ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές.
848 αναγνώστες
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010
10:52

Διαβάστε το σημερινό άρθρο του Capital με τίτλο Πρόγραμμα Σταθερότητας και "εσωτερικής υποτίμησης"

 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα...

 

Το ντέφι το κρατάνε πλέον τα κλιμάκια (βλ. τοποτηρητές) της Ε.Ε και της ΕΚΤ και το "καλό κλίμα" και "η καλή πρόθεση συνεργασίας" σημαίνει ότι οι κυβερνώντες απλά χορεύουν στο ρυθμό που τους παίζουν μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά...

 

Αναρωτιέμαι κι εγώ ο αφελής (και μέτριος) επί της πρότασης εσωτερικής υποτίμισης που προτείνουν (επιβάλλουν) τα κλιμάκια των Ε.Ε. και ΕΚΤ:

 

 

  • Μια εσωτερική υποτίμηση τιμών και κόστους εργασίας δε μειώνει αυτόματα το ΑΕΠ & τα φορολογικά έσοδα;
  • Η πτώση του ΑΕΠ δε σημαίνει ότι ο παρονομαστής μειώνεται και το έλλειμμα αυξάνεται αυτόματα ως ποσοστό;
  • Η πτώση των φορολογικών εσόδων δε σημαίνει αυξημένη δυσκολία στην κάλυψη των υποχεώσεών μας;
  • Μια εσωτερική υποτίμηση τιμών και κόστους εργασίας δε μειώνει την αγοραστική δύναμη του πολίτη; Μη μου πει κανείς ότι επι της ουσίας θα αυξηθεί, καθώς οι τιμές των προϊόντων θα μειωθούν σε μεγαλύτερο ποσοστό γιατί δε θα τον πιστέψω.
  • Μία μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη δε σημαίνει περαιτέρω συρρίκνωση της κατανάλωσης, κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας;
  • Επιπλέον μη μου πείτε ότι θα αποκτήσουμε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα εκτοξεύσει τις εξαγωγές μας (αλήθεια τι παράγουμε; Βιομηχανικά προϊόντα; Αγροτικά προϊόντα; 'Η μήπως οι τουρίστες - εν μέσω κρίσης - θα κάνουν ουρές για να επισκεφθούν τη δόλια πατρίδα μας;) και θα μας ξελασπώσει.
  • Ευνοημένο σε κάθε περίπτωση θα βγεί το μεγάλο κεφάλαιο και οι τεράστιες εμπορικές επιχειρήσεις της αλλοδαπής που λειτουργούν εν Ελλάδι.

 

Εγώ πάντως είμαι με τους "σκεπτικιστές" επί των συγκεκριμένων προτάσεων.

 

Α! Να σας υπενθυμίσω μία παλιά ανάρτησή μου επί τη ευκαιρία της επισκέψεώς μου στη νήσο του Αγίου Δομινίκου και τη διαγραφόμενη κατάντια της πατρίδας μας... Εν τη νήσω του Αγίου Δομινίκου εβρισκόμενος. Grand φινάλε.

 

Εκεί βλέπω να μας οδηγεί το 4ο Ράιχ (Ε.Ε.), χωρίς φυσικά να παραγνωρίζω τη δική μας ευθύνη για την οποία όσοι παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου φωνάζω ασταμάτητα.

 

 

 

 

 

Σχόλια

07/01 19:54  Frixos
""Αποκλείεται να είναι χριστιανική μία τέτοια κοινωνία.

Η δημοκρατία μας δεν είναι δημοκρατία, γιατί αποκλείει τη συμμετοχή (και μη μου πείτε ότι η ψήφος που δίνουμε μία φορά στα 4 χρόνια είναι ουσιαστική συμμετοχή). Είναι μία δικτατορία με δημοκρατικό μανδύα (και διαψεύστε με περί τουτου) που φροντίζει για την τεχνολογική εξέλιξη, αλλά όχι (ως όφειλε) και για την ηθική πρόοδο των πολιτών της (διαβάστε παλαιότερη ανάρτησή μου κάνοντας κλίκ εδώ).

Η δημοκρατία μας είναι μία βασιλεία σε υπολανθάνουσα κατάσταση, αφού επιτρέπει τη δημιουργία της κληρονομικό δικαιώματι διαδοχής της βουλευτικής έδρας, ή ακόμα και της αρχηγίας ενός κόμματος στους απογόνους των βουλευτών - αρχηγών των κομμάτων αντίστοιχα. Ένα πολίτευμα που δημιουργεί (ή έστω επιτρέπει - ανέχεται να δημιουργούνται) κοινωνικές διαστρωματώσεις δεν είναι δημοκρατία.""

Αγαπητέ Α.Π,

Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η καταχώρηση

"Εν τη νήσω του Αγίου Δομινίκου εβρισκόμενος. Grand φινάλε"

και την διάβασα με προσοχή, όπως επίσης διάβασα με προσοχή και τους προβληματισμούς σου, τμήμα των οποίων κοπιάρισα στην αρχή.

Οι προβληματισμοί σου με έβαλαν σε σκέψεις, όπως φαντάζομαι και όσους τους διάβασαν.

Ρωτάω λοιπόν ευθέως και ευθαρσώς.

Μήπως τα 50 χρόνια της αποκαλούμενης "Δημοκρατίας" της Αθήνας και τα 33 χρόνια της ζωής του Χριστού,έγιναν το δόλωμα που κρατάει τον κόσμο αγκιστρωμένο σε συνθήκες Αγίου Δομίνικου?

Μπορεί κάποιος να μου δώσει παραδείγματα εφαρμογής πραγματικής Δημοκρατίας και Χριστιανικών κοινωνιών?

Υγιαίνετε


07/01 20:31  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@ mylobos διάβασε την ανάρτηση Λιοντάρια με γραβάτες Ύαινες με ταγιέρ (http://ainatem.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=19468&blid=287). Έχω παραθέσει και αναπτύξει τον επίλογο της ανάρτησης για το ταξίδι μου στον Άγιο Δομίνικο.

Σίγουρα κανείς δε μπορεί να τεντώσει το δάχτυλο και να δείξει κοινωνίες δημοκρατικές ή/και χριστιανικές. Ποτέ και πουθενά.

Η ανθρωπότητα πρέπει να ταξιδέψει προς την ωρίμανση και την ολοκλήρωσή της που είναι (κατ' εμέ) η αταξική - αναρχική (και ουτοπική) κοινωνία των αγγέλων στην οποία μπορεί να φτάσει μόνο (πάλι κατ' εμέ) διαμέσου της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ δημοκρατίας και της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ χριστιανικής εκπαίδευσης. Τονίζω το "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ" γιατί σήμερα τόσο η δημοκρατία και η παιδεία, όσο και η έννοια χριστιανική απέχουν πολύ από την αληθινή τους φύση και δυστυχώς είναι η ανθρώπινη φύση που διαστρεβλώνει τη φύση των παραπάνω ΙΔΕΩΝ.
07/01 20:52  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@mylobos
Για το Χριστό, τα 33 χρόνια της ζωής του κάνε τα 3 (της διδασκαλίας του).

Επί του παρόντος (συνεχίζω στα πιο πάνω λεχθέντα από εμένα) ο αγώνας πρέπει να είναι για Δημοκρατία - Παιδεία - Χριστό. Μήπως όμως αυτά τα 3 πολεμούνται λυσσαλέα στην εποχή μας;
08/01 10:31  Frixos
"Σίγουρα κανείς δε μπορεί να τεντώσει το δάχτυλο και να δείξει κοινωνίες δημοκρατικές ή/και χριστιανικές. Ποτέ και πουθενά.

Η ανθρωπότητα πρέπει να ταξιδέψει προς την ωρίμανση και την ολοκλήρωσή της που είναι (κατ' εμέ) η αταξική - αναρχική (και ουτοπική) κοινωνία των αγγέλων στην οποία μπορεί να φτάσει μόνο (πάλι κατ' εμέ) διαμέσου της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ δημοκρατίας και της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ χριστιανικής εκπαίδευσης. Τονίζω το "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ" γιατί σήμερα τόσο η δημοκρατία και η παιδεία, όσο και η έννοια χριστιανική απέχουν πολύ από την αληθινή τους φύση και δυστυχώς είναι η ανθρώπινη φύση που διαστρεβλώνει τη φύση των παραπάνω ΙΔΕΩΝ."

@ Α.Π

Αξιόλογη ανάπτυξη"Τα λιοντάρια με γραβάτες...κλπ"

Εγώ όλη αυτή την υπόθεση την χαρακτήρισα αγκίστρωση.
Γνωρίζουμε ποιός βάζει το δόλωμα. Το πρόβλημα είναι πως θα ξεφύγουμε από το αγκίστρι.

Με φοβίζει η ανθρώπινη φύση που διαστρεβλώνει, όπως ορθώς αναφέρεις, την φύση των ανεφάρμοστων μέχρι σήμερα ΙΔΕΩΝ.

Πέραν των 3 χρόνων της διδασκαλίας του Ιησού υπάρχουν και τα 30. για τα οποία πολύ λίγα ή σχεδόν τίποτε δεν γνωρίζουμε. Είναι αλήθεια ότι κοντά στους Εσσαίους έλαβε την παιδεία πάνω στην οποία στήριξε το έργο του. Η παιδεία που λάβαμε εμείς και που λαμβάνουν τα παιδιά μας τι σχέση έχουν με την παιδεία που έλαβε ο Κύριος?.

Υ.Γ Πιστεύετε ότι ο Χριστός θα ενέκρινε τον "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ", όπως τον βιώνουμε σήμερα, και σαν σύστημα και σαν εφαρμογή? Εν κατακλείδι, ήταν ο Χριστός ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ?

Την καλημέρα μου
08/01 10:56  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@mylobos
Τα περι Εσσαίων με συγχωρείς αλλά δεν τα δέχομαι. Δεν στέκουν άλλωστε με βάση καμία πηγή.
Επιπλέον αναιρούν τη θεϊκή φύση του Χριστού.
Έπρεπε δηλαδή να διδαχτεί κάτι από κάποιους ο ίδιος ο Θεός για να διδάξει στους ανθρώπους την Αγάπη δηλαδή την ίδια του τη φύση (ο Θεός Αγάπη εστί);

Καλημέρα.
08/01 14:45  Frixos
Η προσωπική άποψη κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι σεβαστή και αν ακόμη έρεχεται σε αντίθεση με ιστορικά γεγονότα. Κάποτε όλα βρίσκουν την θέση τους.

Το ξανασχολιάσαμε. Ο Θεός αγάπη εστί και δεν είναι η αγάπη μία από τις ιδιότητες του ενανθρωπήσαντος Θεού. Τούτο όμως δεν αποκλείει την ιστορικά ανθρώπινη διαβίωσή του μέσα σε μιά ιστορικά υπαρκτή τέλεια οργανωμένη κοινωνία για την οποία ,άξιον απορίας, πολλά σκοπίμως? αποκρύπτονται.

Ευχαριστώ
26/01 23:00  geokalp
ήθελα να γράψω σχετικά, σας διάβασα και το θυμήθηκα
η εσωτερική υποτίμηση είναι το μόνο που μπορεί να κάνει μια χώρα(περιοχή) η οποία λειτουργεί εντός κοινού νομίσματος, το οποίο δεν μπορεί να υποτιμηθεί τοπικά.
όσο και αν είναι δυσάρεστο είναι το σωστό
και επειδή εδώ δεν είμαστε Ιρλανδία (δασκάλα με 30 χρόνια €60,000/χρόνο, πληθ.: 2,2 εκ, απίθανη φούσκα ακινήτων κλπ κλπ) ώστε να προσπαθήσουμε μεγάλη εσωτερική υποτίμηση, το πάνε λάου λάου κυρίως μέσω φόρων, ώστε ά. να τους πιάνει όλους β. να έχει και κάποιο προοδευτικό χαρακτήρα, δεν είμαστε όλοι με 12 σπίτια
κατά συνέπεια η εσωτερική υποτίμηση θα είναι πιο ήπια

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις