ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ο αθλητισμός κάποτε...
1900 αναγνώστες
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009
09:58

Ένα μικρό περιστατικό από την αρχαιότητα...

 

Ο Ηρόδοτος διηγείται ότι ο γιος του ευυπόληπτου πέρση πολέμαρχου Αρτάβανου, Τριταντέχμης ο οποίος ήταν ένας από τους αξιωματούχους του Πέρση βασιλιά, μόλις πληροφορήθηκε ότι το βραβείο της νίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες θα ήταν ένα απλό στεφάνι από κλαδί αγριελιάς, αναφώνησε: «Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ' άνδρας ήγαγες μαχησομένους ημέας, οι ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται, αλλά περί αρετής!» («Αλίμονο, Μαρδόνιε, με ποιους άνδρες μας έφερες να πολεμήσουμε! Μ' αυτούς που δεν αγωνίζονται για χρήματα, αλλά για την αρετή!»).

Ποιό είναι το ποιόν μας σήμερα;
 

Εμπορευματοποίηση παντού και όχι μόνο στον αθλητισμό.

Το έχετε αλήθεια συνειδητοποιήσει ότι η λέξη ΑΡΕΤΗ έχει εκλείψει από το λεξιλόγιό μας; Το έχετε συνειδητοποιήσει ότι τη λέξη ΑΡΕΤΗ θα τη χρησιμοποιήσουμε μόνο για να φωνάξουμε κάποια γυναίκα που έχει πάρει αυτό το όνομα;

 

Γιατί άραγε;

Σχόλια

25/09 17:20  talbot
Καταλαβαίνεις γιατί δεν πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά αρχαία ελληνικά,και γιατί καμία εχπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν κινήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση.Αρετή,άγνωστη λέξη για τη νεολαία σήμερα.Πρότυπα ομοφυλόφιλοι,κίναιδοι,αδερφές,ποδοσφαιριστές και μοντέλα.
25/09 23:14  jerri
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα...
25/09 23:30  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Η ελληνική, αδέλφια μου, πρέπει να εξαφανιστεί για τον απλό λόγο ότι από μόνη της παρέχει σε αυτόν που τη μιλάει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με πολύ υψηλές αξίες. Τόσο με αυτές των ανυπέρβλητων αρχαίων (που είναι η Πολιτεία του Πλάτωνα, τα Πολιτικά του Αριστοτέλη κλπ;), όσο με αυτές του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (πάμε να καταργήσουμε και τα θρησκευτικά στο όνομα της ελευθερίας).

Ο Θρασύβουλος καλά τα λέει με τον ιδιαίτερο τρόπο του.
25/09 23:32  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Αλλά μιάς και σήμερα γράφω λόγια άλλων, θα πω και αυτό: No nox ubra diem (το σκοτάδι δε θα σκεπάσει την ημέρα).
25/09 23:37  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Και κλείνω με άλλο ένα ξεχασμένο ρητό: "Θέλει Αρετή και τόλμη η ελευθερία".
28/09 12:16  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Αναφορικά με τα όσα είπαμε παραπάνω, διάβασα ένα εξαιρετικό άρθρο του γνωστού ελληνόφρονα αρθρογράφου κυρίου Γιανναρά στην Καθημερινή της Κυριακής της 27/09/09 με τίτλο "Μηδέν εις το πηλήκιο". Σας προσκαλώ να το διαβάσετε όλοι:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_27/09/2009_331008
28/09 13:49  CANYON
Το άσπρο άλογο Χρήστος Γιανναράς
Τα ελληνικά κόμματα είναι χρεωκοπημένα, λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα και διοικούνται από δουλοπρεπείς και αυτοεξευτελισμένους πολιτικούς. Αυτά και άλλα πολλά λέει ο «Πάπας της ελληνικής πραγματικότητας» σε μια μεταπυρηνική συνέντευξη.

http://www.lifo.gr/mag/features/144

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΟΝΑ
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις