ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
906 αναγνώστες
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010
11:30

Φίλοι καλημέρα.

Θα σας εξομολογηθώ τον πόνο μου σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκλογές.

Όσοι διαβάζετε τις αναρτήσεις μου γνωρίζετε ήδη την εναντίωσή μου στην αποχή και τους κινδύνους που θεωρώ ότι αυτή κρύβει, καθώς επίσης και την άποψή μου ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν.

Στην παρούσα ανάρτηση όμως θα σας πω κάτι άλλο:

Με τις κοκορομαχίες των Υποψηφίων Νομαρχών στα τηλεπαραθύρια δεν θέλησα να ασχοληθώ. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, καθώς και να θέλεις δε μπορείς να το αποφύγεις. Έτσι λοιπόν κατά τη διάρκεια ενός τηλεπεριπάτου έτυχε να πέσω στην εκπομπή του ακατονόμαστου για εμένα κουμπάρου του μακαρίτη Σωκράτη Γκιόλια. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν έτυχε να μιλάει ο υποψήφιος της ΝΔ κύριος Κικίλιας...

Εντυπωσιάστηκα!

Εντυπωσιάστηκα όμως αρνητικά.

  • Ο άνθρωπος αυτός πρώτα πρώτα δεν έχει διδαχτεί τη γλώσσα του σώματος (έχω τη σχετική εμπειρία και μπορώ να σας βεβαιώσω γι αυτό), όπως εμφανώς έχουν διδαχτεί πάρα πολλοί πολιτικοί με πρώτο πρώτο τον "κουρασμένο" Κ.Καραμανλή ο οποίος δεν ήταν όμως πολύ καλός μαθητής σε αντίθεση με τον νύν πρωθυπουργό, ο οποίος παίρνει άριστα.
  • Επιστρέφω στον ψηλό και άχαρο Βασίλη... Το ύφος του είναι ύφος ενός κουτοπόνηρου πλασιέ, ο οποίος προσπαθεί να πουλήσει (ανεπιτυχώς για εμένα) φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Ενός Μαυρογιαλούρου άλλης εποχής. Για το ύφος του βέβαια δε σχημάτισα την γνώμη αυτή από τα 2-3 λεπτά που είδα στην TV, αλλά και από τις αφίσες και τα (ακριβά) τηλεοπτικά σποτάκια.
  • Ο λόγος του είναι κενός περιεχομένου. Μόνο με συνθήματα μπόρεσε να μιλήσει αυτά τα 2-3 λεπτά που άντεξα να τον βλέπω πρίν συνεχίσω τον τηλεπερίπατό μου. Ατάκες και μόνο ατάκες και ουσία καμία.
  • Δεν εντόπισα καμία οξύνοια λοιπόν, ούτε στο βλέμμα του, ούτε στο πως χρησιμοποιούσε το σώμα του και πολύ περισσότερο στον λόγο που άρθρωσε αυτά τα 2-3 λεπτά. Ήταν επιεικώς απογοητευτικός! Νέο παιδί, γιατρός άνθρωπος, ψημένος στους αγωνιστικούς χώρους (σημαντική εμπειρία για έναν άνθρωπο, εμπειρία η οποία διευρύνει την αντίληψη και "ανοίγει το μάτι"¨), με εμπειρία σε δημοτική θέση ευθύνης (λέμε τώρα) στον πρώτο δήμο της χώρας! "Run Forest" μου ήρθε αβίαστα μία φωνή στο μυαλό.
  • Απορώ λοιπόν και με τον αρχηγό της ΝΔ με την επιλογή του. Καλά δεν έχει μάτια να δει τι εστί Κικίλιας; Επικοινωνιακούς Συμβούλους δεν έχει να τον συμβουλέψουν αν το προφίλ του Κικίλια μπορεί ή δεν μπορεί να έχει πέραση στον κόσμο; Χάθηκαν οι άξιοι άνθωποι στο συγκεκριμένο κόμμα (βέβαια για την αξία όλων όσων πολιτεύονται έχω έντονες αμφιβολίες);
  • Μήπως όμως ο κάθε κύριος Σαμαράς νομίζει ότι ο λαός είναι βόδια που δεν βλέπουν; Μήπως αρκεί το "Αντημνημονιακό" σύνθημα για να τσιμπήσει μία παράταξη ψήφους; Όμως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι βόδια!

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής δεν ψήφισα κανέναν από τους υποψηφίους Περιφερειάρχες. Ψήφισα για Δήμαρχο (μαζί με το 73% των Ρεντιωτών και το 33% των Νικαιωτών) τον προηγούμενο Δήμαρχο Αγίου Ιωάννου Ρέντη κύριο Ιωακειμίδη ο οποίος τόσα χρόνια μάλλον ικανοποιητικά διοικεί το δήμο.

Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής θα ψηφίσω πάλι τον ίδιο υποψήφιο Δήμαρχο φυσικά λόγω εντοπιώτητας το ομολογώ, αλλά και προκειμένου να μην εκλεγεί ο γνωστός κος Λογοθέτης ο οποίος δε μου γεμίζει καθόλου το μάτι (η θητεία του στον Πειραιά υπήρξε σίγουρα αποτυχημένη - ενώ στη Νίκαια ακόμα πιό παλιά μάλλον τα είχε πάει καλά).

Στις περιφερειακές όμως έχω τρομερούς ενδοιασμούς... ΠΑΣΟΚ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ (ποτέ δε γούσταρα). Μνημόνιο ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Σγουρό ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Δεν μου πάει όμως το χέρι να ψηφίσω και τον απαράδεκτο κατ' εμέ κο Κικίλια και μάλιστα να δώσω δικαίωμα να μπεί για τα καλά στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας άλλος ένας άνθρωπος με όχι ιδιαίτερα μεγάλο ειδικό βάρος (το δικαίωμα αυτό βέβαια του το έδωσε ο κος Σαμαράς ο οποίος αργά αλλά σταθερά χάνει την όποια εκτίμηση του είχα).

Δεν το πιστεύω ότι το λέω αυτό, αλλά με δεδομένη την εικόνα που έχω σχηματίσει για τον Κικίλια, η συνείδησή μου κρυφοκοιτάζει το Σγουρό...

Όταν μπω μέσα στο παραβάν θα πάρω την τελική μου απόφαση κι ο Θεός βοηθός.

Υ.Γ.

Για τον τρισμέγιστο φελλό και οριακής νοημοσύνης κο Τατούλη δε θέλω να ξοδέψω ούτε ένα δευτερόλεπτο. Απλά ντροπή σε όσους τόσα χρόνια σαν αγελαία ζώα τον εκλέγανε και σε όσους σαν αγελαία ζώα πήγαν την Κυριακή που πέρασε και θα πάνε και μεθαύριο για να τον ψηφίσουν. Είχε γίνει - ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - και υφυπουργός. Τρομάρα μας! 

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ!

Σχόλια

12/11 11:40  oberon
Δεν είναι δυνατόν ! Ο Λογοθέτης υποψήφιος και στο 2ο γύρο ;
Πόσο χαμηλά έχουμε πέσει ;

Πάντως επί του θέματος "ανήσυχε πατέρα" που ... χαθήκαμε, μην ... ανησυχείς ...
12/11 13:26  bill carson
Καλησπέρα, γράφεις:
"Απορώ λοιπόν και με τον αρχηγό της ΝΔ με την επιλογή του. Καλά δεν έχει μάτια να δει τι εστί Κικίλιας; Επικοινωνιακούς Συμβούλους δεν έχει να τον συμβουλέψουν αν το προφίλ του Κικίλια μπορεί ή δεν μπορεί να έχει πέραση στον κόσμο;"

Μάτια έχει και άριστο θεωρεί αυτό που βλέπει στον καθρέφτη, οπότε και ο κικίλιας καλός του φαίνεται.
Όσο για τους επικοινωνιολόγους τι μπορούν να τον συμβουλεύσουν που να μην οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα: "Κι εσύ αντώνη δεν δείχνεις και πολύ ξουράφι αδερφάκι μου..."
Γι'αυτό, επειδή η δουλειά είναι εύκολη και τα φράγκα καλά, πάνε με τα νερά του πελάτη (που έχει πάααααντα δίκιο) και έπειτα το ρίχνουν στο ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε το μήνυμα.
12/11 13:50  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
bill carson
Δε νομίζω ότι ο Σαμαράς είναι τόσο στόκος όσο λές.
Κάτι άλλο έχει παιχτεί στο παρασκήνιο.
12/11 14:17  bill carson
Το τι έχει παιχτεί στο παρασκήνιο (έβαλε τον κιKILL BILL για να χάσει και να παιχτεί το γνωστό παιχνίδι με τον γιώργο δίνοντάς του άλλοθι για να μην πάει σε εκλογές) δεν σημαίνει ότι ο σαμαράς είναι ξουράφι. Απλώς είναι ένας κουτοπόνηρος πολιτικάντης σαν τον συμμαθητή του (δυστυχώς)
12/11 14:17  cell
Σε όρους καλαθοσφαιρικούς(βλ.Κικίλια),
ενδεχομένως η επιλογή του να αποτελεί σκρηνάρισμα, συνειδητή καταφυγή σε επικοινωνικής δυσμένειας υποψήφιο
[το αντάλλαγμα είναι δυσδιάκριτο...]
επ' ωφελεία Σγουρού...

Η περιφέρεια Αττικής-μισή Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της κυβέρνησης και την αναβολή των άμεσων εκλογών.

Πιθανόν εν αναμονή, για την παρούσα κυβέρνηση, διευθέτησης "εκκρεμοτήτων"(;)...ολιγομήνου
και των Εισοδίων της Θεο...δώρας στον κομματικό στίβο.
12/11 14:22  cell
bill carson,
στατιστικό παράδοξο ο χρόνος και το περιεχόμενο των σχολίων[14:17]...:-)
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις