ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Οι έρευνες για πετρέλαιο αρχίζουν. Τα όργανα πότε;
1018 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
09:50

Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα το άρθρο του Capital με τίτλο "Σε 18 μήνες ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο".

Σκέφτηκα, "καιρός είναι"

Αλλά έκανα και άλλες σκέψεις:

  • Ζούμε στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και αν δεν το δω δεν το πιστεύω.
  • Ζούμε και στην Ελλάδα της Τρόικας και του ενυποθήκου δανείου. Με μεγάλη άνεση και χαρά, οι δανειστές μας θα έβαζαν χέρι στον ορυκτό μας πλούτο (ειδικά αν αφορά πετρέλαια) και εμείς θα συνεχίζαμε να ζούμε στις δεινές διαμορφωμένες συνθήκες.
  • Οι κύπριοι που είναι πιο λεβέντες, συμφωνήσανε την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων τους με Ισραηλινές εταιρείες. Για να κάνει ο τούρκος ότι κουνιέται! Με το Ισραήλ θα έχει να τα βάλει μετά.
  • Εμείς πρώτα πρώτα, βγάζουμε τα μάτια μας από μόνοι μας. Ούτε τα 12 μίλια έχουμε ζητήσει, ούτε την ΑΟΖ, που δικαιούμαστε με βάση το διεθνές δίκαιο. Φοβόμαστε τον μπαμπούλα τον τούρκο και δε θέλουμε να τον θυμώσουμε. Έτσι όμως και για βλάκα εξακολουθεί να σε έχει ο τούρκος (για να μην το πω με την άλλη λέξη) και όχι απλά συνεχίζει να είναι θρασύς απέναντί σου, αλλά αποθρασύνεται πλήρως, αφού βλέπει ότι δε συνέρχεσαι από τη βλακεία σου. Αν σε βλέπει βλάκα ο τούρκος, δε θα σε βλέπει έτσι και ο ευρωπαίος;
  • Αν είσαι λεβέντης και μάγκας σαν τους κυπρίους, βάλε φωνή στους ρώσους. Οι ρώσοι χειρίζονται πολύ καλά την τουρκία σε διπλωματικό επίπεδο και φυσικά Δε μασάνε σε κανένα τσαμπουκά. Παράλληλα, τι άλλο πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Μα να δεχτεί το αίτημα της Ρωσίας για παραχώρηση κάποιου νησιού στο Αιγαίο, έναντι ενός αστρονομικού ποσού ως βάση του στόλου της. Το θέμα είχε προκύψει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Δείτε λεπτομέρειες εδώ. Ποιά Τουρκία θα τολμήσει να κάνει παραβιάσεις και να κάνει τον νταή και τον πεχλιβάνη με ρώσικο στόλο στο Αιγαίο;
  • Όμως, επειδή είμαι σίγουρος ότι ο ΓΑΠ θα υπηρετήσει τα συμφέροντα της πρώτης του πατρίδας και όχι της πατρίδας που κυβερνάει, περιμένω στους επόμενους 18 μήνες που αναφέρει το άρθρο, να συντελεστούν εγκληματικοί χειρισμοί σε βάρος της πατρίδας μας, χειρισμοί που θα μας σερβιριστούν μέσω των σάπιων ΜΜΕ κάτω από διάφορες παράλογες αιτιολογίες.

Γρηγορείτε, ομονοείτε και αφήστε τις όποιες έριδες στην άκρη. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε υπέρτατο κίνδυνο!

 

 

Σχόλια

22/12 16:07  atan
Καλησπέρα σας Κύριοι
Μόλις δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε ,
θα διαπιστώσουν Πακτωλό Ορυκτού Πλούτου
Δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε & θα μας τα πάρουν Τζάμπα
Αυτό είναι το Σχέδιο που Χρόνια φωνάζουν Σοφιανόπουλος-Χαρδαβέλας-ΙΓΜΕ κ.ά
Μιλάμε για Ανθρωποειδή, Προδότες & Αλήτες Κύριοι
Πλέον των ανωτέρω σας Ενημερώνω πως από τον Ιούνιο πήρε μπρός το Χρυσορυχείο Χαλκιδικής (απόδοση 6/1000 gr/tn )
Βρέστε τον Ανάδοχο,γιατί εγώ τον ξέρω

Αθάνας
22/12 16:10  atan
Υ.Γ
Το της Χαλκιδικής είναι το ΠΛΟΥΣΙΌΤΕΡΟ Κοίτασμα στον Κόσμο ! Επεται η Βραζιλία 3/1000 gr/tn
Τί είπατε ;
22/12 16:27  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
atan χρόνια και ζαμάνια.
Κάτι σε Μπόμπολα μου κάνει.
22/12 16:34  atan
Μπόμπολας μπροστά
Πίσω ;
22/12 16:43  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
G. Soros μου μυρίζει.
22/12 19:17  Frixos
Ευραί.ως γνωστό όνομα αδέλφια...
22/12 19:31  KOYKI
pikroxolo se vlepo me ta ... adelfia mas .xaxaxaxaxax.oraio logopaignio.telika gia eparxia tous mas vlepo.ATHANATE PERIKLI GIANNOPOULE!
22/12 19:49  Frixos
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΘΗΚΕ
Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
1870 - 1911

Ο Περικλής Γιαννόπουλος μελέτησε την Ιστορία, την Τέχνη, τον Ελληνικό χώρο, την παράδοση και κατέληξε σ' ένα μήνυμα με κέντρο την Ελληνική Φυλή την Ελληνική Ιστορία και την Ελληνική αισθητική.
Θα σταθούμε σε ορισμένες σελίδες της εκδόσεως των "ΑΠΑΝΤΩΝ" του. Ο Γιαννόπουλος ήταν αηδιασμένος από την κατάσταση της Ελλάδος στην εποχή του. Τίποτε δεν του αρέσει και δεν έχει καθόλου άδικο : Η κατάσταση του κρατικού μηχανισμού με τους νωθρούς και διεφθαρμένους υπαλλήλους και της κοινωνίας με την συνεχή μίμηση ξένων προτύπων ζωής, η στρατιωτική ανεπάρκεια, η διπλωματική αδυναμία, ή έλλειψη Νέων και ιδίως Ελληνικών ιδεών στην πολιτιστική δημιουργία και πάνω απ' όλα ανήθικο και ανίκανο πολίτευμα και κόμματα που αποκοιμίζουν και διαφθείρουν το λαό. Όλα αυτά τον κάνουν να πιστεύει ότι μ' αυτούς τους ανθρώπους και αυτές τις ιδέες δεν είναι δυνατόν να υπάρξει βελτίωση της καταστάσεως. Μια και μόνη διέξοδο βλέπει ο Γιαννόπουλος : την Επανάσταση.
Πως την εννοεί όμως; από πολλούς θεωρείται οραματιστής και ρομαντικός.
Στην πραγματικότητα πίσω από τον χείμαρρο των λόγων του και το λογοτεχνικό του ύφος κρύβεται μια αξιόλογη πολιτική οξύνοια. Ξέρει πως για να γίνει η επανάσταση με την πλήρη σημασία της πρέπει να προηγηθεί πνευματική και ιδεολογική επανάσταση. Απαιτεί με ξεχωριστή τόλμη την κατάργηση των παλαιών αξιών και ιδεών που κυριαρχούν στην πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή του τόπου γιατί τις θεωρεί υπεύθυνες για την κατάντια της Χώρας.
Πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ιδεολογική κίνηση από πνευματικούς ανθρώπους που θα δημιουργήσουν τον Εθνικό ιδεολογικό Κόσμο που θα βασίζεται στην Φύση της Ελληνικής Φυλής. Κατόπιν βλέπει την δημιουργία ενός πολιτικού οργάνου, συγκεντρωτικού αλλά συλλογικού που θα πραγματοποιήσει την αλλαγή σ' όλους τους τομείς της Εθνικής ζωής.
Η επανάσταση που θέλησε ο Γιαννόπουλος δεν έγινε. Απλώς πραγματοποιήθηκε μια Εθνική ανάταση στην πνευματική προετοιμασία της οποία
22/12 19:50  Frixos
έχει ο ίδιος μία κεντρική θέση χάρις στο έργο και την προσωπική του παρουσία. Τα προβλήματα όμως δεν λύθηκαν, ούτε ξεριζώθηκαν οι αιτίες που τα προκαλούσαν, αλλά συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το Έθνος. Κάτι περισσότερο ή παρακμή και η σήψη έχουν προχωρήσει πολύ βαθύτερα.
Στην εποχή του Γιαννόπουλου κανείς δεν θα τολμούσε να ισχυρισθεί ότι τον ικανοποιεί η κατάσταση της Χώρας. Σήμερα είναι έτοιμος κανείς να διαμαρτυρηθεί μόνο όσον αφορά την προσωπική του καλοπέραση. Η κατάσταση είναι λοιπόν δυσκολότερη, αλλά η λύση που ζητούσε ο Περικλής Γιαννόπουλος παραμένει πάντα επίκαιρη : Η επανάσταση που θα βασιστεί σε μια Εθνική Ιδεολογία. Με δύο λόγια : Η Ελληνική επανάσταση.
22/12 23:08  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Σιγά βρε παιδιά με την επανάσταση. Δεν προλαβαίνουμε τώρα. Πρέπει να βρούμε πρώτα :
1. Που θα παρκάρουμε τα CAYEN και τις μερτσέντες μας μην φάνε καμιά βόμβα και
2, Σε ποιό φορολογικό παράδεισο θα παρκάρουμε τα λεφτουδάκια μας, που με τόσο κόπο (βλ. τόσα κόλπα και κλεψιές) αποκτήσαμε.
Κι όσο για τον Αμερικανόφερτο κυβερνήτη μας φίλτατε (κατά τ'άλλα) Α.Π, μην στεναχωριέσαι. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες και υπάρχουν (κρυμένες στα περίχωρα της Ραφήνας) και χρυσές εφεδρείες πανέτοιμες να σώσουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ τη χώρα, όπως έκαναν με θάρρος και παρρησία τα τελευταία ένδοξά τους χρόνια εξουσίας.
Χώρια που παραμονεύει για παν ενδεχόμενο κι ο Άδωνις...
22/12 23:10  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Α, και για να μην το ξεχάσω, καλές γιορτές και ευτυχές το νέο έτος σ'όλους!
22/12 23:49  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Η επανάσταση του Γιαννόπουλου είναι καθήκον μας.
Να επιτραπεί μόνο ο διάλογος μεταξύ των ελλήνων από αυτούς που δεν τον θέλουν, γιατί πρέπει να μη μονιάσουμε ποτέ.

Νικόλα καλά Χριστούγεννα σε εσένα και στους φίλους αναγνώστες των γραπτών μου, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε.
Αγάπη, υγεία, ειρήνη, ελευθερία (από τον κακό εαυτό μας σε προσωπικό επίπεδο και από τους δυνάστες της πατρίδας μας είτε αυτοί είναι η τρόικα, το πολιτικό σύστημα, τα σάπια ΜΜΕ κλπ), αναγέννηση (προσωπική και εθνική) και... τη δουλειά μας να έχουμε στις δύσκολες αυτές ώρες που ζούμε.

Με αγάπη σε όλους.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις