ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου
1229 αναγνώστες
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009
12:44

Κυρία Διαμαντοπούλου

 

Ονομάζομαι Ανήσυχος Πατέρας. Ψηφίζω στη Β’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά και στις εκλογές μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό δεν ψήφισα κανένα από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή, όντας αρνητικά προκατειλημμένος με όλα.

 

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και την τοποθέτησή σας στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Ευχή και προτροπή μου είναι να επιδείξετε τον ίδιο ζήλο στην εργασία σας με αυτόν που δείξατε ως Επίτροπος και στα υπουργικά σας καθήκοντα, καθώς για εμένα προσωπικά το Υπουργείο που αναλαμβάνετε είναι υψίστης σημασίας και κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να το αντιμετωπίζει ως την κορωνίδα των προτεραιοτήτων της.

 

Η εκπαίδευση στην πατρίδα μας κατά την άποψή μου έχει περιέλθει σε μεγάλη παρακμή σε όλες τις βαθμίδες της και έχει ξεχάσει το σκοπό που έχει θέσει το σύνταγμα γι αυτήν, ήτοι τη δημιουργία Ελληνικής συνείδησης στους εκκολαπτόμενους αυριανούς πολίτες.

 

Στους γκρίζους καιρούς της Παγκοσμιοποίησης (οικονομικής και πολιτιστικής) χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά μας ως έθνος (χωρίς φυσικά να δημιουργούμε στους εαυτούς μας αισθήματα υπεροχής έναντι των συνανθρώπων μας), τιμώντας με την πράξη μας αυτή τους μεγάλους αγώνες των αναρίθμητων γενιών των προγόνων μας.

Μην ξεχνάτε ότι τα ελληνικά ιδεώδη αποτέλεσαν τα θεμέλια του παγκόσμιου πολιτισμού και τη δύσκολη για την ανθρωπότητα στιγμή αυτή μπορούν ίσως να αποτελέσουν μία ακτίνα ελπίδας γι αυτήν.

 

Διαφυλάξτε τις παραδόσεις μας και την ιστορική μας μνήμη. Βοηθήστε τις να ζήσουν και ν’ ανθίσουν μέσα στο έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον της σημερινής πραγματικότητας. Λαός ανιστόρητος είναι λαός χωρίς αντιστάσεις, ο οποίος άγεται και φέρεται από τις ορέξεις των απανταχού πονηρών γιατί έχει κόψει ο ίδιος τις ρίζες του. Δε ζητάω να διαιωνίσουμε μίση αιώνων, αλλά να μην ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και ποιοι πάταγαν παλαιότερα τα χώματα που πατάμε εμείς σήμερα χωρίς να διαστραφεί και να αποκρυφτεί η ιστορική αλήθεια.

 

Διαφυλάξτε τη γλώσσα μας. Τη γλώσσα των αρχαίων τραγικών, των φιλοσόφων, της Γραφής, των υψηλών αξιών και νοημάτων.

 

Βάλτε στο βασικό πρόγραμμα τα ανεπανάληπτα κείμενα του Πλάτωνα και και του Αριστοτέλη για το πώς πρέπει να είναι η πολιτεία. Διαμορφώστε συνειδητοποιημένους πολίτες και όχι άβουλα όντα, «πελάτες» των παλαιάς νοοτροπίας πολιτικών που εξαγοράζουν ψήφους με ρουσφέτια. Τέτοιοι πολίτες διασφαλίζουν ένα λαμπρό αύριο για την κοινωνία, το πολίτευμα, την πατρίδα και την οικουμένη ολόκληρη.

 

Αναβαθμίστε την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ασκήστε έλεγχο στους καθηγητές και το έργο τους. Πολλοί από αυτούς έχουν διαβρωθεί από την εξουσία που έχουν στα χέρια τους και την απυρόβλητη θέση τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις Νεποτισμού και κακοδιαχείρισης κονδυλίων.

 

Η επιστημονική έρευνα είναι μηδενική στην πατρίδα μας. Ποιος φταίει; Βρείτε τα αίτια εσείς ως αρμόδια υπουργός και διορθώστε την κατάντια αυτή.

 

Αντιμετωπίστε τις στραβές νοοτροπίες μας στη ρίζα τους.

Η διαφθορά, η οικολογική αδιαφορία, η οδική «εγκληματικότητα» είναι μερικές από τις νοοτροπίες που μέσα από το σχολείο μπορούν να αντιμετωπιστούν και να βελτιώσουν αύριο την κοινωνία μας.

 

Συνεργαστείτε αρμονικά με την εκκλησία.

Δεν είναι όλοι οι ιερείς διεφθαρμένοι. Αλίμονο αν τους αντιμετωπίσετε ως τέτοιους. Μία κοινωνία είναι και η ιεροσύνη και όπως σε κάθε κοινωνία υπάρχουν καλοί και κακοί.

Βοηθείστε τον σεμνό και καλοπροαίρετο Αρχιεπίσκοπό μας να καθαρίσει την εκκλησία. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει και εσάς προσωπικά και την πατρίδα (το σημαντικότερο).

 

Πολλά σας έγραψα, αλλά πολλά προσδοκώ από εσάς.

Πιστεύω πολύ στην εργατικότητά σας, τη διάθεση σας για προσφορά, αλλά και στα πατριωτικά σας αισθήματα που πηγάζουν δίχως άλλο από τον τόπο καταγωγής σας.

 

Και πάλι σας εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας και μην ξεχνάτε ότι  (κυρίαρχος) λαός έχει αλάνθαστο κριτήριο. Το είδατε σαν παράταξη παλαιότερα, το είδε και η Ν.Δ. τώρα.

 

Με τιμή

Ανήσυχος Πατέρας

 

Σχόλια

07/10 13:10  Πι-πι το παπί
"χωρίς να διαστραφεί και να αποκρυφτεί η ιστορική αλήθεια."
Αν γράψει την ιστορική αλήθεια για τον ρόλο που έπαιξε η ορθόδοξη εκκλησία σε βάρος των ελλήνων και για το τι έκανε κατά την διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ούτε ψύλλος στον κόρφο της.
Γι αυτό καλύτερα να παραμυθιαζόμαστε με μύθους περί ταύτισης ορθοδοξίας και ελληνισμού,περί κρυφών σχολείων κτλ ...
07/10 13:20  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Αγαπητέ συνονόματε πλανάστε πλάνην οικτράν.

Αλλά και πάλι, η αλήθεια (όλη η αλήθεια και όχι μόνον η πλευρά του νομίσματος που βλέπετε εσείς) θα ελευθερώσει πάντας ημάς.

Βέβαια στην επιστολή δεν αναφερόμουν σε εκκλησιαστικά θέματα, αλλά σε αυτούς τους έλληνες της Μικράς Ασίας που συναθροίζονταν ήρεμα στο λιμάνι της Σμύρνης περιμένοντας με τις αποσκευές τους το Απόλλων Εξπρές για να τους περάσει απέναντι κλπ.

Γρηγορείτε.
07/10 13:29  Πι-πι το παπί
"Αγαπητέ συνονόματε πλανάστε πλάνην οικτράν"
Πλάνην οικτράν για ποιο πράγμα;
Και βέβαια τα γεγονότα της Σμύρνης και οι θηριωδίες των Τούρκων να γραφούν ως έχουν
Αλλά αυτά που προηγήθηκαν των γεγονότων της Σμύρνης καθώς επίσης και κάποιες Ελληνικές θηριωδίες που ουδόλως μας τιμούν να γραφούν και αυτές;
07/10 13:38  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Η πλάνη σας βρίσεται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζετε μονοδιάστατα το ρόλο της εκκλησίας. Ας μην το επεκτείνουμε όμως.

Αναφορικά με τις ελληνικές θηριωδίες, γιατί να τις κρύψουμε;
Αλλά αφού τις ξέρετε και τις ξέρουμε πως κρίνετε ότι έχουν κρυφτεί;

Σε τελική ανάλυση πρέπει σε κάθε περίπτωση να κρίνουμε (και ενδεχομένως να δικαιολογούμε) τα γεγονότα με βάση τις συνθήκες και τις νοοτροπίες της τότε εποχής. Αυτό δεν το έχουμε ακόμα μάθει.

Για εμένα μην αμφιβάλετε ότι δεν είμαι αυστηρός κριτής πρότα του εαυτού μου και μετά του έθνους και της εκκλησίας των οποίων αποτελώ μέλος.
07/10 13:55  Πι-πι το παπί
"αντιμετωπίζετε μονοδιάστατα το ρόλο της εκκλησίας"
Ο ρόλος της εκκλησίας κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής είναι γνωστός.Φυσικά ούτε κουβέντα δεν γίνεται στα σχολικά βιβλία της ιστορίας και βάζω στοίχημα ότι ούτε πρόκειται να γίνει.Ας μην το επεκτείνουμε λοιπόν διότι όζει...
Τα ελληνικά βιβλία ιστορίας αναφέρουν επιλεκτικά τις Τούρκικες θηριωδίες ενώ τα τούρκικα τις Ελληνικές.
Ελπίζω αυτό κάποτε να τελειώσει αλλά αισιόδοξος ιδιαίτερα δεν είμαι!
07/10 14:11  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Επιμένω ότι έχετε μονοδιάστατη αντίληψη για το ρόλο της εκκλησίας.
Μάλλον η μόνη σας πηγή είναι ο Κορδάτος και εναλλακτικά το Κεφάλαιο του Μαρξ.
Σας βεβαιώνω ότι εκτός από αυτά (τα αληθινά) που γνωρίζετε, υπάρχει και η άλλη πλευρά της αλήθειας, αλλά η οπτική σας είναι επιλεκτική και βλέπει μόνο άσπρο ή μόνο μαύρο, τη στιγμή που υπάρχουν κι άλλες αποχρώσεις του γκρίζου, γεγονός το οποίο στο βάθος υποδεικνύει φανατισμό, ο δε φανατισμός είναι κατακριτέος.

Λάθος σας ακόμα κι αν είσαστε άθεος και διεθνιστής.
07/10 15:07  Ηρακλής
Πολύ επιφανειακή ανάλυση.
Αν προσδοκείτε τόσα πολλά, από μία πολιτικό Μηχανικό, γιατί δεν την ψηφίσατε;
Την καταψηφίσατε, προφανώς ως ακατάλληλη, και ταυτόχρονα την θεωρείτε ικανή να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες σας;
Μήπως υπάρχει κάποια αναντιστοιχία στη θέση σας;
Οσο για την εκκλησία, πάλι έχετε μπερδέψει την α-θεία με την α-θρησκεία.
07/10 15:30  Πι-πι το παπί
Αν με περάσατε για κομμουνιστή κάνετε λάθος.
Από τα γραφόμενα μου στο forum έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαι φιλελεύθερος.
Δεν είμαι μέλος της εκκλησίας ούτε κάποιας άλλης οργάνωσης ή κόμματος και συνεπώς πράγματι είμαι φανατικός με τον ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ και την αλήθεια.
Ο ορθολογισμός με την τυφλή πίστη είναι σε διαρκή πόλεμο και πάντα θα είναι.
Τα παραπάνω όμως είναι άσχετα με την συστηματική απόκρυψη της αλήθειας που κάνει η ορθόδοξη εκκλησία για να κρύψει ή να ωραιοποιήσει τον αισχρό της ρόλο κατά την διάρκεια της οθωμανικής κατοχής.
Τα γεγονότα δεν είναι γραμμένα μόνο στον Κορδάτο αλλά σε πλείστα αξιόλογα βιβλία τα οποία θα μπορούσα να σου τα συστήσω.Αν βέβαια ενδιαφέρεσαι...
07/10 16:07  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Επιφενειακή ή όχι δεν πρόκειται για ανάλυση, αλλά επιστολή με τα όσα με προβληματίζουν την οποία έστειλα σήμερα στην κα Διαμαντοπούλου.

Δεν ψήφισα την κα Διαμαντοπούλου γιατί δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ.
Δεν καταψήφισα την κα Διαμαντοπούλου προσωπικά ως ακατάλληλη.
Μην βάζετε λόγια στο στόμα μου. Υποπίπτετε σε συλλογιστικά ολισθήματα.

Ελπίζω ότι είναι ικανή γιατί έχει επιδείξει εργατικότητα και αποτελεσματικότητα και γι αυτό έχει βραβευτεί από τη Γαλλική κυβέρνηση (δες το βιογραφικό της http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=716). Επαναλαμβάνω Ελπίζω.

Σε τελική ανάλυση δεν καταλαβαίνω τη λογική σας...
Αν έχω αντίθετες απόψεις με έναν άνθρωπο πρέπει να τον θεωρώ και ανίκανο; Θου Κύριε...
Μάλλον στενόμυαλο (για να μη δώσω βαρύτερο χαρακτηρισμό) μου ακούγεται κάτι τέτοιο και όχι ανοικτόμυαλο. Εν κατακλείδι αυτή είναι η υπουργός μου αυτή τη στιγμή δεν έχω να κάνω τίποτε άλλο από το να ελπίζω ότι θα τα καταφέρει. Στο ταμείο όμως Ηρακλή μου θα είμαι σαρωτικός πίστεψέ με.

Θεωρείτε μήπως υποκρισία τις παραινέσεις μου προς αυτήν; Ή μηπως σαν ενοχλεί το περιεχόμενο;

Αθεεία ή Αθρηκεία μπορεί να τα μπερδεύω όντας ημιμαθής, ο ΝίκοςΠαπ πάντως διακατέχεται από φανατισμό και απουσία επιστημονικότητας (κάτι σαν το Γαβρά). Σε τελική ανάλυση αυτά στοιχειοθετούν αγνωμοσύνη ή έχεις αντίρρηση;

Υ.Γ.
Ευχαριστώ για το σχόλιο.
07/10 16:15  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Νίκο
Αν με περνάς εσύ για Χριστιανοφασίστα όπως εγώ σε πέρασα για Αριστερό μάλλον πέφτουμε και οι δύο σε λάθος.

Δεν παραγνωρίζω Νίκο τα στραβά και στο είπα, αλλά σου υποδεικνύω ότι υπάρχουν και πτυχές που δεν θέλεις να παραδεχτείς.
Με τον ορθό λόγο (άραγε πως ορίζεται;) θα ήθελα να μου δώσεις μία ερμηνεία του τι είναι αλήθεια.

Έχω κι εγώ να σου προτείνω κάποια βιβλία αν βέβαια ενδιαφέρεσαι.
07/10 16:22  Πι-πι το παπί
"ο ΝίκοςΠαπ πάντως διακατέχεται από φανατισμό και απουσία επιστημονικότητας (κάτι σαν το Γαβρά)"
Όταν υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων καταφεύγουμε σε χαρακτηρισμούς.
Η ειρωνεία όμως είναι ότι κατηγορούμαι για απουσία "επιστημονικότητας"!).Εσείς δηλαδή σαν επιστήμονας χρησιμοποιείτε μία ανύπαρκτη λέξη..
Ποια "επιστημονικότητα" λοιπόν έχετε αν δεν γνωρίζετε τα ελληνικά;

07/10 16:26  ΕΝΑΠ
Ανήσυχε Πατέρα,
Σε βλέπω με την ανησυχία να μένεις.
Εύχομαι βέβαια το αντίθετο.
07/10 16:37  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Νευράκια Νικόλα;

Εσύ ο ίδιος δήλωσες Φανατικός.

Για την ένδεια επιχειρημάτων, έχω να πω ότι εσύ μέχρι τώρα χρησιμοποιείς συνθήματα και μόνο.

Για το αν είναι ανύπαρκτη η λέξη που χρησιμοποιώ, κάνε μία βόλτα στο Google και θα πιστείς για το αντίθετο. Μέχρι και βιβλία με τον τίτλο αυτό έχουν δημοσιευτεί αγαπητέ(http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/8804)

Προσωπικά, τα "επιστημονικά" μου πτυχία τα έχω για κωλόχαρτα, καταχωνιασμένα σε σημεία που δε θυμάμαι. Πάντα δηλώνω ημιμαθής και ακτήμων σε ό,τι έχει να κάνει με την αλήθεια. Τον ορθό λόγο τον έχω σύντροφο με τα όνειρα, την πνευματικότητα, τον ανθρωπισμό και την αγάπη, κάτι που είναι ασυμβίβαστο για εσένα.

07/10 17:49  iannis99
Ανήσυχε πατέρα,
απορώ με τις ανησυχίες σου.
Από έναν άνθρωπο που ζήτησε η επίσημη γλώσσα της Ελλάδος μας να είναι η αγγλική και έχει το θράσος να αναλαμβάνει το υπουργείο παιδείας τι περιμένεις?
Και κάτι άλλο, ήταν στην επιτροπή Μπαμπινιώτη, έκανε προτάσεις και συμφώνησε σε όλα. Το πόρισμα παραδίδεται σε μερικές μέρες στον υπουργό, δηλαδή σ αυτήν. Να δούμε τι από αυτά θα εφαρμόσει.
07/10 19:09  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@iannis99

Φίλε μου δηλώνω ότι δε γνώριζα την πρόταση της κας Διαμαντοπούλου. Στα της παιδείας θέλω να εντρυφήσω τώρα, γιατί σε λίγα χρόνια τα παιδιά μου θα πάνε σχολείο και καταλαβαίνεις.

Εν πάσει περιπτώσει Οψόμεθα ες Φιλίππους...
07/10 19:30  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ
Αν έχει πάρει και τους κώδικες από τη Λέσχη τότε Πατέρα κλάψε τα παιδιά.
07/10 21:23  geokalp
Ανήσυχε Πατέρα θα το έθετα πιο απλά:
προσπαθήστε ώστε ΟΛΑ τα παιδάκια να γνωρίζουν ποιους πολέμησαν οι κάτοικοι τούτων των χωμάτων
α. το 1821 (Τούρκους)
β. το 1940 (Ιταλούς και Γερμανούς)
μετά από αυτό θα έχω περισσότερες απαιτήσεις
07/10 21:37  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Koρυφαιον!
07/10 22:00  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Θρασύβουλε καλησπέρα.
Τι εννοείς λέγοντας κορυφαίο;
Το ξέρεις ότι πάντοτε με ενδιαφέρει η άποψή σου.
07/10 22:02  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Η επιστολή σας φίλε μου είναι κορυφαίον έργον!
07/10 22:04  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Βρίσκετε;
Περισσότερο ως κραυγή αγωνίας το αισθάνομαι διαβάζοντάς το εκ των υστέρων φίλτατε.
07/10 22:06  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Άσε που με σύγχυσε ο όλος διάλογος με τον NIKOSPAP
07/10 22:10  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μην ανησυχείτε φίλε μου!

Ταχ' αυριον έσσετ' άμεινον!
07/10 22:14  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Εις Οιωνός Άριστος ΑΠΠ Θρασύβουλε.
08/10 03:52  shareholder-cs
Ανησυχε πατέρα απλώς σημειώνω οτι ζητάς "τη δημιουργία Ελληνικής συνείδησης στους εκκολαπτόμενους αυριανούς πολίτες" απο την Αννα Διαμαντοπούλου, τακτικού μέλους της λέσχης Bilderberg...
Τη λέσχη αυτή μάλλον ...δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η δημιουργία εθνικών συνειδήσεων..
http://www.youtube.com/watch?v=KZI9Ko6w4Go


Καλό είναι αυτό, ή κακό, είναι άλλη συζήτηση...
08/10 04:01  shareholder-cs
Οσο για την ιστορία, και τη περίφημη αποβάθρα της σμύρνης, τι λέτε, να γραψουμε και πόσες δεκάδες χιλιάδες αμάχων τούρκων και εβραίων -κάπου 32.000 άτομα- σφαγιάσθηκαν μετά την άλλωση το 1821 της τρίπολης, της τουρκικής πρωτεύουσας της πελοποννήσου, ...(και δεν είναι η μόνη μελανή σελίδα στην ιστορία μας...)

ενδεικτικά http://el.wikipedia.org/wiki/%ce%86%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7_%cf%84%ce%b7%cf%82_%ce%a4%cf%81%ce%b9%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%ac%cf%82#.ce.97_.ce.ac.ce.bb.cf.89.cf.83.ce.b7_.ce.ba.ce.b1.ce.b9_.ce.b7_.cf.83.cf.86.ce.b1.ce.b3.ce.ae_.cf.84.cf.89.ce.bd_.ce.b1.ce.bc.ce.ac.cf.87.cf.89.ce.bd
08/10 06:45  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Χρήστο Ξενύχτη :)

Η εθνική συνείδηση δεν είναι κακό ούτε για τους έλληνες, ούτε για κανένα λαό. Αντίθετα το θεωρώ όμορφο πράγμα, αρκεί να μην πάμε σε ακραίους εθνικισμούς.

Το είπα και στο Νίκο που είχα το έντονο διάλογο...
Να γραφτεί η αλήθεια. Δεν έχω καμία αντίρρηση. ΟΛΗ η αλήθεια όμως Χρήστο. Όσο για τη Σμύρνη εννοείται ότι δεν περιορίζομαι μόνο σε αυτήν. Ενδεικτικά ανέφερα το περιστατικό μιας και έχει συζητηθεί πάρα πολύ.
Είμαι οπαδός της αλήθειας, αλλά η αλήθεια είναι μία γυναίκα που έχει βιαστεί κατά φύσιν και παρά φύσιν και έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από πάρα πολλούς (φωταδιστές και σκοταδιστές). Γι αυτό θέλω να την ακουμπάμε με προσοχή.

Για τη Διαμαντοπούλου να είσαι σίγουρος ότι δεν θα της χαριστώ όταν έρθει η ώρα (θα μου πείς "και θα της κάνεις τα μούτρα κρέας κακομοίρη μου").

Προς το παρόν την προτρέπω να κάνει καλό έργο.
08/10 06:56  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Επιπλέον αναφερόμενος στην αλήθεια, σε τελική ανάλυση πρέπει σε κάθε περίπτωση να κρίνουμε (και ενδεχομένως να δικαιολογούμε) τα γεγονότα με βάση τις συνθήκες και τις νοοτροπίες της τότε εποχής. Αυτό δεν το έχουμε ακόμα μάθει.

Σκέψου ότι κατά τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, οι έλληνες πολεμιστές ανέβηκαν στη ναυαρχίδα των Κώδρικτων - Δεριγνύ - Χέιδεν με ένα καλάθι γεμάτο κομμένα κεφάλια ως αποδεικτικό ότι έχουν σκοτώσει ένα σορό Τούρκους. Για τους έλληνες ήταν κάτι αποδεκτό (όπως και για τους τούρκους) οι 3 ναύαρχοι όμως, που ζούσαν κυριολεκτικά σε άλλο κόσμο και άλλη εποχή, φρικάρανε.

Θα έλεγα επιγραμματικά: Ω καιροί ω ήθη.

Έτσι πρέπει να προσεγγίζεται η αλήθεια.
Με το πρίσμα της κατανόησης των εκάστοτε συνθηκών. Τότε και μόνο τότε να τα πούμε ΟΛΑ.
Αυτό είναι επιστήμη.
Αυτό είναι ορθός λόγος.
Αυτό είναι δικαιοσύνη.
08/10 07:00  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Και κλείνω:

Πως θα ανοίξει η διάνοια του κόσμου αν όχι με τη διδασκαλία της αλήθειας;

Ναι τη θέλω ΟΛΗ την αλήθεια. Αλλά παρουσιασμένη αντικειμενικά και σφαιρικά με την πρέπουσα προσέγγιση και όχι με συνθήματα και ταμπέλες.
09/10 12:15  iannis99
Αχ ανήσυχε πατέρα...
Πρώτη απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ Διαμαντοπούλου με την οποία "Η υλοποίηση του Προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης προσωρινά αναστέλλεται"
Η πρόσθετη διδακτική στήριξη ήταν τα δωρεάν
φροντιστήρια που γίνονταν στα σχολεία για τους οικονομικά αδύνατους μαθητές και όχι μόνο, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Προφανώς αν σταματήσουν τώρα, έστω και προσωρινά αυτά τα φροντιστήρια Οκτώβρη μήνα, οι μαθητές αναγκαστικά θα πάνε στα ιδιωτικά φροντιστήρια.
Έτσι είναι η δωρεάν παιδεία, τι νόμιζες δηλαδή????
09/10 12:56  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Γιάννη.
Η αδελφή μου και ο γαμπρός μου είναι ωρομίσθιοι καθηγητές.
Τα ξέρω τα όσα γίνονται.
Βέβαια υπάρχουν και τα τραγικά σημεία του θεσμού σε ό,τι έχει να κάνει με τις ώρες που παίρνουν οι καθηγητές (που αναγκάζονται να φιλάνε διάφορες ποδιές και να γίνονται "πελάτες" των διαφόρων ντενεκέδων), αλλά και το κάθε πότε γίνονται οι πληρωμές τους. κλπ.
09/10 14:16  iannis99
Φίλε μου ανήσυχε πατέρα,
Αυτά δεν είναι τίποτα. Λίγη υπομονή
Α και κάτι άλλο, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι παρέλαβε μόνο τα έπιπλα(αλήθεια αυτό κάτι μου θυμίζει...), για το φάκελο όμως που έχει στο κάτω αριστερά συρτάρι του κουβέντα δεν είπε. Να δούμε θα τον βρει??????
09/10 14:20  PREMIUM

Στην εποχή μου ως...ΓΓ θα καθιερωθεί η συστηματική πρόσθετη διδακτική στήριξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση !

Έτσι για να δημιουργήσω μεγαλύτερες στρατιές ανέργων, ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ !
09/10 14:24  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Γιάννη κάτι γνωρίζεις για τον φάκελλο και εξάπτεις αφάνταστα την περιέργειά μου.

Πές κάτι σχετικό...
12/10 22:17  talbot
Ας μας πεί ο φίλτατος Shareholder,πώς θα απελευθερωνόταν η Τρίπολη απο τους δυνάστες της,
αν δεν εξανδραπόδιζε ο Κολοκοτρώνης αυτούς που επι αιώνες ποδοπατούσαν την τιμή και την υπόληψη των γηγενών.
12/10 22:58  talbot
Φίλε Νίκο,έμαθες πλέον και τον "φιλελεύθερο" Νικοπάπ εκ Θεσαλλίας ορμώμενο!
Δεν ήξερες,δεν ρώταγες?

ΥΓ Το περίεργο είναι ότι κάποιοι σαν τον Νικοπαπ, έχουν απαξιώσει τον φιλελευθερισμό με τα διεθνιστικά κλισέ τους.Γιατί οι φιλελεύθεροι να μην είναι και πατριώτες?
12/10 23:19  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
οι συνειδητοί και γνήσιοι φιλελεύθεροι είναι men of the world φίλε μου.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις