ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ
978 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012
15:03

Ακολουθεί η δήλωση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου  μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

"Είχα την  ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.

Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους.

Επιπλέον, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εξυγίανση του κράτους και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε. Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας για να πατήσουμε ξανά σε στέρεο έδαφος, για να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να επανέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και η δέσμευσή τους να στηρίξουν τις αναγκαίες αλλαγές αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα αξιοπιστίας, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής και μας επιτρέπουν να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους.

Όλοι μαζί δίνουμε μια σκληρή μάχη ώστε να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, στο ευρώ και στην κοινότητα των αναπτυγμένων χωρών. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε".

Πηγή: http://government.gov.gr/2012/01/29/25893/ 


Εγώ αδέλφια μου δε βλέπω τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια κατατρομοκράτησής μας με τελικό στόχο να αποδεχτούμε όσες λύσεις μας προταθούν (είτε με το καλό είτε με το ζώρι) από τους "φιλάνθρωπους σωτήρες" μας, οι οποίοι ανέχονται τους διεφθαρμένους, κακομαθημένους, σπάταλους, αχαϊρευτους, υψηλά αμοιβόμενους μη ανταγωνιστικούς έλληνες.

Άλλωστε μην το ξεχνάμε: Ο φόβος φυλάει τα έρμα.

Από την άλλη, οι διάφοροι υπηρέτες του συστήματος (ΜΜΕδες), οι ενδεδυμένοι την προβιά του αντικειμενικού, του σοβαρού, του υπεράνω, φροντίζουν να μας δημιουργούν σύνδρομα ενοχής, προκειμένου να αναγνωρίσουμε το φταίξιμό μας με προφανή πάλι στόχο να δεχτούμε πρόθυμα ό,τι θα μας προτείνουν οι "φιλάνθρωποι σωτήρες" μας.

Έχω κατασταλάξει ότι πέρα από τα δικά μας πολλά λάθη και τις δικές μας πολλές αγκυλώσεις (που συνιστούν το δικό μας μερίδιο στην κρίση και πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν), υπάρχει σχέδιο πλιατσικολόγησης της πατρίδας μας (βλ. ανάρτηση "Που πάει το πράγμα") με τελικό "έπαθλο" τους υδρογονάνθρακες που κρύβει η ελληνική γη και οι οποίοι είναι γνωστοί αν όχι από την κατοχή, σίγουρα από την περίοδο της χούντας. Θα ζήσουμε κατόπιν επιστροφή στο Φεουδαλισμό, αυτόν που τόσο καλά ξέρει ο δυτικός πολιτισμός, και από τον οποίο δε μπόρεσε να ξεφύγει ποτέ, παρά την επίδραση της περιόδου της Αναγέννησης. Όλα αυτά γιατί ποτέ δε θα μπορέσει να αποτινάξει την ακόρεστη (καρκινική θα τολμούσα να πω) πλεονεξία και τον πόθο για ισχύ, εξουσία και πλούτο.

Βέβαια ξέχωρα από τα παραπάνω, δε μπορώ να μη συνδυάσω τα όσα ζούμε αυτές τις ημέρες με την αξέχαστη αινιγματική προσφώνηση της κας Άννας Ψαρούδας Μπενάκη στον κο Παπούλια όταν ο τελευταίος ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2005:

Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:

  • Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης,
  • τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη,
  • τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων
  • και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Να λοιπόν που έφτασε ο καιρός και βλέπουμε μπροστά μας το θέμα της εθνικής κυριαρχίας με την απαίτηση της Γερμανίας για τοποθέτηση επιτρόπου με άμεση ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας.

Να λοιπόν που έφτασε ο καιρός και βλέπουμε μπροστά μας προκλήσεις για τη Δημοκρατία και νέες μορφές διακυβέρνησης.

Τι άλλο να περιμένουμε κυρία Ψαρούδα μου μπορείτε να μου πείτε εσείς μιας και κατά πως φαίνεται είσαστε γνώστης του πλήρους πακέτου και όχι μία προφήτης; Περισσεύουν προς εφαρμογή, αρκετά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σημεία

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις