ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΛΕΓΕ ΛΕΓΕ ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ... ή ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟΣ
1510 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010
10:18

Διάβασα το σημερινό άρθρο του κυρίου Κράλογλου με τίτλο "Αυτά είναι τα νέα μέτρα εάν... αποτύχουμε!"

Ένα μικρό σχόλιο θα κάνω:

Είναι εμφανές πιά ότι είμαστε πειραματόζωα σε ένα τεράστιο και πολύπλευρο πείραμα.

Ένα σκέλος του πειράματος είναι και αυτό του ελέγχου και της καθοδήγησης της σκέψης μας και ένα άλλο το οποίο σχετίζεται άμεσα με το πρώτο είναι η αποτροπή κοινωνικών εξεγέρσεων.

Έτσι λοιπόν μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ, τα οποία είναι τα χρησιμοποιούμενα όργανα του πειράματος, με ειδήσεις καταστροφικές και αντιφατικές, έτσι ώστε αφ' ενός μεν να μας μπερδέψουν, αφ' ετέρου δε να μας απελπίσουν. Με τον τρόπο αυτό, λίγο λίγο προετοιμαζόμαστε για τα επερχόμενα δεινά και όταν αυτά εμφανιστούν, δεν μας προξενούν καμία εντύπωση και επίσης καμία αντίδραση.

Πρόκειται για εφαρμογή του περίφημου Μιθριδατισμού. Ο μύθος λέει ότι ο Μιθριδάτης έβαζε στον οργανισμό του δηλητήριο σε μικρές μη θανατηφόρες ποσόστητες, ώστε να αποκτήσει ανοσία στο δηλητήριο και να μην μπορέσουν να τον δηλητηριάσουν οι εχθροί του.

Σκεφτείτε το και πείτε μου αν έχω δίκιο.

 

Υ.Γ.

 

Σχόλια

02/06 11:29  Θουκιδίδης
δίκιο έχεις γιαυτό μακριά απο τηλεόραση και καλή ψυχολογία με φιλαράκια, αστεία και κουβεντούλα και μακριά απο περιττή κατανάλωση και ψεύτικες ανάγκες..
02/06 11:47  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Θουκιδίδη
Για το θέμα της τηλεόρασης έχω γράψει σχετικά:
http://ainatem.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=24783&blid=287
02/06 14:11  jonmon
Η συμμετοχή σε κοινωνικές εξεγέρσεις και μαζικά κινήματα ήταν ανέκαθεν από τις αγαπημένες εκδηλώσεις της εξουσίας γιατί τα ποίμνια που συμμετεχουν σ' αυτές ελέγχονται καλύτερα. Την ατομική αντίσταση των σκεπτόμενων ελεύθερων ανθρώπων φοβούνται οι οποίοι επιτέλους αρχίζουν και πληθαίνουν σ' αυτή τη χώρα.
02/06 18:06  Frapezitis
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις