ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Στον πόλεμο χρειάζεται και λίγη λεβεντιά!
1116 αναγνώστες
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009
16:42

Λέω στην παρούσα ανάρτηση να ξεκινήσω ανάποδα, δηλαδή από το Εν Κατακλείδι στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο τίτλος της ανάρτησης...

 

Εν κατακλείδι λοιπόν:

Να γίνεται πόλεμος (ή έστω εκφραζόμενος με πιο ήπιο τρόπο να υπάρχει έντονη αμφισβήτηση) ενάντια στην εκκλησία, την πατρίδα, τις παραδόσεις, την ιστορία τη γλώσσα και κάθε τι ελληνικό και ορθόδοξο κλπ το αποδέχομαι.

Η ιστορία του ανθρώπινου γένους είναι γεμάτη από πολέμους, αλλά και αμφισβητήσεις και προσπάθειες ανατροπών κάθε είδους κατεστημένων...

Ας νικήσει ο αξιότερος, ο εξυπνότερος, ο δυνατότερος, ο αποφασιστικότερος.

Να επικρατεί όμως λίγη λογική και λίγο ήθος βρε παιδιά και όχι τέτοια παράκρουση.

Στον πόλεμο χρειάζεται και λίγη λεβεντιά και θα συμφωνήσει μαζί μου ο καθένας πιστεύω.

Περισσότερο με θυμώνουν όμως ο κος Τριανταφυλλόπουλος και ο κος Ψαριανός (περί των οποίων η ανάρτηση) επειδή προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου και όχι επειδή με μανία πολεμάνε τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη από τα οποία καλώς (κατ' εμέ) ή κακώς (κατ' άλλους) διακατέχομαι.   

Διαβάστε το ακόλουθο κείμενο του μητροπολίτη Κορινθίας με προσοχή:

«Η βαθυτάτη κρίσις της εποχής, η αλλοίωσις των ορθοδόξων κριτηρίων, η κρίσις των αξιών ως και των θεσμών, η έξαρσις των παραθρησκευτικών και αποκρυφιστικών διδασκαλιών, η αλλοίωσις του πληθυσμού με την εισροή εις την χώραν μας αλλοπίστων, ο ηθικός ξεπεσμός, η προβολή προτύπων αμφιβόλου ποιότητος μέσω των Μ.Μ.Ε. ως και άλλα τινά επιβάλλουσιν, επαγρύπνησιν και ανάληψιν δραστηριοτήτων αφ' ημών των ποιμένων δια τον ευαίσθητον χώρον της νεότητος, η οποία λόγω της απειρίας της και του ευολίσθου, που την χαρακτηρίζει, κινδυνεύει περισσότερον.
Διό και παραγγέλλομεν υμίν όπως δοθή αφ' υμών ιδιαιτέρα φροντίς δια την Ορθόδοξον Κατήχησιν των νέων μελών της τοπικής υμών εκκλησίας και μετ' επιμελείας και σπουδής οργανωθή η Κατηχητική Διακονία, ως και εν γένει ζωή αυτής παρ' εκάστην ενορίαν.»

  • Το διαβάσατε;
  • Τι καταλάβατε;
  • Διαπιστώσατε την ύπαρξη μίσους ενάντια σε κάποιον;
  • Μήπως το παραπάνω κείμενο προτρέπει κάποιους να πάρουν μέτρα ενάντια σε κάποιους άλλους;
  • Μήπως να οργανωθούν σε ομάδες κρούσης;
  • Μήπως να οργανώσουν  κάποιου είδους κοινωνικό αποκλεισμό κλπ;

 

  • Ή μήπως σαν ένας καλός πατέρας υποδεικνύει στα παιδιά του, για το καλό των οποίων νοιάζεται - όπως πρέπει να κάνει κάθε καλός πατέρας, τα στραβά της κοινωνίας και της εποχής και προτρέπει τα παιδιά του να εφοδιαστούν με πνευματικά όπλα ενάντια σε αυτά τα στραβά; Αν ναι κάνει κάτι στραβό;

Εγώ, ίσως υπό το πρίσμα του ελληνάρα και του παιδιού της εκκλησίας με βάση το οποίο βλέπω τα πράγματα, όπως λένε κάποιοι οικείοι μου, δεν βλέπω κάτι στραβό στα παραπάνω λόγια.

Διαβάστε τώρα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ  ένα περίεργο (ή καλύτερα πονηρό) - ιδιαίτερα επιθετικό (χωρίς λόγο κατά την άποψή μου) άρθρο της 10/11/09, με απροσδιόριστο σκοπό, στη Ζούγκλα του κου Τριανταφυλλόπουλου, στο οποίο εμπλέκεται και ο κος Ψαριανός και που αφορά την παραπάνω επιστολή.

 

Διαβάστε και τι απαντάει εύστοχα (και απηυδησμένα θα έλεγα) μία κυρία των γραμμάτων που έχει κατα καιρούς χαρακτηριστεί ως αιρετική και ως άθεη.

(πηγή http://seferou.blogspot.com/2009/11/blog-post_11.html):

 

Υπάρχουν όρια στην κακόβουλη προπαγάνδα;” ήταν η ερώτηση που υπέβαλα σε ειδικό, με αφορμή την κραυγή διαμαρτυρίας μέλους του (τ)ΣΥΡΙΖΑ, που, αν και ψαριανός, δε θύμιζε ψάρι με τίποτα. Η απάντηση του ειδικού ήταν ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ.

Στη συνέχεια ρώτησα άλλον ειδικό: “Υπάρχουν όρια στην υστερία;” “Absolutely not!” , ήταν η απάντηση του ειδικού, που κατά σύμπτωση ήταν αλλόπιστος, δηλαδή είχε άλλη πίστη ο άνθρωπος. Πώς λέμε κουφώματα αλουμινίου «ALOUSYSTEM»; Έ, κάπως έτσι! Κι όπως δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Όμιλο ALCO για ρατσισμό, άλλο τόσο δε μπορεί κανείς να αποκαλέσει το σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο ρατσιστή επειδή στην επίμαχη εγκύκλιο προς τους ιερείς αποκάλεσε τους έχοντας άλλη πίστη 'αλλόπιστους', εξ αδυναμίας να βρει καταλληλότερη λέξη στην ελληνική γλώσσα.

Το επόμενο ερώτημα που έθεσα στον ειδικό επιστήμονα, δόκτορα κοινωνικής και ατομικής ψυχοπαθολογίας παρακαλώ, ήταν: τι γίνεται όταν η υστερία συναντήσει την προπαγάνδα; Η απάντηση του ειδικού ήταν φοβερή: “το μίγμα είναι εκρηκτικό και επικίνδυνο για την ψυχική υγεία του ασθενούς αλλά και της κοινωνίας”, μου είπε.

Με άλλα λόγια, το προχτεσινό χτύπημα από το δίδυμο Ψαριανού-Ταρζάν, επιπόλαιο και προκλητικό όπως ήταν, μπορεί να έχει επικίνδυνες παρενέργειες στην άκρως φορτισμένη συγκινησιακά πολυπολιτισμική (από πού πέρασε ο πολιτισμός και δεν τον πήρα χαμπάρι;) κοινωνία μας. Τέτοια χτυπήματα είναι λάδι στη φωτιά των επαγγελματιών αντιρατσιστών που πληθαίνουν καθημερινά στη χώρα μας, βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

Δείτε λοιπόν τον παραπλανητικό τίτλο σχετικού
άρθρου στη Zougla.gr, για να καταλάβετε το μέγεθος της διαστροφής και της προπαγάνδας του Ταρζάν: «Κυνήγι αλλόθρησκων εν έτει 2009»! Πού το είδες το κυνήγι των αλλόθρησκων κύριε Τριανταφυλλόπουλε; Είναι μια συνηθισμένη εγκύκλιος ενός Μητροπολίτη, σαν αυτές που στέλνονται κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής περιόδου. Κάθε ποιμένας, οποιασδήποτε θρησκείας, θεωρεί χρέος του να ποιμάνει το ποίμνιό του. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του. Και το κατηχητικό σχολείο είναι ένας παραδοσιακός θεσμός-εργαλείο για την παροχή πνευματικής τροφής στους πιστούς. Μακάρι ο θεσμός αυτός να λειτουργούσε καλύτερα, οι κατηχητές να ήταν πιο φωτισμένοι, και να απευθυνόταν και στους ενήλικες.

Προσωπικά έχω κάνει κατά καιρούς σκληρή κριτική στην Εκκλησία για διάφορα θέματα, κι έχω μπει στο μαυροπίνακα. Όμως το κίνητρό μου ήταν πάντα καλοπροαίρετο, και στόχος μου ήταν και είναι ο εκσυγχρονισμός της Ορθοδοξίας ώσ
τε να γίνει πιο αποτελεσματική στην πνευματική αφύπνιση της κοινωνίας. Τώρα το ποια είμαι εγώ, τι ξέρω, πού τα έμαθα, κι αν έχω δικαίωμα να κρίνω, είναι άλλου παπά βαγγέλιο, και όσα και να πω δεν πρόκειται να πείσω. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν εκλαμβάνω την άσκηση του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας ως ρατσισμό και μισαλλοδοξία.

Έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και είδα ότι η κάθε θρησκεία κάνει τη δική της διττή προπαγάνδα: αφ’ ενός να κρατήσει τους οπαδούς της και αφ’ ετέρου να προσηλυτίσει και αλλόπιστους. Το ίδιο κάνουν και τα κόμματα για να διαδώσουν τις πολιτικές τους ιδεοληψίες. Δε βλέπω τίποτα το ρατσιστικό εδώ. Κι όμως, ο Ψαριανός και οι άλλοι (τ)Συριζαίοι, καθώς και ο Ταρζάν, βλέπουν, ή προσποιούνται πως βλέπουν, ρατσισμό γιατί έτσι τους συμφέρει.
Παραθέτω εδώ το επίμαχο απόσπασμα από την
Εγκύκλιο του Μητροπολίτη Κορίνθου, κ. Διονυσίου:

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Και ερωτώ τον καλοπροαίρετο αναγνώστη:

--Υπάρχει βαθύτατη κρίση στην εποχή μας;

--Υπάρχει κρίση αξιών και θεσμών;

--Υπάρχει έξαρση παραθρησκευτικών και αποκρυφιστικών διδασκαλιών;

--Υπάρχει ηθικός ξεπεσμός;

--Υπάρχει προβολή προτύπων αμφιβόλου ποιότητος μέσω των ΜΜΕ;

--Τέλος, για να έρθουμε και στη σκοπίμως και κακοβούλως παρερμηνευθείσα φράση: υπάρχει αλλοίωση του πληθυσμού λόγω εισροής αλλοπίστων;

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι καταφατική, και επομένως οι ποιμένες πρέπει ν' αγρυπνούν και να φροντίζουν το ποίμνιό τους, και ιδιαίτερα τους νέους λόγω της απειρίας και του «ευολίσθου» αυτών. Πού είδε ο Ταρζάν και ο Γ. Ψαριανός το κυνήγι
αλλοθρήσκων; Ποιος τους πείραξε; Ποιος τους ενόχλησε; Ποιος τους σταμάτησε να προπαγανδίζουν τη δική τους θρησκεία; Ποιος τους εμπόδισε να συγκεντρώνονται στους δικούς τους χώρους και να λατρεύουν το Θεό σύμφωνα με τη δική τους παράδοση; Ποιός σταμάτησε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, π.χ., από του να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να μοιράσουν τα προπαγανδιστικά τους έντυπα, τη Σκοπιά και το Ξύπνα; Το μόνο κυνήγι που καλά κρατεί σε τούτη τη χώρα είναι το κυνήγι εναντίον κάθε εθνικού πιστεύω, παράδοσης και συμβόλου. Κι αυτό το κυνήγι είναι άκρως επικίνδυνο για την εθνική συνοχή.

Ακόμη και στην επίμαχη φράση, ο Μητροπολίτης Κορίνθου δε λέει αν αυτή η αναπόφευκτη αλλοίωση της ομοιογένειας του πληθυσμού είναι καλή ή κακή, ωφέλιμη ή βλαβερή. Δεν είδα κανένα «τρομολαγνικό» σενάριο, όπως αναφέρει το κίτρινο
άρθρο. Απλά ο κ. Διονύσιος το παραθέτει ως διαπίστωση, πράγμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ούτε υπήρξε ποτέ στην ιστορία της Ορθοδοξίας βίαιη προσαγωγή νέων στα κατηχητικά σχολεία. Όποιος ήθελε, όποιος ένιωθε την ανάγκη, πήγαινε στο κατηχητικό.

Προσέξτε και μια λεπτομέρεια: αυτές οι γραμμές γράφονται από άτομο που έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί αιρετική, άθεη, κλπ., από εκπροσώπους της Εκκλησίας, ίσως επειδή δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα πίσω από τα λόγια μου. Αυτό όμως δεν με αποτρέπει από του να καταδικάσω την αδικία εις βάρος της και την κατασυκοφάντησή της από εμπαθείς επαγγελματίες αντιρατσιστές που πάσχουν από οξεία απέχθεια προς κάθε τι το παραδοσιακά ελληνικό.

Θα σας διηγηθώ και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Παίρνοντας θάρρος από κάποια βιβλία μου που έκαναν κριτική στην Ορθοδοξία, αλλά και στο Χριστιανισμό γενικότερα, με πλησίασαν πριν από μερικά χρόνια κάποιοι Μουσουλμάνοι ιεραπόστολοι – καλοί άνθρωποι – για να με… προσηλυτίσουν! Μου είπαν ότι ήταν κρίμα να μη γνωρίσω τη μόνη αλήθεια που είναι το Ισλάμ! Μου έδωσαν δωρεάν το Κοράνι στα αγγλικά και τα ελληνικά, καθώς και πολλά προπαγανδιστικά αντιχριστιανικά φυλλάδια που προέρχονταν από το Islamic Propagation Center, ένα διεθνές κέντρο προπαγάνδας για την διάδοση του Ισλάμ. Μάλιστα ο ιδρυτής του μου είχε στείλει και πρόσκληση να επισκεφτώ το κέντρο στη Νότιο Αφρική, πρόσκληση την οποία χωρίς δεύτερη σκέψη απέρριψα. Δείτε
εδώ την απροκάλυπτη διεθνή ισλαμική προπαγάνδα, και εδώ .

Για όσους γνωρίζουν Αγγλικά, θα ήταν ενδιαφέρον να μελετήσουν αυτά τα ιστολόγια, και άλλα σχετικά, για να δουν με πόσο ζήλο οι Ισλαμιστές προπαγανδίζουν την δική τους θρησκεία, που πιστεύουν ότι είναι η μόνη αληθινή και η τελευταία Διαθήκη του Θεού με τους ανθρώπους!

Αυτά προς γνώση και χαμήλωμα των τόνων ζηλωτών όπως οι (τ)Συριζαίοι και ο Ταρζάν. Και ας διαλογιστούν πάνω στη σοφή
φράση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου: «Όλα αυτά σκοπό έχουν να δημιουργηθεί θόρυβος, επεισόδια και λαϊκισμός. Θα πρέπει στην Ελλάδα να πάρουμε επιτέλους μια απόφαση. Να σοβαρευτούμε. Και δεν έχουν δικαιώματα μόνον οι μειοψηφίες, αλλά και οι πλειοψηφίες.»

Και μια επισήμανση προς τους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας: Αν η Εκκλησία δεν προτάξει την ουσία της διδασκαλίας του Χριστού απέναντι στη νεκρή τυπολατρία, θα υπάρχει πάντα πρόσφορο έδαφος ώστε κάποια “πρόβατα” να στρέφονται για πνευματική τροφή σε άλλες θρησκείες ή αιρέσεις ή και στην αθεΐα.

Κι εσείς επαγγελματίες αντιρατσιστές, λαϊκιστές και ανθέλληνες, θα πρέπει να καταλάβετε επί τέλους αυτό που είπε ο Αρχιεπίσκοπος: ότι σε τούτη τη χώρα δεν έχουν δικαιώματα μόνο οι μειοψηφίες αλλά και οι πλειοψηφίες! Και στην Ελλάδα οι Ορθόδ
οξοι, έστω κατ’ όνομα, είτε σας αρέσει είτε όχι, είναι πλειοψηφία! Το ακούσατε κιτρινισμένοι από την εμπάθεια τύποι του Κίτρινου Τύπου και του ΣΥΡΙΖΑ; Πάντως, καλού κακού, ιδιαίτερα όσοι έχετε ανήλικες θυγατέρες, προσέξτε μήπως τις δείτε κάποια μέρα κουκουλωμένες πατόκορφα με μαύρη κελεμπία, με τα μάτια τους να σας ατενίζουν μέσα από δυο σχισμές, και σας κόψει τρομάρα. Διότι ο θρησκευτικός ιός είναι μεταδοτικός, κάτι σαν τη γρίπη των χοίρων...

 

 

 

Σχόλια

12/11 21:14  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Νικόλαε ΛΕΒΕΝΤΗ και υπέρ βωμών και εστιών μαχόμενε. 5* και ολίγα είναι!
12/11 21:15  gerodimos
Εφόσων είναι λίγα του έβαλα και εγώ άλλα 5, από σένα Μπάρμπα!
12/11 21:18  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Βάλτε πάιδες, βάλτε, καλά τα λέγει ο νέος!

Ευχαριστώ ανιψούδι μου!
12/11 21:22  gerodimos
Σε λίγο βλέπω να έρχεται και το βαπτιστήρι σου Θείο!
12/11 21:23  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μα που εχάθη αυτός?
12/11 21:26  gerodimos
Όπου υπάρχει μίτος με ΑΛΦΑ και άλλες τραπεζικές δυνάμεις θα τον έβρεις!
12/11 21:29  gerodimos
Νάτος, τώρα είναι στον ΔΟΛ, γράφει πόσα κέρδισε ο αχαίρευτος!
12/11 21:33  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Καλησπέρα Θρασύβουλε και λοιποί εταίροι.

Θρασο σου έχω αποκωδικοποιήσει παλαιότερα το ΑΠΠ το οποίο δεν είναι Ανήσυχος Πατέρας.

Ίσως να είμαι λίγο γραφικός κλεισαρισμένος κλπ, αλλά τους πονάω αυτούς τους βωμούς (ορθοδόξους και ειδωλολατρικούς), αυτές τις εστίες και αυτές τις πέτρες που δε βολεύονται κάτω από ξένα βήματα.
13/11 00:09  atan
Αγαπητέ Γράφοντα , λέγομαι Αθάνας
Παρακαλώ μην κακοποιείτε την Γλώσσα μας
Η Φράση "Μήπως να _ οργανωθούν ..."
Λείπει το επίρρημα Μήπως Πρέπει να οργανωθούν...
Αυτό πιστεύω να σου διέφυγε,άλλως ασυνείδητα ακολουθείς το δόγμα Κίσσιγκερ (του εμμετικού)
Αθάνας
13/11 00:16  atan
Υ.Γ
Θα ακούσατε τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας :
Μετανάστες , η Χώρα που σας Φιλοξενεί,έχει το παρόν Πολίτευμα & Θρήσκευμα.Οποιος διαφωνεί μπορεί να φύγει. Αυτός μάλλον είναι Ελληνας σε αντίθεση με τους δικούς μας
Αθάνας
13/11 07:33  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@atan

Αγαπητέ φίλε, ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

Η πρόταση δανείζεται το "προτρέπει κάποιους να" από την πρόταση που βρίσκεται ακριβώς από πάνω της. Νομίζω το φαινόμενο αυτό είναι δόκιμο γλωσσικά.

Από τα γραφόμενα μου, σου μοιάζω με οπαδό του Κίσσιγκερ; Μάλλον με προσβάλλεις εδώ, αλλά πιστεύω ότι η προαίρεσή σου είναι καλή.

Και πάλι ευχαριστώ.
13/11 07:44  atan
Ανήσυχε καλημέρα,
ασφαλώς & δεν μοιάζεις με οπαδό του Κίσσιγκερ (ιδε & Ντίλιγκερ).Οταν γράφουμε όμως,αφήστε να περνάει & κανένα Νόημα
Στη φράση μου δεν πρόσεξες το "ασυνείδητα" ακολουθεις..
Αθάνας
19/11 10:45  Frixos
Καλοπροαίρετο σχόλιο

Εν κατακλείδι λοιπόν:

Να γίνεται πόλεμος (ή έστω εκφραζόμενος με πιο ήπιο τρόπο να υπάρχει έντονη αμφισβήτηση) ενάντια στην εκκλησία, την πατρίδα, τις παραδόσεις, την ιστορία τη γλώσσα και κάθε τι ελληνικό και ορθόδοξο κλπ το αποδέχομαι.
α. Γλωσσικά:Πως παντρεύεται το Εν κατακλείδι με το ενάντια?
β. Μήπως με τους όρους Εκκλησία, Πατρίδα κλπ εννοείτε αμφισβήτηση θέσεων-απόψεων συγκεκριμένων προσώπων? Αν ναί έχει καλώς ,διαφορετικά γενικεύετε και θα πρέπει να επεξηγηθεί ή να διορθωθεί η διατύπωση.
γ. Ποίαν γλώσσα εννοείτε? Την κλασσικήν αρχαίαν, την αλεξανδρινή, την αποκαλουμένην καθαρεύουσαν,την νεοελληνικήν ή το σημερινό έκτρωμα?
δ. Την φράση Ελληνικό και Ορθόδοξο ας μην την ακουμπήσουμε διότι ζεματάει.

Υγιαίνετε και αν χρειασθεί θα επανέλθω


19/11 12:03  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Καλημέρα φίλε μου.

α. Επειδή ίσως ώρες ώρες στερούμαι φαντασίας, θέλω ευθείες επεξηγήσεις - διορθώσεις κι όχι υπαινιγμούς (για το πως παντρεύονται το εν κατακλείδι με το ενάντια).
β. Εννοώ Εκκλησία και Πατρίδα ως θεσμούς και ως κοινωνικό αίσθημα και όχι συγκεκριμένα πρόσωπα. Συμφωνώ ότι γενικεύω και θεωρώ ότι είναι θέμα για πολλές αναρτήσεις, αλλά δεν έχω και άπειρο χρόνο (και διάθεση).
γ. Ο πόλεμος ενάντια στη γλώσσα έχει ως αποτέλεσμα το σημερινό έκτρωμα.
δ. Τη φράση "Ελληνικό και Ορθόδοξο" την ακουμπάω χωρίς φόβο και μου αρέσει να συζητάω γύρω από το θέμα.

Χειρότερος όλων όμως (κατ' εμέ) είναι ο λυσσαλέος υποχθόνιος πόλεμος ενάντια στη Δημοκρατία (έστω και αυτήν την παρηκμασμένη - αλλά Δημοκρατία), τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων, υποσύνολο του οποίου είναι ο πόλεμος ενάντια σε κάθε τι παραδοσιακό γενικότερα (πατρίδα, θρησκεία κλπ).

Ερώτηση: Μήπως είσαστε φιλόλογος ή κάτι σχετικό;
19/11 15:07  Frixos
Ευχαριστώ ΑΝΗΣΥΧΕ ΠΑΤΕΡΑ,

Ελάχιστη σημασία έχει το τι είμαι. Σημασία έχει άν αυτά που υποστηρίζω είναι σύμφωνα με τον ξυνόν λόγον.
Ωστόσο σας διαβεβαιώνω ότι προσπαθώ να είμαι πολίτης,(κατά τον Αριστοτέλη), τον οποίον έχουν κατακλέψει, καταληστεύσει,(όχι υλικά βεβαίως), και προσπαθούν με κάθε μέσο να του αφαιρέσουν το δικαίωμα να ελπίζει και αυτά όλα εις το όνομα της ψευδεπίγραφης δημοκρατίας.

Εσείς , ως ανήσυχος και μάλιστα πατέρας, δεν έχετε χρείαν περισσοτέρων επεξηγήσεων - διορθώσεων.

Υγιαίνετε

19/11 15:45  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
"και προσπαθούν με κάθε μέσο να του αφαιρέσουν το δικαίωμα να ελπίζει"

Σε αυτη την πρόταση φίλε είναι όλα τα λεφτά. Όταν πάψεις να ελπίζεις είσαι έρμαιο στις ορέξεις του κάθε πονηρού.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις