ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι, ή αλλιώς: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009
1110 αναγνώστες
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011
11:24

ΤΕΙΧΗ (Κ.Π.Καβάφης)

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κι υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
Ά όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν απο τον κόσμο έξω.


Ιανουάριος

Ανάρτηση: ΑΓΑΠΑΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ 

 • Έχουμε, εδώ και 2 τουλάχιστον γενιές, επιδοθεί σε ένα απελπισμένο κυνήγι υλικής ευδαιμονίας και έχουμε παραλείψει τα ουσιώδη τα οποία είναι τα αόρατα. Το ήθος και την πνευματικότητα. Έχουμε γίνει φιλόδοξοι χωρίς "να ονομάζουμε Θεό". Δίχως άλλο η αποτυχία της κοινωνίας μας οφείλεται σε αυτή τη λανθασμένη νοοτροπία. Έχουμε επιδοθεί σε μία εκπόρνευση (ναι εκπόρνευση) των ζωών μας. Πουλάμε την ψήφο μας σε ανθρώπους οι οποίοι, εκ του αποτελέσματος, έχουν αποδειχθεί άχρηστοι να διαχειριστούν την πατρίδα μας, σε αντάλλαγμα μίας θεσούλας, ή ενός ρουσφετιού για εμάς ή τα παιδιά μας. Με όλα αυτά που γράφω παραπάνω φωτογραφίζω μία κοινωνία που χωρίς να το γνωρίζει δεν αγαπάει τα παιδιά της. Μια κοινωνία μαλθακή, χωρίς κανένα ανακλαστικό, άξια της μοίρας της. Νομίζουμε ότι Ο Θεός είναι έλληνας και ότι δεν θα μας εγκαταλείψει. Πλην όμως έχουμε πάψει να πιστεύουμε σε Αυτόν και επιπλέον δεν κουνάμε τα χέρια μας και σε λίγο θα είμαστε πνιγμένοι.

Φεβρουάριος

Ανάρτηση: ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

 • Κύριοι αρχηγοί. Αποκτήστε ως κοινό στόχο όχι την κατάληψη της εξουσίας, αλλά της εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας. Στην παρούσα συγκυρία δεν έχει σημασία ποιός άρχει και ποιός αντιπολιτεύεται. Χαράξτε εθνικές στρατηγικές. Γράψτε τα ονόματά σας στην ιστορία. Γράψτε τα επειδή επιδείξατε αίσθημα ευθύνης και καταφέρατε να ενώσετε τους Έλληνες. Επειδή όλοι μαζί σύρατε το άροτρο και οργώσατε το χώμα και σπείρατε τον καλό σπόρο για να τον θερίσουν οι ερχόμενες γενιές των Ελλήνων. Η Ελλάδα σας χρειάζεται. Έλθετε είς εαυτόν ή αποχωρήστε.

Απρίλιος

Ανάρτηση: Προσδεθείτε και κρατήστε την αναπνοή σας. 

 • Προσδεθείτε και κρατήστε την αναπνοή σας. Προβλέπω ότι θα δούν τα μάτια μας Πράγματα και Θαύματα. Το τι θα αναδυθεί από το επερχόμενο χάος ένας Θεός το ξέρει και μακάρι να βάλει το χέρι Του. Μακάρι να γράφω μπούρδες".

Μάιος

Ανάρτηση ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ!

 • "Μήπως είναι ώρα να υπάρξει μία κίνηση υγιώς σκεπτομένων πολιτών, οι οποίοι διακατέχονται από καλώς εννοούμενο πατριωτισμό και ενδιαφέρονται να περισώσουν ό,τι είναι δυνατόν από το ήδη υποθηκευμένο μέλλον των παιδιών τους;"

Ιούνιος

Ανάρτηση Περί αποχής

 • "...Με τη στάση σου αυτή όμως φίλε μου, έχεις καταταχθεί στο κόμμα που διαφημίζει ο κος Λαζόπουλος: Τον ΚΑΝΕΝΑ. Είσαι κανένας κι εσύ. Έχεις ρίξει στα σκουπίδια το μοναδικό και πανίσχυρο όπλο σου: Την ψήφο. Με τη στάση σου έχεις απαξιώσει και οδηγείς στο θάνατο μία ώρα αρχύτερα το άρρωστο μεν, αλλά παράλληλα και το μόνο ελπιδιφόρο πολίτευμα. Αυτό της Δημοκρατίας. Μην κλαίς και μη διεκδικείς τα δικαιώματά σου όταν μετά η δημοκρατία, στην οποία έστρεψες την πλάτη σου, κατά τον επιθανάτιο ρόγχο της θα σε αντιμετωπίσει ως κανένα. Αδέλφια οι καιροί είναι πονηροί. Η δημοκρατία (έστω και αυτή η παρηκμασμένη που ζούμε) πολεμάται αδυσώπητα και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και να δραστηριοποιηθούμε προκειμένου να την αποκαταστήσουμε".

Ιούλιος.

Ανάρτηση Φτού σας και φτού μας

 • Δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Ή μήπως έχετε αντίρρηση περί αυτού;
 • Και φτού μας που εδώ και τόσα χρόνια δε μάθαμε να ψηφίζουμε σωστά και να εξοστρακίζουμε - αφανίζουμε από την πολιτική ζωή τους φάβλους, τους διεφθαρμένους, τους προδότες, τους κλέφτες, τους ξιπασμένους, παρά μάθαμε να ξεπουλάμε την ψήφο μας για μία θεσούλα αργόσχολου (= πληρώνομαι χωρίς να δουλεύω = ζω παρασιτικά σε βάρος των άλλων) ή για ένα ρουσφέτι. Το μέλλον των παιδιών μας το σκεφτήκαμε; Όχι.

Ανάρτηση: Εν τη νήσω του Αγίου Δομινίκου εβρισκόμενος. Grand φινάλε.

 • "Ανησύχησα για την πατρίδα μου τα παιδιά μου (κι ας μην είχα τότε παιδιά) και το λαό μου, γιατί δε θέλω να καταντήσουμε έτσι (η φορά των πραγμάτων - κατά την άποψή μου - οδηγεί όμως εκεί με μαθηματική ακρίβεια). Είδα που μπορεί να καταντήσει μία χώρα όταν οι πολιτικοί της είναι φερέφωνα του κεφαλαίου και των μεγάλων δυνάμεων και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού του.

Αύγουστος

Ανάρτηση: ΦΩΤΙΕΣ, ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΤΟ ΞΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

 • Ας βγάλουμε τις τσίμπλες από τα μάτια μας και ας συνειδητοποιήσουμε ότι όλες μας οι ανόητες νοοτροπίες του εφήμερου που κουβαλάμε και οι πράξεις μας που υπαγορεύονται από αυτές στον μόνο που κάνουν κακό είναι στα ίδια τα παιδιά μας. Ξυπνάτε... Τα παιδιά μας. Τα παιδιά σας. Το καταλάβατε; Το μέλλον τους θα έπρεπε να είναι η μοναδική μας πυξίδα στη ζωή, αλλά μάλλον όλοι μας αγαπάμε αποκλειστικά το τομάρι μας και όχι τα παιδιά μας. Αγαπήστε τα παιδιά σας με όλη την ψυχή με όλη την καρδιά και όλη τη διάνοιά σας και μετά ελάτε να χτίσουμε μία καλύτερη Ελλάδα (όχι όμως αυτήν που μας έταζε ο Δάμαλος) κι έναν καλύτερο κόσμο.

Σεπτέμβριος

Ανάρτηση: ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ;

 • Η αυτοκριτική της κοινωνίας μας, ο προβληματισμός, η αυξημένη συμμετοχή του κόσμου στα κοινά (και όχι η αποχή που τόσο αισχρά και λανθασμένα προβλήθηκε ως πολιτική πράξη από Λαζόπουλους και το σάπιο συνάφι των ΜΜΕ) και η θεσμοθέτηση δικλίδων ασφαλείας υπέρ του πολιτεύματος (το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη κλυδωνίζεται επικίνδυνα στις μέρες μας) και υπέρ των πολιτών είναι ένα πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει απαραίτητα αυτή τη στιγμή.

Οκτώβριος

Ανάρτηση: Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου

 • Διαφυλάξτε τις παραδόσεις μας και την ιστορική μας μνήμη. Βοηθήστε τις να ζήσουν και ν’ ανθίσουν μέσα στο έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον της σημερινής πραγματικότητας. Λαός ανιστόρητος είναι λαός χωρίς αντιστάσεις, ο οποίος άγεται και φέρεται από τις ορέξεις των απανταχού πονηρών γιατί έχει κόψει ο ίδιος τις ρίζες του. Δε ζητάω να διαιωνίσουμε μίση αιώνων, αλλά να μην ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και ποιοι πάταγαν παλαιότερα τα χώματα που πατάμε εμείς σήμερα χωρίς να διαστραφεί και να αποκρυφτεί η ιστορική αλήθεια. Διαφυλάξτε τη γλώσσα μας. Τη γλώσσα των αρχαίων τραγικών, των φιλοσόφων, της Γραφής, των υψηλών αξιών και νοημάτων.

Νοέμβριος

Ανάρτηση:Επιστολή προς τους κ.κ. ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 • Σας παρακαλώ ελάτε.
  Μήπως όμως μπορείτε να ασχοληθείτε επίσης και με υπουργεία όπως ΥΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, Αμύνης, Μεταφορών, Παιδείας, Δικαιοσύνης (και όλα όσα περισσεύουν);
  Σας παρακαλώ για το καλό όχι το δικό σας και των υπεραγαπητών (!) εταίρων μας στην Ε.Ε., αλλά για το καλό των παιδιών μου.
  Είμαι σίγουρος ότι περισσότερο θα τα σεβαστείτε εσείς και οι όποιοι συνάδελφοί σας ασχοληθούν, παρά οι αυτόχθονες υπουργοί, Γ.Γ. κλπ.

Δεκέμβριος

Ανάρτηση: Ας αλλάξουμε μυαλά... 

 • Για αρχή μας τραβάνε το αυτί και μας βάζουν στην πρίζα μπας και λύσουμε (έστω ας βελτιώσουμε αισθητά) τα προβλήματά μας μόνοι μας, αλλά βάζουν και πλάτη (δείτε τα 2 σημερινά δημοσιεύματα του Capital (1)(2)  και πείτε μου αν δεν πρόκειται για εμφανή στήριξη). Αν δούν ότι δεν κάνουμε τίποτα θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα δώσουν μόνοι τους λύση. Δεν γνωρίζω μόνο ποιό από τα 2 παραπάνω σενάρια μας συμφέρει περισσότερο. Μπορεί η ξένη "αντιβασιλεία" να σεβαστεί περισσότερο το λαουτζίκο από τους ντόπιους βασιλείς.

Ανάρτηση: Ο πόλεμος έχει φτάσει στην κορύφωσή του.

 • Εμείς; Στο μάτι του κυκλώνα. Στο φτερό του καρχαρία (Ν. Καββαδίας). Ανύμποροι - ανίκανοι να αντιδράσουμε, βυθισμένοι μέσα στην παθογένεια που εμείς οι ίδιοι αναθρέψαμε επί σειρά ετών (με τη συνδρομή βέβαια και των μεγάλων δυνάμεων, αλλά αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο) δανειζόμενοι από τις γενιές του αύριο των οποίων το μέλλον υποθηκεύσαμε.Ελπίδα για εμάς; Μόνο οι θυμωμένοι (και ιδρωμένοι από την αγωνία τους - να είσαστε σίγουροι) μαζί μας ξένοι εταίροι και ο εαυτός μας που ωστόσο πρέπει να διορθωθεί όχι απλά σήμερα, αλλά ΤΩΡΑ.

 • Έχουμε την ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνουμε τη σωστή επιλογή, η οποία θα μας εξασφαλίσει (με κόπο, θυσίες και στερήσεις δίχως άλλο) ένα καλύτερο (και παράλληλα εντελώς διαφορετικό) αύριο όταν με το καλό περάσει η κρίση (γιατί θα περάσει).Η επιλογή μας θα είναι σωστή αν πάψουμε να διυλίζουμε τον κώνωπα για το κάθε τι και αμβλύνουμε το οπτικό μας πεδίο, οξύνοντας παράλληλα την όραση και τη διάνοιά μας.

 • Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις