ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ;
1056 αναγνώστες
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010
11:16

Δανείζομαι ένα κομμάτι από το σημερινό άρθρο του κυριόυ Αγγέλη με τίτλο "Τρόικα: Ναι στην δεύτερη δόση του δανείου, αμφίβολη η τρίτη".

Μας μεταφέρει λοιπόν ο αρθρογράφος τα λόγια της τρόικας, η οποία λέει μεταξύ άλλων τα εξής: "Διαπιστώνεται επίσης ανεπάρκεια στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι η κάμψη στην οικονομική δραστηριότητα θα επιτείνει τις δυσκολίες αποτελεσματικής είσπραξης των άμεσων και έμμεσων φόρων".
 

Σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο σκέλος περί ανεπάρκειας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών δεν θα φέρω αντίρρηση.

Το δεύτερο κομμάτι όμως με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα.

Γιατί;

Μα γιατί μας μιλάνε για κάμψη στην οικονομική δραστηριότητα, η οποία αν δεν κάνω λάθος μεγάλο μέρος της οφείλεται (τώρα ή και σε βάθος χρόνου) στα μέτρα που έχουν ληφθεί (και όσα ακόμα έπονται) κατ' απαίτηση της τρόικας;

  • Περικοπές μισθών κι επιδομάτων,
  • Φόροι παντού,

Η μικρή μου εμπειρία λέει τα ακόλουθα: Ένας απλός τοκογλύφος δίνει τα λεφτουδάκια του με τις εξασφαλίσεις που κρίνει σωστές και μετά περιμένει και είτε εισπράττει τα λεφτά του πίσω με τους ληστρικούς του τόκους, είτε βάζει στο χέρι τις συμφωνημένες εξασφαλίσεις.

Εν προκειμένω αισθάνομαι ότι οι τοκογλύφοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε, θέλουν πολλά περισσότερα από το κεφάλαιό τους, τους τόκους τους και τις εξασφαλίσεις μαζί. 

 

Η φορά των πραγμάτων μας οδηγεί σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις