ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Ας πέσουν μερικά κεφάλια επιτέλους.
1129 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010
11:32

Διαβάζω στο άρθρο του Capital "Οξύτατη κριτική από το Eurogrοup στον Παπακωνσταντίνου" τα ακόλουθα:

  • Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι κοινοτικοί παράγοντες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το  πρόβλημα αξιοπιστίας των δημοσιονομικών μεγεθών έχει και πολιτικές προεκτάσεις καθώς από τα στοιχεία φαίνεται ότι δεν ήταν προϊόν αποκλειστικά επιστημονικής εργασίας αφού έπρεπε να περάσουν και από τα υπουργικά γραφεία.

Τι πρέπει να πράξει εν προκειμένω ο κος Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ομολογώ ότι δεν έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη;

  1. Να δείξει την "περηφάνια" του, και να προσπαθήσει να διαψεύσει τα λεγόμενα των κοινοτικών παραγόντων. Με ποιόν τρόπο; Μα φυσικά κάνοντας μία έρευνα προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα - ορθότητα των δημοσιονομικών μεγεθών που παρήγαγαν οι ελληνικές υπηρεσίες.
  2. Αν η έρευνα αποδείξει ότι δεν έχουν δίκιο στους ισχυρισμούς τους οι κοινωτικοί παράγοντες εμένα με κάνει εθνικά υπερήφανο και αποκαθιστά μέρος της αξιοπιστίας μας στα μάτια των ξένων.
  3. Αν η έρευνα αποδείξει το αντίθετο ποιό είναι το χρέος του; Ποιό είναι το χρέος της κυβέρνησης; Μα δε νομίζω να έχετε αντίρρηση ότι πρέπει να εντοπιστούν όσοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
  4. Αν αυτοί που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους είναι υπάλληλοι, τότε υπάρχουν 2 τινά: α) ή να μην έκαναν σωστά τη δουλειά τους λόγω ανικανότητας, ή β) να μην έκαναν σωστά τη δουλειά τους λόγω δόλου.
  5. Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι Δημόσιοι Υπάλληλοι πρέπει να ξηλωθούν από τη θέση τους και να τοποθετηθούν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ άλλοι υπάλληλοι που να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, με επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και το έθνος που υπηρετούν.
  6. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί δόλος τα δικαστήρια είναι μονόδρομος.
  7. Αν η έρευνα αποδείξει ότι τα στοιχεία αλλοιώθηκαν από τον πολιτικό προϊστάμενο των υπηρεσιών, εσείς ποιά λέτε ότι πρέπει να είναι η αντίδραση της κυβέρνησης; Εγώ ΑΠΑΙΤΩ να γίνει έρευνα σε βάθος, εξεταστικές επιτροπές, ειδικά δικαστήρια και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και μέχρι το μεδούλι ακόμα.

Ο κος Παπακωνσταντίνου επικαλείται όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας.

Η πρότασή μου είναι ένα βήμα προς την ανάκτηση της απολεσθείσας αξιοπιστίας. Είναι ένα βήμα ακόμα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της πολιτικής ζωής του τόπου.

Επιτέλους πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα σε βάρος της πατρίδας και του λαού μας.

Όσο υπάρχει ατιμωρησία, τόσο τα λαμόγια συνεχίζουν να ασελγούν σε βάρος μας.

Ας πέσουν τα πρώτα κεφάλια επιτέλους για να μάθουν επιτέλους οι πονηροί ότι υπάρχουν συνέπειες για τις πράξεις τους και να μην απλώνουν πολύ τα χέρια τους.

 

Δυστυχώς όμως αμφιβάλλω για το περιεχόμενο των παντελονιών των κυβερνώντων και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον του τόπου.

Σχόλια

19/01 11:36  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
To συμπερασμα ορθόν, αλλά που να ευρείς το φταίξιμον φίλε μου...
19/01 11:42  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Χρέος κάθε ευνομούμενης κοινωνίας η οποία θέλει να προστατεύει τον εαυτό της κι ως εκ τούτου τα μέλη της μεμονομένα είναι να "ξεχορταριάζει" το χωράφι από τα ζιζάνια.
19/01 11:47  Frixos
"...Η κυβέρνησης έχοντας ανάγκη να συντηρηθεί εν τη εξουσία και να ενισχυθεί πολλάκις εκούσα ή άκουσα εποιείτο διακρίσεις μεταξύ των υπηρετούντων αυτήν υπαλλήλων, τους μεν πιστούς αυτής αμοίβουσα κατά προτίμησιν, ελκύουσα τους ισχυρούς και επιφόβους, τους δε ασθενείς ή ανεπιτηδείους και μη γνωρίζοντας να κολακεύουσιν αποπέμπουσα ή δι΄ασήμαντων επιδομάτων παρηγορούσα..."

"...Η Ελλάς δικαίως ως επί το πολύ παρίστατο τότε εν Ευρώπη ως χώρα πάσης αναρχίας έμπλεως..."

Από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη.

Μόλις ο φόβος και η αγανάκτηση μετατραπεί εις πανικόν τότε ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΟΙΧΘΗΤΩ
Αλλά τι να κόψει κανείς από παντελόνια που δεν περιέχουν τίποτε!
19/01 11:52  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@mylobos

Κολοκοτρώνης: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.
19/01 12:07  Pantelis
Στους Φακέλους χθες του Σκάι είχε καταπληκτικό ρεπορτάζ. Aπό ότι κατάλαβα ο κ Παπακωνσταντίνου αυθαίρετα αύξησε τις δαπάνες των νοσοκομείων από 500 εκ. σε 2.500 εκατομμύρια χωρίς κανένα πειστικό επιχείρημα και η έκθεση στάλθηκε χωρίς υπογραφή του υπευθύνου της στατιστικής. Οι λόγοι που το έκανε είναι προφανείς. Όμως τα αποτελέσματα καταστροφικά. Δεν είναι σωστό να κοροϊδεύεις την eurostat. Δεν είναι βλάκες και ενοχλούνται όταν τους το λέμε μέσα στα μούτρα τους.
http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=108700
το καλύτερο σημείο είναι εκείνο που λέει πως το έλλειμμα από 14% την Παρασκευή έπεσε στο 12% την Δευτέρα... δυστυχώς δεν μου κάνει εντύπωση αυτή η πρακτική που πλέον είναι η καθιερωμένη ελληνική πρακτική του επιχηρείν. Θέλουμε πολλά χρόνια ακόμη για να γίνουμε μια πολιτισμένη αστική κοινωνία...
19/01 22:57  Personal Jesus
Έχει τιμωρηθεί κάποιος όλα αυτά τα χρόνια και δεν το έχουμε πάρει είδηση ?
Διαφάνεια παντού, θα χυθεί άπλετο φως, μπλα μπλα μπλα. Οι μεν κατηγορούν τους δε και πάει λέγοντας. That's the story !
19/01 23:12  Bankerman
Στους φακελους πραγματικα ακουστηκαν εκπληκτικα πραγματα. στο ενα ο υπουργος δηλωσε οτι ο υπυθυνος της στατιστικη υπηρεσιας εδινε αναληθη στοιχεια στους ευρωπαιους. ουτε διαδιακασιες διωξεων εχουν ξεκινησει ακομα η κανω λαθος?
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις