ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΑΝΑΠΤΥΞΗ
1048 αναγνώστες
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012
16:45

Διάβασα προ ολίγου ένα άρθρο, το οποίο αν είναι αλήθεια, πρόκειται για κάτι το οποίο μπορεί να φέρει επανάσταση στον τομέα της ενέργειας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από το Goodnews πατώντας εδώ.

Σας παραθέτω το ζουμί του άρθρου:

"Ελληνες ερευνητές επινόησαν μέθοδο για «καθαρή» ενέργεια από Υδρογόνο! Οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Χριστοφόρου και Νίκος Παπαδόπουλος προτείνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο, αξιοποιώντας μάλιστα ένα στοιχείο που υπάρχει άφθονο στον πλανήτη μας: το θαλασσινό νερό!

Plus: Το ΤΕΙ Ηπείρου έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της οικονομοτεχνικής μελέτης και την εξεύρεση επενδυτών.

Όπως επισημαίνει στο GoodNews ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Χριστοφόρου η καινοτομία είναι όντως GoodNews διότι:

1. Η δαπάνη ενέργειας για την παραγωγή υδρογόνου όγκου V που θα έχει την θερμική ενέργεια ίση με βενζίνη/πετρέλαιο/φυσικού όγκου V’ είναι αρκετά μικρότερη από την ενέργεια εξόρυξης και κατεργασίας του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου.

2. Είναι βιομηχανικά υλοποιήσιμη και η τεχνική δουλεύει σε θερμοκρασίες κάτω από τους 300oC.

3. Η ανάπτυξή τους μπορεί να γίνει στην χώρα μας χωρίς εισαγωγή τεχνογνωσίας από το εξωτερικό.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΤΕΙ Ηπείρου και συγκεκριμένα με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Κυρίτση, ο οποίος έχει αναλάβει να βοηθήσει στην επιχειρηματική αξιοποίηση της καινοτομίας".


Μπορείτε να διανοηθείτε περί τίνος πρόκειται (εφ' όσον βέβαια τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι αλήθεια και επιπλέον μπορούν να εφαρμοστούν);

 • Πρόκειται για μία εν δυνάμει παγκόσμια επανάσταση φθηνής και καθαρής ενέργειας, την οποία έχει ανάγκη ολόκληρη η γη και η οποία μπορεί να ξεκινήσει από την Ελλάδα και να οφελήσει τους πάντες.
 • Πρόκειται για μία εν δυνάμει χρυσοτόκο επένδυση, ανώτερη και από την εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων που υπάρχουν στο Αιγαίο, το Ιόνιο και όπου αλλού.
 • Πρόκειται για κάτι κολοσσιαίο και βρίσκεται στα χέρια μας.
 • Πρόκειται για κάτι που μπορεί να μας δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι κάθε ανταγωνισμού και να μας ανοίξει τρομερούς ορίζοντες ανάπτυξης.
 • Πρόκειται για κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει την πατρίδα μας να ξεπεράσει την σοβούσα κρίση.
 • Πρόκειται για κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να πετάξει από τα χέρια μας.

Πόσα χρήματα χρειάζονται για τη χρηματοδότηση του σχεδίου (project ελληνιστί);

Γιατί να μην δημιουργηθεί φίλοι μου ένα fund (είναι και της μόδας), το οποίο θα έχει τα δικαιώματα ευρασιτεχνίας και εκμετάλλευσης, με την ισόποση συμμετοχή όλων των ελλήνων;

Είμαστε θεωρητικά 5.000.000 άτομα οικονομικά ενεργά, χωρίς τους συνταξιούχους. Γιατί να μην υποχρεωθούμε ΟΛΟΙ μας με μία ελάχιστη συμμετοχή ας πούμε € 100, η οποία θα μπορούσε να παρακρατηθεί μέσα από την εφορία που θα κληθούμε να πληρώσουμε; Διανοείστε πόσα χρήματα θα μαζευτούν;

€ 100 x 5.000.000 = € 500.000.000

Νομίζω ότι αυτά τα χρήματα αρκούν και περισσεύουν για να τρέξει το project, όπως νομίζω ότι το ποσόν των € 100 είναι ένα ποσόν το οποίο όλοι μπορούν να εξασφαλίσουν. Στην ανάγκη, ας υποχρεώσει το κράτος τις τράπεζες να δανείσουν από € 100 σε κάθε πολίτη.

Στη συνέχεια,  τα έσοδα και τα κέρδη θα είναι ασύλληπτα (η Microsoft, η Apple μαζί, θα μοιάζουν νάνοι μπροστά στα μεγέθη που μπορεί να πετύχει αυτό το fund - μην ξεχνάτε μιλάμε για ΕΝΕΡΓΕΙΑ), αφού οι εφαρμογές είναι ΑΠΕΙΡΕΣ (και σίγουρα όχι επί θεωρητικής βάσεως) και μέρος από αυτά θα μπορούσαν να παρακρατούνται υπέρ των ελλήνων πολιτών για την αποπληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Δε θα απαριθμίσω τις εφαρμογές. Επαναλαμβάνω είναι ΑΠΕΙΡΕΣ.

Ας ασχοληθεί λοιπόν η κυβέρνηση με το θέμα λίγο ζεστά και ας δείξει το αν και πόσο ενδιαφέρεται για το μέλλον της πατρίδας και των ελλήνων, κάνοντας 2 - 3 απλές κινήσεις:

 • Μία έρευνα για το κατά πόσον είναι αλήθεια τα όσα αναφέρονται και αν είναι αλήθεια να μάθει αν πρόκειται για εφαρμόσιμο project και ποιές είναι οι προοπτικές του.
 • Μία έρευνα για το κόστος της επένδυσης.
 • Αποκλεισμός των διαφόρων αετονύχηδων που ενδεχομένως να θελήσουν να βάλουν χέρι στα δικαιώματα του project. Μόνο ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει συμμετοχή και η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να εξασφαλίσει κάτι τέτοιο.
 • Προστασία του project με κάθε θυσία από την οποιαδήποτε πολεμική που θα υπάρξει από όσους θύγονται από την εφαρμογή του (και είναι πολλοί).
 • Αποθέωση του project.

Αν πάλι πρόκειται για μπούρδες, ας βγεί και ας πει "Αδέλφια έλληνες, το μελετήσαμε βασανιστικά το θέμα και καταλήξαμε ότι ο θησαυρός δεν είναι άλλο από άνθρακες. Τι είχαμε, τι χάσαμε. Τουλάχιστον προσπαθήσαμε για κάτι καλό υπέρ του λαού". 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις