ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ή ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ;
1347 αναγνώστες
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010
10:26

Διαβάστε το σημερινό άρθρο του οικοδεσπότη μας Capital με τίτλο Γνωμοδότηση από τον Τρισέ ζητά η Κατσέλη.

"Αυτή τη φορά λοιπόν η κα Κατσέλη έδειξε σημάδια υπακοής, καθώς δεν έκανε του κεφαλιού της, αλλά απέστειλε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στον κο Τρισέ για να πάρει το πράσινο φως προκειμένου να κατατεθεί για ψήφιση στη βουλή".

Εδω λοιπόν κολλάει και ο τίτλος της ανάρτησης: Η κα Κατσέλη είναι Υπουργός των ελλήνων, ή γραμματέας του κου Τρισέ; Η απάντηση είναι δυστυχώς γι αυτήν το δεύτερο, δηλαδή γραμματέας.

Η λέξη "δυστυχώς" όπως παρατηρήσατε, κόλλησε στην κα Κατσέλη. Σκόπιμα. Εξηγώ αμέσως παρακάτω:

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επί λέξη:

"Όπως είναι γνωστό ο κ. Τρισέ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στα σχόλια του αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των επιχειρηματικών οφειλών και δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι το νομοσχέδιο δημιουργεί κινδύνους ρευστότητας στην αγορά, και ότι  θα μπορούσε να προκαλέσει συστημικές επιπτώσεις εντός της ελληνικής επικράτειας και πιθανόν και διασυνοριακά".
 

Εσείς τι αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω λόγια;

Θα σας πω εγώ τι αντιλαμβάνομαι...

Αντιλαμβάνομαι ότι η κα Κατσέλη παρά τους τόνους των πτυχίων της, τα στρέμματα των επαίνων και των διακρίσεών της, βρίσκεται ακόμα στη σφαίρα της θεωρίας, δηλαδή νομίζει ότι ασκεί ακόμα το έργο του καθηγητή του πανεπιστημίου. Τα πράγματα όμως στην πράξη είναι διαφορετικά από τη θεωρία και τα βιβλία

Την κα Κατσέλη είχα την τύχη (κυριολεκτικά) να την έχω καθηγήτρια πριν από 20 χρόνια περίπου στο Οικονομικό της Νομικής και μέχρι σήμερα έχω να το λέω ότι ήταν όχι απλά Πανεπιστημιακός καθηγητής, αλλά μία φιλότιμη δασκάλα που πολεμούσε να σου βάλει τη γνώση στο κεφάλι προσπαθώντας με όλες της τις δυνάμεις.

Σήμερα όμως έχω την ατυχία να την έχω Υπουργό του γκουβέρνου και να τη βλέπω να λειτουργεί ερασιτεχνικά. Αυτό το συμπεραίνω α) από τα λόγια του Τρισέ που δε νομίζω ότι έχει υστεροβουλίες σε βάρος της Ελλάδας ή εμπάθεια σε βάρος της κας Κατσέλη και β) από τις μέτριες γνώσεις επί του θέματος που έχω αποκομίσει από τις σπουδές μου και τα χρόνια που δουλεύω στον τραπεζικό κλάδο, γ) από τους χειρισμούς της σε άλλα θέματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη λοιπόν.

Έτσι, ενώ από τη μία μεριά σαν έλληνας θα ήθελα να αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος βλέποντας υπουργούς να επιδεικνύουν πυγμή και πρωτίστως ικανότητες, από την άλλη δοξάζω το Θεό που τη στιγμή αυτή η κα Κατσέλη και η κυβέρνηση γενικότερα λειτουργεί σα γραμματέας της Ε.Ε. γιατί από τα ήδη πεπραγμένα μάλλον για γραμματείς κάνουν αυτοί οι άνθρωποι κι όχι για κυβερνήτες (και για να είμαι δίκαιος, το ίδιο ισχύει και για πολλές κυβερνήσεις του παρελθόντος).

Δυστυχώς λοιπόν για την κα Κατσέλη (την εικόνα της και το prestige της) που είναι επί της ουσίας γραμματέας κι όχι υπουργός κι ευτυχώς για εμάς.

Κλείνω όμως με έναν τελευταίο ρητορικό συλλογισμό:

Μήπως, το να έχουμε γραμματείς (ήτοι ερασιτέχνες) κι όχι υπουργούς, μας βοηθήσει στο μέτωπο της οικονομίας (αυτό είναι το αποκλειστικό ζητούμενο από την αγορά και το κέντρο της προσοχής όλων), αλλά μας καταστρέψει ανεπανόρθωτα σε άλλους τομείς;

Δόξα τω Θεώ υπάρχουν πάρα πολλά ανοικτά μέτωπα πέραν της οικονομίας.

Σας υπενθυμίζω τα λεγόμενα του ΓΑΠ περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας μας, τα εθνικά θέματα (Σκόπια - Κύπρο), τα περί ιθαγένειας, τα της κας Δραγώνα κλπ κλπ.

Σχόλια

28/01 10:55  geokalp
λυπηρό που το σημειώνω, αλλά αυτό ακριβώς δεν ηταν η Συνθήκη του Μάαστριχτ και οι επόμενες;
μήπως δεν παραδοσαμε ένα από τα λεγόμενα συνεπακόλουθα της κρατικής οντότητας που είναι η έκδοση χρήματος;
το κάναμε... συνεπώς;
η τοπική κυβέρνηση οφείλει να είναι υπόλογη σε ότι αφορά θέματα διαχείρισης τόσο δημοσίου χρήματος όσο και σε θέματα που ρυθμίζονται ΚΑΙ κεντρικά

και επειδή ισχύει αυτό καλό (νομίζω) θα ήταν να προσλάβουμε ξένους κυβερνήτες (πχ σκανδιναβούς) να διαχειριστούν καλύτερα τα ζητήματά μας ;)
28/01 11:16  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@geokalp
Ας φτιάξουν όμως οι κ.κ. της Ε.Ε. και ένα κεντρικό υπουργείο οικονομικών.
Φυσικά οι Γερμανοί έχουν ήδη αρνηθεί κι εδώ εντοπίζεται η υποκρισία τους και σίγουρα οι σκοποί τους.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις