ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Το χρηματιστήριο είναι ο καθρέπτης των όσων συμβαίνουν σε μία ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
1023 αναγνώστες
Τρίτη, 21 Μαΐου 2013
07:14

Ανεπιτυχέστερη παρομοίωση - ότι το χρηματιστήριο είναι ο καθρέπτης των όσων συμβαίνουν σε μία ΚΟΙΝΩΝΙΑ - δεν έχω διαβάσει ποτέ μου.

Ερμηνείες ότι το χρηματιστήριο προεξοφλεί τα θετικά ή τα αρνητικά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ "μηνύματα" τα ακούω βερεσέ εδώ και πολύ καιρό.
Θυμάμαι πολύ καλά άλλωστε τα λόγια των κ.κ. Σημήτη - Παπαντωνίου για τη σχέση ελληνικής οικονομίας - χρηματιστηρίου (φυσικά πρίν το σκάσιμο της φούσκας - μετά μας έλεγαν "Ας προσέχατε").

Διαβάζουμε σε διάφορα "σοβαρά" άρθρα "...Υπάρχουν ΣΗΜΑΔΙΑ εξόδου από την κρίση. Υπάρχουν ΣΗΜΑΔΙΑ ουσιαστικής βελτίωσης του οικονομικού ΚΛΙΜΑΤΟΣ..." και "...Μία κοινωνία που προσπαθεί να πιαστεί από το σωσίβιο της ανάπτυξης, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΒΕΒΑΙΟ ότι θα καταφέρει να ανέβει στο πλοίο και θα σωθεί".
Μιλόντας για ΚΛΙΜΑ δε μιλάμε για τίποτε άλλο παρά για ΑΕΡΑ φίλοι μου.

Όλα αυτά όμως κυρίες και κύριοι, είναι απλοί ΟΙΩΝΟΙ.
Είναι οι συζυγίες των άστρων, είναι τα σπλάχνα των σφαχτών, είναι το πέταγμα των πουλιών που "διαβάζουν" κι "ερμηνεύουν" οι κάθε λογής ΟΙΟΝΟΣΚΟΠΟΙ.

Ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις. Το κόμμα το βάζει ο κάθε "γκουρού".

Τι βλέπω στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

1. Ανεργεία 28%, η οποία στους νέους φτάνει στο τραγικό 65% !
Το καταλαβαίνει κανείς ότι μοιραία και χωρίς επιστροφή, το έθνος μας έχει καταδικαστεί σε συρρίκνωση είτε γιατί δε μπορούμε πλέον να κάνουμε και να αναθρέψουμε παιδιά, είτε γιατί θα πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά στο αμπέλι ελλείψει ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της προκοπής, είτε λόγω της αναγκαστικής μετανάστευσης όσων νέων θέλουν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους;
Ούτε ένα - έστω και κροκοδείλιο - δάκρυ δεν έχω δει να έχει κυλίσει στο μάγουλο κανενός.
Αλλά άσε. Ξέρω! Όταν θα έρθει η ώρα, θα αναπληρωθούμε από άλλους των οποίων οι πρόγονοι δεν έχυσαν το αίμα τους για αυτήν εδώ τη ρημάδα την ΠΑΤΡΙΔΑ.

2. Οι μισθοί έχουν γκρεμιστεί (και θα συνεχίσουν να γκρεμίζονται) χωρίς όμως να έχει γίνει τίποτα για όλα τα άλλα - ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ από τους μισθούς - κριτήρια της ανταγωνιστικότητας για τα οποία θα έπρεπε να έχει ληφθεί μέριμνα πρώτα πρώτα και όχι στο τέλος.

3. Η ύφεση παραμένει ύφεση όσο κι αν μας την ωραιοποιούν οι κυβερνώντες (βαπτίζοντας μάλιστα την μείωση του ρυθμού της ύφεσης ως "Ανάπτυξη").
Ούτε στα καλύτερα όνειρά μας δεν πρόκειται να δούμε ανάπτυξη μέσα στο 2014.
Αυτό το βλέπει το ΧΑΑ; ή μήπως αφού ο ανεμοδείκτης δείχνει π.χ. Μαΐστρο, όλοι κινούνται Βορειοδυτικά;

4. Οι φόροι παραμένουν φόροι ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ.
Φανταστείτε μάλιστα να μην είχαν παραδεχτεί οι πάντες ότι έχουν γίνει λάθως διαγνώσεις και μας έχουν χορηγηθεί λάναθασμένες συνταγές...

5. Οι όποιες διαρθρωτικές αλλαγές και τομές παραπέμπονται στις ελληνικές Καλένδες προκειμένου να επιβιώσει το σάπιο πολιτικό σύστημα.

6. Ο εκφασισμός του πολιτεύματος και της πολιτικής ζωής του τόπου μας εκτοξεύεται μέρα με τη μέρα και μάλιστα από τα κόμματα του επιλεγόμενου "Συνταγματικού Τόξου".
Οποία υποκρισία κυρίες και κύριοι!
Υποκρισία μάλιστα η οποία είναι τόσο αισχρά απροκάλυπτη που από την αηδία και τη σιχασιά, ο κόσμος σιγά σιγά στρέφεται στην (επικίνδυνη) Χρυσή Αυγή για να ακούσει επιτέλους το χαρακτηρισμό Γίδια να εκτοξεύεται ενάντια στα γίδια που τόσες δεκαετίες μα κυβερνούν και να αγαλλιάσει η ψυχή του.
Αναρωτιέμαι όμως, είναι δυνατόν να νομίζουν αυτοί που υποκρίνονται ότι ο λαός είναι τόσο ηλιθιος που δεν τους καταλαβαίνει;
Ποιοί νομίζουν ότι είναι; ο Μινωτής, η Παξινού ή ο Κουν;

Φάτε αδέλφια μου "Συναταγματικό τόξο", θαυμάστε και χαρείτε υπηρέτες της νομιμότητας και της δημοκρατίας που κάνουν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ επιστρατεύσεις και ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν αισχρό λογοκριτικό νόμο υπό το μανδύα του "αντιρατσισμού".

7. Οι τάχα μου "σοβαροί" σωτήρες μας (αυτοί της εσωτερικής τρόικας ντε - αυτοί που μας βάλανε μέσα στα προβλήματα και θα μας βγάλουν από αυτά με τη σύνεση, την υπευθυνότητά τους και την αταλάντευτη προσήλωσή τους στον ιερό σκοπό τους) αποδεικνύονται κάθε μέρα - μαζί με την αντιπολίτευση - υπερβολικά μικρότεροι των περιστάσεων. Ηθικοί νάνοι, ή μάλλον ακόμα καλύτερα Γκόλουμ. Τι φως να περιμένει να δεί κανείς στο τούνελ με αυτόν το συρφετό στο τιμόνι;

Και για να επιστρέψω... Όλα αυτά τα περι προεξόφλησης μηνυμάτων μέσω του ΧΑΑ είναι φθηνές δικαιολογίες κάποιων που τρώνε το κανναβούρι σε σπόρο και βάζουν τις μάζες των αφελών, των αδαών και των κινούμενων από τα κατώτερα πάθη της αδιαφορίας, της πλεονεξίας και της τεμπελιάς, να καπνίζουν τα φύλλα της κανναβουριάς και μέσα στη μαστούρα τους να κάνουν αυτό που "πρέπει", δηλαδή αυτό που τους υπαγορεύουν οι διάφοροι πλουμιστοί, (δήθεν) σοβαροί σύμβουλοι τύπου Μπάμπη, το λόγο των οποίων πρέπει από πάνω να αντιμετωπίζουμε και ως ΘΕΣΦΑΤΟ. ΦΕΥ !

Η αλήθεια είναι αλλού. Όπως επίσης και το χρήμα (όχι όμως ο πλούτος - τον οποίο δε χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα).
Το χρήμα βρίσκεται στον προσωπικό μας μόχθο.
Στη βιοπάλη.
Στη μουτζούρα και το χώμα.

Η αλήθεια βρίσκεται στη συμμετοχή.
Στην αλληλεγγύη.
Στο "τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν ΣΗΜΕΡΟΝ".

Υ.Γ.
Από τον καιρό που το limit up ήταν 8% και παρατηρούσα τις τραπεζικές μετοχές τη μία ημέρα να κάνουν +8% και την άλλη ημέρα -8% αποφάσισα ότι το χρηματιστήριο στερείται σοβαρότητας, μάζεψα τη χασούρα μου και δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα "μηνύματα" της οικονομίας και της κοινωνίας που αυτό "προεξοφλεί".


Μάλλον κερδισμένος βγήκα από αυτή μου την επιλογή. Τόσο στον τραπεζικό μου λογαριασμό, όσο και στην ψυχική μου υγεία.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις