ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Το ανέκδοτο της χρονιάς: Λευκή απεργία στο Δημόσιο :ο :D : ) : I :(
1380 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010
13:14

Δανείζομαι απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του κυρίου Στούπα. Πρόκειται πιστεύω για το ανέκδοτο της χρονιάς:

 

"...Τώρα ξεκινούν οι πρακτικές δυσκολίες στην υλοποίηση των προθέσεων. Στην κοινωνία γίνεται λόγος για «λευκή απεργία» από εργαζόμενους του δημόσιου τομέα λόγω μείωσης των αποδοχών αλλά και τους εκπροσώπους της συντεχνίας των διεφθαρμένων που επιζητούν να συνεχιστεί το παλιό καθεστώς ή να μην τιμωρηθούν".
 

Τόσα χρόνια δηλαδή τι κάνανε; Πιάσανε μήπως το Βοσκόπουλο;

€ 65. δις. οι ανείσπρακτοι και διεκδικούμενοι φόροι.

Το γράφω και ολογράφως για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις: Εξηνταπέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

€ 8 δις. η εισφοροδιαφυγή.

Ποιός δούλευε λοιπόν επί σειρά ετών (όπως αποδεικνύεται και από την περίπτωση του κου Βοσκόπουλου) και πόσο θα απέχει από τα καθήκοντά του κάνοντας λευκή απεργία;

 

Σχόλια

20/05 14:14  georgepag
Τον Βοσκόπουλο και αρκετούς ακόμα Βοσκόπουλους τους έπιασαν πριν από αρκετά χρόνια.
Κάποιους άλλους Βοσκόπουλους δεν τους άγγιζαν ποτέ.
Και ολοι μαζί οι Βοσκόπουλοι πιασμένοι και μη δεν πλήρωσαν ακόμη και πιθανώς να μήν πληρώσουν και ποτέ, οχι για λόγουν που αφορούν το δημόσιο αλλά για λόγους που αφορούν την κοινωνία που αποτελούμε όλοι μας, δημόσιο και ιδιώτες μαζί.
Να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και οχι οπως μας βολεύει.
Στην Ελλάδα πάντα φταίνε οι άλλοι ποτέ εμείς.
20/05 14:59  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Όλα όσα λές είναι λογικά georgepap. Όλοι κομμάτια του ιδίου πάζλ είμαστε. Όμως όσα λες δεν αναιρούν το μηδενικό παραγόμενο έργο και τη στρέβλωση της αγοράς και της κοινωνίας. Οι αριθμοί (όχι μόνο τα έσοδα, αλλά σε κάθε τομέα όπως παιδεία, υγεία κλπ) μαρτυρούν την ανυπαρξία έργου από το δημόσιο. Ό,τι έχει πιάσει έχει γίνει κάρβουνο. Γιατί; Από αδιαφορία; Από ανικανότητα; Από ανυπαρξία; Από δόλο; Από κάποιο συνδιασμό των παραπάνω;

Όσο για εμένα φίλε, είμαι 40 χρονών, ούτε εγώ, ούτε κανένας από την οικογένειά μου υπήρξε Δ.Υ., δεν είμαι επιχειρηματίας, δεν ζήτησα και δεν μου έγινε κανένα ρουσφέτι ποτέ, δεν λάδωσα, δεν έκλεψα δεκάρα από φόρους, δουλεύω πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και με την ψήφο μου έχω εκλέξει κυβέρνηση μόνο το 2004 για να διώξω τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.
Για την τιμιότητά μου τι έχω εισπράξει; Ένα σάπιο κράτος, φόβο για το αν θα έχω τη δουλειά μου και αύριο, μηδενική προοπτική να βγώ σε σύνταξη, παιδεία χαμηλής ποιότητας για τα παιδιά μου και η λίστα είναι μεγάλη.

Πες μου που φταίω κι αν δικαιούμαι να παραπονιέμαι για τις ορδές των χαραμοφάηδων (ναι το παραδέχομαι ότι δεν είναι όλοι τους τέτοιοι) Δ.Υ.
20/05 16:34  georgepag
Δεν υπερασπίζομαι τους ΔΥ που μπαίνουν στο δημόσιο με σκοπό να αράξουν, αλλά λέω οτι το δημόσιο δεν είναι κάτι εξωγήινο, αποτελείτε από κάποιους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους ήθελαν να εργαστούν και να προσφέρουν γι' αυτά που πληρώνονται αλλά το κατεστημένο δεν τους το επιτρέπει γιατί χαλάνε την πιάτσα.
Τι εννοώ.
Οτι αν κάνεις την δουλειά σου σαν εφοριακός πχ και βάλεις πρόστιμο σε κάποια εταιρία, μπαράκι, ελ. επαγγελματία κτλ κινδυνεύεις να σου κάψουν το αυτοκίνητο το σπίτι ή και σένα τον ίδιο.
Αν σαν καθηγητής βάλεις χαμηλό βαθμό (αυτόν που αξίζει) στο μπουμπούκι του κου. τάδε, θα γίνει χαμός
Ολοι λέμε για την παιδεία και κατηγορούμε τους καθηγητές αλλά ο καθηγητής δεν διαλέγει την ύλη πού θα διδάξει, αλλά πρέπει να την διδάξει, άσχετα αν το βιβλίο είναι απαράδεχτο, άσχετα αν μέσα στην τάξη υπάρχουν όλων των ειδών οι μαθητές.
Αυτοί που είναι άριστοι, αυτοί που είναι αδιάφοροι, αυτοί που πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν τι άλλο να κάνουν, αυτοί που πάνε για να προωθήσουν ουσίες, και διάφοροι άλλοι προβληματικοί και μη.
Εχω ακούσει από γονείς να φωνάζουν σε καθηγητή να βάλει στο παιδί τους 20 και να μην τον νοιάζει αν ξέρει μάθημα ή όχι γιατί θα το μάθει στο φροντιστήριο.
Ο καθένας σκαρφίζεται τρόπους να βάλει το παιδί του στο πανεπιστήμιο με οποιοδήποτε κόστος μέχρι και για υιοθεσίες έχω ακούσει ώστε να ωφεληθούν τους νόμους για τους πολύτεκνους
Τα ίδια γίνονται σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς
Όταν οι τροχονόμοι σταμάτησαν τον Καρβέλα έφαγαν μια μήνυση και τους ζήτησε 20.000.000 γιατί τόλμησαν να τον σταματήσουν. Τα παραδείγματα είναι πολλά.
Αυτός ο τροχονόμος με τι κουράγιο να τα βάλει μαζί του; Την επόμενη φορά θα κάνει το κορόιδο όχι γιατί δεν θέλει να κάνει την δουλειά του αλλά γιατί θα έχει συνέπειες που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει
Επίσης όποιος έχει λίγο φιλότιμο τραβάει κουπί και για τους κηφήνες, σε κάθε Δ. Υπηρεσία λίγοι σκίζονται και πολλοί είναι αραχτοί .
Προσπαθούν να βγάλουν δουλειά που δεν βγαίνει γιατί οι νόμοι είναι αλληλο
20/05 16:36  georgepag
Προσπαθούν να βγάλουν δουλειά που δεν βγαίνει γιατί οι νόμοι είναι αλληλοσυγκρουόμενοι και η γραφειοκρατία είναι απαράδεκτη, αυτό δεν βασανίζει μόνο τους πολίτες αλλά και τους υπαλλήλους αν μπορείς να εξυπηρετήσεις πχ δέκα πολίτες (με σωστό σχεδιασμό) τελικά εξυπηρετείς μόνο δύο γιατί επιβάλετε να ακολουθήσεις διαδικασίες πολύπλοκες και χρονοβόρες τις οποίες δεν μπορείς να παρακάμψεις.
Αυτά είναι γνωστά σε όλους και ο καθένας εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση όπως μπορεί όταν βλέπει γύρω του διαφθορά και ατιμωρησία
Τέλος δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημά σου εσύ τι φταις γιατί και εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι
Ίσως φταίμε γιατί ζούμε ακόμη εδώ. Ίσως φταίμε γιατί δεν ξεσηκωθήκαμε ποτέ εναντίον όσων ευθύνονται γι’αυτήν την κατάσταση και δεν εννοώ μόνο το δημόσιο σαν υπάλληλους αλλά και όσους τους κατευθύνουν πχ συνδικαλιστές Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που τους ενδιαφέρει πάση θυσία να περάσουν την γνώμη τους χωρίς να ενδιαφέρονται αν βλάπτουν άλλους έχοντας βέβαια εξασφαλίσει για τον εαυτό τους αρκετά προνόμια.
Δεν ξέρω τι άλλο να πω πια αλλά ανησυχώ γιατί δεν βλέπω να υπάρχει φως στο τούνελ, και είναι κρίμα.
20/05 16:40  georgepag
Συγνώμη για την λογοδιάρροια αλλά τα κρατάω μέσα μου και θα σκάσω.
20/05 18:14  cornelsen
Προξενεί εντύπωση γιατί τόσα χρόνια δεν εισέπρατταν τα χρωστούμενα (αλλά και γιατί δεν αντιμετωπίζουν την εισφοροδιαφυγή). Όμως οι έλεγχοι και το νομικό καθεστώς (τρόποι ελέγχου, ποινές, τρόποι είσπραξης) δεν καθορίζονται από τούς Υπαλλήλους αλλά είναι θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. Αν οι κυβερνήσεις ήθελαν αυτά θα τα είχαν αντιμετωπίσει.
20/05 18:51  Frixos
Λίγη ιστορία παιδιά από την ίδρυση του κράτους "Κρόνος" και θα έχετε όλες τις απαντήσεις.
Η Ελλάδα δεν οργανώθηκε ,ως ευνομούμενο κράτος,είναι κράτος μεταπροτικό , κράτος νοοτροπία.
Μετάτην επανάσταση του ΄21 έφυγαν οι τούρκοι αλά έμεινε η νοοτροπία του κοτσαμπασιμού.
Τρόπον του νοείν πρέπει ν΄αλλάξουμε και αυτό μόνο με παιδεία γίνεται, γεγονός που απαιτεί απόφαση πρωτίστως και χρόνο.
Σε μία οργανωμένη και ευνομούμενη πολιτεία τα 2/3 του πληθυσμού της Ελλάδος έπρεπε να είναι φυλακή.

Υ.Γ Προτείνω μία επίσκεψη αυτές τις ημέρες στις κατά τόπους γεβργικές ενώσεις όπου δηλώνουν οι "αγρότες" στο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις ,(ήγουν ακούραστα εκατομμύρια ευρώ), του 2010. Εκεί θα δείτε και θα ακούσετε πράγματα και θάματα!

20/05 18:54  Frixos
Διορθώσεις:

μεταπρατικό, αλλά,κοτσαμπασισμού,γεωργικές ενώσεις
20/05 19:30  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χα, χα, τωόντι, τωόντι!
20/05 19:41  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Γειά σου Θρασύβουλε λεβέντη!
Σου πέρασε το κουσούρικον φρόνημα;
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις