιαγμένο διαφορετικά για να μου δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Τις είδα και τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Καταστρέψανε τη Δημοκρατία (το πιστεύω - δεν το λέω για να δώσω απλά έμφαση στα λεγόμενά μου). Την μετατρέψανε σε αχρηστοκρατία.

Ας μάθουμε τώρα να μονιάσουμε, να στήσουμε τον κρατικό μηχανισμό έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από εκλογές και αλλαγές κυβερνήσεων (να άλλη μία ευθύνη που επιρρίπτω σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά για να δουλέψουμε, γιατί οι παραπάνω φελλοί, μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε τι εστί κάματος.

 

Θα περιμένω λοιπόν εκείνον τον ευπατρίδη πολιτικό που θα μου τάξει αυτά που έγραψα παραπάνω για να του χαρίσω την ψήφο μου και την αφοσίωσή μου.

Ομολογώ βέβαια στους αναγνώστες ότι τον τελευταίο καιρό σαν μία μέλισσα βουίζει μέσα στο μυαλό μου η σκέψη να φτιάξω μία δική μου παραταξη, αλλά έχοντας επίγνωση της ματαιότητας ενός τέτοιου εγχειρήματος (προσοχή όχι του κόπου και του κόστους), απομακρύνω τη μέλισσα με ευγενικό τρόπο - αλλά όχι πολύ μακριά.

Μέχρι τότε θα ψηφίζω με αιρετική διάθεση και θα κρατάω τα χέρια μου καθαρά από τις αμαρτίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

 

Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη

των Ελλήνων τα ιερά.

 

Σχόλια

08/09 23:14  Σάρισα
Tη μελισσα να την κρατας κοντα, χρειαζομαστε καινουριους ανθρωπους στην πολιτικη να μας πουν αληθειες που μας ενοχλουν.

Περιμενω καποια κινηση εδω και καιρο απο καποιον για να στοιχηθω κι εγω στο πλευρο του, αλλα τα εγχειρηματα που ειδα ως τωρα 'μπαζουν'.
08/09 23:22  jerri
Τώρα εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι όλοι υποστηρίζουν ότι θα τα κάνουν πράξη τα αιτήματα που αναφέρεις...
08/09 23:47  shareholder-cs
Τα παρακάτω είναι συρραφή απο ήδη δημοσιευμένα σχόλιά μου, αλλά δένουν στο θέμα σου:

"Δηλαδή ως τώρα η χώρα κυβερνιόταν; Ξεφραγο αμπέλι σε όλα κατάντησε, κι ότι θέλει καθένας κάνει...
Διότι κυβερνώ σημαίνει κρατάω τιμόνι,εφαρμοζω τους νόμους, καθορίζω ευθύνες, και ποιός κάνει τι, και αξιολογώ, κι ελέγχω, κι αν δεν το κάνει τον στέλνω σπίτι του.

Αλλά πλέον φτάσαμε να καταρρέει η "κυβέρνηση" στη μέση της θητείας της απο την ιδια τη κατάσταση των πραγμάτων όπου ήταν πλέον τόσο μπάχαλο και τρύπιο ωστε να στέλνει σπίτι του τον "καταλληλότερο" και τη πλεον χύμα, ανίκανη, άβουλη και διεφθαρμένη κυβέρνηση...

Οχι οτι τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες για τους Πασόκους, αυτοι ουσιαστικά αρχισαν το ξεχαρβάλωμα της χωρας τη δεκαετία του 80, με τη σταδιακή καταράκωση της αξιοκρατίας και πειθαρχίας, και τη διαφθορά αλλά λες να μπορούν να τα κάνουν ακόμα χειρότερα απο τούτους εδώ;

"Η γάγκραινα και η σαπίλα που επισημαίνεις έχει καταφάει όλη τη κοινωνία.
Η διαφθορά δεν είναι πλέον σε ατομικό επίπεδο, δεν είναι μεμονομένη, είναι συστημική. Η λαφυραγώγιση του δημοσίου χρήματος εχει γινει πλέον κυρίαρχη πολιτική, και ο αποκλειστικός λόγος "συμμετοχής στα κοινά".
Κι εμείς σα λιγούρια παραμονεύουμε μήπως μας ξεπέσει να γλύψουμε κανένα κόκκαλο απ το τραπέζι των πολιτικοοικονομικών παραγόντων.

Γι αυτό το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο με το ρυθμό που αλλάζει κανείς σώβρακα.
Γι αυτό και δεν ανατριχιάζει, δεν εκπλήσσεται κανείς στο άκουσμα άλλου ενός σκανδάλου. Γιατί νοιώθει τη κατάσταση αυτή κυρίαρχη, καθολικά διαβρωμένη και παντελώς αδιέξοδη.
Στη ρητορική των κομμάτων δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια τεκμηριωμένη πρόταση για λύση, κάποια εναλλακτική για σπάσιμο του αποστήματος και πραγματική μεταρύθμιση. Πόσο μάλλον δεν υπάρχει τέτοια διάθεση στη πρακτική τους.
Η μόνη αλλαγή που προτείνεται είναι η αλλαγή του χρώματος και κόμματος του διαχειριστή... Του δήθεν τιμιότερου απ τον προηγούμενο...
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...
09/09 00:04  shareholder-cs
Ενα ενδιαφέρον άρθρο-ανάλυση Νίκο, απο κάποιον που τόλμησε (μαζί με άλλους) να ακούσει τη μέλισσα:

http://e-rooster.gr/?p=1434
09/09 00:12  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Φίλοι μου καλοί ο μόνος λόγος που με κρατάει είναι η επίγνωση του ότι θα παλέψω με τις λεγεώνες της κολάσεως σύσσωμες. Με δυνάμεις που ο κοινός νους δεν αντιλαμβάνεται. Θα μπω σε σκοτεινά παιχνίδια αρχών και εξουσιών πέρα από τη διανόησή μας ως απλών ανθρώπων.
Γιατί παιδιά δεν πιπιλάω το δάχτυλό μου. Γνωρίζω ότι το μικρό μας προτεκτοράτο δεν το κυβερνάμε εμείς οι ίδιοι, αλλά είμαστε φόρου υποτελείς στις μεγάλες δυνάμεις και ίσως ακόμα καλύτερα στις μεγάλες πολεμικές βιομηχανίες.

Μήπως όμως πάλι για τον ίδιο λόγο αξίζει να μπει κανείς στη μάχη;
09/09 00:23  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Το υπέρτατο κίνητρό μου είναι το μέλλον των παιδιών μου.
09/09 13:03  napoleon
ποια η γνώμη σου για τον παπαθεμελή?
09/09 13:21  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Τον εκτιμάω.

Τον θεωρώ αγνό πατριώτη και άνθρωπο με ήθος και ευγένεια ψυχής που θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα.

Καλά έκανε και έφυγε από το ασκέρι του ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά έχει να παλέψει με τα ΜΜΕ που τον έχουν εξαφανίσει, ή τον κάνουν να φαίνεται λίγο γραφικός (λίγο το ύψος, λίγο η γλώσσα του σώματος που δεν τη χειρίζεται σωστά - οι άλλοι την έχουν διδαχτεί εμφανέστατα).
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις