ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Οι οπαδικοί σύνδεσμοι είναι πηγές διαφθοράς. Οι κομματικές νεολαίες τι είναι;
1134 αναγνώστες
Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011
11:12

Τάδε έφη Γερουλάνος:

  • Οι σύνδεσμοι είναι πηγές διαφθοράς. Θα καταργηθούν και θα γίνουν λέσχες, που θα πρέπει να σχετίζονται άμεσα με τις ομάδες. Καμία λέσχη δεν θα πάρει άδεια πριν τον Αύγουστο του 2012”, 
  • “Θα πάψουν οι σύνδεσμοι να λειτουργούν όπως σήμερα και δεν νομίζω ότι θα χυθούν και πολλά δάκρυα από τους αγνούς φιλάθλους”.

Μπράβο στον κο Γερουλάνο για τα λόγια του. Βέβαια το τελικό μπράβο θα το πάρει από το αποτέλεσμα των έργων του. Δεν στέκομαι όμως στον κο Γερουλάνο και τις δηλώσεις του...

Στηριζόμενος στη φράση του κυρίου Γερουλάνου ότι "Οι σύνδεσμοι είναι πηγές διαφθοράς,¨θα θέσω μία ουτοπική - δεδομένων των συνθηκών - ιδέα δανειζόμενος αποσπάσματα από παλαιότερη ανάρτησή μου.


Ο Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια αναφέρει ότι η ηθική αρετή δημιουργείται από το έθος (= συνήθεια - συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα - εξ' ου και η λέξη έθιμο) και καλή και πετυχημένη πολιτεία και καλός και πετυχημένος νομοθέτης είναι αυτοί που κάνουν καλούς τους πολίτες τους ασκώντας τους να αποκτούν συγκεκριμένες συνήθειες. Η απόκτηση δε των καλών εκείνων συνηθειών κατά τον Αριστοτέλη είναι το παν και πρέπει να αποκτούνται από τη νεότητά μας.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ (κατα μερικούς επιστήμονες η λέξη προέρχεται από το άνω θρώσκω = κοιτάω ψηλά)

Εξ ορισμού, η ανθρώπινη φύση κοιτάει ψηλά. Με βάση δε τη χριστιανική πίστη προορισμός της είναι να ομοιωθεί (κατά χάρην) με τον ίδιο Το Θεό!

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, οι άνθρωποι και οι ανθρώπινες κοινωνίες πρέπει να κοιτάνε ψηλά, να εντοπίζουν στόχους (ηθικούς πρώτα και στη συνέχεια υλικούς) και κατόπιν να στήνουν τις δομές εκείνες που θα οδηγούν στην επίτευξή τους. Με βάση την Αριστοτέλειο λογική θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνάει για τη δημιουργία καλών πολιτών, φροντίζοντας πρωτίστως για την ηθική τους ολοκλήρωση από τη νεότητά τους δηλαδή μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.
 

Η ελληνική πολιτεία από τη μεριά της τι κάνει για να δημιουργήσει καλά έθη στα αυριανά ενεργά (;) μέλη της;

Φροντίζει να εντάσσει στην κομματικοποίηση και τη λογική της αγέλης τα παιδιά ήδη από το γυμνάσιο, με τη σύσταση των 15μελών συμβουλίων με το πρόσχημα ότι τάχα μαθαίνουν τη λειτουργία της δημοκρατίας, Και καλά στο γυμνάσιο, όπου τα πράγματα είναι σχετικά αθώα... Στο λύκειο όμως κάνουν την εμφάνισή τους οι κομματικές οργανώσεις (μη μου ζητήσετε τα ονόματά τους, ούτε θέλω να τα θυμάμαι) και τα παιδιά αντί να μαθαίνουν τη Δημοκρατία, μαθαίνουν τη ΔΙΑΙΡΕΣΗ και τη ΔΙΑΣΠΑΣΗ. Μαθαίνουν πως να μηχανορραφούν και να δολοπλοκούν, πως να λένε μεγάλα (ψεύτικα) λόγια προκειμένου να ψαρέψουν ψήφους από το κοινό τους κλπ κλπ. Μέγιστα παραδείγματα πολιτικών που αναδείχθηκαν από Μαθητικές νεολαίες είναι οι κ.κ. Τσίπρας και Σπηλιωτόπουλος.

Το παραπάνω φαινόμενο λαμβάνει οργιώδεις διαστάσεις στα Πανεπιστήμια...

Μέσα στα πανεπιστήμια οι περισσότεροι φοιτητές πολιτικοποιούνται εντατικά προκειμένου, όταν το κόμμα τους αργά ή γρήγορα "έρθει στα πράγματα", να βολευτούν σε μία θέση στο δημόσιο. Η δε θέση αυτή θα είναι τόσο πιο ψηλή όσο πιό ψηλά θα έχουν ανέλθει στην τοπική ιεραρχία της πανεπιστημιακής κομματικής κοινότητας (υπουργός - βουλευτής - Γενικός γραμματέας σε υπουργείο - Διοικητής σε καμία ΔΕΚΟ - ειδικός σύμβουλος βουλευτών - απλοί δημόσιοι υπάλληλοι . Ως εκ τούτου η προσπάθειά των φοιτητών περιορίζεται στα κομματικά, αντί στην απόκτηση της γνώσης της επιστήμης που σπουδάζουν. Όσοι μάλιστα δεν έχουν εξ αρχής τους στόχους αυτούς, αναγκάζονται να προσαρμοστούν (συντασσόμενοι στο πνεύμα της διαφθοράς) προκειμένου κι αυτοί να μπορέσουν μελλοντικά "να γλύψουν κανένα κόκκαλο". Να που και πως γεννιέται η πραγματική διαφθορά.
 


Μήπως λοιπόν πρέπει να ασχοληθούν οι διάφοροι υπουργοί και πρωτίστως αυτή της ΠΑΙΔΕΙΑΣ (πρώην Εθνικής Παιδείας) με την κατάργηση και αυτών των "συνδέσμων" προκειμένου να μην καλλιεργείται εφεξής η διαφθορά στην πατρίδα μας;

Μήπως πρέπει όλοι οι πολιτικοί ηγέτες να θέσουν επι τάπητος το θέμα της αλλαγής της λειτουργίας των νεολαιών τους αλλά και εν γένει των ίδιων των κομμάτων τους, αντί να ονειρεύονται αλλαγές του πολιτεύματος από προεδρευομένη σε προεδρική (βλ. Σαμαράς);

Σχόλια

05/08 11:37  Frixos
"Γίνωσκε, αδελφέ,ότι δια τούτο χρη ημάς είναι έσωθεν της θύρας του κελλίου, ίνα μη γινώσκομεν τα πράγματα των ανθρώπων τα κακά... Εάν δε γενόμεθα ελέγχοντες και παιδεύοντες και κρίνοντες και εξετάζοντες και εκδικούντες και μεμψίμεροι, τι λοιπόν διαφέρει το κάθισμα ημών του καθίσματος των πόλεων?"
Από " τα ευρεθέντα ασκητικά" του Ισσάκ του Σύριου Λόγος ΝΗ΄

05/08 11:48  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Φρίξο καλημέρα.
Ίσως στο μέλλον να γίνω κι εγώ κάτοικος ενός από τα κελλιά αυτά. Δεν το γνωρίζω θετικά βέβαια, το μέλλον θα δείξει.
Μέχρι τότε και αφού δεν έχω φορέσει το σχήμα, θεωρώ ότι έχω ευθύνη να κάνω τον εαυτό μου πρώτα, αλλά και τον κόσμο καλύτερο.
Έστω και με τα άθλια γραπτά μου.
05/08 12:16  Frixos
Ουκ εν εμοί ψέγε αδελφόν, αλλ' επαίνει αρετήν αυτού..
Υγιαίνετε
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις