ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Όμορφη και παράξενη πατρίδα...
908 αναγνώστες
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010
00:05

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
Ωσάν αυτή που μου'λαχε δεν είδα.

Ρίχνει να πιάσει ψάρια,πιάνει φτερωτά,
Στήνει στη γη καράβι,κήπο στα νερά.
Κλαίει,φιλεί το χώμα,ξενιτεύεται,
Μένει στους πέντε δρόμους,αντριεύεται.

Κάνει να πάρει πέτρα,τηνε παρατά,
Κάνει να τη σκαλίσει,βγάνει θάματα.
Μπαίνει σ'ένα βαρκάκι,πιάνει ωκεανούς,
Ξεσηκωμούς γυρεύει,θέλει τύραννους.

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
Ωσάν αυτή που μου'λαχε δεν είδα...

Στίχοι:Οδυσσέας Ελύτης

 

http://www.youtube.com/watch?v=_tNn6dsDjZg

 

Σχόλια

09/01 10:04  Frixos
"Όμορφη και παράξενη πατρίδα...Ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύραννους"!.

1827, ιδρύθηκε ένα νέο κράτος, από ξένους, μεταπρατικόν, άσχετο από την ψυχοσύνθηση του λαού του... Παλαιά ιστορία με πολλά γεγονότα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.
Στο αρχείο μου βρήκα δημοσίευμα,χαρακτηριστικότατη μιοριγραφία της λειτουργίας του ελληνικού κρατικού μηχανισμού.Το καταγράφω:
20/3/1966 στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπρωσωπεία στο Οικονομικό Συμβούλιο της Ευρώπης , έδρα Παρίσι.
Αρχηγός της αντιπροσωπείας κάποιος Θεόδωρος Χρηστίδης,γυιός λοχία του τουρκικού στρατού, απόφοιτος Δημοτικού, μαθητής γαλλικής σχολής λογιστών της οποίας το πτυχίο δεν απέκτησε λόγω αδυναμίας κατανοήσεως των δεκαδικών. Διορισθείς από το εκλιπόντα Καραμανλή, καρατομεί τα γαλλικά, ανασκολοπίζει τα αγγλικά, "διοί" την ελληνική και μπιλιούρουμ απταίστως την τουρκικήν. 17 χρόνια στην ίδια θέση.
Νέος διετέλεσε δραγουμάνοε στην Βασιλίδα μέχρις ότου έφθασε στην Αθήνα και εργάσθηκε σαν "γραφέας" στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Στο κλεινόν άστυ , αναπτύξας τις επιβητορικές του ιδιότητες στους κύκλους των Αλκιβιαδών της καθεστηκυίας και μονοπωλητών της εξουσίας, απέσπασε τη θέση του υπαλλήλου στην αντιπροσωπεία των Παρισίων. Ανυψώσας σε κοσμοθεωρία το ψεύδος και σε επιστήμη την κολακεία, κατέστη Απόστολος της πολυπροσωπείας και ευαγγελιστής της συκοφαντίας. Αλλιώς δεν θα γινόταν μήτε κλητήρας της αντιπροσωπείας.
Του είναι αδύνατον να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ τιμής και κόστους, να κατανοήσει τι χωρίζει το εισόδημα από τον φυσικό πόρο και τι την πρόοδο από το κέρδος. Σχετίζεται με την οικονομική επιστήμη όσο το μούσμουλο από το ταχίνι και η σοκολάτα από τον ταραμά.2450 δολάρια ο βασικός του μισθός, χώρια τα τυχερά,άλλα τόσα και πιο πολλα. Καθήκοντα! Εννέα η ώρα το πρωί στο γραφείο, ανάγνωση εφημερίδων, καφεδάκι, κουβεντούλα με τους καθημερινούς επισκέπτες,τηλέφωνα για το καπέλλο της κυρίας, το απογευματινό πινακλάκι και το ξεμονάχιασμα της Μαρίας...
Όσο για την αντιπροσώπευση της Ελλάδος στα Συμβούλια του Οργανισμού? Ο Θεός
09/01 10:21  Frixos
να βάλει το χέρι του διότι ο αντιπρόσωπος τηε Έλλάδος ούτε το πόδι του δεν μπορούσε να βάλει. Οι ξένοι αντιπρόσωποι, εμπειρογνώμονες, αετονύχιδες στην επιστήμη τους και στην δουλειά τους πετάνε τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνικές διεκδικήσεις κάτω από τα τρικούβερτα... μαξιλαράκια της πολυθρόνας τους για να τα διατηρούν ζεστά...! και μηδιούν αηδιασμένοι."""

Αυτός ήταν ο αντιπρόσωπος της Έλλάδος στον ΟΟΣΑ από τον οποίον η πατρίδα μας ανέμεινε πολλά για την αντιμετώπιση του οικονομικού της μέλλοντος.

Το πως εξελίχθηκε το μέλλον μας το βιώνουμε σήμερα.
Με τέτοιους "δραστήριους", "ευφυείς", "μορφωμένους","ικανούς άνδρες"η πατρίδα μας μπορεί να κοιμάται ήσυχη και εμείς να τραγουδάμε γεμάτοι υπερηφάνεια για το παρόν και το μέλλον τον θούριον "Η Έλλάδα ποτέ δεν ...πεθαίνει!.

Υπάρχει πληθώρα παρόμοιων παραδειγμάτων και του παρελθόντος και του παρόντος.Βαθιές οι ρίζες των ζιζανίων. Δεκαπλάσιας αποτελεσματικότητος ζιζανιοκτόνο απαιτείται και δραστικό ράντισμα...

Από το Περικλή τον Αθηναίο μέχρι τον Μαδριλιανό Φράγκο, τον Τρουχίλο και τον Περόν, από τον Καίσαρα μέχρι τον Ιωσήφ Στάλιν, δεν γνωρίσαμε ηγέτη πολιτικό, στρατιωτικό, θρησκευτικό που να μην έβαψε την σημαία του μέσα στο άχρωμο αίμα της λέξεως Δημοκρατία και να μην αλάτισε με αυτή τη λέξη το ψωμί του λαού του.

Για τους Θρησκευτικούε ταγούς και τα περί"Χριστιανοσύνη τους" οψόμεθα.


09/01 10:26  Frixos
Διορθώσεις:

μιοριγραφία =μικρογραφία
δραγουμάνοε=Δραγουμάνος
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις