ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΔΙΚΑ ΠΤΗΝΑ.
1316 αναγνώστες
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010
10:34

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την ανάρτησης της τελευταίας αναρτήσεώς μου με τίτλο Ζητείται Φιλότιμο και η επιβεβαίωση των γραφομένων μου έρχεται με SMS.

Μόνο που αυτή τη φορά εκτός από την επιβεβαίωση ότι ΟΛΟΙ μας είμαστε Παχύδερμα και ότι φυσικά η κοινωνία στην οποία ζούμε δεν έχει μέλλον, μπορούμε με μεγάλη άνεση να διαπιστώσουμε αυτό που εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε.

Και ποιό είναι αυτό;

Μα ότι η χώρα αυτή είναι γεμάτη από Νταβατζήδες και μάλιστα ΦΑΣΙΣΤΕΣ Νταβατζήδες καλυμμένους με μία τάχα μου προοδευτική και δημοκρατική προβιά, κάτω από την οποία κρύβεται η χειρότερη και η πιό αισχρή συντήρηση.

Νταβατζήδες του εξωτερικού: Κράτη και ενώσεις κρατών (περιττό να κατονομαστούν), Ξένοι δανειστές, IMF, OECD, WB, WTO, Moody's, Fitch, S&P, Πολεμικές βιομηχανίες, Funds, Ζήμενς, ΠΟΥ κλπ, 

Εγχώριοι Νταβατζήδες: Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι, Εφοριακοί, Πολεοδόμοι, Γιατροί, Δικηγόροι, Δικαστές, Εργολάβοι, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Συνδικαλιστές, Αστυνομικοί, Δάσκαλοι, Καθηγητές, Πανεπιστημιακοί, Σκουπιδιάρηδες, Τελώνες, Οδηγοί μετρό - τραμ - λεωφορείων - τρένων - αεροπλάνων, Μεταφορείς,  Ταξιτζήδες, Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, Ξενοδόχοι, Τραπεζίτες, Βιομήχανοι, Αγρότες, Σουπερ Μάρκετ, ο Μένιος ....... ακόμα και Τρομοκράτες. 

Φτού μας να μην μας ματιάσουνε.

Και το χειρότερο: Να μας χαίρονται τα παιδιά μας, για τα οποία αδιαφορούμε εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αλλά αν το φώς που έχουμε μέσα μας είναι σκοτάδι (Νταβατζηλίκι, αδιαφορία, αμορφωσιά, εγωισμός, φασισμός) τι φώς θα τους μεταδώσουμε; Μάλλον χειρότερες θα κάνουμε τις ψυχές τους από τις δικές μας μαύρες γουρουνίσιες ψυχές.

Κάποτε έγραφα στην κατακλείδα μίας αναρτήσεώς μου "Ελλάς Αιωνία σου η μνήμη" και ο ευπατρίδης φίλος L.Merroni έγραφε εκνευρισμένος κάποια πράγματα, με τα οποία συμφωνώ, πλην όμως μέσα σε όλη αυτή την κρίση που ζούμε και με το βίαιο ξεσκέπασμα προσωπείων και καταστάσεων που επήλθε και επέρχεται, θα τα χαρακτηρίσω αγνά όνειρα.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μετατραπεί σε κτήνη εδώ και καιρό και επειδή μία πατρίδα εκτός από ΙΔΕΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΟΝΕΙΡΑ, ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ, ΧΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΟΝΙΚΟ ΑΙΜΑ, DNA, ΚΛΠ είναι και το σύνολο των ατόμων που απαρτίζουν το έθνος σήμερα, με δεδομένη την ποιότητα των νεοελλήνων έχω καταλήξει στο ακλόνητο (υποκειμενικό) συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μέλλον για αυτόν τον ευλογημένο τόπο που αγαπάμε τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι άνθρωποι.

Ζήτω λοιπόν στην Αντιβασιλεύουσα Τρόικα των αλλοφύλων που μέσα από την κρίση και την οικονομική (επιφανειακά) κατάντια μας, προσπαθεί εξ αντανακλάσεως (όλοι ξέρουμε ότι οι σκοποί τους είναι άλλοι) να μας επαναγάγει στην απολεσθείσα ανθρώπινη φύση.

Ποιούς; Τους απογόνους αυτών που γέννησαν και αποθέωσαν (έστω για μία περιορισμένη περίοδο)  τη Δημοκρατία.  Αυτών που όρισαν μέσω του Σωκράτη και του Πλάτωνα τον ανθρωπισμό και έδωσαν αξία  - για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας - στην ανθρώπινη ύπαρξη, πολεμόντας για τα ιδανικά αυτά μέχρι εσχάτων σε Μαραθώνα, Θερμοπύλες, Σαλαμίνες, Πλαταιές και ακολούθως σε Ματζικέρτ, Κωνσταντινούπολη,  Γραβιά, Μεσσολόγγι και πιο πρόσφατα σε Τεπελένι, Ρούπελ, Κρήτη, Γοργοπόταμο, Ελ Αλαμέιν κλπ. Τους (τάχα μου) σύγχρονους θεματοφύλακες - μέσα από διωγμούς, εικονομαχίες, τουρκοκρατία - της ορθής χριστιανικής πίστης.

 

Θα κλείσω με τους στοίχους που μου είχε "αφιερώσει" τότε ο φίλος L.Merroni:

Θέλει μελτέμι γερό,γεννημένο στην Τήνο,που να'ρθει με την ευχή της παναγιάς,και να καθαρίσει τον τόπο απ'όλων τών λογιώ της Τουρκιάς και της γηραιάς Ευρώπης τ'απομεινάρια

ΟΔ.ΕΛΥΤΗΣ

 

Αυτός που πάει τη ζωή λιγάκι παραπέρα,
είναι ο πιό μοναχός στη γή όταν τελειώνει η μέρα.
Λένε πώς μές στούς ουρανούς οι άγγελοι πετάνε,
μα εγώ τούς βλέπω ζωντανούς στη γή να περπατάνε.
Αυτός που παίρνει μιά σταλιά και πέλαγο την κάνει,
θα δεί ποτάμια δάκρυα που ανθρώπου νούς δέν φτάνει.

Ορφέας Περίδης.

Σχόλια

23/08 13:54  jiovani!
Λύκοι θα υπάρχουν [όμως] όσο υπάρχουν πρόβατα.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις