ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ας αλλάξουμε μυαλά...
1010 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009
16:49
Το φωνάζω καιρό: Η ευρώπη (ευρωζώνη πιό συγκεκριμένα) έχει πάρα πολλά να χάσει από πιθανή κατάρρευση της ψωροκώσταινας (περί αποπομπής μας από την ευρωζώνη ουδείς λόγος).
Θα είμαστε το πρώτο ντόμινο στα πλαίσια μίας επακόλουθης μαζικής - Πανευρωπαϊκής κατάρρευσης στην οποία θα συνδράμουν μετα βουλιμίας όλα τα κερδοσκοπικά τσακάλια απανταχού της γης. Η Μέρκελ δεν το θέλει και φυσικά δε θα το αφήσει αυτό.

Για αρχή μας τραβάνε το αυτί και μας βάζουν στην πρίζα μπας και λύσουμε (έστω ας βελτιώσουμε αισθητά) τα προβλήματά μας μόνοι μας, αλλά βάζουν και πλάτη (δείτε τα 2 σημερινά δημοσιεύματα του Capital (1) (2)  και πείτε μου αν δεν πρόκειται για εμφανή στήριξη).

Αν δούν ότι δεν κάνουμε τίποτα θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα δώσουν μόνοι τους λύση.

Δεν γνωρίζω μόνο ποιό από τα 2 παραπάνω σενάρια μας συμφέρει περισσότερο. Μπορεί η ξένη "αντιβασιλεία" να σεβαστεί περισσότερο το λαουτζίκο από τους ντόπιους βασιλείς.

Το θέμα είναι βέβαια να δράξουμε άμεσα την ευκαιρία (και δε μιλάω μόνο για τους κυβερνόντες ημας, αλλά και τον κάθε ένα μας μεμονωμένα) και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα σε τομείς όπως:

- Λειτουργία της παιδείας.
- Λειτουργία της Δημοκρατίας και της πολιτικής ζωής.
- Λειτουργία του δημοσίου σε όλους τους πιθανούς τομείς.
- Λειτουργία των ΜΜΕ.
- Λειτουργία θεσμών με πρώτο το συνδικαλισμό.
- Λειτουργία και νοοτροπία του επιχειρηματικού κόσμου - τρόπος αντιμετώπισης του επιχειρηματικού κόσμου από το κράτος.
- Διαπλοκή.
- Πανελλήνια αντιπαραγωγική νοοτροπία της ανευθυνότητας, της αδιαφορίας, της τεμπελιάς του μέσου και του βολέματος.
- Πανελλήνια νεοπλουτίστικη, σπάταλη και άκριτα καταναλωτική νοοτροπία.

Το θέμα είναι να αλλάξουμε μυαλά (προς το καλύτερο φυσικά) και τίποτα άλλο. Πάρτε το χαμπάρι.
Σχόλια

02/12 19:44  Frixos
"Επιστολή προς τους κ.κ. ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ελάτε αδέλφια μας και πιάστε δουλειά.
Ελάτε σωτήρες μας.
Ελάτε."

"Μπορεί η ξένη "αντιβασιλεία" να σεβαστεί περισσότερο το λαουτζίκο από τους ντόπιους βασιλείς."

Εύλογον ερώτημα μετά τα παραπάνω"

Μας αδικούν οι ευρωπαίοι?

Οχι λέω,τουναντίον, μας προσφέρουν καθρέφτη να δούμε το αληθινό μας πρόσωπο.Η σχέση μας με τον αρχαίο πολιτισμό και με την καλλιέργεια των αρχαίων προγόνων μας είναι όση και η σχέση των ...Αιγυπτίων με τον πολιτισμό των Φαραώ.Τα συγγράμματα των αρχαίων προγόνων μας από δυτικές εκδόσεις τα διαβάζουμε, στη Δύση σπουδάζουμε την μέθοδο.Την ελληνική γραφή την εξαρθρώσαμε με το μονοτονικό, την αρχαία τέχνη την πουλάμε ως θέαμα στους τουρίστες και οι μισοί και πλέον Νεοέλληνες όχι μόνο δεν γνωρίζουν γιατί ο Παρθενώνας είναι τέχνη σπουδαιότερη από ...τον πύργο του Αιφελ πχ αλλά τον γνωρίζει, αν τον γνωρίζει, από τις φωτογραφίες και αφίσες.

Είμαστε Βαλκάνιοι που διψάμε μόνο για καταναλωτική ευμάρεια για χάρη της οποίας παζαρεύουμε το όνομά μας, την γλώσσα μας και την ιστορική μνήμη μας.

Καλώς νάρθουν λοιπόν οι ευρωπαίοι οι οποίοι επαναλαμβάνω δεν μας αδικούν. Οι έμπρακτες επιλογές μας μας αδικούν όσο και άν τις καμουφλάρουμε με συναισθηματικές εξάρσεις.

Από ιδρύσεως του Ελλαδικού κράτους ένα ήταν το όραμα. Να γίνουμε έθνος ευρωπαικό, σύμμορφο με τα πεφωτισμένα, πεπολιτισμένα και λελαμπρυσμένα γένη της Εσπερίας. Καταντήσαμε μεταπράτες , παθητικοί αντιγραφείς του δυτικού πρωτύπου.

Οσκελντίμ λοιπόν Ευρωπαίοι.Βάλτε μας στο πλυντήριο να ξεβρωμίσουμε και διδάξτε μας τον πολιτισμό σας που τόσο επιθυμούσαμε και του οποίου κακέκτυπα εγίναμε.

02/12 20:18  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@ mylobos

Καλησπέρα.
Συμφωνούμε λοιπόν και οι δύο (και πολλοί άλλοι πιστεύω) ότι βρισκόμαστε σε κατάντια, ότι (φυσικά) δεν παράγουμε πολιτισμό, παιδεία, ότι δεν είμαστε αυτό που ήταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας κλπ κλπ.

Το θέμα όμως δεν είναι να κλαίμε τον πεθαμένο σαν τις μανιάτισσες μοιρολογίστρες.
Πρέπει να μάθουμε να συμμετέχουμε ενεργά (το έχω γράψει πολλάκις) σε κάθε τομέα που μας αφορά. Μόνο έτσι θα "γυρίσει ο ήλιος".

Ίσως (λέω ίσως) αυτό που ζήσαμε κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και κατά την εκλογή του αρχηγού της ΝΔ να είναι ένα μικρό φωτάκι στην άκρη του τούνελ.

Ο δρόμος είναι σκοτεινός και ανηφορικός και τα εμπόδια (τα κακώς κείμενα που ονοματίζω στην ανάρτησή μου) ίσως αξεπέραστα.
Το μέλλον θα δείξει.

Πάντως κατά βάθος πιστεύω ότι το ρημαδοέθνος μας έχει κάπου βαθιά ένα κρυμμένο δυναμικό το οποίο περιμένει να ενεργοποιηθεί.
Ας μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι κουβαλάει αυτούσια όλα ανεξαιρέτως τα κουσούρια που το χαρακτηρίζουν από τα πρώτα βήματά του (η ατράνταχτη απόδειξη ότι είμαστε 100% απόγονοι των αρχαίων ελλήνων).
Ίσως να κουβαλάει σε υπολανθάνουσα και εν υπνώσει κατάσταση και τις αρχαίες αρετές του.
Ο φίλος Ηρακλής λέει ότι τελικά γεννιόμαστε και δε γινόμαστε (εγώ διαφωνώ). Ίσως στο DNA μας τελικά και προς επιβεβαίωση του Ηρακλή, να κοιμούνται οι αρετές μας και να περιμένουν το κατάλληλο έναυσμα για να ξυπνήσουν (κάποιοι μιλάνε για κώδικα ΙΧΩΡ - προσωπικά τα θεωρώ παραμύθια για να μην πώ κάτι άλλο πιο βαρύ).
Ίσως πάλι αυτή η πολύπαθη (αλλά ακατανίκητη κατ' εμέ - κι ας μην την κατέχω ιδιαίτερα) γλώσσα να είναι αυτή που δημιουργεί αυτό το κοιμισμένο δυναμικό.

Η συγκυρία πάντως είναι η πλέον κατάλληλη για το ξύπνημα αυτού του δυναμικού. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
03/12 10:11  Frixos
"Ίσως να κουβαλάει σε υπολανθάνουσα και εν υπνώσει κατάσταση και τις αρχαίες αρετές του."

"Ίσως στο DNA μας τελικά να κοιμούνται οι αρετές μας και να περιμένουν το κατάλληλο έναυσμα για να ξυπνήσουν".
Οι προτάσεις σου αγαπητέ Α.Π υποκρύπτουν ελπίδα και χαίρομαι για αυτό. Η ελπίδα προυποθέτει λογική σκέψη και κρίση ή εμπειρικά δικαιωμένη εμπιστοσύνη, δηλαδή δηλώνει ρεαλισμό.
Προσοχή ελπίδα , όχι αισιοδοξία δηλαδή αυθαίρετη βεβαιότητα και άλογη ψυχολογική επιλογή.

Αυτά όλα που γράφονται δεν είναι μοιρολόγια αλλά εξεγέρσεις του κοινού νού μπροστά στην τραγική ασυνέπεια. Τις όποιες προτάσεις ή υποδείξεις μόνο η πολιτική ηγεσία μπορεί να τις κάνει πράξη.

Ζητείται λοιπόν πολιτική ηγεσία, ζητείται "Αρχή" , φάρος, που θα ενεργοποιήσει τα λανθάνοντα ποιοτικά στοιχεία του Νεοέλληνα για να επέλθει το ποθούμενο.

Ο ευρών αυτήν αμοιφθήσεται.03/12 11:21  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Καλημέρα mylobos.

Οι εξεγέρσεις του κοινού νου υποδηλώνουν προβληματισμό, ο δε προβληματισμός λειτουργία της κρίσης.
Ευτυχώς μέσα στο Capital βλέπω ότι υπάρχουν αρκετές φωνές προβληματισμού. Άρα ανιχνεύεται ύπαρξη ζώσας σκέψης απάνω στον αφιλόξενο πλανήτη Ελλάδα.

Η ύπαρξη σκέψης δημιουργεί ελπίδα.
Η ελπίδα - σκέψη πολεμάται λυσσαλέα, αλλά το γνωρίζεις ότι είναι ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ προς απογοήτευση των πολεμίων της και αργά ή γρήγορα θριαμβεύει.

Αναφορικά στην ικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να κάνει πράξη τις όποιες προτάσεις, είναι κατά την άποψή μου η μαζική ενεργή και δυναμική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των Πολιτών (με καφαλαίο Π) που μπορεί να τους αναγκάσει να τις κάνουν πράξη.
Αυτό είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το κίνημα των bloggers είναι τα Ιουστινιάνεια τείχη της.

Τελικά μπορεί να δηλώνω απαισιόδοξος, αλλά να κρύβω μέσα μου αποθέματα ελπίδας.

Πάντως αισθάνομαι ότι υπάρχει εκτίμηση από μέρους σου προς το άτομό μου (η οποία είναι αμοιβαία) και σε ευχαριστώ γι αυτό.
03/12 11:45  Frixos
Νά είστε καλά. Την κούρσα την οδηγούν οι νεώτεροι.
03/12 11:51  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Χρειάζεται όμως και η σοφία, η ωριμότητα και η νουθεσία των πρεσβυτέρων. :)
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις