ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Να ποιός νοιάζεται για τον έλληνα...
1537 αναγνώστες
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010
12:58

Από το σημερινό δημοσίευμα του Capital με τίτλο Ταχύτερη μείωση ελλείμματος στο 7% του ΑΕΠ θέλει η Τρόικα θα κρατήσω τα ακόλουθα:

"Επισήμως ο στόχος μείωσης του ελλείμματος είναι στο 7,6% και προτείνεται να μειωθεί προς το 7% του ΑΕΠ με την βοήθεια των εσόδων της περαίωσης, αλλά και της υψηλότερης ονομαστικής ανάπτυξης, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

Η στροφή αυτή αποτυπώνει, λένε αρμόδια στελέχη, όχι μία αλλαγή πολιτικής των επιτηρητών, αλλά την ενίσχυση των ανησυχιών τους όπως καταγράφεται και στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ. Βλέπουν ότι το έλλειμμα μεν μειώνεται, αλλά όχι από εκεί που πραγματικά πρέπει: από την πάταξη της φοροδιαφυγής και το «νοικοκύρεμα» των δαπανών.

Γι’ αυτό και ενοχλήθηκαν, κατανοώντας ότι το μέτρο της περαίωσης επιβραβεύει για μία ακόμη φορά φοροφυγάδες και στερεί μελλοντικά έσοδα. Παράλληλα το «συμμάζεμα» των δημοσίων δαπανών δεν προχωρά".

Σχόλιο:

Εγώ τι συμπεραίνω από αυτό το εδάφιο;

 • Ότι η ξένη "αντιβασιλεία" ξέρει καλά τη δουλειά της και μέσα από τις προτάσεις της προτείνει συνετή κρατική λειτουργία και κοινωνική δικαιοσύνη!!!
 • Ότι ο έλληνας που με κυβερνάει δεν την ξέρει τη δουλειά του...
  • είναι αναξιόπιστος.
  • δεν νοιάζεται για τον συμπατριώτη του.
  • δε νοιάζεται για την κοινωνία και τη δημοκρατία του.
  • δε νοιάζεται για την ορθή λειτουργία της αγοράς.
  • με τις πολιτικές που ακολουθεί (ή παραλείπει) φροντίζει και στρεβλώνει αγορά και την κοινωνία διαιωνίζοντας την αδικία που συντελείται κατά του απλού πολίτη εδώ και δεκαετίες εξαιτίας της ανικανότητας / ατολμίας / δόλου των πολιτικών, αλλά και της στραβής οργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών (απόρροια κι αυτή πολιτικών επιλογών).
  • με λίγα λόγια δεν είναι απλά ο έλληνας κυβερνήτης άχρηστος, αλλά και επικίνδυνος, ένοχος (τόσο η κάστα που κυβερνάει σήμερα, όσο και οι προκάτοχοί της από τη μεταπολίτευση κι έπειτα) για εγκλήματα κατά της πατρίδας, του έθνους και της ίδιας της δημοκρατίας.

Και φως στο ορίζοντα δε φαίνεται.

 

Σχόλια

20/09 13:34  Frixos

Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις και είσαι στη σκλαβιά;
Στοχάσου πως σε ψένουν κάθ΄ ώραν στη φωτιά.

Allons enfants de la Patrie
20/09 13:47  Frixos
Ω βασιλεύ του κόσμου, ορκίζομαι σε Σε,
στην γνώμην των τυράννων, να μην έλθω ποτέ.
Μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ,
εις τα ταξίματά τους, για να παραδοθώ.

Εν όσο ζω στον κόσμον, ο μόνος μου σκοπός,
για να τους αφανίσω, θε να 'ναι σταθερός.
Πιστός εις την πατρίδα, συντρίβω τον ζυγόν,
αχώριστος για να 'μαι, υπό τον στρατηγόν.

Κι αν παραβώ τον όρκον, ν' αστράψ' ο ουρανός,
και να με κατακόψει, να γένω σαν καπνός.
20/09 14:08  Sceptic
Η ξένη «αντιβασιλεία» εννοείται ότι ξέρει καλά τη δουλειά της γιατί πολύ απλά προσεγγίζει το όλο θέμα τεχνοκρατικά.
Ο Έλληνας «κυβερνήτης» ( ο παρών, ο προηγούμενος κ.ο.κ.) ξέρει επίσης πολύ καλά τη δουλειά του,…ΑΠΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !
Δημήτρης
http://partoallios.capitalblogs.gr/listArticles.asp
20/09 14:57  cell
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την υποψία που είχε ο ελληνικός λαός - ότι δηλαδή η Κομισιόν, η κυβέρνηση Παπανδρέου και το ΔΝΤ εξαπάτησαν με το περιβόητο Μνημόνιο τους Ελληνες ...

Διευκρίνισε δε με καμάρι στους ξένους κερδοσκόπους του Σίτι του Λονδίνου ότι πολύ πιο σημαντικές από τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό - δηλαδή η λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και η εξαθλίωση των συνταξιούχων!

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=31312948
20/09 15:45  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
cell
Το συγκεκριμένο άρθρο θέλει πολύ διάβασμα.
Ναι μεν, αλλά.
Όταν βλέπω ο αρθογράφος (Δελαστίκ) να χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς (π.χ. "εξαπάτησαν τους Ελληνες", ή "δήλωσε χωρίς περιστροφές", ή "Διευκρίνισε δε με καμάρι στους ξένους κερδοσκόπους") και να σερβίρει συμπεράσματα (π.χ. "Αντιθέτως, αποκαλύπτει ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν από την αρχή συνειδητός στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ηταν αυτοσκοπός και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια."), εγώ προβληματίζομαι.

Χωρίς να διαφωνώ με τα λεγόμενα, πιστεύω ότι υπάρχει η πιθανότητα να κρύβονται κάποιοι σκοποί (ίσως του ιδιοκτήτη της εφημερίδας) πίσω από το ΥΦΟΣ του άρθρου, το οποίο έχει έντονη πολιτική οσμή.
25/09 13:26  jan1448
Εκτος απο τα παραπανω (του σχολιου) ειναι και αυθαδες ufo
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις