ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Κανονικές απόψεις και κανονικές ζωές !!!
2249 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014
09:23

Το παρακάτω κείμενο είναι σχόλιο που έγραψα στο χθεσινό άρθρο του κυρίου Μαυρίδη με τίτλο "Έχουμε πάψει να είμαστε κανονικοί άνθρωποι!".Πλίνθοι, μίδροι, κέραμοι, ατάκτως ερριμμένα.

Άλλο ένα άρθρο στο οποίο ο αρθρογράφος ανακατώνει σοφά και ασυνάρτητα λόγια.

Όλοι οι άνθρωποι, καλοί και κακοί, είναι κανονικοί φίλες και φίλοι και μην κοιταχτείτε στον καθρέπτη.
Είναι ξεκάθαρο ότι το άρθρο θέλει από τις πρώτες γραμμές κιόλας να σας δημιουργήσει Ενοχικά σύνδρομα προκειμένου να το αποδεχτείτε.

Κι όμως...
Κανονικοί είναι ακόμα και οι φιλελεύθεροι Μαοϊκοί.
Κανονικοί είναι ακόμα και κάποιοι χριστιανοί ορθόδοξοι που είναι ρατσιστές.
Βέβαια οι τελευταίοι, εφ' όσον είναι ρατσιστές, σίγουρα είναι Χ.Ο. μόνο στα λόγια, αφού στερούνται αγάπης προς τον πλησίον. Θα πρότεινα σε αυτούς να μελετήσουν την παραβολή του καλού σαμαρίτη (και όχι του καλού πατερούλη Σαμαρά - χα χα).

Τελικά υπάρχουν κι άλλοι ρατσιστές πέραν της Χ.Α. Άκου εκεί "κανονικές απόψεις" και "κανονικές ζωές" !!!

Αυτά κύριε Μαυρίδη να τα γράψετε όταν αναφέρεστε στη βιομηχανία. Να τα γράψετε όταν αναφέρεστε στις μηχανές και τα προϊόντα και όχι στους αυτεξούσιους ανθρώπους τους φέροντες νόηση και ψυχή.
Ο άνθρωπος δεν ψηφιοποιείται. Δε μπαίνει σε καλούπια η ανθρώπινη φύση. Σα να θέλεις να κλείσεις έναν κυκλώνα μέσα σε ένα κουτί. Και μόνο η σκέψη αυτή αποτελεί τεράστια ύβρι.

Όλες οι εκφάνσεις της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς, ακόμα και οι πιό ακραίες και λανθασμένες είναι κανονικότατες. Άλλο που μπορεί να μην γουστάρουμε, ή ακόμα και να μισούμε κάποιους τρόπους (σκέψης, ζωής, συμπεριφοράς κλπ)...

Αυτό είναι και το μεγαλείο του ανθρωπίνου είδους άλλωστε και η ειδοποιός διαφορά του από τα ζώα: Η σκέψη και μάλιστα η απεριόριστη ποικιλία αυτής. Αυτός ο πλουραλισμός μάλιστα είναι μία από τις αιτίες της προόδου της ανθρωπότητας. Είναι υγεία! Το αντίθετο, είναι αρρώστια και σκοτάδι.

Τι πάει να πει ανατολικός, δυτικός, βόρειος ή νότιος τρόπος ζωής;

Κατέχει κανείς την αποκλειστικότητα στην αλήθεια και την ορθότητα των πράξεων;
Δικαιούται να υποστηρίζει κανείς ότι ο τρόπος ζωής που ακολουθεί είναι ανώτερος από αυτόν που ακολουθεί κάποιος άλλος;
Φευ! Οποία ματαιότης.

Κάτι τέτοιο αποτελεί δόγμα και δόγματα έχουν μόνο οι θρησκείες και ο φασισμός σε όλες του τις εκφάνσεις.

Ο κάθε ένας άνθρωπος έχει (και κατά Βολταίρο - μιάς και μιλάμε για δυτικό τρόπο) το αναφαίρετο δικαίωμα να υποστηρίζει τον τρόπο ζωής που ακολουθεί και να το διατυμπανίζει όσο θέλει, όπως κάνει άλλωστε και ο κύριος Μαυρίδης από το συγκεκριμένο βήμα.

Η προσπάθεια όμως κάποιου να επιβάλλει το δικό του τρόπο ζωής στους άλλους , ανάλογα με πως προσπαθεί να το πετύχει (όπως π.χ. να κάνει τους "άλλους" να αισθανθούν μειονεκτικά για αυτό που είναι), μπορεί να έχει σφόδρα δημοκρατικό χαρακτήρα, σφόδρα φασιστικό, καθώς και ενδιάμεσες αποχρώσεις.

Βέβαια η προσωπική μου άποψη είναι ότι σε κάθε τέτοια προσπάθεια, στο βάθος υποκρίπτεται μία υπεροψία κι ένας ελιτισμός, ότι ο ακολουθών τον Χ τρόπο ζωής είναι κάτοχος της μόνης και πραγματικής αλήθειας και όλοι οι άλλοι είναι υπανάπτυκτα ανθρωπάρια. Λάθος. Η αλήθεια βρίσκεται, τις περισσότερες φορές, κάπου ενδιάμεσα και πρέπει να υπάρξει αληθινός διάλογος μεταξύ των ανθρώπων για να την ανακαλύψουν.
Η ανθρωπότητα πρέπει να μάθει επιτέλους να διαλέγεται, γιατί ανεξαιρέτως ΟΛΟΙ, ανατολικοί - δυτικοί - βόρειοι και νότιοι εδώ και χιλιάδες χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας δεν έχουν μάθει να κάνουν διάλογο. Μόνο πόλεμο.

Εδώ είναι και η σοφία του Χριστού (τους πιστούς του οποίου έντεχνα ο αρθρογράφος χλεβάζει): "Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν..."
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ.
Σου ανοίγω μία πόρτα και σου δείχνω το δρόμο (τρόπο) μου. Δεν αναγκάζω κανέναν να τον ακολουθήσει.

Έτσι πρέπει να κάνει και ο "θιασώτης" του "ορθού λόγου" η "πολιτισμένη" δύση με τα τάχα μου χριστιανικά θεμέλια.
 Αναφορικά στο θέμα της παιδείας, θα συμφωνήσω απόλυτα.
Ο διάλογος είναι επιβεβλημμένος. Όμως, με πλήρη και ισότιμη συμμετοχή, χωρίς πατρώνες και χωρίς κανένας να έχει το πάνω χέρι.

Όταν όμως έχεις στο υπουργείο φυντάνια όπως Ράλλης, Βαρβιτσιώτης, ΓΑΠ, Σπηλιωτόπουλος, Διαμαντοπούλου, Σημήτης, Κακλαμάνης, Αρσένης, Ευθυμίου, Κωτσίκου, κλπ κλπ τι μεγαλύτερο μπορείς να περιμένεις από μία τρύπα στο νερό;
 Υ.Γ.
Τα όνειρα θα λάβουνε εκδίκηση.

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις