ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Βασικά Ερωτήματα.
627 αναγνώστες
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
12:02

Καλημέρα.

Η παρούσα ανάρτηση είναι προσωπικό σχόλιο στο σημερινό άρθρο του κυρίου Μαυρίδη με τίτλο "Φτάνουν τα ψέμματα".

 


Θα θέσω κάποιες ερωτήσεις και αν θέλεις μου απαντάς.


  • Είναι αλήθεια ότι το δάνειο (όσα χρήματα έχουν εκταμιευθεί και όσα πρόκειται να εκταμιευθούν) το παίρνουμε από το ΕΤΧΣ (EFSF) και το ΔΝΤ;
  • Είναι αλήθεια ότι το ΕΤΧΣ εκδίδει ομόλογα, τα οποία τα χρηματοδοτεί στη συνέχεια η ΕΚΤ; Δηλαδή αυτός που μας δανείζει τα χρήματα τα δανείζεται από την ΕΚΤ;
  • Είναι αλήθεια ότι στο ΕΤΧΣ συμμετέχουν όλες οι χώρες που ανήκουν στη ζώνη του Ευρώ;
  • Είναι αλήθεια ότι τα κράτη μέλη παρέχουν την εγγύησή τους στο ΕΤΧΣ για να δανειστεί αυτό από την ΕΚΤ;
  • Αν είναι λοιπόν εγγυητές και τα χρήματα το ΕΤΧΣ τα δανείζεται από την ΕΚΤ, βγαίνει ρευστό από τον προϋπολογισμό τους, ή η συμμετοχή τους περιορίζεται σε μία υπογραφή εγγυητή σε μία δανειακή σύμβαση και θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη στην περίπτωση που το ΕΤΧΣ δε θα μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο στην ΕΚΤ, γεγονός το οποίο εξαρτάται ΑΠΟΛΥΤΑ από τη δική μας ικανότητα αποπληρωμής;

Αυτά για τα όσα ακούμε από τα ΜΜΕ σχετικά με το χέρι που μπαίνει στις τσέπες των συνεταίρων μας, τους οποίους φυσικά και ευχαριστώ που μας βοηθούν.

Αυτά για τη βιβλιοθήκη που έκλεισε στην εκλογική περιφέρεια του κυρίου Σούλτς και τις όμορφες προφάσεις που βρίσκουν και στας Ευρώπας για να εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι οφελούνται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από τη δική μας κρίση (όλοι έχουμε δει το ρεπορτάζ της γερμανικής ΚΡΑΤΙΚΗΣ τηλεόρασης στο οποίο γίνεται λόγος για τα οφέλη της Γερμανίας από την κρίση στην πατρίδα μας).

Τώρα αν κάποια στιγμή κληθούν οι λαοί να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αυτό είναι μία επιτυχία των funds και των τραπεζών (σε συνεργασία με κάποιες κυβερνήσεις ηγετικών χωρών της Ευρωζώνης, αλλά ΚΑΙ μηχανισμών της Ε.Ε. - όλοι ξέρουμε σε ποιούς αναφέρομαι), οι οποίες κατάφεραν να μεταβιβάσουν με τρομερή τέχνη μέσω του PSI τις δικές τους δυνητικές ζημιές στους προϋπολογισμούς των κρατών (Colpo Grosso).

-----------------------------------------------------------------------------

Για το θέμα των δικών μας "απειλών" και της δικής μας "μπλόφας".

Δε νομίζω ότι κάποιος απειλεί τους συνεταίρους μας φίλε.
Τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα από ότι μας τα παρουσιάζεις:

  • Είναι γεγονός είναι ότι ασφυκτιούμε;
  • Είναι γεγονός ότι η συνέχιση των όρων των μνημονίων (εξαιρώ φυσικά τις περισσότερες από τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές) μας οδηγεί μαθηματικά στην ολοκληρωτική καταστροφή; Αν όχι σταματάμε την κουβέντα. Πάντως πλέον δεν το αρνείται ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος (ο Μάνος και ο Τζήμερος... κουβέντα για την ταμπακιέρα).
  • Όταν λοιπόν θα έρθει αυτή η ολοκληρωτική καταστροφή, θα το βάλουν το χέρι στην τσέπη οι λαοί και εμείς θα αναγκαστούμε να πάμε σε δραχμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για εμάς όσο και για τους εταίρους μας και όχι μόνο; Διευκρινίζω μάλιστα, ότι αν εμείς χρεοκοπήσουμε και πάμε στη δραχμή, οι λαοί της Ευρώπης, θα πληρώσουν το δάνειο του ΕΤΧΣ το οποίο έχουν εγγυηθεί και επιπλέον θα υποστούν και τις συνέπειες της ουσιαστικής διάλυσης του ΕΥΡΩ.

Ούτε μπλόφα, ούτε απειλές. Απλή αριθμητική.

Λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε;
Να βυθιστούμε στις ενοχές, όπως εσύ μας προτρέπεις; Να συνεχίσουμε την αδιέξοδη πορεία με το βέβαιο καταστροφικό (για Ελλάδα, Ευρώπη και όχι μόνο) φινάλε;

Ή

Να ζητήσουμε (με κυβέρνηση ΟΧΙ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ευθύνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την κατάντια μας) να αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ το μνημόνιο για το καλό το δικό μας (πρώτα πρώτα) και το καλό των εταίρων μας; Αν το παρουσιάσουμε σωστά, πιστεύω ότι θα καταλάβουν τον πραγματικό κίνδυνο και δε μα μας αρνηθούν κάποιες βασικές αλλαγές.

Η λύση του προβλήματος περνάει υποχρεωτικά από μία γενναία τροποποίηση των όρων των Μνημονίων.

Όμως πιστεύω ότι κάτι άλλο παίζει στα παρασκήνια πολύ πολύ βαθύ, το οποίο ξεπερνάει ακόμα και τα ελληνικά μικροπολιτικά συμφέροντα (προσωπικά "μυρίζω" παγκόσμιο νόμισμα).

Αυτά τα ολίγα περί ψεμμάτων και καλημέρα σας.

 

Υ.Γ.

Κατόπιν των παραπάνω διαπιστώσεων, κατά την κρίση μου υπάρχει ανάγκη ριζικής αναθεωρήσεως της αντιμετώπισης των "αγορών" από τα κράτη. Όταν δε λέμε ριζικής αναθεωρήσεως, εννοούμε προς το υπερβολικά αυστηρότερο.

Είναι ανεπίτρεπτο για την ανθρωπότητα καθαρά κερδοσκοπικοί οργανισμοί να έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τα κράτη, όπως ανεπίτρεπτο είναι να δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω κερδοσκόπους, στα πλαίσια μίας κακώς εννοούμενης ελευθερίας της αγοράς, να σπεκουλάρουν σε βάρος ολόκληρων λαών.

Είναι θέμα αυτοσυντήρησης και τίποτα παραπάνω.

Σχόλια

23/05 18:19  cell
Καλησπέρα ανήσυχε!
Σου στέλνω ενά μικρό απόσπασμα από φετινή συνέντευξη του σχεδόν αιωνόβιου Πεπελάση:

" Όταν άρχισε αυτή η οδυνηρή δημόσια συζήτηση για το ενδεχόμενο να βγούμε από το ευρώ, είχα πει ότι θα ισοδυναμούσε με τη μικρασιατική καταστροφή. Και πολλοί καλόπιστοι άνθρωποι με ειρωνεύτηκαν. Τότε λειτούργησα σαν παραδοσιακός αναλυτής, με δεδομένα που δεν ίσχυαν στην περίπτωσή μας.

Είσαι λοιπόν ο πρώτος που το ακούς δημόσια. Ύστερα από τις γκανγκστερικές πιέσεις που ασκούνται πάνω μας και επειδή προβλέπω τι σημαίνει η «επιτυχία» των προγραμμάτων της τρόικας, εύχομαι η ελληνική κυβέρνηση να πει επιτέλους ένα όχι. Όσο περνάει ο καιρός και βλέπω πώς γίνεται η διαπραγμάτευση, πείθομαι ότι δεν θα μας πετάξουν έξω, γιατί δεν τους συμφέρει. Αν αρχίσει το ξήλωμα του ευρώ, και εμείς θα ταλαιπωρηθούμε, αλλά και οι συνέπειες για την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία θα είναι τεράστιες. Η Ε.Ε δεν είναι σε θέση τώρα να σχεδιάσει και να παρακολουθήσει μια τέτοια εξέλιξη. Άρα, ας βγει η κυβέρνηση και να πει ότι δεν δέχεται αυτά τα μέτρα, γιατί αυτά που ζητάνε είναι όσα μας βοήθησαν να έχουμε μια κοινωνία κακή μεν, αλλά λειτουργική.

Αν ήμουν Κουτρουμάνης θα έδινα ένα χαστούκι στον Τόμσεν!

Και τι θα γινόταν δηλαδή αν θύμωνε ο πρωθυπουργός και τον έδιωχνε; Δεν μπορούμε να πληρώσουμε ένα τέτοιο ανθρώπινο και ηθικό κόστος. Ακόμα και να μας έδιωχναν από το ευρώ, που το θεωρώ απίθανο, τι θα γινόταν χειρότερο από σήμερα; Καταλαβαίνουμε τι γίνεται τώρα στην ψυχή των νέων; Τι εθνική υπερηφάνεια και κολοκύθια να αισθανθούν; Πώς να μην μισήσουν την οργανωμένη κοινωνία και την οργανωμένη οικονομική δραστηριότητα;"


Τέλος, για την "οσμή" που πιάνεις, Φοινικολογούσαν από το 1988:
http://cell.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=31876&blid=304

υ.γ
(σε αρμονία με την κλιμακούμενη εσχάτως δραχμοτρομοκρατία)

Ενώ οι προβλέψεις των οίκων για το που θα βρεθεί το ευρώ έναντι του
23/05 18:20  cell
δολαρίου στο τέλος του χρόνου εμφανίζουν μεγάλη διακύμανση, η διαφορά στον αριθμό των short στοιχημάτων από hedge funds και άλλους μεγάλους κερδοσκόπους έναντι των long θέσεων ανέβηκε στις 173.869 συμβόλαια στις 15 Μαΐου από 79.480 τον Απρίλιο και ξεπέρασε τον προηγούμενο υψηλό των 171.347 που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο. Όσοι γνωρίζουν, λένε πως μόνο τυχαίο δεν είναι ότι, σύμφωνα με report του Greg Anderson της Citi, τα μοχλευμένα funds έχουν short θέσεις στο ευρώ που αντιστοιχούν σε 19,5 δισ. δολ. 22/05/12
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/701042/ArticleNewsWorld.aspx
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις