ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΤΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
1651 αναγνώστες
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010
12:44

Αμετροέπειας το ανάγνωσμα!

Πρόσχομεν; Δε νομίζω.


Αρχίσανε τα όργανα. Λόγια, λόγια, λόγια (λόγια ψεύτικα).

 • Ο ένας, πρώην ημιαναγνωρίσιμος αθλητής - γιατρός, θητεύσας επί μακρόν στο πλευρό του νύν δημάρχου Αθηναίων, διαψεύδει ότι θα κατέβει υποψήφιος με το συνδυασμό του γνωστός κύναιδος δικηγόρος. Σε πείσμα όμως του άλλου δεξιού (;) κόμματος, ο μελαχροινός διαγραμμένος προσφέρει τη στήριξή του (τι πάει να πει αυτό στα πλαίσια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το κατάλαβα) στον πρώην αθλητή.
 • Ο άλλος, κυβερνητικός, αλλά παράλληλα αντιμνημονιακός, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Ωστόσο, ψήφος στους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος θα αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ακολουθούμενη πολιτική.
 • Ο τρίτος (ο διαγραμμένος) κατεβαίνει ανεξάρτητος για να δηλώσει την αντίθεσή του στις κυβερνητικές πολιτικές και γιατί όχι, λέω εγώ, να βρεί άλλη μία ευκαιρία να μπεί πάλι μέσα στο μαντρί από το οποίο εκδιώχθηκε λόγω απειθαρχίας μαζί με την ακοντίστρια!
 • Ο μπουμπούκος κατέβηκε υποψήφιος (με ξενοφοβικό προφίλ) προκειμένου να μην κατεβεί, ο κατά έτη φωτός αξιότερός του πολιτικός, 2ος τη τάξει στο εν λόγω κόμμα, και τσαλακώσει το προφίλ του αρχηγού και εγείρει διεκδικήσεις για την αρχηγία.
 • Ο οινοπαραγωγός μας παρουσιάζεται πολύ ανοιχτόμυαλος και θέλει να προσφέρει υψηλού επιπέδου θεάματα στο λαό για να προσελκύσει έσοδα...
 • Κάτω από το αυλάκι, το κυβερνών κόμμα στηρίζει τον παρεξηγημένο πρώην υφυπουργό πολιτισμού (τρομάρα του). Σε ποιό σημείο ταυτίζεται ιδεολογικά με το συγκεκριμένο πολιτικό (προσωπικά ποτέ δεν το συμπάθησα το άτομο) ώστε να του παρέχει "στήριξη";
 • Ο άλλος με τον έτσι και ο παραάλλος με τον αλλιώς που  αυτό κι εκείνο και το άλλο....
 • Συζητήσεις επί συζητήσεων (και που είσαι ακόμα), χωρίς κανένα ειρμό και τελικό στόχο (πέραν από το να μπερδέψουν τον τηλεθεατή).

(Σι)Χάθηκα!

Όλο το σκηνικό μου θυμίζει ρωμαϊκές - βυζαντινές παρασκηνιακές ίντριγκες.

Τελικά ξέχασα για ποιό πράγμα γίνονται οι εκλογές. Ή μήπως δεν ενημερώθηκα ποτέ;

Απορίες:

 • Από πότε υπάρχει ο θεσμός των Περιφερειών (1986 - το γνωρίζατε;) και ποιά υπήρξε η μετεξέλιξή τους μέχρι να λάβουν τη σημερινή τους μορφή;
 • Ποιές θα είναι οι δομές των Περιφερειών;
 • Ποιά τα όργανά τους;
 • Ποιές οι αρμοδιότητές τους τελικά;
 • Απο πού θα προέρχονται τα έσοδά τους και ποιός θα τα διαχειρίζεται;
 • Θα υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στις Περιφέρειες (οι οποίες αποτελούν κατά κάποιον τρόπο μικρά κράτη μέσα στην ελληνική επικράτεια) με δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, ή όχι;
 • Θα δουλέψει όλο το σύστημα υπέρ του απλού πολίτη, ή θα γίνει άλλο ένα γρανάζι στον πολυδαίδαλο κρατικό μηχανισμό και την πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων, ο οποίος τελικά καταλήγει να στέκεται ενάντια στα συμφέροντά μας;
 • Ποιός είναι ο κάθε ένας υποψήφιος (περιφερειάρχης - σύμβουλος); Ποιά τα προσόντα του; Που έχει δουλέψει; Τι έχει πετύχει;

Αν τα παραπάνω ερωτήματα γίνονταν στους υποψηφίους Περιφεριάρχες και Συμβούλους πιστεύω ότι ελάχιστοι θα μπορούσαν να μας δώσουν ολοκληρωμένες ικανοποιητικές απαντήσεις.

Εγώ λοιπόν την ξεκίνησα τη βόλτα μου για να ενημερωθώ, έστω και επιφανειακά, έστω και την τελευταία στιγμή. Και η έρευνα συνεχίζεται.

Συμβουλή μου: Να διαβάζετε πάντα πίσω από τα γράμματα, γιατί αυτά που (μας αφήνουν να) βλέπουμε είναι σκιές ειδώλων.

 

Σχόλια

28/09 12:56  Babis Englezos
Αγαπητέ μου εγώ νομίζω ότι έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι οι επερχόμενες εκλογές:

Ένας διαγωνισμός για το ποιος θα πει το πιο "πιασιάρικο" ψέμα στον Ελληνικό Λαο...

Δηλαδή, αυτό ακριβώς που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σ' αυτή την έρμη τη χώρα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Καλημέρα
Μπάμπης Εγγλέζος
28/09 13:10  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Μπάμπη Καλημέρα.

Δυστυχώς με την ανοχή μας ή ακόμα χειρότερα με την αδιαφορία μας.
28/09 17:32  atan
Καλησπέρα φίλε
πές μου αν & πως είδες τη σελίδα του Τραιανού
που σου έδωσα (Μοναστηράκι)
Αθάνας
28/09 17:46  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Υπάρχουν βεβαίως αυτές και αυτοί που θα προσπαθήσουν να ασχοληθούν με τα προβλήματα του Δήμου τους. Όχι εθελοτυφλώντας στη γενικώτερη συγκυρία και συνθήκες, αλλά λειτουργώντας (σε αυτά τα πλαίσια) με θετικό και αυτοδιοικητικό όραμα, πολιτική και προτάσεις.
Το ερώτημα - στοίχημα είναι τι ανταπόκριση θα έχουν...
28/09 21:32  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Κύριε Κατσαρέλη

και βέβαια υπάρχουν τέτοιοι και τυχερός ο τόπος που τους έχει. Ακόμα πιό τυχερός ο τόπος που τους έχει και (ακόμα σημαντικότερο) που τους έχει εκλέξει κατά το παρελθόν και έχει δει και αναγνωρίσει το έργο τους.

Αν όμως αυτοί οι άνθρωποι που λέτε είναι αδοκίμαστοι, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, γιατί πρέπει να πείσουν (εν μέσω γενικής καχυποψίας, αλλά και αδιαφορίας για τα κοινά - βλέπε τα ποσοστά της αποχής) τους πολίτες για το αγαθό των προθέσεών τους.

Μακάρι να εκλεγούν οι τίμιοι, οι άξιοι, οι αγνοί.
28/09 23:56  Babis Englezos
Φυσικά και θα υπάρξουν αξιόλογοι άνθρωποι στα ψηφοδέλτια, που ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το θέμα είναι κατά πόσον θα τους αφήσει η κομματική νομενκλατούρα που νέμεται εδώ και χρόνια τους δήμους και τις νομαρχίες...
29/09 01:22  oberon
Καλησπέρα,

Αυτό που διακρίνω με απόγνωση είναι ότι, στις σημερινές συνθήκες, το να βγεί κάποιος Δήμαρχος είναι σε τεράστια διαφορά από το να μη βγει.

Εννοώ για τον ίδιο.

Φοβάμαι αγριότητες στις αντιπαραθέσεις, όσο θα πλησιάζουμε στην τελική μάχη.

Μακάρι να "καταπιώ τη γλώσσα μου".
06/10 00:02  atan
eamb-ydroxoos η εαμβ-υδροχοος
Παναγιώτης Τραιανού
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις