ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


ΧΑΡΑΤΣΙ
5413 αναγνώστες
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013
23:40

Αν η αγορά ενός ακινήτου είναι η τοποθέτηση ενός χρηματικού ποσού € Χ σε γη, δε βλέπω το λόγο γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά το κεφάλαιο σε ακίνητη περιουσία, από το κεφάλαιο που μένει στην τράπεζα υπο τη μορφή μετρητών, από το κεφάλαιο το οποίο μετατρέπεται σε ένα χαρτοφυλάκιο επενδυτικών προϊόντων ή μετοχών, ακόμα ακόμα από το μηχανολογικό εξοπλισμό μίας επιχείρησης;

Ποιά η διαφορά;
Μεταβιβάσιμοι τίτλοι δεν είναι και τα συμβόλαια των ακινήτων του κοσμάκη;

Γιατί οι μορφές του κεφαλαίου να αντιμετωπίζονται αντιδιαμετρικά στο θέμα της φορολόγησης;

Τι παραπάνω έχει η ακίνητη περιουσία από τις άλλες μορφές κεφαλαίου; Γιατί θεωρούμε λογική την φορολόγηση των ακινήτων (και μάλιστα με βάση το αισχρότατο σύστημα των "αντικειμενικών αξιών") και δε θεωρούμε λογική τη φορολόγηση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, του μηχανολογικού εξοπλισμού μίας επιχείρησης, ή της αξίας του χαροφυλακίου ενός επενδυτή; Μάλιστα θα έλεγα ότι τα λεφτά τους τα τοποθετούν σε ακίνητα άνθρωποι οι οποίοι (κατα κύριο λόγο) δεν έχουν τη σπέκουλα στο μυαλό τους.

Γιατί το κεφάλαιο σε ακίνητη περιουσία να υπόκειται σε χίλιες φορολογήσεις πέραν από

  • τη δικαιολογημένη και αποδεκτή φορολόγηση του εισοδήματος που προκύπτει από τα ενοίκια ή από την εν γένει εκμετάλλευσή της,
  • την επίσης δικαιολογημένη και αποδεκτή φορολόγηση της όποιας υπεραξίας που πιθανά θα προκύψει αν η αξία μεταπώλησης ενός ακινήτου είναι μεγαλύτερη από αυτήν της αγοράς του και
  • τα ανταποδοτικά Δημοτικά τέλη,

ενώ από την άλλη μεριά το κεφάλαιο υπό τη μορφή κατάθεσης στην τράπεζα να φορολογείται με μόλις ένα 15% επί του τόκου στις καταθέσεις ή 0,2% επί των πωλήσεων στο χρηματιστήριο και τέλος;


Για σκεφτείτε να ζήταγε η "κυβέρνηση" χαράτσι επί των καταθέσεών σας, επί των Αμοιβαίων Κεφαλαίων σας, ή επί της χρηματιστηριακής αξίας του χαρτοφυλακίου σας!
Προσοχή δε μιλάω για φορολόγηση των συναλλαγών, των τόκων, ή της υπεραξίας. Μιλάω για τη φορολόγηση του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.
ΜΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Σκεφτείτε το.

Γιατί η οποιαδήποτε αγοραπωλησία ακινήτου να χρειάζεται συμβολαιογράφο και δικηγόρο (με τα σχετικά τσουχτερά έξοδα);
Όταν αγοράζω ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο, όταν αγοράζω μία μετοχή, όταν αγοράζω ένα οποιοδήποτε προϊόν δε βάζω συμβολαιογράφο και δικηγόρο. Γιατί στα ακίνητα;
Γιατί ακόμα δεν έχει φτιαχτεί το ρημάδι το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ;
Το γιοφύρι της Άρτας να ήταν θα είχε ολοκληρωθεί περίπου πριν τους Βαλκανικούς πολέμους.
Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει άλλη χώρα στη γη χωρίς κτηματολόγιο.

Χωρίς να αστειεύομαι καθόλου σε αυτό που λέω, τίθεται ευθέως θέμα παραβίασης του συντάγματος σε ότι έχει να κάνει με την ισότητα και την ίση μεταχείρηση των πολιτών.

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Βέβαια αγαπητοί αναγνώστες, δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης το οποίο δεν έχει τεθεί σε αδράνεια.

Η επίθεση στην ακίνητη περιουσία είναι σχεδιασμένη (αφού οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς δεν μπορούν να αποδώσουν άμεσα και αποτελεσματικά), προκειμένου να ισοπεδώσει την τιμή άλλου ενός παραγωγικού συντελεστή μετά από την ισοπέδωση της αμοιβής της εργασίας (και που είσαι ακόμα).
Κατ' επέκταση θα μειωθούν τα ενοίκια με αποτέλεσμα (θεωρητικά φυσικά) να μειωθεί ένα βασικό στοιχείο του κόστους παραγωγής, να μειωθούν οι τιμές των εμπορευμάτων, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα (!) και να αρχίσει η πολυπόθητη ανάκαμψη της οικονομίας.
Επαναλαμβάνω, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.

Ο τρόπος επίτευξης του εν λόγω στόχου είναι παντελώς αδιάφορος στους ξένους επικυρίαρχους της πατρίδας μας, αλλά όσο αδιάφορος είναι στους ξένους, δυστυχώς, άλλο τόσο αδιάφορος είναι και στους ντόπιους έπαρχους.
Θεωρήστε μάλιστα δεδομένο (εκ του ορατού δια γυμνού οφθαλμού αποτελέσματος), ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως επιστημονικός σχεδιασμός και κανένα απολύτως σοβαρό πλάνο, ούτε από τους ξένους προφέσορες, ούτε από τα ντόπια copy-paste δουλικά τους.
Όλα γίνονται στα τυφλά με τυφλούς οδηγούς. Ούτε καν μονόφθαλμους.
Και όπως όλοι γνωρίζουμε, αν ένας τυφλός πάρει σαν οδηγό του έναν άλλο τυφλό και οι δύο μαζί θα πέσουν μέσα σε χαντάκι (Μτθ. ΙΕ΄ 14).

Είναι προφανές ότι όλοι μαθαίνουν σε βάρος μας!

Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ !

Ο χαρακτηρισμός μας ως πειραματόζωα δεν είναι καθόλου άστοχος.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις