ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
Σελίδες
Σύνδεσμοι


Επι τον τύπον των ήλων (στα σημάδια των καρφιών).
718 αναγνώστες
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014
11:47

Καλημέρα. Χριστός Ανέστη.

Ναι το παραδέχομαι. Πρώτα και πάνω απ' όλα φταίει το κακό μας το κεφάλι.

Ναι πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να είμαστε αυστηροί κριτές του εαυτού μας και μετά των άλλων.

Ναι με θάρρος και ανδρισμό πρέπει να αποδεχόμαστε και με το παραπάνω το μερίδιο των ευθυνών μας.

Καμία αντίρρηση. Το έχουμε πει άλλωστε πολλές φορές αυτό.

Αρνούμαι όμως να δεχτώ την ωραιοποίηση από πλήθος αρθρογράφων του ΔΝΤ και του ρόλου του, με το επιχείρημα ότι τάχα μου "μας χορηγείται χημειοθεραπεία για να επιβιώσουμε και μοιραία σκοτώνονται και υγιή κύτταρα", γιατί δεν βλέπω να μας χορηγείται χημειοθεραπεία, παρά κώνειο. Όχι και να αγιοποιούμε τον Στρος Κάν, τη Λαγκάρντ, τον Τόμσεν και δε συμμαζεύεται. Ούτε και να τους δαιμονοποιούμε ζητάω. Θέλω απλά να βλέπουμε καθαρά τα πράγματα, προκειμένου να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού μας όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή, Στο κάτω κάτω της γραφής, ποιά είναι η υποχρέωση κάθε κράτους και των εκλεγμένων κυβερνήσεων με βάση τις αρχές της δημοκρατίας και των συνταγμάτων;

Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των πολιτών, ή μήπως κάτι άλλο;
 

Δεν αμφισβητώ ότι το ΔΝΤ είναι ο έσχατος δανειστής, ότι πάει σε ήδη κατεστραμμένες χώρες με τρομερά προβλήματα, με σκοπό να βοηθήσει για να αποφευχθούν ευρύτερες κρίσεις κλπ κλπ.
Πέραν όμως των παραπάνω αναφερθέντων και βασιζόμενος στα μέχρι τούδε πεπραγμένα, δεν έχω πλέον την παραμικρή αμφιβολία, ότι το ΔΝΤ (το ίδιο πιστεύω και για την Ε.Ε.) εξυπηρετεί και διάφορα συμφέροντα και ότι δημιουργεί σκόπιμα καταστάσεις, τις οποίες κάποιοι εκμεταλλεύονται προκειμένου να υπάρξουν υπερκέρδη, φυσικά εις βάρος των λαών. Όπως επίσης (καλοπροαίρετα σκεφτόμενος) δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το ΔΝΤ δεν έχει πλήρη τεχνογνωσία για την επίλυση των κρίσεων, παρά στις περισσότερες των περιπτώσεων πάει στα τυφλά, με μοναδικό μπούσουλα τη θεωρία (ποιά όμως είναι τελικά η θεωρία;), η οποία στο τέλος αποδεικνύεται ανεπαρκής εις το τετράγωνο (εναλλακτικά, αν το ΔΝΤ και γενικότερα η Τρόικα έχουν τη τεχνογνωσία για τη λύση της κρίσης, τότε η απουσία αποτελέσματος υποδηλώνει ξεκάθαρα δόλο). Δείτε και τη δική μας περίπτωση:

 • Μία καθυστέρηση μερικών μηνών στο PSI και όλο το κούρεμα το "έφαγαν" σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα έλληνες. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό το γεγονός και κατα πόσο σχετίζεται με τις ευρωπαϊκές τράπεζες που "πρόλαβαν" να πετάξουν από τα χέρια τους τη "βόμβα" του ελληνικού χρέους που είχαν αγορασμένο;
 • Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το χρέος μας, από χρέος προς τράπεζες, funds, επενδυτές και εν γένει τις "αγορές" κατέστη μέσω του EFSF χρέος προς τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης;
 • Ένα τυχαίο (;) λάθος στους πολλαπλασιαστές και η ζημιά μας δεν μετριέται. Η δήλωση "συγγνώμη κάναμε λάθος, οι προσπάθειές σας όμως δεν πρέπει να σταματήσουν" μόνο κυνική και ίσως απάνθρωπη ακούγεται στα αυτιά μας.
 • Γιατί ενώ είναι γνωστές σε όλους μας - και στην Τρόικα - εδώ και χρόνια οι γενεσιουργές αιτίες των προβλημάτων της αγοράς και της οικονομίας - οι οποίες δεν είναι άλλες από τη στρεβλή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού - δεν έχει απαιτηθεί από την Τρόικα day one να διορθωθεί αυτή η λειτουργία; Τόσους εκβιασμούς μας παρουσίασε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ότι μας έκανε η Τρόικα με αφορμή την εκταμίευση των δόσεων. Γιατί δεν μας έκαναν και τον πλέον σημαντικό και ουσιώδη; Σε τόσους εκβιασμούς υπέκυψε η κυβέρνηση. Σε αυτόν δε θα υπέκυπτε;
 • Γιατί γίνεται αποδεκτή από την Τρόικα η αλλαγή του νόμου προκειμένου να πωληθούν με ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων (με την οποία θα επιβαρυνθεί στη συνέχεια ο ελληνικός λαός) οι συμμετοχές του ΤΧΣ στις τράπεζες;

Ας προσέχανε κι αυτοί οι λαοί κι εμείς;
Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο λυπάμαι.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την ένθερμη υποστήριξη του ΔΝΤ, με την επίρριψη της ευθύνης κατ' αποκλειστικότητα στους απανταχού ντόπιους.

Αυτό καταντάει απόλυτος ραγιαδισμός και αυτοεξευτελισμός.

Λες και στην πορεία προς την καταστροφή και την χρεοκοπία δεν έχουν βάλει άλλοι το χέρι τους. Λες και όλοι έχουν την εντύπωση, ότι η πατρίδα μας είναι κυρίαρχο κράτος και ασκει ανεπηρέαστα την πολιτική της, μέσα σε έναν αγγελικό και δίκαιο κόσμο όπου κανένας δυνατός δεν ασκεί επιρροή στις μικρές και αδύναμες χώρες και δεν τις εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως. Για όσους μάλιστα δεν το έχουν καταλάβει, γιατί δεν το έχουν διδαχθεί ξεκάθαρα στο σχολείο, ας το πληροφορηθούν έστω και τώρα: Η πατρίδα μας ποτέ δεν απελευθερώθηκε. Το 1821 δεν δικαιώθηκαν οι αγώνες και οι θυσίες των ηρωικών προγόνων μας. Το 1821 απλά αλλάξαμε δεινάστη και αλλάξαμε πάλι μετά τον εμφύλιο, οπότε και περάσαμε από μία σφαίρα επιρροής σε μία άλλη. Μήπως νομίζετε ότι η κατάντια του κράτους και της δημοκρατίας μας είναι ανεξάρτητη από το παραπάνω γεγονός; Μήπως επίσης νομίζετε ότι η μορφή της κοινωνίας και της οικονομίας της Ελλάδας  όπως αυτή θα διαμορφωθεί μέσα από τη "χημειοθεραπεία" που μας επιβάλλεται θα οδηγήσει σε κάτι καλύτερο, λαμπρότερο και υγιέστερο; Επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές επιφυλάξεις περί τούτου.


Πρέπει λοιπόν να αποδίδουμε τα του Kαίσαρος τω Kαίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ για να λέμε ότι αρθρογραφούμε με σοβαρότητα και ασκούμε λειτούργημα υπέρ του λαού και της δημοκρατίας.

Για να τεκμηριώσω την άποψή μου ότι δεν φταίνε πάντα και κατ' αποκλειστικότητα οι λαοί και οι κυβερνήσεις (χωρίς να έχω σκοπό να απορρίψω το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την καταστροφή μας), θα σας δώσω δύο τρανταχτά παραδείγματα χωρών, μάλιστα όχι του τρίτου κόσμου, οι οποίες υπέστησαν στην κυριολεξία επίθεση από εξωγενείς παράγοντες τους οποίους το απάνθρωπο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα, με τη σύμφωνη γνώμη του απανταχού (σε αισχρό βαθμό εξαρτημένου από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα) πολιτικού προσωπικού, έχει επιτρέψει να γεννηθούν και να γιγαντωθούν, σε βάρος κάθε έννοιας δημοκρατίας και μέριμνας υπέρ των λαών.

Η  Μεγάλη Βρετανία και η Ιαπωνία υπέστησαν λοιπόν ασύλληπτου ύψους ζημιές από το σπεκουλάρισμα με το νόμισμά τους από το γνωστό σε όλους μας "πολιτικό ακτιβιστή" Τζώρτζ Σώρος ο οποίος κέρδισε από € 1 δις σε βάρος της κάθε μίας από αυτές, ενώ άμεσα ή έμμεσα έχει εμπλακεί σε βάρος της Γεωργίας, της Ουκρανίας, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης, των Φιλιππίνων κι ένας Θεός ξέρει που αλλού.

Στη δική μας περίπτωση εκτός από το Σιμήτη, το Γιωργάκη (χρόνια πολλά Γιωργάκη), τον Άκη, τον Καραμανλή, τον Αλογοσκούφη, τον Παπακωνσταντίνου και τα γνωστά και μη εξαιρεταία πολιτικο-οικονομικά τζάκια, παίζουν δυνατά:

 • Όλες οι πολυεθνικές που λειτουργούν στην πατρίδα μας και εφαρμόζουν το περίφημο transfer pricing κερδοσκοπώντας ασύστολα σε βάρος της οικονομίας μας, ενώ τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ διχάζουν μεθοδικά την κοινωνία μας φωνάζοντας κατά διαστήματα για τη φοροδιαφυγή των υδραυλικών, των ηλεκτρολόγων, των γιατρών, των δικηγόρων κλπ κλπ κλπ.
 • Ονόματα όπως Goldman Sachs, Siemens κλπ που και κερδοσκοπούν αποδεδειγμένα εις βάρος μας ΚΑΙ οι κυβερνήσεις μας τους χαρίζονται προκλητικά εις βάρος του λαού (για ποιό λόγο άραγε;).
 • Ονόματα όπως MAN, Mercedes, Lockheed Martin και γενικά όλες οι πολεμικές βιομηχανίες και οι πατρίδες τους ("φίλοι" και "σύμμαχοί" μας) οι οποίες συντηρούν εδώ και δεκαετίες την ένταση μεταξύ των ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ελλάδας - Τουρκίας προκειμένου οι δύο τελευταίες να συνεχίσουν να αποτελούν τους δύο σημαντικότερους αγοραστές οπλικών συστημάτων παγκοσμίως, αλλά με δανεικά λεφτά που οι ίδιοι φροντίζουν να μας παραχωρούν - ενώ από την άλλη σήμερα ζητάνε μέσω του ΔΝΤ να κλείσουμε όλες τις πολεμικές βιομηχανίες που λειτουργούν εντός των συνόρων μας. Γιατί άραγε;

Σε συνέχεια με το θέμα των πολεμικών βιομηχανιών. . . Μήπως θα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να υπάρχει ευρωστρατός; Τι σκατά είναι τέλος πάντων αυτή η Ε.Ε. και για πόσο καιρό ακόμα θα είναι έτσι; Είναι ηνωμένες πολιτείες, ή "κάτι άλλο"; Από ποιού τις διαθέσεις εξαρτάται αυτό το "κάτι άλλο" τέλος πάντων;

 • Βέβαια θα μου πεις ότι ακόμα η Ε.Ε. δεν εκδίδει ευρωομόλογο και δεν έχει ενοποιημένο τραπεζικό σύστημα,
 • Δε διαθέτει κοινό ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (τυχαίο; δε νομίζω),
 • Εδώ η Ε.Ε. δε μας στηρίζει στην "προσπάθεια" χάραξης της ΑΟΖ που θα είναι και δική της ΑΟΖ (η μεγαλύτερη του κόσμου),
 • Εδώ ο Ρομπάι παραδέχεται ότι τις όποιες αποφάσεις δεν τις  παίρνει το ευρωκοινοβούλιο (!) αλλά το συμβούλιο των πρωθυπουργών (!!!) κλπ κλπ ευρωστρατό περιμένεις να έχουν;


Βέβαια! Tρελλοί είναι οι ευρωπαίοι, που θα βάλουν από το πουθενά στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. και στρατιωτικές δαπάνες; Μιλάμε για πολλά δις.
"Άσε τους μ@λ@κες τους έλληνες να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα με τους τούρκους και να αγοράζουν (και οι έλληνες και οι τούρκοι) φρεγάτες, τάνκς και αεροπλάνα από τις βιομηχανίες μας (με τις κατάλληλες μίζες εκεί που πρέπει - γιατί η διαφθορά είναι σαν το ταγκό. Χρειάζεται δύο - Δεν είναι διεφθαρμένος μόνο εκείνος που "τα παίρνει", αλλά κι εκείνος που "τα δίνει"). Οι βιομηχανίες μας θα μεγαλώνουν, οι λαοί μας θα έχουν δουλειά, τα κράτη μας φορολογικά έσοδα και οι έλληνες (και οι τούρκοι) θα χρεώνονται ασταμάτητα στις τράπεζές μας για μη παραγωγικές "επενδύσεις", τουτέστιν θα εξαρτώνται όλο και περισσότερο από εμάς κι εμείς θα κερδίζουμε όλο και περισσότερα από αυτούς". Το έργο αυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες. Ο δε λαός μας το έχει νιώσει στο πετσί του πολλάκις και με ιδιαίτερη αγριότητα, δυστυχώς όμως δε διδασκόμαστε την ιστορία όπως πρέπει.

Απλά μετρήστε τα δις ευρώ που η Ελλάδα έχει δανειστεί και ξοδέψει από το 1980 (και από το 2002 μου κάνει) σε πολεμικούς εξοπλισμούς και υπολογίστε το ποσοστό αυτών των δανεικών ως προς το σύνολο του σημερινού χρέους. Αυτό είναι το τίμημα της "απελευθέρωσής" μας από τον τουρκικό ζυγό κυρίες και κύριοι. Πριν καν αποκτήσουμε τον τίτλο του ανεξάρτητου κράτους!!!

Αυτή είναι - κακά τα ψέμματα - η μοίρα του μικρού, αδύναμου κι ανάδελφου.

Αναλογιστείτε τέλος ότι επί σειρά δεκαετιών, αυτοί που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο α) δεν έχουν δικό τους στρατό, άρα και τα σχετικά δυσβάστακτα έξοδα, β) δωροδοκούσαν τα δικά μας καλά παιδιά (βλ. Άκη κλπ), προκειμένου να αγοράζουμε περιττό, ή και ελαττωματικό πολεμικό εξοπλισμό σε εξωφρενικές τιμές.

 • Από την άλλη, μας επιβάλανε τη συμφωνία του Δουβλίνου και καταντήσαμε χωματερή ψυχών, επιχορηγώντας μας με κάτι ψίχουλα για να μαντρώνουμε απάνθρωπα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους δύστυχους λαθρομετανάστες (συγγνώμη το politically correct και ο επίτροπος κος Νιλς Μουίζνιεκς επιβάλλουν να τους αναφέρουμε ως παράτυπους μετανάστες και όχι παράνομους μετανάστες) και μία δύναμη (frontex 1000 ανδρών). Αυτό θεωρείτε ότι είναι ανεξάρτητο από τα προβλήματα της οικονομίας (κυρίως τα επερχόμενα); Δε νομίζω!
 • Να μην ξεχάσουμε τις περίφημες ποσοστώσεις των αγροτικών προϊόντων, το σκληρό ευρώ που όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετεί αποκλειστικά τη βαριά βιομηχανία της Γερμανίας, κατοχικά δάνεια και αποζημιώσεις που ουδέποτε πληρώθηκαν κλπ κλπ.


Θα πρότεινα τέλος σε όλους όσους μπορούν και κυρίως σε αρθρογράφους οι οποίοι κατά την άποψή μου αρθρογραφούν χωρίς συναίσθηση πολλών πραγμάτων που συμβαίνουν στον κόσμο, να κάνετε όπως κατά τύχην, ομολογώ, έχω κάνει εγώ (βλ. την τριλογία των αναρτήσεών μου με τίτλο "Εν τη νήσω του Αγίου Δομινίκου εβρισκόμενος") μία βόλτα σε μία μόνο χώρα του τρίτου κόσμου που έχει επισκεφτεί το ΔΝΤ (και τις έχει επισκεφτεί σχεδόν όλες αν δεν κάνω λάθος).

Όταν θα δείτε από κοντά και τοποθετήσετε το δάχτυλό σας επί τον τύπον των ήλων (στα σημάδια των καρφιών), ελάτε να μου μιλήσετε για τα καλά του δυτικού πολιτισμού "μας", του καπιταλισμού (δεν είμαι σοσιαλιστής, ούτε κομμουνιστής), του άκρατου φιλελευθερισμού, του ΔΝΤ και της ψεύτικης δημοκρατίας που επικρατεί στις ημέρες μας και δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται θα επικρατήσει για πολύ καιρό ακόμα.

Σχόλια

23/04 16:22  cell
Eίπε, μεταξύ άλλων, η ...κυρία στην ευρωβουλή:

«ως Ελληνίδα δηλώνω εδώ πως
Ο,ΤΙ κριτική κάνετε για τη χώρα μου, την αποδέχομαι.
Θέλω όμως να μιλήσω και ως ευρωβουλευτής... Εμείς στο νότο ξεκινήσαμε ως piigs(«χοίροι») και τώρα έχουμε γίνει τα guinea piigs(«ινδικά χοιρίδια»-βλ.πειραματόζωα).
Το δεχόμαστε αυτό. Αν είναι να είμαστε τα πειραματόζωα για να δούμε ΠΩ'Σ τελικά θα γίνει αυτή η οικονομική διακυβέρνηση...»
Νίκη Τζαβέλα 27.9.2011

Χριστός Ανέστη.
Καλή Ανάσταση ...Ελλάδα
Χρόνια Καλά Ανήσυχε!
23/04 16:34  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Αληθώς Ανέστη cell (https://www.youtube.com/watch?v=o0ZS9o6NLnM )

Σου εύχομαι υγεία στο σώμα και το νου και καλή πατρίδα.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις