ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Το πραγματικό πρόβλημα.
827 αναγνώστες
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014
15:05

Καταλήγει  σήμερα ο κύριος Μαυρίδης στο άρθρο του:


"Αυτό είναι το μεγάλο μας μυστικό, το ότι ξέρουμε τη λύση, επειδή ξέρουμε και το πρόβλημα. Αλλά δεν θέλουμε να την εφαρμόσουμε, επειδή στο τέλος δεν θέλουμε να αλλάξουμε. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οικονομικό. Είναι πολιτικό, επειδή είναι πρόβλημα παιδείας και πολιτισμού".Εγώ συμπεραίνω από την τελευταία παράγραφο, ότι κάποιοι (και ο κύριος Μαυρίδης) γουστάρουμε τον ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ, όντας ποτισμένοι στο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ και τη ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Αναζητούμε το πρόβλημα, το εντοπίζουμε και προτείνουμε τη λύση (βλ. λέξη Επανίδρυση του κράτους - με την οποία συμφωνώ είναι η αλήθεια), την οποία όμως αρνούμαστε ΤΑΧΑ ΜΟΥ ως λαός να εφαρμόσουμε (ενώ είναι το πολιτικο-οικονομικό status quo που αρνείται - με κάθε τίμημα - αυτήν την αλλαγή), γιατί ΤΑΧΑ ΜΟΥ ο λαός δεν έχει παιδεία και πολιτισμό και γιατί ΤΑΧΑ ΜΟΥ ο λαός βολεύεται με την κατάσταση (με άλλα λόγια: "μαζί τα φάγαμε").

Λες και ο λαός γουστάρει τη μιζέρια που ζεί.

Λες και ο λαός βολεύεται

  • στο 27% ανεργεία με 60% ανεργεία στους νέους,
  • με το 35% του πληθυσμού στο όριο της φτώχειας ,
  • με την απώλεια κάθε ελπίδας για το μέλλον των παιδιών του,
  • με την προοπτική της δήμευσης των περιουσιών και
  • την προοπτική της ξενητειάς κλπ κλπ.
     

ΑΙΣΧΟΣ!

Τις δυσκολίες για την εφαρμογή της προτεινόμενης λύσης τις αναλογίστηκε κανείς;
Εντελώς τυχαία, αυτές οι δυσκολίες είναι βασικότατα δομικά συστατικά του προβλήματος - για να μην πω ότι είναι το ίδιο το πρόβλημα για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση...

Και εξηγώ:

 

1. Από μόνη της η συγκεκριμένη παράγραφος θέλει να προκαλέσει ενοχές στον κόσμο και να αποδεχτεί τη δίκαιη "τιμωρία" που υφίσταται.

Φωνάζει: "Κωλοέλληνα, ραγιάς ήσουν και ραγιάς θέλεις να μείνεις. Μείνε λοιπόν γιατί έτσι έμαθες και έτσι σου αξίζει".

2. Όλοι θυμόμαστε την επίθεση τρόμου το καλοκαίρι των διπλών εκλογών.
Μπορεί ένας ψηφοφόρος (και δη ηλικιωμένος) να πάρει τις αποφάσεις του ψύχραιμα και αντικειμενικά;
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα ΜΜΕ είναι μέρος της κομματικο-επιχειρηματικής ΜΑΦΙΑΣ, ή όχι;

3. Πόσους και πόσους άξιους ανθρώπους έχει θάψει, ή μάλλον για να το πω καλύτερα έχει ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ το συνάφι των αργυρόνητων δημοσιογράφων;

Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι αν θα εμφανιστεί ο χψ άξιος πατριώτης και καταφέρει να δημιουργήσει ένα ρεύμα ικανό να διεκδικήσει την εξουσία, με προοπτική να επανιδρύσει πραγματικά το κράτος, ο τύπος θα κάτσει αμέτοχος;
Αυτό ούτε στα καλύτερα όνειρά μας.

4. Πιστεύετε σοβαρά ότι αν, σε μία υποθετική περίπτωση σαν την αμέσως παραπάνω περιγραφόμενη, κατά την οποία ο τύπος κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι σε μία κίνηση πολιτών, το ΚΡΑΤΟΣ, που ελέγχεται καθολικά από την κομματικό-επιχειρηματική ΜΑΦΙΑ, θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια;

Η πρόσφατη "επίθεση" στη Χρυσή Αυγή είναι απόλυτα ενδεικτική (τονίζω ότι δεν είμαι φίλος της ΧΑ και δεν δικαιολογώ καμία πράξη, ή πρακτική της).
Ή μήπως νομίζετε ότι τους έπιασε ο πόνος για τη δημοκρατία και την πατρίδα (τις οποίες επί σειρά ετών σοδομίζουν οι ίδιοι - βλέπε Άκης, Γιάννος, Κάντας, Λιάπης, Τομπούλογλου και οι λοιποί μανδαρίνοι του πράσινου και μπλε ΠΑΣΟΚ);
Απλά η Χ.Α τους χάλασε τη μανέστρα κύριε Μαυρίδη και τους έκανε να ιδρώσουν. Γι αυτό λοιπόν εξαπέλυσαν ολομέτωπη επίθεση εναντίων της. Για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους και τίποτα παραπάνω (αναφέρομαι σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα και όχι αποκλειστικά στο - τρομάρα τους - "συνταγματικό τόξο").
Ενδεικτική είναι η αισχρή (μέσα στην νηπιακή της αφέλεια) δήλωση του κυρίου Δένδια: "Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στη δικαιοσύνη...!".
Για τέτοια δημοκρατία και για τέτοιους θεσμούς μιλάμε. Κράτος και θεσμοί είναι ξεκάθαρα Τσιφλίκι της πολιτικής κάστας και των αφεντικών-συνεργατών-συνενόχων τους. Ποιός μπορεί να τα βάλει μαζί τους και να "επανιδρύσει" το κράτος; Μόνο η κρίση και η καταστροφή.

Όμως, η συγκεκριμένη ΜΑΦΙΑ όταν ήρθε η ώρα, προτίμησε μακροπρόθεσμα να εξοντώσει την πατρίδα και να αφανίσει το έθνος μας μέσω του PSI, προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα από το status quo. Πιστεύετε ότι αυτή η ΜΑΦΙΑ είναι ικανή να κολλήσει σε ψιλολεπτομέρειες;
Για τις λεγεώνες της κολάσεως μιλάμε και όχι για απλούς θνητούς.
Όταν κάποιος γίνει κουνούπι που βουίζει στα αυτιά τους, απλά θα πάρουν τη σκοτώστρα (την επίσημη, ή την ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ - και ο νοών νοείτο).

Στην ανάγκη, φτιάχνουμε και μία δικτατορία βρε αδελφέ. Ακόμα και ο "μέγας" Ελευθέριος Βενιζέλος το έπραξε. Έχετε την εντύπωση ότι αν υπάρξει ανάγκη, ο δισέγγονος του επιστήθιου φίλου του και ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη, θα διστάσει; Ήδη έχει κατ' ουσίαν καταλύσει τη δημοκρατία και κυβερνάει με φασιστικό τρόπο.

Ζήτω η κρίση.
Ελθέτω η καταστροφή (η μόνη ελπίδα για αληθινή επανίδρυση). Αμήν.

Σχόλια

10/01 17:03  cell

Όταν κάποιος γίνει κουνούπι που βουίζει* στα αυτιά τους, απλά θα πάρουν τη σκοτώστρα (την επίσημη, ή την ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ - και ο νοών νοείτο).

Στην ανάγκη, φτιάχνουμε και μία δικτατορία. Ακόμα και ο Ελευθέριος Βενιζέλος το έπραξε. Έχετε την εντύπωση ότι ο δισέγγονος του επιστήθιου φίλου του θα διστάσει αν υπάρξει ανάγκη; Ήδη έχει κατ' ουσίαν καταλύσει τη δημοκρατία και κυβερνάει με φασιστικό τρόπο.
--------------------------

Πυκνός λόγος με ιστορικό έρμα!

(*) Θα το «απογειώσω» ...λίγο, άνευ διάθεσης απαξίωσης του «και χείρα κίνει», εν όψει και ΣΚ, παραπέμποντας σε 3 βίντεο για το [επέκεινα-αδυναμία αντίληψης του ν+1], με «διαθέσιμο» αισθαντικό δίαυλο ν ...
http://www.youtube.com/watch?v=TPRBACgwPgQ
http://www.youtube.com/watch?v=DSZCJFfwodk
http://www.youtube.com/watch?v=DqlRYwRphi8
είναι περίπου 34' άξια προσοχής...,
προς «χαλάρωση», προβληματισμό και καλλιέργεια διάθεσης ολιστικής θέασης του περιβάλλοντος,
εξ ημών των κοινών θνητών ;)
Χαιρετώ
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις