ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Για να έχουν ελπίδα τα παιδιά μας φίλε μου
1772 αναγνώστες
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012
16:51

Μερικά λόγια για να καταστεί σαφής ο λόγος για τον οποίο είμαι υπέρ της άμεσης χρεοκοπίας μας.

Σενάριο Πρώτο: Δεν χρεοκοπείς σαν κράτος.

Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν τεράστιο μύθο που μας έχουν επιβάλλει τα ΜΜΕ μέσω της διαδικασίας εκφοβισμού που ασκούν λυσσαλέα εδώ και αρκετό καιρό με προφανή λόγο: Ο φόβος φυλάει τα έρμα.

 • Σε ταΐζω φόβο για να κλειστείς στο σπίτι σου, να κλείσεις έξω από την πόρτα σου όλους τους συνανθρώπους σου και να διαλυθεί η όποια κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
 • Όταν λοιπόν όλοι θα κλειστούν στα σπίτια τους, θα κάτσουν ΑΠΡΑΓΟΙ μπροστά στις τηλεοράσεις τους ελπίζοντας ότι δεν θα έρθει η σειρά τους για να καταστραφούν. Η πυρκαγιά όμως που καίει το σπίτι του διπλανού, θα έρθει και στο δικό τους...
 • Όσο οι πολίτες δεν αντιδρούν, τόσο οι "άρχοντες" θα εκτραχύνονται και θα επιβάλλουν σκληρότερα και καταστροφικότερα μέτρα.

Ποιό είναι όμως το νόημα της μη χρεοκοπίας του κράτους της Ελλάδας, τη στιγμή που οι πολίτες της ο ένας μετά τον άλλο χρεοκοπούμε και κυριολεκτικά εξαθλιωνόμαστε;
Μήπως θέλετε νούμερα για να πεισθείτε;
Νομίζω οτι αρκεί το ποσοστό της ανεργίας (18% δηλωμένο, άνω του 22% ίσως και 25% στην πραγματικότητα).
Η κατάληξη θα είναι οι ξένοι και έλληνες Κοτσαμπάσηδες να αγοράσουν τα πάντα για ένα ξεροκόμματο.
 

Αν οδηγηθούμε (το πιθανότερο) στο σενάριο αυτό (Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα και χρεοκοπούν οι πολίτες της ο ένας πίσω από τον άλλον, ως αποτέλεσμα της ύφεσης και των πολιτικών υπερφορολόγησης, για την οποία οι έμπειροι και αδιάφθοροι Δυτικοί επιστήμονες της τρόικας δε βλέπω να εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις - γιατί άραγε ;), έχουμε μπροστά μας αιώνες εξαθλίωσης ΧΩΡΙΣ καμία απολύτως ελπίδα.

Οι Κοτσαμπάσηδες, αλλοδαποί (πρώτα αυτοί - μην γελιόμαστε) και εγχώριοι θα μας καταδυναστεύουν, αφού αφ' ενός θα καταφέρουν βελούδινα να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αφ' ετέρου δε, θα εξαγοράσουν τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις μας για ψίχουλα και στο εξής δε θα αφήσουν κανένα κεφάλι να σηκωθεί (να επιχειρήσει επί της ουσίας) και επ' άπειρο θα βγάζουν τα χρήματα που θα κερδίζουν από τον φθηνοπληρωμένο ιδρώτα το δικό μας, των συμπατριωτών μας, των παιδιών  μας, των εγγονιών μας και πάει λέγοντας, έξω από την πατρίδα μας, στραγγίζοντας όλο και περισσότερο τον απλό λαό. Ήδη φίλοι μου έχει κυκλοφορήσει μία έντονη φήμη ότι μία εταιρεία συμφερόντων γνωστών μεγαλόσχημων πολιτικών αγοράζει στο κέντρο της Αθήνας ολόκληρα Οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστικές τιμές.
 

Επιπλέον δε, δε θα υπάρξει καμία κάθαρση της γενεσιουργού αιτίας του προβλήματος, ήτοι του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο θα στέκεται (έμμισθος) αρωγός των κοτσαμπάσηδων.
 

Τι άλλο πρόκειται να συμβεί; Νομοτελειακά θα έλθει ΚΑΙ η κρατική χρεοκοπία και με βάση τις συμβάσεις των δανείων που θα έχουν εκταμιευθεί και τελικά δε θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε, θα περάσει όλη η (υπερβολικά υποτιμημένη σήμερα) κρατική περιουσία στα χέρια των δανειστών μας. Την ίδια μοίρα θα έχει και η ιδιωτική περιουσία η οποία με πολύ μαεστρικό τρόπο θα περάσει στα χέρια του κράτους κι από εκεί στις ξένες πολυεθνικές. Ήδη ετοιμάζεται σχετική νομοθετική ρύθμιση για κάλυψη οφειλών προς το κράτος με ακίνητα!!! Τα σύννεφα σιγά σιγά φεύγουν και οι πραγματικοί σκοποί γίνονται εμφανείς.

Διπλή ήττα. Διπλή εξαθλίωση. Καμία ελπίδα για το μέλλον.

Θα μεταβληθούμε χωρίς υπερβολή σε χώρα του τρίτου κόσμου.

Μάλιστα για να έχετε μία εικόνα του πώς λειτουργεί ο οικονομικός στραγγαλισμός στον οποίον αναφέρομαι και που θα καταλήξουμε, σας παραπέμπω σε μία παλιά ανάρτησή μου που έχει να κάνει με την επίσκεψή μου στη Δομινικανή Δημοκρατία το 2005, το λαό της οποίας στραγγαλίζουν αμερικάνοι, ισπανοί και γερμανοί κοτσαμπάσηδες.
 
Για το αν θέλω ή όχι την τρόικα και την επιτήρηση - έλεγχο μέσα στα υπουργεία και ενδεχομένως σε δημόσιες υπηρεσίες, έχω να πω τα ακόλουθα:
 
Συμμερίζομαι την άποψή πολλών φίλων οι οποίοι προτιμάνε 1000 φορές τον έλεγχο του κράτους από την τρόικα. Έχω σχολιάσει από καιρό τώρα ότι η επιτήρηση (υπό προϋποθέσεις) μπορεί να μας απαλλάξει από τους νοσφιστές πολιτικούς και το κομματικό τους κράτος. Υπό την προϋπόθεση ότι οι επιτηρητές θα κάνουν στο ακέραιο τη δουλειά τους είμαι κι εγώ σύμφωνος.
 
Όμως πλέον έχω πολύ σοβαρούς ενδοιασμούς...

Σίγουρα οι πολιτικοί που μας διοικούν είναι ΑΠΟΛΥΤΑ διεφθαρμένοι. Τόσο που να φτάνουμε σε σημείο να ζητάμε να αναλάβει τον έλεγχο η Ε.Ε., ή τρόικα και δεν ξέρω ποιός άλλος ακόμα.

Δεν είναι έτσι ακριβώς φίλοι μου.

Η τρόικα δεν είναι επανδρωμένη με ανιδιοτελείς αγίους οσιομάρτυρες - κάθε άλλο θα έλεγα - αλλά με ανθρώπους οι οποίοι, όπως όλοι οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, κυριαρχούνται από τα πάθη του εγωισμού και της απληστίας, τα οποία ενισχύει η αίσθηση της ισχύος.
Επιπλέον δε, η τρόικα είτε σαν ομάδα, είτε το κάθε μέλος της ανεξάρτητα παίζει διάφορα παιχνίδια υπέρ κάποιων (είτε κράτη είναι αυτοί, είτε οργανισμοί, πολυεθνικές εταιρείες, funds, είτε το αόρατο και ακαθόριστο ΚΕΦΑΛΑΙΟ) και αυτοί οι κάποιοι ενδεχομένως να βολεύονται με τη διαιώνιση κάποιων καταστάσεων και επιπλέον, να επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν όταν πρέπει τους πολιτικούς μας (όπως γίνεται αυτή τη στιγμή που τρέμουν για την πολιτική επιβίωσή τους όπως τρέμουν οι ναρκομανείς στην ιδέα ότι θα χάσουν τη δόση τους και έχουν κυριολεκτικά μετατρέψει τη δημοκρατία σε κοινοβουλευτική δικτατορία) για να πετύχουν τους στόχους τους, οι οποίοι δεν είναι και ποτέ δεν υπήρξαν αγαθοί απέναντί μας. Σας παραπέμπω ιστορικά στο 1204 και την εποχή της υπερεκατονταετούς φραγκοκρατίας, κατά την οποία πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι λαοί, με ελαφρώς διαφοροποιημένα ονόματα. Διαβάστε να μάθετε πόσο ανθρώπινοι υπήρξαν οι πρόγονοι των σημερινών συνεταίρων και δανειστών μας προς τους δικούς μας προγόνους (τόσο πολύ που όταν ήρθαν στο δίλλημμα τούρκικο φέσι ή Πάππας όλοι μαζί διάλεξαν τον τούρκο για δυνάστη τους) και από εκεί κάντε μία παραβολή στη σημερινή εποχή για το τι μας ετοιμάζουν.
Δεν κάνω λόγο βέβαια για την αντιβασιλεία του Όθωνα, την πρόσφατη γερμανική κατοχή με τα αναγκαστικά δάνεια, τα σκάνδαλα της Siemens της ΜΑΝ και των πολεμικών υποβρυχίων και πόσα άλλα που δεν τα γνωρίζουμε.

Ένα φρέσκο παράδειγμα θα σας δώσω ερμηνευμένο με την απλοϊκή μου οπτική: Τα 4 Airbus της ΟΑ επωλήθησαν (σε λαμόγια συμπατριώτες μας - λέγε με Λαυρέντη ) μόλις € 31 εκ. όλα μαζί, τη στιγμή που η αξία του ενός μόνο υπερβαίνει τα € 200 εκ.
Όσο χάλια και να είναι η κατάσταση των αεροπλάνων αυτών, η αξία τους δεν είναι € 31 εκ.
Κάποιοι επωφελήθηκαν χωρίς αμφιβολία και επωφελήθηκαν ΠΟΛΥ.
Οι επόπτες - επιτηρητές - επικυρίαρχοί μας τι κάνανε γι αυτό;
Τι κάνανε για να προστατέψουν τα χρήματα των αφεντικών τους;
Μάλλον τίποτα.
Γιατί;
Μήπως τελικά δεν είναι όσο αδιάφθοροι θέλουμε να νομίζουμε;
Μήπως γιατί οι προτεραιότητές τους είναι άλλες και γι αυτό δε θέλουν να ανοίγουν μέτωπα με τους ντόπιους Κοτσαμπάσηδες;
Και αναλογιστείτε τι περιλαμβάνει το μενού στη συνέχεια (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σχέδιο Ήλιος κλπ κλπ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ)...

Και θέτω τα εξής ερωτήματα:

 • Να παραχωρήσουμε την εξουσία (γιατί περί παραχώρησης πρόκειται);
  • Θα μας επιστραφεί πίσω; κι αν ναι ΠΟΤΕ;
 • Μήπως κάτι τέτοιο είνα απλά μία ομολογία ήττας; Μία παράδωση άνευ όρων;
  • Μία ομολογία ότι οι έλληνες είμαστε ΟΛΟΙ διεφθαρμένοι;
  • Μία ομολογία ότι δεν έχουμε την ικανότητα, το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά ούτε και τη διάθεση να λύσουμε από μόνοι μας τα προβλήματά μας;

Σε τελική ανάλυση αν τίποτα από τα παραπάνω δε σας πείθει, ερμηνέψτε το γεγονός ότι δε θέλω επιτηρητές, σε συνάρτηση με μία δόση εθνικής υπερηφάνειας που διαθέτω και ως εκ τούτου δε θέλω (πιά) να είμαι προτεκτοράτο, υπήκοος και δορυφόρος κανενός κερατά, από την επαφή με τον τον οποίο τόσο ο δικός μου λαός, όσο και πλήθος άλλοι έχουμε υπερβολικά πικρές εμπειρίες. Φτάνει πια. Τα όνειρα και οι αγώνες των ηρώων του 1821 πρέπει κάποτε να βρούν δικαίωση.
 Σενάριο Δεύτερο: Χρεοκοπείς σαν κράτος (πριν συναφθούν δάνεια).

Με τα φυλαγμένα στην Ελβετία ευρώ τους οι έλληνες Κοτσαμαπασέοι (μαζί με τους ξένους) θα έρθουν και θα αγοράσουν τα πάντα.

Όμως:

 • Η περιουσία του κράτους μένει στο κράτος.
 • Χρεοκοπούν οι πάντες και για ένα διάστημα περίπου 2 ετών τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
  • Μέσα στους πάντες που θα χρεοκοπήσουν, περιλαμβάνονται πολλοί μικρο-Κοτσαμπασαίοι (μην το υποτιμάτε) του στύλ Γιαννίκου, Τεγόπουλου και σειρά να παίρνουν οι επόμενοι.
  • Ξεδοντιάζεται λίγο λίγο το φεουδαρχικό σύστημα.
 • Οι σημερινοί πολιτικοί μαζί με τα σόγια τους, εξαφανίζονται από το πρόσωπο της ελληνικής γης για να μην τους λιντσάρουμε.
  • Αυτό συνεπάγεται ότι το κομματικό κράτος θα πεθάνει (έστω και προσωρινά), αφού εξαφανίζεται το κεφάλι του. Η πολιτική ΜΑΦΙΑ εξαφανίζεται (θα εμφανιστεί αναγκαστικά για ένα διάστημα η κανονική).
  • Οι πελάτες - ψηφοφόροι των πολιτικών (κατά κύριο λόγο οι ΔΥ) δε θα έχουν ασπίδα προστασίας και θα καταστραφούν και αυτοί μέσα στη γενικότερη καταστροφή.
  • Αν λοιπόν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη δημοκρατία ζωντανη δε θα έχουν αφεντικό για να ψηφίσουν.
  • Το κομματικό κράτος ξεδοντιάστηκε πλήρως.
 • Αν αυτό δεν αποτελεί ορισμό της επανέναρξης, τότε πως αλλιώς μπορεί να ορίζεται αυτή η έννοια;


Στο χέρι μας θα είναι λοιπόν ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ πρώτα πρώτα να αναθεωρήσουμε τον τρόπο σκέψης μας, την κοσμοθεωρία και τις αντιλήψεις μας, να αποκτήσουμε ομόνοια και αλληλεγγύη και συμμετοχή (προσωπικά πιστεύω ότι είναι οι λέξεις κλειδιά στην παρούσα κρίση), να θέσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εθνικούς στόχους και φυσικά να ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ τη δημοκρατία μας και να τη χτίσουμε απ' την αρχή σε υγιή θεμέλια (βασισμένα στην πραγματική ΠΑΙΔΕΙΑ) με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ μας.

Όταν (στο "όταν" περιέχεται και το ΑΝ) λοιπόν θα έχουμε πετύχει τα παραπάνω, δε θα μας ενδιαφέρουν οι κάθε είδους Κοτσαμπάσηδες - Βαρόνοι Νταβατζήδες - Επόπτες - Επικυρίαρχοι ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους και τα λεφτά που έχουν αυτή τη στιγμή φυλαγμένα στο εξωτερικό, γιατί θα έχουμε καταφέρει επιτέλους να φτιάξουμε την κοινωνία μας.
Γιατί επιπλέον η ανταγωνιστικότητα της πατρίδας μας για την οποία πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια (και όχι μόνον) δεν είναι θέμα υψηλού εργατικού κόστους. Είναι θέμα νοοτροπίας του λαού, λειτουργίας της δημοκρατίας, των θεσμών και των νόμων που στις μέρες μας έχουν καταλυθεί.

Να γιατί το σενάριο της χρεοκοπίας είναι (κατά την ταπεινή μου άποψη) το μόνο σενάριο το οποίο εμπεριέχει την ΕΛΠΙΔΑ κι ας εμπεριέχει ένα πλήθος από ΑΝ.

Σχόλια

04/01 17:44  romanov
Πολύ καλός και τεριάζει με το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2506.aspx . Επαυξάνω.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις