ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ;
1021 αναγνώστες
Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011
14:16

Όλον αυτόν τον καιρό που είμαστε υπό καθεστός μνημονίου προβληματίζομαι έντονα, όπως πιστεύω και όλοι σας φίλοι αναγνώστες.

Προβληματίζομαι

 • Για το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται απόλυτα  αναποτελεσματική,
  • έχοντας καταλύσει κάθε έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • μη έχοντας να παρουσιάσει σε οποιοδήποτε τομέα κάποια συγκεκριμένη και μελετημένη πρόταση και ως εκ τούτου μη έχοντας κάποιον αντίλογο στις "διαπραγματεύσεις" της με την Τρόικα,
  • διαπραγματευόμενη με την Τρόικα διαθέτοντας - όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων - λεξιλόγιο το οποίο περιορίζεται στις φράσεις "ναι" και "όπως εσείς επιθυμείτε".
  • μη έχοντας την τόλμη να τα βάλει ανοιχτά με τα κάθε είδους συμφέροντα που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν τη γενεσιουργό αιτία της κατάντιας της ελληνικής οικονομίας και του ξεπεσμού της ελληνικής κοινωνίας, ενώ στις μέρες μας αποτελούν το βασικό ανασχετικό παράγοντα για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να γίνουν.
  • έχοντας ως αποκλειστικό εργαλείο τη συνεχή επιβολή φόρων, δε συνειδητοποιεί ότι καταστρέφει (και μάλιστα χωρίς να δείχνει ότι το αντιλαμβάνεται) κοινωνία, οικονομία και κάθε δυνατή αναπτυξιακή πολιτική.

Σχόλια

08/08 14:50  Frixos
Είναι προτιμότερο να αποθάνει κανείς ενδόξως παρά να ζει τον καθημερινό του θάνατον...

Φιλικότατα
08/08 14:55  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Και στη διάλεκτο του Neil Young για όσους τον γνωρίζουν: "It's better to burn out than fade away"...
08/08 15:02  Α45
Το άρθρο σας είναι εξαιρετικό,αλλά η λέξη "χρεωκοπία" δεν πρέπει καν να αναφέρεται σαν επιλογή...
Εμείς δεν τα ζήσαμε,αλλά ρωτήστε τους υπέργηρους τι σημαίνει εμφύλιος πόλεμος...Τι σημαίνει να πηγαίνεις μέχρι το περίπτερο και να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις...
Ακόμη,σκεφτείτε πως θα διαμορφωθεί η ζωή μας και πως θα αντιδράσει αυτή η κοινωνία,αν αύριο το πρωί λείψουν στοιχειώδη πράγματα.Καύσιμα,φάρμακα,ανταλλακτικά,τα πάντα...
Οι χρεωκοπίες είναι για τις χώρες που παράγουν...εμείς ακόμα και τις ντομάτες τις εισάγουμε απο το Βέλγιο...
08/08 15:12  Frixos
Α45, άλλο δεν παράγω και άλλο μου υποτιμούν την αξία της παραγωγής !
08/08 15:32  Α45
Frixos,δεν σε κατάλαβα...τι ακριβως παράγεις και ποιοί σου υποτιμούν την αξία αυτού που παράγεις?
Οταν ας πούμε παράγεις μπαρμπούνια και στα χρεώνουν 60 και 80 ευρώ στην ψαροταβέρνα και σε κλέβουν και στο ζύγισμα,σου υποτιμούν την αξία της παραγωγής? το αστείο δε είναι ότι τα μπαρμπούνια ήταν εισαγωγής...γιατί να πάμε να ψαρέψουμε όταν πήραμε τις επιδοτήσεις για τα χωράφια και τα κάναμε διαμερίσματα στην Αθηνα,mercedes για τον κανακάρη και rooms to let στο χωριό?
Ασε φίλε μου,για πολλές κλωτσιές είμαστε...
08/08 15:37  atan
Αγαπητέ Νίκο Καλησπέρα
Οπως αντιλαμβάνεται και ο Μαθητής Γυμνασίου πλέον,
Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση , γνώριζαν και συνεχίζουν, πως το Παίγνιο Ουσιαστικής Πτωχεύσεως , καθώς και της αποβιομηχάνισης της Χώρας μας , είναι Εγκλημα Διαρκείας και Κατατάσεται στο Κακούργημα της Εθνικής Μειοδοσίας (ας δει ο αναγνώστης τις Δηλώσεις Μπενάκη : Κύριε Πρόεδρε , επί ων ημερών σας , θα ΣΥΡΙΚΝΩΘΟΥΝ τα Σύνορα της Ελλάδος , πρός Χάριν της Ειρήνης και της Δημοκρατίας ! )
Δεν αντέδρασε Ουσιαστικά κανείς
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ολοι Γνώριζαν & Ουδείς την παρέπεμψε στο Στρατοδικείο,ως Μειοδότη & Εθνικά Υποτελή
Τώρα,όσον αφορά τους Τρεμόπουλο - Χρυσόγελο-Βαλιανάτο και άλλες Δημοκρατικές Δυνάμεις,Βαλόμενες εκ των Οπισθεν , με λίγα λόγια Οπισθογεμείς,κατονομάζονται ως ¨οι Τρύπιοι Πράκτορες των Σκοπίων¨
Το θέμα εκφεύγει της Απλής Οικονομίας & Επεκτίνεται σε Εκχώριση Εθνικών Θεμάτων

Η Χρεοκοπία της Χώρας μας Επρεπε να έχει Γίνει , πρίν μετατραπούν τα Δάνεια σε Ενυπόθηκα Τώρα είναι Αργά.Και πάντως όχι με Κυβερνήσεις & Αξιωματικές Αντιπολιτεύσεις ,που Διορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα , άλλοι δε μιλάνε εθελοτυφλόντας για Λάθος !
Τα πράγματα οδεύουν πρός Παγκόσμια Διακυβέρνηση
Η Δικαιολογημένη Αγανάκτηση στό Σάπιο Πολιτικό Σύστημα , Ευνοεί την Ελευση των Σωτήρων
Εν Ολίγοις : Αυτό που φαντάζει Τυχαίο,είναι Αυστηρά Προγραματισμένο
08/08 15:39  atan
Υ.Γ
Θα επιθυμούσα την Κρίση του Ανήσυχου Πατέρα
08/08 15:43  atan
Πρός Α45
Εμφύλιος Πόλεμος : Made in England & Israel
08/08 16:54  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Αθάνα φίλε τα σέβη μου.

Θέμα εθνικής μειοδοσίας; Σε παρακαλώ βγάλε το εθνικής.
Στις μέρες μας ο,τιδήποτε έχει σχέση με το έθνος απαγορεύεται, έστω κι αν το σύνταγμα της Ελλάδας είναι γεμάτο με τη συγκεκριμένη λέξη.
Που καταλήγω; Ναι πιστεύω ότι υπάρχει και μάλιστα σε επίπεδα που υπερβαίνουν τα της οικονομίας.

Θέμα αυστηρού προγραμματισμού των εξελίξεων; Και πάλι πιστεύω ότι υπάρχει. Το βλέπουμε άλλωστε ξεκάθαρα τις τελευταίες ημέρες, θα το δούμε καλύτερα και στη συνέχεια.

Προς όλους τους φίλους περί χρεοκοπίας: Σε τι διαφέρει η επίσημη χρεοκοπία του κράτους, από τη (μαθηματικά επερχόμενη) χρεοκοπία της πλειοψηφίας του λαού τη νέκρωση της οικονομικής δραστηριότητας μέσω των λανθασμένων ακολουθούμενων τακτικών της υπερφορολόγησης και ακολούθως την ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ της ακίνητης περιουσίας των πολιτών προς το κράτος κι από εκεί προς τους πιστωτές και εν γένει το απρόσωπο Κεφάλαιο;
Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο επώδυνο για τον λαό και επιπλέον ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι ότι δεν σπάει το απόστημα του σάπιου πελατειακού πολιτικού κατεστημένου και δεν πρόκειτε να δούμε ποτέ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε αυτόν τον τόπο.
Η χρεοκοπία της πατρίδας δε θα οδηγούσε σε εμφύλιο, παρά σε εθνική αλληλεγγύη και εξυγίανση του ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ με την ενδεχομένως βίαιαη και ίσως αιματηρή εκδίωξη των βασικών υπαιτίων της κατάντιας μας που δεν είναι άλλοι από τις ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ που αυτοαποκαλούνται Κόμματα. Η εξυγίανση αυτή θα ήταν η μόνη ελπίδα να ανακάμψει η πατρίδα μας.

Η κρίση όμως αδέλφια μου έχει ακόμα βάθος και όντας απαισιόδοξος δε χάνω την ελπίδα μου ότι η ίδια η κρίση θα φέρει τη λύση.
08/08 17:29  atan
Ανήσυχε
Ο τι το Εθνικό διώκεται & καταργείται(σκοπίμως το ταυτίζουν & υποβαθμίζουν με το αντι λαικό )
Τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ δεν θα τον καταργήσουν οι Κουφάλες
Αθάνας
08/08 17:36  orimos
Αγαπητέ ζητιανεύουμε. Έπρεπε να σκευτούμε τότε που πηγαίναμε στα πράσινα, μπλε, κόκκινα καφενεία. Τώρα πληρώνουμε τη λυπητερή. Αυτά παθαίνουν οι επιπόλαιοι όταν δεν σκέπτονται. Δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να ζητήσουμε από την εξουσία, κοιτάμε μόνο το συμφέρον μας, δεχόμαστε σαν χάνοι την προπαγάνδα, δεν ρωτάμε ποτέ το πως και το γιατί και να τα αποτελέσματα. Πρότασή μου είναι: Όλο το δυναμικό μας να εξαντληθεί μόνο στη λειτουργία ενός δίκαιου κράτους και μόνο σε αυτό και τότε θα λυθούν όλα τα προβλήματα, σαν ο από μηχανής θεός.
08/08 17:43  cornelsen
Μιά ματιά σε απόσπασμα από συνέντευξη τού Αργεντινού πολιτικού Jorge Altamira στο "Έψιλον" τής 18/7/10 που έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις.

"Το θεμελιώδες στοιχείο τής κρίσης είναι οι πιστωτές, που βρίσκονται σε πολύ αδύναμη θέση και δεν μπορούν να αποδεχτούν έστω μιά αναδιάρθρωση. Και θέλω να τονίσω ότι αναδιάρθρωση, επαναδιαπραγμάτευση, ακόμη και παύση πληρωμών χρεών είναι μηχανισμοί καθαρά καπιταλιστικοί. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτές τις διαδικασίες, όπως αποδεικνύει η εμπορική πρακτική.[...] Το γεγονός ότι η Ε.Ε. μπλοκάρει όχι ένα επανασταστικό ή αριστερό μέτρο, αλλά τη σωστή λειτουργία τού καπιταλισμού, μη αποδεχόμενη να επαναδιαπραγματευτεί η Ελλάδα το χρέος της, καταδεικνύει ποιός εντέλει έχει το πρόβλημα.

Το πιό σημαντικό μάθημα είναι ότι πάτε στην χρεoκοπία. Για να το πω παραστατικά: είστε στον Ιούνιο τού 2001, όταν όλοι στην Αργεντινή επεξεργάζονταν σχέδια για να αποτραπεί η χρεοκοπία και η κυβέρνηση έλεγε ότι με το νέο δάνειο θα σωθούμε.[...] Σε λίγους μήνες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος και οι τράπεζες θα έχουν διασφαλιστεί, η Ελλάδα θα κηρύξει χρεοκοπία. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει τώρα, κηρύσσοντας παύση πληρωμής τού χρέους."
08/08 18:50  atan
Cornelsen
Επρεπε ΠΡΙΝ εγγραφούν Υποθήκες made in England

Γκέκε ;
08/08 18:52  atan
Υ.Γ
Κάθε επανεκδιδόμενο Δάνειο είναι ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ !
08/08 19:05  cornelsen
atan Έπρεπε από την πρώτη στιγμή.
Αλλά να το συνεχίσω. Επειδή τώρα πιά δεν είναι μόνο στο χέρι μας η στάση πληρωμών, τι θα συμβεί αν έρθει μόνη της;
08/08 20:17  atan
Φίλτατέ μου Φίλε Cornelsen
Μόλις επιστρέψω από το CERN , θα στο αναλύσω :
Τίποτα δεν έρχεται απο μόνο του
Πλέον αυτών, πίνουμε & ένα καφεδέκι να τα πούμε ,μιάς & έχουμε επικοινωνίσει και στο Παρελθόν
(μπορεί να μην θυμάσαι)
Μπορεί όμως να βγεί σε καλό , δεν ξέρεις
atan@in.gr 6945553266

Aθάνας
08/08 22:29  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Αθάνα τελικά το βρήκαν το μποζόνιο;
Κάτι άκουσα ότι κάποια αποτελέσματα από τον επιταχυντή των ΗΠΑ σχεδόν ανατρέπει τη θεωρία του Big Bang.
Αληθεύει;
09/08 00:13  atan
Ανήσυχε
Εγκριτο ότι βγαίνει απο Δ. Νανόπουλο
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις