ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
1449 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009
11:57

Διαβάστε το σημερινό άρθρο με τίτλο "ΑΔΕΔΥ: Όχι στη θυσία των Δ.Υ. για να εξευμενιστούν οι αγορές" και πείτε μου αν δεν βγαίνετε από τα ρούχα σας.

Το κλειδί στις όλες δηλώσεις είναι η ακόλουθη φράση:

"Το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα εκτιμά ότι το φορολογικό είναι κλειδί για τα δημοσιονομικά, τη δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, την υποστήριξη και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους με αιχμή την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία".

Ερμηνεία:
 

 • Συνέχισε βλάκα που δεν είσαι ΔΥ να χρηματοδοτείς (θέλοντας και μη) την επιβίωση εκείνων που (οι περισσότεροι - όχι όλοι) με χρήση μέσου, ήτοι εκπορνευόμενοι,  μπήκαν σε ένα γραφείο και ξέχασαν πως είναι να δουλεύουν κι από την άλλη έμαθαν να εκμεταλλεύονται τη θεσούλα τους για να εισπράττουν λαδάκι από α) τον κάθε κακομοίρη που έτυχε να μπλέξει μαζί τους και όχι μόνο αυτό αλλά να του συμπεριφέρονται και σαν σκουπίδι και β) από το κάθε λαμόγιο που θέλει να εξυπηρετήσει τα άνομα συμφέροντά του σε βάρος όλων των υπολοίπων ημών. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
 • Πλήρωνε τους υπεράριθμους ΔΥ που αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια μετάταξής τους σε θέσεις που είναι ελλειπώς στελεχωμένες. Ας προσληφθούν (κι ας τους πληρώνει ο άλλος κόσμος) σκλάβοι μέσω Stage ή όπως αλλοιώς θέλετε να το λέτε. Εμείς (οι ΔΥ) είμαστε βλάκες για να δουλεύουμε;
 • Πλήρωνε για αυτούς που αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια των προϊσταμένων τους να τους βάλουν να δουλέψουν.
 • Πλήρωνε να δουλεύουν όποτε και όσο θέλουν (οι περισσότεροι από αυτούς - όχι όλοι), να παίρνουν απεριόριστες άδειες (τόσο κανονικές όσο και από τη σημαία) και να μπορούν να είναι δίπλα στα παιδιά τους.
 • Πλήρωνε αυτούς που όταν το αφεντικό τους τους λέει ότι η έδρα τους από την πλατεία Κλαυθμώνος θα μεταφερθεί στα (αναξιοποίητα) Ολυμπιακά ακίνητα στους Θρακομακεδόνες υψώνουν παντιέρα για να μη χάσουν τη βόλεψή τους. Εσύ ο βλάκας ο Ιδιωτικός Υπάλληλος μπορείς να πείς κάτι τέτοιο;
 • Πλήρωνε αυτούς που αντιδρούν στη μηχανογράφηση του δημοσίου με απροκάλυπτο σκοπό να διαιωνιστεί η αιχμαλωσία του Εργοδότη από τον Δ. Υπάλληλο, η υπέρμετρη σπατάλη σε υλικά, η ανικανότητα να ελεγχθούν σωστά οι προμήθειες και οι πληρωμές του κράτους και η ανικανότητα να εισπραχθούν σωστά οι φόροι και οι εισφορές γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη στρέβλωση της αγοράς και την επιβίωση των πονηρών και όχι των ικανών επιχειρηματιών. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ!
 • Πλήρωνε αυτούς που σου μιλάνε σήμερα για διεύρυνση του κοινωνικού κράτους με αιχμή την παιδεία που οι ίδιοι με την αδιαφορία και την τεμπελιά τους έχουν διαλύσει.
 • Πλήρωνε αυτούς που μιλάνε για κοινωνική ασφάλιση και έχουν φροντίσει (με την αμέριστη συνδρομή των πολιτικών προϊσταμένων τους ανεξαρτήτως χρωματισμού) να ρίξουν όλα τα ταμεία έξω και να αγωνιά όλος ο κόσμος για το αύριο.
 • Πλήρωνε αυτούς που δεν έχουν συναίσθηση ότι φέρουν μερίδιο ευθύνης για την κατάντια μας και δεν έχουν το φιλότιμο να πουν "Ναι κύριοι θα βάλουμε κι εμείς πλάτη και θα δουλέψουμε και θα κάνουμε θυσίες για να γυρίσει ο ήλιος", παρά θέλουν θυσίες από όλους τους υπολοίπους πέραν του εαυτού τους.
 • Πλήρωνε γι αυτούν που νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν παιδιά και των άλλων να πάνε στον αγύριστο.

 

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

 

Υ.Γ.

Για τη μειοψηφία των τίμιων και εργατικών και χαμηλόμισθων Δ.Υ. δυστυχώς έχω να πω ότι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά και ζητώ συγγνώμη από αυτούς για τα γραφόμενα, αλλά αναφέρομαι στην πλειοψηφία των συναδέλφων τους.

 

Υ.Γ. 2 (updated)

Επειδή μου διέφυγε το θέμα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου που επικαλούνται οι κ.κ. της ΑΔΕΔΥ (αλλά και ο ΓΑΠ) έχω να συμπληρώσω οργισμένα τα παρακάτω:

 • Πλήρωνε βλάκα που δεν είσαι Δ.Υ. αυτούς που θέλουν να αναδιανείμουν "δίκαια" τον πλούτο που εσύ και οι γονείς σου (που τσοντάρανε από το υστέρημά τους όλη τους τη ζωή) με  μόχθο και με το σταυρό στο χέρι κερδίσατε δουλεύοντας επί σειρά ετών στο αφιλόξενο περιβάλλον της ελληνικής πραγματικότητας, το διαμορφωμένο από τους ανίκανους πολιτικούς και τους ακόμα πιό ανίκανους λειτουργούς του κράτους. Κακώς μπορεσες να οδηγάς ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο. Κακώς μπόρεσες να μετακομίσεις από την πλατεία Αμερικής που η ανικανότητα του κράτους (δηλαδή των Δ.Υ.) και η αδιαφορία του για τον πολίτη μετέτρεψαν από αξιοπρεπή γειτονιά σε γκέτο, στη Νέα Σμύρνη για να μπορούν τα παιδιά σου να περπατάνε σχετικά άφοβα στο δρόμο βάζοντας χρέος για το υπόλοιπο της ζωής σου.

 • Τι πάει να πεί αναδιανομή και γιατί την επικαλείται; Θέλει ο κηφήνας Δ.Υ. να βάλει ευθέως το χέρι του στην τσέπη μου; Δεν του φτάνει πιά τόσα χρόνια; Κοτζαμπάση στο βιός μου θα σε βάλω ΔΥ; Νισάφι πιά!

 • Η μόνη αναδιανομή που δέχομαι είναι η σωστή διαχείριση του πλούτου που διαχειρίζεται το κράτος μέσω της συλλογής των φόρων, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και υπέρ των αδυνάμων. Μόνο αυτήν την αναδιανομή καταλαβαίνω. Να πληρώσω για τους φτωχούς, τους άστεγους, τις χήρες, τα ορφανά, τους ανάπηρους, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τους γέροντες. ΝΑΙ για όλους αυτούς να δώσω και τα ρούχα μου και τα ρούχα των παιδιών μου. Για τον χαραμοφάη δεν αισθάνομαι καμία απολύτως υποχρέωση. Αντίθετα, επιθυμώ την αναδιανομή του δικού του εισοδήματος προς όφελος δικό μου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Υ.Γ. 3 (16-12-2009)

Διαβάστε τα άρθρα "Κράτος συνδικαλιστών" στη διοίκηση της ΔΕΗ  και  "Λοβέρδος: Τα ταμεία δεν αντέχουν να πληρώσουν την εθελούσια στον ΟΛΠ " και πείτε μου αν έχω άδικο σε μία λέξη από τα όσα οργισμένα γράφω παραπάνω.

Σχόλια

15/12 12:06  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Γενικά έχεις δίκηο.
Απλώς πιστεύω ότι η κατηγορία που αναφέρεις στο ΥΓ δεν είναι μια μειοψηφία. Απλώς οι λέρες είναι κι αυτές πολλές και "πιάνουν τόσο τόπο" και κάνουν τόση ζημιά που φαίνονται πλειοψηφικό ρεύμα. Είναι πάντως θέμα πολιτικής βούλησης να βρεθούν τα στελέχη που θα αλλάξουν τον ρου του ποταμού προς τον καταράκτη...
15/12 12:09  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εμβαινε Νικόλα!

5*, προφανώς.
15/12 12:14  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Α, 5* και εις τον Σόλωνα. Σιγά μην είναι μειοψηφία.
15/12 12:17  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
ΣΟΛΟΝΑ
Πολιτική βούληση; Μπου χα χα χα.
Ούτε μπροστά στο χείλος του γκρεμού (δηλαδή χθές)δε θα υπάρξει τέτοιο θέμα.
Ακόμα και όταν ο ΣΧΗΣ Γεώργιος Παπαδόπουλος πήγε να τα βάλει με τους Δ.Υ. απέτυχε. Οι πρασινογάλαζοι πουθενάδες θα ανοίξουν μέτωπα με τους Δ.Υ και θα πετύχουν; Απελθέτω από αυτούς το ποτήριο τούτο.

Θρασύβουλε
Merci
15/12 12:18  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Ο δαίμων χτύπησε Σόλωνα εννοούσα.
15/12 12:47  anathema_g13
Καλημέρα!
Λογικό δεν είναι να μη θέλει κανείς να χάσει τα "προνόμια" που τόσα χρόνια απολαμβάνει; Οι ΔΥ θα ήταν η εξαίρεση; Αλλά κι εγώ νομίζω ότι η μειοψηφία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Μου θυμίζει τον στρατό...έχει στελέχη, έχει ΕΠΟΠ αλλά τη δουλειά την κάνουν οι φαντάροι...
15/12 13:00  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Ανάθεμα καλημέρα.

Γιατί, ο στρατός δεν είναι ΔΥ;
Θα αποτελούσε εξαίρεση στην ξυπασιά;

Μπροστά στα μάτια μου κλέβανε οι μόνιμοι και οι 5ετούς.
Άσε να μην τους πιάσω στο στόμα μου.

Βέβαια, ίσως να είναι ένα κομμάτι του δημοσίου που δουλεύει πάνω από τον μέσο όρο λόγω της ύπαρξης αυστηρής ιεραρχίας και προδιαγραφών σχεδόν για τα πάντα.
15/12 13:10  anathema_g13
Αυστηρής βυσματαρχίας και ελαστικών προδιαγραφών...

Τουλάχιστον εκεί υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας, στέρησης δικαιωμάτων κτλ. αλλά επειδή στη μονάδα που υπηρέτησα εκτός από σκοπευτής, πυροβολητής, σκοπάνθρωπος ήμουν και γραφέας 3ου (και 2ου και 4ου - μόνο το 1ο μου τη γλύτωσε) είδα από μέσα πως λειτουργεί κι αυτό το θέατρο...φαντάσου ότι από ένα σημείο και μετά υπέγραφα σαν αξιωματικός 3ου...
15/12 13:42  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
κι εγώ έκανα για ένα φεγγάρι 3ο και 4ο, αλλά είχα φιλότιμο και ίσως ευθυνόφοβο λοχαγό προϊστάμενο.

Πάντα είναι και θέμα μονάδας.
15/12 13:55  anathema_g13
Κι εγώ φιλότιμο είχα κι αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης...ο λοχαγός προϊστάμενος μου άλλαξε 3 φορές κατά την παραμονή μου. Είναι κι άλλα θέματα κι ασφαλώς ήταν και θέμα μονάδας. Στη δική μας ήταν λίγα τα άτομα και μονίμως είχαμε ανακατατάξεις. Όταν δε άλλαξε και ο διοικητής εκεί έγινε...επανίδρυση του κράτους! :)
Πρόσφερα και παρότι μπορεί να μη με θυμάται κανείς εκεί αφού αναλώσιμος ήμουν, εγώ θυμάμαι ότι ήμουν χρήσιμος κι αυτό με κάνει να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου - αυτό μετράει. Αλλά πρέπει να γίνουν πολλά και στον στρατό. Εμείς είχαμε οπλικά συστήματα απαρχαιωμένα, ελάχιστα χρήσιμα σε περίπτωση πολέμου. Αντί λοιπόν να συντηρούνται μικρές μονάδες με κακό εξοπλισμό καλύτερα θα ήταν να υπήρχαν λιγότερες μονάδες αλλά με πλήρη οπλισμό και εύρυθμη λειτουργία. Μείωση κόστους, αύξηση αποδοτικότητας, συντονισμός, μάχιμη ετοιμότητα...το είχα συζητήσει με τον πρώτο διοικητή μου αυτό...αυτό που κατάλαβα είναι ότι έτσι είναι και δεν αλλάζει αλλιώς τι θα γίνουν και πως θα βολευτούν όλοι;
Μικρογραφία της κοινωνίας είναι και ο στρατός...
15/12 14:35  Frixos
Το εφικτόν και το ευκταίον


Στόχος σε κάθε έκφανση της ζωής, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, δεν είναι η αποδοχή των προσφερομένων, ως εφικτών, λύσεων, αλλά η συνεχής προσπάθεια για την πραγμάτωση του ευκταίου. Κάθε ενέργεια πρέπει να μεταθέτει τα όρια του εφικτού προς την περιοχή του ευκταίου, να καταστήσει εφικτό το κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες ανέφικτο ευκταίο. Το εφικτό δεν αντιφάσκει προς το ευκταίο. Σημαίνει απλά, πως τα βήματα για την κατάκτηση του στόχου, πρέπει να καθορίζονται με βάση την πραγματικότητα, με υπεύθυνη στάθμιση των παραγόντων που ωθούν στο ευκταίο και των δυνάμεων που αντιτίθενται στον στόχο.
Το εφικτό εξαρτάται από τον αριθμό και την έκταση των δυνάμεων που επιστρατεύονται για την κατάκτηση του στόχου, και την ισχύ των δυνάμεων που αντιτίθενται σ΄αυτόν. Η συνισταμένη όλων των δυνάμεων καθορίζει τα όρια του εφικτού. Σε κάθε ενέργεια οφείλουμε να ενισχύουμε τις δυνάμεις που ωθούν στο ευκταίο, να αγωνιζόμαστε για την αποδυνάμωση των αντιτιθεμένων, να σχεδιάζουμε παρακαμπτήριους ελιγμούς, να καταλαμβάνουμε και να σταθεροποιούμε ερείσματα που ενισχύουν τις προσπάθειές μας και να μελετάμε και να εξετάζουμε τις ενδεχόμενες αυξομειώσεις της ισχύος όλων αυτών των δυνάμεων για να προγραμματίζουμε τις κινήσεις μας.

Διαφορετικά η πτώση στον γκρεμό είναι αναπόφευκτη .

Υ.Γ Η παιδεία στους ΔΥ και στους στρατιωτικούς δόθηκε από ένα συγκεκριμένο σύστημα , από ανάλογης νοοτροπίας γονείς και παιδαγωγούς.
15/12 14:39  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
mylobos
5* από τα νότια
15/12 14:57  Frixos
Την καλησπέρα μου στην λεβεντογέννα Κρήτη.
15/12 15:09  nhad
5*
Ελπίζω μόνο σοβαρά να αναγκαστεί ο ΓΑΠ, ή ο οποιοσδήποτε μετά από αυτόν, να προβεί σε απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Πρόκειται γι αυτούς που μπήκαν από το παράθυρο ως έκτακτοι και μετά τους μονιμοποίησαν ο Κωστάκης και άλλες κυβερνήσεις. Με λίγες εξαιρέσεις πάντα, είναι οι χειρότεροι.
15/12 15:10  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Σόλωνα και mylobos

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας και να συζητάω μαζί σας και ας είσαστε δευτεροτρίτης διαλογής bloggers σύμφωνα με κάποιους κάποιους.

:)
15/12 15:56  atan
1.Γνωρίζετε για κάτι Υπάλληλους (της Βουλής παρακαλώ),πως παίρνουν επίδομα όσο και ο μισθός τους;
2.Γνωρίζετε πως οι ίδιοι Υπάλληλοι,όταν κλείνει και ανοίγει η Βουλή,παίρνουν γύρω στα 5.000 ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ε πλέον των επιπλέον ;
3.Γνωρίζετε τον Μισθό των Κατωτάτων Υπαλλήλων του Υπ.Οικονομικών;
Αθάνας
15/12 16:08  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Αθάνα

σε παραπέμπω στην ανάρτησή μου με τίτλο
Πόσο μας κοστίζουν οι βουλευτές (http://ainatem.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=16464&blid=287)
15/12 16:09  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Προστέθηκε στην ανάρτηση Δεύτερο Υστερόγραφο.
15/12 16:15  atan
Σ'ευχαριστώ Πατέρα
Αραγε ο ΓΑΠ γνωρίζει;
Ξέχασα να πω πως τα παραπάνω χρήματα,αναφέροντε σε απόφοιτους Δημοτικού Παρακαλώ
15/12 17:59  Frixos
"Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας και να συζητάω μαζί σας και ας είσαστε δευτεροτρίτης διαλογής bloggers σύμφωνα με κάποιους κάποιους...?????."

Ευχαριστώ τους άγνωστους αξιολογητές μου και κριτές μου. Μου αυξάνουν την άμιλλα και την ελπίδα για βελτίωση.
15/12 19:12  σεβαστη
5*.και το κακό είναι ότι τα όποια μέτρα δεν θα περάσουν αν δεν εγκριθούν από τους καθ έξιν συνδικαλιστές του Δημοσίου.
Μετά "λόγου γνώσεως" καταθέτω ότι η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη όταν πήραν το πάνω χέρι οι συνδικαλιστές του Δημοσίου με την ασφάλεια που τους παρέχει η Μονιμότητα.
17/12 08:23  shareholder-cs
Πέστα Χρυσόστομε Θρασσάκο. Αλήθεια οι μέτοχοι μειοψηφίας της ΔΕΗ ( όπου το free float= 48.5%) πόσα μέλη στο ΔΣ εκλέγουν: Μηδεν. ΜΗΔΕΝ.
Ετσι ρωτάω ο βλάκας, γιατί μιλάμε ενίοτε και για εταιρική διακυβέρνηση...


ΥΓ. Ανευ παρεξηγήσεως το παρακάτω:

Κάποτε εν έτη 1967 ο στρατός είχε μια... ανησυχία να το πω;, ευαισθησία να το πω; αίσθηση ευθύνης να το πω; για το πως πάει η χωρα, και ανέλαβε πραξικοπηματικά τη κατάσταση που τη θεωρούσε κρίσιμη. Σωστο ή λάθος είναι μια άλλη υπόθεση .

Σήμερα ο στρατός είναι πλέον άλλη μια άνευρη και σε μεγάλο βαθμό ανεύθυνη, εκμαυλισμένη, βισματική, "δηθεν", και χαρακτηριστικά "δημόσια" υπηρεσία εξυπηρετησης των κομματικών στρατών.

Ας μη σχολιάσω το αξιόμαχο, εχω την αίσθηση οτι σήμερα μετα απο 2 δεκαετίες απ την εποχή που υπηρέτησα στα σύνορα, και ιδίως μετά τη πλέον αποτυχημένη και διαλυμένη κυβέρνηση Καραμανλή, θα είναι ίσως και αρκετά χαμηλότερα...
17/12 08:44  shareholder-cs
Οπς, λάθος, Χρισόστομε Νίκο ΑΠΠ ήθελα να πω...
Συμπάθα με...
17/12 09:36  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Χρήστο δεν παρεξηγιέμαι εύκολα, πολύ περισσότερο μέτέτοια ασήμαντα.

Αντίθετα, χαίρομαι γιατί από το blog μου περνάνε τα καλύτερα παιδιά του capitalblogs, όπως εσύ, ο Θρασύβουλος, ο Σόλων, ο favlos, ο mylobos, o jerry, ο anathema, ο gerodimos, ο talbot, η annita, κλπ
17/12 09:55  share-souris
Δόξα τω Θεω είμαστε μια καλή παρέα.
Διαβάζω αρκετούς, αλλά δεν αφήνω πάντα σχόλια...
17/12 10:17  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Τότε να συμπληρώσω μέσα στα παιδιά τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά και το φίλο share-souris.

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και καλά μυαλά.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις