ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Που πάει το πράγμα.
3709 αναγνώστες
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012
11:05

Επειδή δεν αντέχω να διαβάζω περισπούδαστες αναλύσεις γιατί πρέπει να μη χρεοκοπήσουμε και να μείνουμε στο ΕΥΡΩ και τέτοιες ιστορίες, σας περιγράφω παρακάτω όσο πιό συνοπτικά και απλά μπορώ την εξέλιξη των πραγμάτων μέχρι την πλήρη εξαθλίωσή μας:

 • Το κούρεμα σημαίνει αυτόματα την κρατικοποίηση των τραπεζών (με δάνειο ισόποσο πάνω - κάτω με τις ζημιές που θα γράψουν οι τράπεζες από το κούρεμα). Οι μετοχές τους όλες θα περάσουν στο ταμείο διαχείρισης της ελληνικής κρατικής περιουσίας.
 • Το κούρεμα επιπλέον σημαίνει αυτόματα την κατάρρευση ΟΛΩΝ των ταμείων και του συστήματος υγείας.
  • Πρόκειται για το τέλος του κοινωνικού κράτους.
 • Μετά το PSI λοιπόν αναγκαστικά θα γίνει η εκταμίευση του δανείου, η σύμβαση του οποίου βασίζεται στο αγγλικό δίκαιο. Μην ακούτε τίποτα από όσα μας λένε ότι δε θα γίνουν εκταμιεύσεις των δόσεων. Η τρόικα ΘΕΛΕΙ να γίνουν όλες οι εκταμιεύσεις. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο από την επομένη της ορκομοσίας της σημερινής "κυβέρνησης", ενώ είχαν συμφωνηθεί εκλογές το Φεβρουάριο, άρχισε η κουβέντα περί παράτασης του βίου της.
 • Κρατούμενο Πρώτο: Με το καινούριο πολυνομοσχέδιο σκούπα προβλέπεται η πληρωμή οφειλών με ακίνητα (SOS).
 • Κρατούμενο Δεύτερο: Η κυβέρνηση, με το πρόσχημα των εκβιασμών της τρόικας έχει ήδη ανοίξει μέτωπο ενάντια στην εργατική τάξη, με προφανή σκοπό την ισοπέδωση των εργατικών αμοιβών, με δήθεν λάβαρό της την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας (κι ας είναι ο μισθός το 16ο στη σειρά κριτήριο για την ανταγωνιστικότητα). Οι μισθοί λοιπόν θα ισοπεδωθούν θέλουμε δε θέλουμε.
 • Συνέπεια της ασταμάτητης και χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό φορομπηχτικής πολιτικής θα είναι η συνεχής πτώχευση - εξαθλίωση του λαού μας.
  • Σταδιακά λοιπόν ένας τρομερός όγκος ακινήτων (Κατοικίες, Ξενοδοχεία, Βιομηχανικά ακίνητα, Αποθήκες, Οικόπεδα, Χωράφια) θα περάσουν στα χέρια του κράτους, το οποίο αναγκαστικά θα τα περάσει στο Ταμείο διαχείρισης της κρατικής περιουσίας.
  • Παράλληλα, λόγω της ύφεσης και της ισοπέδωσης των μισθών, το κράτος θα αντιμετωπίσει χωρίς καμία αμφιβολία υστέρηση φορολογικών εσόδων.
 • Η υστέρηση των εσόδων σημαίνει ότι σε όχι πολύ χρόνο η Ελλάδα δε θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, άρα η δανειακή σύμβαση καταπέφτει και οι δανειστές μας ζητάνε αυτά που δικαιούνται με βάση τα όσα έχουν υπογραφεί.
  • Τι δικαιούνται; Κινητές και Ακίνητες αξίες του κράτους, δηλαδή ό,τι θα έχει μπεί στο Ταμείο διαχείρισης της κρατικής περιουσίας.
 • Με μία μαγική κίνηση λοιπόν, όλο το τραπεζικό σύστημα της πατρίδας μας, όλες οι ΔΕΚΟ, όλα τα ακίνητα θα περάσουν στους δανειστές μας.
 • Οι δανειστές μας θα κάνουν πλειστηριασμούς (μάλλον η μοιρασιά έχει ήδη συμφωνηθεί) για την πώληση των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων και όλος ο ελληνικός πλούτος θα περάσει χωρίς υπερβολή ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ, στα χέρια διαφόρων πολυεθνικών, οι οποίες επιπλέον θα έχουν ένα πλήθος φθηνά αμειβομένων εργατών - υπαλλήλων για να τους παράγουν πλούτο.
  • Στο σενάριο αυτό δε θέλω να συμπεριλάβω το εφιαλτικό ενδεχόμενο να εκποιηθεί και το πολεμικό υλικό του στρατού μας, στο οποίο με βάση τη σύμβαση, οι δανειστές μας μπορούν να "βάλουν χέρι".
 • Ο παραπάνω πλούτος όπως θα δημιουργείται, δε θα διαχέεται ούτε κατά το 1% του στην κοινωνία, παρά θα "μπαίνει στο αεροπλάνο" και θα μεταφέρεται ζεστό στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ.

Μία εικόνα του πως θα είμαστε σας έχω δώσει στην παλαιότερη ανάρτησή μου με τίτλο "Εν τη νήσω του Αγίου Δομινίκου εβρισκόμενος".

Αρχίστε να κλαίτε για τα παιδιά και τα εγγόνια σας.

Σχόλια

12/01 11:57  jorgos
Ο φθηνός λαϊκισμός, η άρνηση και η "ανυπακοή" σίγουρα θα μας οδηγήσει εκεί.
12/01 12:12  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Όλα αυτά φίλε (λαϊκισμός, άρνηση και ανυπακοή) έχουν συσσωρευτεί σε άπειρες ποσότητες στην πατρίδα μας από τη μεταπολίτευση και μετά.
12/01 12:22  cornelsen
Συμφωνώ απολύτως με την οπτική σου Ανήσυχε πατέρα. Μην περιμένεις όμως να συμφωνήσουν μαζί σου και οι ντόπιοι "μαυραγορίτες" οπαδοί τού Μνημονίου. Από το πλιάτσικο που έχει οργανωθεί έχουν να ωφεληθούν κι αυτοί.
Το "βάστα Ρόμελ" το ακούμε και σήμερα...
12/01 12:35  jorgos
Ο φθηνός λαϊκισμός, η άρνηση και η "ανυπακοή" συγκαταλέγονται στους ηθικούς αυτουργούς του μνημονίου.
12/01 12:42  jorgos
...μαζί με τους φοροκλέφτες, τους δοσίλογους και όλα τα συναφή
12/01 12:47  oberon
"κάποιος πρέπει να σου μιλήσει" - θυμάσαι τη διαφήμιση οδοντόκρεμας ; - για το out if the box thinking. Αν [ξανα]κερνάς παϊδάκια κιόλας ...
12/01 13:02  cornelsen
jiorgo μακάρι ο κόσμος τής εργασίας -το θύμα τού Μνημονίου- να είχε δείξει ανυπακοή. Αντιθέτως για πολλά-πολλά χρόνια, από το '85 και μετά, λίγοι ήταν οι αγώνες που έδωσε. Και αυτοί με "ηγέτες" τύπου Παναγόπουλου.
12/01 13:12  oberon
* out of the box thinking.
12/01 13:19  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Δυστυχώς μπορώ μόνο εν Αθήναις Κώστα.
Για το αν θα κεράσω, χμμμ θα το δούμε. Έχει μειωθεί και ο μισθός...
Ίσως να μην είναι παϊδάκια, αλλά ούζο και μεζέ όπως την τελευταία φορά.
Μήπως να μαζέψουμε και κανέναν άλλο blogger για να είμαστε πολλοί που θα "συνωμοτήσουμε";
12/01 13:26  oberon
ο.κ. τέτοιους συμβιβασμούς τους κάνω - άλλους όχι ...
ξεκίνα το.
12/01 13:33  jorgos
cornelius το ίδιο λέμε με άλλα λόγια. Ανυπακοή σε ποιόν; Στον παναγόπουλο; Ή σε αυτόν που μας λέει να δείχνουμε ανυπακοή ο παναγόπουλος; Τελικά σε αυτήν τη χώρα ο ένας δείχνει ανυπακοή στον άλλο. Μήπως αυτό είναι το ζητούμενο;
12/01 13:50  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Φίλοι bloggers, αναγνώστες του παρόντος blog.

Καλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή σε συνωμοσιακή ουζο - κρασο - μεζεδο σύναξη σε άγνωστη προς το παρόν τοποθεσία και χρόνο (όλες οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες).

Ελάτε να βγάλουμε δια ζώσης και όχι ψηφιακά και με τη βοήθεια του οινο-πνεύματος τα εσώψυχά μας και γιατί όχι, να βρούμε δια του διαλόγου και της συνθέσεως τη λύση στα προβλήματα της χειμαζομένης πατρίδας μας.

Επικοινωνήστε μαζί μου πατώντας το κουμπάκι Επικοινωνία που βρίσκεται κάτω από το τρίτο δεντράκι της επικεφαλίδας του blog μας.
12/01 19:11  oberon
Eπικοινώνησα.
Προτείνω την ταβέρνα του "Κρητικού" κοντά στο μετρό Πανόρμου. Έχει μεγάλες μερίδες - ό,τι πρέπει για "στη μέση".
Καθαρίζω και για καλές τιμές.

Πλάκα δεν βλέπω να έβαλες στο πρόγραμμα ...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις