ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ
1273 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010
14:59

Μόλις στην τέταρτη ανάρτηση που δημοσίευσα στη φιλόξενη blogογειτονιά του Capital με τίτλο "ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ" καταπιάστηκα με τις οφειλόμενες εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία.

  • Όποιος φίλος κάνει τον κόπο να διαβάσει την εν λόγω ανάρτηση, της οποίας πηγή είναι άρθρο δημοσιευμένο στην Ημερησία την 04/02/2009, θα δει ότι πριν από μόλις 1 έτος και 8 μήνες οι κακοπληρωτές όφειλαν στα ταμεία το ποσόν των € 7,5 δις.
  • Στη συνέχεια και πιό συγκεκριμένα την 17/07/2009 δημοσίευσα και άλλη μία σχετική ανάρτηση με τίτλο  "Φτού σας και φτού μας", στην οποία με βάση δημοσίευμα του Capital εκείνης της ημέρας, γινότανε λόγος για χρέη ύψους € 19 δις, εκ των οποίων τα € 12 δις τα χρώσταγε το κράτος.
  • Τέλος την 29/12/2009 δημοσίευσα άλλη μία σχετική ανάρτηση, βασιζόμενη πάλι σε άρθρο του Capital εκείνης της ημέρας, επεσήμανα μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι "Από τα 13 ελεγκτικά κέντρα, λειτουργούν μόνο τα 4 και αυτά, με λιγότερους από τους μισούς υπαλλήλους".
  • Στο σημερινό άρθρο του Capital με τίτλο Έφτασαν τα 15 δισ. ευρώ, τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία γίνεται λόγος ότι τα χρέη έφτασαν τα € 15 δις!

Τα σύντομα σχόλιά μου:

  • Το έχετε καταλάβει ότι μία (αν όχι η βασική) από τις γενεσιουργούς αιτίες της κρίσης που περνάει η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή είναι το ασφαλιστικό;
  • Έχετε καταλάβει το βάθος της λεηλασίας; Σας πληροφορώ ότι είναι ακόμα μεγαλύτερο απ' όσο φαντάζεστε: α) Υπερτιμολογήσεις προμηθειών, β) Φανταστικές επισκέψεις, πλαστές συνταγογραφήσεις, πλαστές εξετάσεις, γ) Δομημένα, δ) Χρηματιστήριο, ε) Ανεπαρκής στελέγχωση ελεγκτικών κέντρων, στ) Ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλομένων εισφορών οι οποίες επί της ουσίας βαίνουν σε βάρος των συνεπών επιχειρηματιών, ζ) Στρέβλωση της αγοράς και της κοινωνίας ολόκληρης κλπ κλπ.
  • Αν ήμουν κυβερνήτης, θα έβαζα κάποιες προτεραιότητες στην επίλυση των προβλημάτων της πατρίδας μου. Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα ήταν (πάντα μαζί με αυτό της παιδείας) πρώτο στην ατζέντα μου, πράγμα που δε βλέπω να ισχύει και δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι ούτε ένα ρουθούνι δε θα ανοίξει.
  • Μας στρέφουν την προσοχή σε σκάνδαλα (Siemens - Βατοπέδι - Τόλης - κλπ), τα οποία ναι μεν πρέπει να εξιχνιαστούν, πλην όμως συγκρινόμενα με το συγκεκριμένο θέμα, μοιάζουν σαν μία βαρκούλα μπροστά στον Τιτανικό. Έτσι αντί να έχει γίνει όλη η Ελλάδα (και όχι μόνο) άνω κάτω μέχρι τη θεραπεία του συγκεκριμένου αποστήματος (θεραπεία η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φυλακίσεις υπουργών και πρωθυπουργών και δημεύσεις περιουσιών), χάνουμε το δάσος.
  • Δυστυχώς το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω εγκλημάτων δεν είναι άλλο από τις μειώσεις των συντάξεων και την αύξηση του χρόνου εργασίας με τις επερχόμενες καταστροφικές κοινωνικές επιπτώσεις.

 

Υ.Γ.

Παρακαλώ την ομάδα του Capital να κάνει μία έρευνα σε βάθος και να τη δημοσιεύσει για να μάθουμε.

Σχόλια

02/09 15:26  cornelsen
Εγώ καταλαβαίνω και κάτι άλλο. Η τεράστια εισφοροδιαφυγή, η φοροκλοπή (6,5 δισ€ ο μη αποδιδόμενος ΦΠΑ), η φοροδιαφυγή, οι φοροαπαλλαγές είχαν τρία αποτελέσματα. Το πρώτο, οι "ξύπνιοι" να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Το δεύτερο, οι "βλάκες" να φορτώνονται και τις υποχρέωσεις των πρώτων ώστε στο τέλος ή να καταρρέουν ή να γίνονται κι αυτοί "έξυπνοι".
Το τρίτο και κυριότερο. Επιχειρήσεις, μεγάλες ή μικρές, μη καταβάλλοντας τις υποχρεώσεις τους να ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ χρήματα από το κράτος. Και επειδή το κράτος δεν ενδιαφέρθηκε να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά, λογικό είναι να καταλήγουν στις τσέπες των "ξύπνιων". Για τού λόγου το αληθές: 25 δισ€ χρέη στην Εφορία και 15 δισ€ χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία μάς κάνουν 40 δισ.€! Βάλτε και τούς φόρους που δεν αποδίδονται, βάλτε και τις φοροαπαλλαγές (5 δισ€ ετησίως στις ναυτιλιακές εταιρείες), νάτο το χρέος.
Και κάτι ακόμη που δείχνει ανάγλυφα πως οι επιχειρήσεις "δανείζονταν" από το κράτος. Το συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) τής Γερμανίας ήταν το 2009 182,5% τού ΑΕΠ. Από αυτό, το 77,2% είναι το δημόσιο. Στην Ελλαδάρα όμως, ενώ το συνολικό χρέος ήταν 170,5% (ναι, μικρότερο τής Γερμανίας!) το δημόσιο ήταν 113,4%. Γιατί; Ποιός ξεφορτωνόταν τόσα χρόνια τα χρέη του πάνω στις πλάτες τού κράτους;
02/09 15:37  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
cornelesen
Έτσι ακριβώς είναι.
Όλα αυτά τα χρόνια η κοινωνία μας είχε κλείσει τα μάτια της.
Τώρα καλά τα παθαίνουμε.
06/09 20:48  oberon
Φίλε μου,

Πριν από 5-6 χρόνια έφθασα τα 120 κιλά και είπα να κάνω κάτι με το ροχαλητό μου. Πήγα για δυο διανυκτερεύσεις σε νοσοκομείο και κατέληξα να μου δώσουν μηχάνημα που το πλήρωσε το ΤΣΜΕΔΕ 3.000 ευρώ.

Δ-ε-ν το άντεξα και το πέταξα λίγους μήνες μετά.

Πέρυσι πήγα σε άλλο νοσοκομείο μήπως μου δώσουν κάτι αλλιώτικο. Μια καλή συμβουλή π.χ. Όχι μόνο δ-ε-ν μου έδωσαν, αλλά μου είπε ο "γιατρός" ότι και να αδυνατίσω δ-ε-ν γλυτώνω από το ροχαλητό.

Ήμουνα πάντα καλός κολυμβητής, αλλά φέτος "του έδωσα και κατάλαβε". Θέλω να χρονομετρηθώ σε 50 άρα πισίνα. Με "κόβω" για γύρω στα 32".

Πρέπει να είμαι τώρα κάπου 115 κιλά, 52 ετών και δ-ε-ν ροχαλίζω πια ...

Εκτός αν παραφάω βράδυ ...


Λεπτομέρεια : το μηχάνημα πωλείται στο internet προς κάπου 450 δολλάρια !

Άρα : αν είναι να μιλήσουμε για το ασφαλιστικό, ας έχουμε ένα καλάσνικωφ.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις