ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
922 αναγνώστες
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009
19:43

Το ακούσατε πουθενά ότι σαν σήμερα απελευθερώθηκε η πόλη των Αθηνών από τα γερμανικά στρατεύματα;


Μιας και το έφερε ο λόγος σας παραθέτω και τον λόγο του Πρωθυπουργού, λόγος ο οποίος δε με ενθουσίασε: 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

 

 

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε σήμερα εδώ, για να γιορτάσουμε μια ξεχωριστή ιστορική στιγμή. Είμαστε εδώ, για να τιμήσουμε και να θυμηθούμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Να τιμήσουμε αυτούς που έδωσαν μια άνιση μάχη, μια μάχη όμως νικηφόρα, για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη.

Είμαστε εδώ, για να εμπνευστούμε και να αντλήσουμε δύναμη από τους αγώνες των πατριωτών που απελευθέρωσαν την Ελλάδα. Μοιραζόμαστε σήμερα όλοι την ίδια συγκίνηση, όμως για μένα, η μέρα αυτή είναι ιδιαίτερη για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί η ιστορία το θέλησε να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, εκείνος που, σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια, είχε την τιμή να υψώσει ξανά τη γαλανόλευκη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η εθνική μνήμη μάς διδάσκει. Μας διδάσκει πως, όταν εμείς, οι Έλληνες, αγωνιζόμαστε ενωμένοι για ένα μεγάλο σκοπό, τον πετυχαίνουμε. Πως την ιστορία, τη γράφουν ενωμένοι χιλιάδες απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, με τον αγώνα τους, με τις θυσίες τους, με την ακλόνητη πίστη τους στο δίκιο. Αγωνίστηκαν, ώστε τα ιδανικά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, σήμερα πια, να θεωρούνται αυτονόητα.

Σήμερα, εκπληρώνουμε το χρέος μας απέναντί τους, δίνοντας μαζί και ενωμένοι μια ειρηνική μάχη για αξίες. Αξίες, που αύριο θα θεωρούνται επίσης αυτονόητες και κεκτημένες. Δουλεύοντας όλοι μαζί, για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια καλύτερη κοινωνία, για περισσότερη δικαιοσύνη, ισότητα, ασφάλεια, ευνομία και ευημερία.

Ενωμένοι όπως και τότε, όλοι οι Έλληνες, μαζί. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, διότι είναι αστείρευτες. Και αυτό, μας το διδάσκει η ιστορία. Μας το διδάσκουν οι αγωνιστές της ελευθερίας, τους οποίους σήμερα τιμούμε.

Ενωμένοι κερδίζουμε το μέλλον που μας αξίζει.


 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις