ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
1326 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012
11:54

Μια φορά κι έναν καιρό...

Κάποτε, νέος , άπειρος κι ενθουσιώδης ων και κάτοχος κάποιων βασικών γνώσεων είπα να ασχοληθώ όπως όλοι με το χρηματιστήριο των χρυσών ημερών...

Αγόραζα λοιπόν το ΚΕΡΔΟΣ, την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, τον ΕΠΕΝΔΥΤΗ, την Καθημερινή...

 

Παρακολουθούσα τους διάφορους δείκτες, τις διακυμάνσεις των τιμών κλπ κλπ...

 

Έβρισκα τους ισολογισμούς των εισηγμένων και τους αξιολογούσα (όντας εξειδικευμένος σε αυτήν ακριβώς την αξιολόγηση)...

 

Είχα εντοπίσει κάποιες εταιρείες και έλεγα "Αυτές είναι τεφαρίκια"...

 

Έριξα και κάποια λεφτουδάκια...
...
...
...
Πάνε τα λεφτουδάκια.
Πάνε οι εταιρείες.
...
...
...
Και απλά διαπίστωσα ότι το χρηματιστήριο (και γενικά η οικονομία) δεν υπακούει σε αντικειμενικούς κανόνες και δεν έχει αντικειμενικά κριτήρια.

Το μόνο στο οποίο κατάλαβα ότι υπακούει 100%, είναι η αθεράπευτη ψυχική αρρώστεια που ονομάζεται ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ και η "ψυχολογία" των αγορών, την οποία προσπαθούν και επηρεάζουν οι διάφορες φυλλάδες και οι διάφοροι ΓΚΟΥΡΟΥ (ονόματα δε λέμε) προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάποιους άλλους και όχι τα πλήθη των επενδυτών που προσπαθούν απελπισμένα μελετώντας επί της ουσίας τ' άστρα να προφητέψουν τα ΓΚΑΝΙΑΝ σε μία κούρσα δίχως νικητή.

Έβλεπα τη μετοχή της ΕΤΕ τη μία ημέρα να κάνει limit up και την αμέσως επόμενη να κάνει limit down επί σειρά μηνών και ζαλιζόμουνα.

Στο τέλος από την αηδία ξέρασα, μάζεψα τις ζημιές μου και αποφάσισα να πετάξω από την ψυχή μου αυτό το αρρωστημένο ΠΑΘΟΣ.

Με λένε Νίκο και είμαι καθαρός Δέκα ευτυχισμένα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο μοναδικός τρόπος "πλουτισμού" μου είναι ο ιδρώτας του προσώπου μου, ο προγραμματισμός και η λιτή σε γενικές γραμμές διαβίωση της οικογένειάς μου.

Σχόλια

18/09 12:34  first
Ευγε,θερμα συγχαρητηρια.Το Χ.Α.Α ειναι ενα μεσον και οχι σκοπος.Οταν αγοραζεις λαχεια,παιζεις goker,λοττο,αγοραζεις ελπιδα στην ουσια,κατι τετοιο ειναι και το χαα με περισσοτερες ελπιδες αν δεν εισαι πλεονεκτης.Επειδη διακριτικα προσεχω το blog σου θεωρω οτι επειδη εισαι ζεματισμενος απλα εισαι αποστα
σιοποιοιμενος και οχι καθαρος.Μην τα μηδενιζουμε ολα.
18/09 13:08  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Φίλε first ζεματισμένος θεωρώ ότι δεν είμαι. Απλά το κεφάλι μου παίρνει φωτιά εύκολα.

Οι ζημιές μου από το ΧΑΑ ήταν περί τις 600.000 δρχ. (3 σχεδόν μισθοί μου εκείνης της εποχής).

Το "όχι καθαρός" δεν το καταλαβαίνω.
Έχω μηδενικό χαρτοφυλάκιο, Δεν έχω υπογράψει MiFid, Δεν παρακολουθώ το ΧΑΑ, Δεν παίζω, και Δεν έχω καμία διάθεση να μπλέξω και πάλι στο συγκεκριμένο τρυπάκι. Σε όσους μάλιστα με ρωτάνε, τους προτείνω να μείνουν έξω.
Είμαι σίγουρα καθαρός (έστω και μεταφορικά).

Σε ευχαριστώ πολύ που με διαβάζεις και φυσικά και για τα σχόλιά σου.
19/09 00:14  Σκορπιός
...μια από τα ίδια, έμεινα ρέστος και είμαι ευτυχισμένος, τέλος ο τζόγος ! Τώρα να πάνε στην Ουρουγουάη να βρούν να πουλήσουν τις μετοχουλες τους, εδώ έχουν μείνει λίγα ακόμη χαιβάνια. Το μεγάλο λάθος τους ήταν ότι προσπάθησαν να εφαρμόσουν τις πρακτικές ώριμων χρηματιστηρίων με πληθυσμούς εκκατομυρίων, σε μια χώρα "μισορηξιά" με πληθυσμό μερικών κακομοίριδων.
19/09 00:45  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
@ Σκορπιός

Ευτυχώς για εμένα είμαι συντηρητικός από τη φύση μου. Έτσι λίγα έπαιξα - λίγα έχασα τότε. Ρέστος δεν έμεινα σε καμία των περιπτώσεων. Ευτυχισμένος σίγουρα ναι.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις